Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Třetina Steamu již běží na Windows 10. Co vy? [anketa]

ne díky

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Keď už mám mať widlácky OS, tak posledná použiteľná verzia pre desktop je podľa mňa 7-mička s manuálnym schvalovaním aktualizácií (tie ich aktualizácie "na zlepšenie užívateľskej skúsenosti" aka telemetria aka špehovanie nech si nechajú pre seba). Ako vývojár však naďalej preferujem Linux-based operačné systémy, konkrétne ja osobne používam Ubuntu. Podpora vývojárov sa pre Linux začína zlepšovať a verím, že prejde pár dekád a Linux bude na PC úplne bežnou záležitosťou, nie len na serveroch, kde mám tiež len tak mimochodom Ubuntu server. Linuxové jadro je neporovnateľne lepšie oproti Widláckemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Par dekad uz preslo a porad pod 1%.

Pokud se to ma zmenit, je potreba to co udelal Google s Androidem - jedna distribuce, jedno rozhrani, jedna standardni aplikace na kazdou vec. Ten system musi vypadat vsude stejne jako Windows a jako OS X. Bez toho ho lidi pouzivat nebudou.

Steam OS je presne to co je potreba - hry budou urceny pro Steam OS na kterem bude zarucena funkcnost a na jine distribuci to holt bude pudova zalezitost - budto to pude nebo nepude. Chces hrat, nainstaluj si Steam OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Covece videl si vubec nekdy Android ci Windows zblizka? Ani na jednom neco jako "jedna standardni aplikace na kazdou vec" neexistuje. Na Androidu ani " jedna distribuce, jedno rozhrani" zdaleka neplati...
Mozna prave proto sou daleko pouzivanejsi nez super omezenej Mac OS

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> podpora pro linux se začíná zlepšovat, běžné na všech PC
> linuxové jádro je lepší než win

pick one

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

10 ? ani nahodou, zustanu u 7

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Let's flame ....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jako co?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je na tom neco divneho?
Kdyz vam nekdo nacpe aktualizaci a temer se ji neda vyhnout, tak je spise zvlastni, ze tech uzivatelu neni vice.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Počkám si na to, až to MS vyladí a přijde něco jako 10.1. Do tý doby klidně zůstanu u 8.1 se zakázanýma aktualizacema od poslední instalace woken vloni na jaře. Zatím prostě není důvod na w10 přecházet. Desítky neodsuzuju, měl jsem je jen chvilku na ntb, ale zatím to prostě není ono a na win 8.1 a 7 u mě nemaji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak. OS Windows nemůže za to že po odchodu Gatese to tam už vedli jen samí diletanti a dopustili tohle neštěstí ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To jako ze Gates byl v necem lepsi?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

moje rec, na 10 prejdu az po redstone updatu ... do te doby si s nima hraju od prvnich preview verzi v insider pod virtualboxem ... a vicemene spokojenost ...
updaty si doma navsech compech resim rucne pres offline wsus a pohoda klidek ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když jsme u těch updatů přes WSUS. Zrovna jsem na něm před chvilkou řešil postupné odsouhlasení updatů a u KB 3504819 jsem našel na webu:
,,When you use the Sampling analysis tool of Analysis Toolpak and use 13 as the number of samples in Excel 2013, Excel 2013 crashes."

Zjevně i windows mají nešťastné číslo :o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

stale mi tu chybi clanek, ze MS uz zacal konecne vydavat detaily o tom, co obsahuji aktualizace

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, to jo teda :-D Včera 150MB záplat a u tři z nich naprosto nulové info. Člověk aby se furt bál aby si nenatahl do vyladeneho PC nějaký ten jejich reklamní, propagační a donucovací bordel ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale na desítky Ti prdím, já mluvil úplně o něčem jiném ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chybi volba: neinstaloval, nedovolim microsfotu, aby i presto instaloval a instalovat je NIKDY nebudu - i kdyby za to platili...
ze zvyku pouzivam win7 - oklestene bez aktualizaci...ale v podstate jen zvyk me brani prejit na linux jako main system - co se tyce her... poslednich nekolik let imho nove hry nestoji za nic.. jel jsem jen DX HR (ted to vypada jako super hra...ale kdyz to clovek srovna s puvodni z roku 2000...), wolfa a chystam se na pillars of eternity - to je vse ...a stary hry rozjedu pod xpckama bez site.. ale ani kvuli tem nekolika hram za desetileti si nehodlam insatlovat neco takoveho jako windows 10...

a ano, vypada to, ze se diit pokousi o flamewar, aby clickrate, aby meli reklamaci dojem, ze to tu zije...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tvůrci malwaru a botnetů musí mít z lidí jako vy radost :)

