Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Třetí generace HD DVD přehrávačů 1. října?

Hmmm, tak uz treti generace... To jsem zvedav, ktera z generaci me presvedci k tomu, abych si ji poridil ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..."Jen nad specifikacemi zatím visí velký otazník"... - to si to jako fakt nekdo predobjedna jen na zaklade nejakeho propagacniho obrazku?? (chapu predobjednavky u dalsiho dilu knihy, nebo pocitacove hry, kdy je davno pred vydanim znamo jak vypada a vetsinou je i nejake demo, ale predobjednavat si elektroniku?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem spis zvedav, ktera z generaci se zacne prodavat v CR ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počkám si na tu desátou nebo možná jedenáctou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DPD: Asi žádná, protože podle posledních informací se zatím můžeme rozloučit s nějakými HD DVD tituly, takže jaksi není co přehrávat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak mě to vůbec neštve, HD filmy mi stačí na pc. Teď už jen dokoupit full HD "aspoňdvaadvacítku" monitor :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Full 22" neznam, ale 24" uz staci, zrovna mam na tyden na testy HP2465 a je to bomba. Da se na to koukat z metru a je to uzasny. Detailu je tam spousta a z takove vzdalenosti uz je uhlova velikost dostatecna, aby to byl jakys-takys filmovy zazitek. Jestli oci trpi pri koukani z takove blizkosti zatim neresim, spis musim nosit bryndacek :D
Kazdopadne uz se tesim, az bude (obojetna) HD ctecka do pocitace stat pod 100e, tak si ji koupim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DTSmaniac: U takhle kravského rozlišení bych se bál o oči spíš kvůli velikosti písmenek. Jak to vypadá? Používáš to i na běžnou práci? A je nějaká vychytávka jak ty office (či cokoliv jiného) přesvědčit, že nechceš písmenka vysoká dva milimetry?
díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Pavelll: Ta písmenka nejsou až zas o tolik menší... Mám EIZO S2411W, jsem vrcholně spokojený, sledovat HD film je zážitek, připustím však, že podsvícení (u tohohle monitoru přímé) 500 cd/m2 je sice vynikající na sledování filmů nebo editaci a prohlížení fotografií, ale na nějakou práci s textem je to až příiš... Naštěstí tenhle monitor má  speciální režim "Text", kdy sníží rozsah jasu na 40-250 cd/m2, takže se s ním pracuje velmi komfortně  :-)  Akorát je to už opravdu tak veliká plotna, že sekundární monitor nakonec musel být sedmnáctipalcový, otočený na výšku (odkládám si na něj nástroje při práci v grafických programech atd.).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2DPD a Martin: V Evrope a v CR se samozrejme oficialne prodava druha generace, v Evrope ovsem prvni. Oznacena HD-E1, resp. EX1, jsou to portace americkych A2 a AX2. S oficialnimi zarucnimi listy, od oficialniho zastoupeni (Toshiba, Schuss, Fast). Takze CDR, vice zjistovat, mene mlzit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mirecek: Martin nejspíše narážel na nedostatek HD-DVD nosičů s filmy s CZ zvukovou stopou DD 5.1 (o kvalitnějším CZ zvuku ani nemluvě). Anebo už "Toshiba, Schuss, Fast" či někdo jiný něco s čespou podporou vydali?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak asi neumim cesky:

CDR:
Třetí generace HD DVD přehrávačů 1. října?

DPD:
Ja jsem spis zvedav, ktera z generaci se zacne prodavat v CR ;-)

Martin: Asi žádná, protože podle posledních informací se zatím můžeme rozloučit s nějakými HD DVD tituly, takže jaksi není co přehrávat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem dalsi prispevek k mlzeni je to, ze na vyobrazene fotografii je model druhe generace, XA2, nikoliv A30 nebo A35

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mirecek: Tato informace o třetí generaci se nevztahuje k našemu trhu. Prostě bude. Že asi jen Japonsku nebo v USA je asi jisté. Že jsme tak pozadu, za to nemohu. Na obrázku pochopitelně je A2, to pozná každý, stačí totiž na obrázku posečkat s myší. Tu narážku na nedostatek HD DVD titulů u nás jsem nepochopil.
P.S: O těch evropských verzích jsme také psali, stačí si to nechat vlevo vyhledat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martine opravdu by bylo potreba se naucit cist, nebo logicky navazovat na predchozi konverzaci. Pro toho, kdo to neumi, jsem dokonce sepsal tve nesmyslne odpovedi do prvni reakce. Nekomentuji clanek, ale tve chybne reakce a fotografii k clanku. Ocekavam ze se k chybe proste postavis celem a nebudes to okecavat.

Zrovna tak cekam, kdy odstranite z clanku:

http://www.cdr.cz/a/21972

tento nesmysl:

Audio bude mít stereo i 7.1 výstup v podobě koaxiálu a optiky a to ve formátech Dolby Digital Plus, DTS-HD a Dolby TrueHD a zvládne i MP3.

Opakuji, ze 7.1 po SPDIFu neni realita, zvlast ve zminovanych kodecich. Priznejte si, ze spotrebku nezvladate. A je mi lito, ze nevim, zda na CDR nemlzite i o vecech, kterym treba ja nerozumim (jadra procesoru apod.). Jestlize vidim, ze informace z jedne oblasti jsou zhola nepravdive, jak mam verit infu z ostatnich oblasti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.