Nejlepší je, když dávno zazáplatovaná díra způsobí nějaký problém, pak je samozřejmě zlý Microsoft, protože to neopravil (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a to jako proc by meli ze me radost? prinejmensim jeden nema urcite to jest microsfot a kupa dalsich..
... nelezu vsude, kde je to freecoolin, a taky mam mezi usima mozek...
ja o zadne konkretni dire nmluvil.. ja jsem jen rekl ze microsfot spydows verze: "uzivateli koukej, nic nastavit nemuzes" na muj komp NIKDY nepujde.. nebo to snad mela bejt reakce na to, ze si linuxu udelam hlavni system? -to uz jste pak uplne mimo---
zadneje malwere jsme na kompu za poslednich dvacet let nemel

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Někdo považuje za malware právě tu telemetrii, kterou se MS snaží vecpat i do W7/8.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Lepší by bylo napsat, že každý, kdo ví co telemetrie provádí, ji považuje za malware. Konkrétně se jedná o spyware, tzn. program, jehož cílem je posbírat citlivé informace o uživateli.

Detailnější popis najdete na
https://en.wikipedia.org/wiki/Malware
https://en.wikipedia.org/wiki/Spyware

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A v Androidu kdyz chce aplikace pri instalaci stejne prava umoznujici sledovani vseho, kazdy zmackne ANO.....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bez aktualizací? Přečti si u Microsoftu alespoň 20 popisů kritických nebo bezpečnostních záplat a uznej, že máš PC děravé jak řešeto

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A s nimi nemas, lebo to tvrdi Microsoft.. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S nimi také, ale je těch děr pak méně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu, že má jediná instalace Windows (8.1) je čistě jen Windows se Steamem (a uPlay myslím?), kde chodím hodně sporadicky (když dostanu chuť na nějakou hru, kterou už sotva kdy někdo přeportuje multiplatformně - Stalker třeba), tak ten upgrade asi nehrozí. Určitě tedy ne ten vnucený Microsoftem, protože aktualizace toho OS mám vypnuté.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Linux Inside Deagle Outside ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 - > approved by Samaritan.

Takže ne, díky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já zůstanu u ikfpéček, já su IT odborník a nic jiného nechci :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

O win XP jsem prisel kdyz zdechnul HD. Zaroven to resilo problem s koncem podpory XP. Znova instalovat se mi je nechtelo. Tak jsem fungoval na linuxu (funguju na nem na 100% casu v praci a tak na 90% casu doma). Jenze se mi zastesklo po hrach. Tak jsem vzal insider build a koupil par her na steamu (v steam na linuxu fakt neverim - neni tam na to zakladni podpora - slusny ovladac GK). Ve win10 funguju na 10240 buildu. Nekde jsem tomu vnutil cestinu a tak uz to s dalsimi buildy/upgrade neotravuje. Uvidime jak dlouho mi to vydrzi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ad:
neni tam na to zakladni podpora - slusny ovladac GK

Na to jste prisel jak?
Pokud mate GK od slusneho vyrobce, tak samozrejme poskytuje i slusne ovladace.
Steam mam na linu uz nekolik let a ovladace nejsou problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK mozna se to zmenilo, me nebavi to furt zkouset, takze noveau (jsem uz starsi clovek a uz me nebavi pokouset se rozchodit kdejaky SW - jsem za to placeny v praci a doma uz se mi fakt nechce ;) ).
Z mych zkusenosti - mas na vyber nvidiu a amd. A mas drivery noveau a nvidia. noveau je pomaly a spoustu veci neumi. nvidia je rychla a nestabilni. AMD ma radeon a fglrx (dneska je to schovane asi do crimsonu nebo catalystu). O radeonu se dalo rict to co o noveau, fglrx bylo zoufalstvi. Intel na hry neni. Necham se presvedcit, ale nad AMD/Ati jsem zlomil hul u hd4850. Takze jakou grafiku na hry v linuxu? A vyber her na linux odpovida podilu linuxoveho desktopu. Proste ja na hry na linuxu neverim (mineno AAA tituly), Podil desktopu nestoupa a neni zadny duvod aby stoupal. MS by fakt musel vydat vyrazne vetsi sracku nez je win10, aby lidi presli. A i tak by jim nejspis pak stacil tablet. Takze win10 mam jen a pouze na hry. Na vse ostatni mam linux.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zcela rozumim ;-)

Situace v posledni dobe (cca 2 roky) je jina jen v techto bodech:
- realne mas na vyber bud nvidii, nebo nvidii
- binarni drivery jsou rychle a stabilni
- pokud binarni driver z nejakeho duvodu nefacha spravne, tak je treba v mintu, nebo v ubuntu trivialni si pres prislusne PPA nainstalit jiny "sudo apt-get install nvidia-xyz"

Je ale fakt, ze vsechny nvidie co mam jsou vesmes Fermi - 460, 560, 570, 580, pak mozna nejake 320, kepler 760 a par dasich kriplu, nove zelezo na linux z principu nekupuju.

Jediny zasadnejsi "problem" jsem potkal cca pred rokem, kdy ale zlobil Control panel, ne ovladac, tzn ukazatele aktualnich otacky vetraku, taktu, apod.
Rychla a primitivni zmena verze ovladace je ale strasna vyhoda.

Placam do toho i ruzne kernely, celkem zbesile, ale zasadni problem jsem nezaznamenal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Upgradoval jsem teď v neděli, asi hodinku se modlil a když to vyšlo, tak si oddechl. Následovalo smazání 30GB W7 zálohy a mám teď na disku i místo :-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teď mám dilema - nemohu se rozhodnout, které z těch dvou rozhodnutí byla větší bláhovost. Zda předpoklad "nové=lepší" a nebo to odstranění zálohy :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Oboje mi nedává smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli dobře čtu: "třetina Steamu běží na Win-10 a co vy?" Takže já "běžím na linuxu" a nějakej Steam a jiný pochybnosti s nějakejma závislárnama ať si vychutnávaj nevyzrálí jedinci" a že jich je, proto se takový "kšefty" nabízej, neníliž pravdou :)
PS: koukám, že do teď su jedinej, kdo se drží dotazu"... Aha, nevyzrálí jedinci, ani neuměj odpovědět...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já běžím na oběd :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já zkouším linux Mint a zatím to vidím, že si jej dám u všech počítačů doma. Win si na nějaký taky hodím (jako oddělenou instalaci, nebo ve virtálu), ale 10 to nebudou. A to jen kdybych měl problém s nějakým programem. Pokud lidi přechází na win 10 a musí si zvykat na jiné prostředí. Tak si říkám proč to dělat, když můžu zůstat u známého, přehledného, které Mint nabízí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: ty jsi se snad zbláznil. Ten systém je paskvil. Často mívá problémy se stabilitou driverů (tiskárny, integrované gfx...). Tuhle jsem připojoval notebook na projektor a i když byl driver od AMD nejnovější, projektor za 100 tis. nedokázal zobrazit obraz, protože jeho frekvence při jakémkoliv rozlišení měla hodnotu, podle toho jak si systém hodil kostkou. Následovala zpětná instalace Win 8.1
No, a těhle věcí se kterými se u uživatelů setkávám je více. Ano, dost počítačů s nimi funguje dobře, možná i svižněji, ale nezanedbatelné množství má celkem vážné problémy a to až do záseků celého OS. Nemluvě o problémech se sítí viz http://www.sysprobs.com/fixed-windows-10-limited-connectivity-not-gettin... a to je jen špička ledovce. Známý referoval i problémy při změnách rout vícekrát než 1x za hodinu.

Takže na závěr ironicky "Můžeme kritizovat Windows 10," ale pokud si chceme přidělat s uživateli práci a zakusit zbrusu nové "questy", pak směle do toho :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sám jedu od prvního dne vydání na Windows 10 na domácím a pracovním PC, server jsem nechal na Windows 8 (jsem línej to přeinstalovávat, zatím), starej PC jede na Windows 7, ve virtuálce mám Windows XP, na netbooku Linux Mint, na jednom tabletu android a na druhým ios.
Takže za mě si udělejte čárku do všech kategorií :)

Jako člověk, který pár PC musí pro svou práci nastavovat mi fakt nepřijde jako nekonečný problém ani jeden operační systém. Některý OS má nějaké nastavení jinde nebo jinak ... to je toho. Furt je OS primárně "jen" spouštěč aplikací.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Furt je OS primárně "jen" spouštěč aplikací??? Typicky příklad vohnouta :-D Nezná ani tu nejzákladnější terminologii, ale hlavně že má doma "všechno" ... a něco i dvakrát .... :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak rád se nechám o této, zřejmě pro někoho "složité", tématice poučit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No to bys měl, protože jsi touto tematikou absolutně nedotčený :-D

Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho startu a zůstává v činnosti až do jeho vypnutí. Skládá se z jádra (kernel) a pomocných systémových nástrojů. Hlavním úkolem operačního systému je zajistit uživateli možnost ovládat počítač, vytvořit pro procesy stabilní aplikační rozhraní (API) a přidělovat jim systémové zdroje. Operační systém je velmi komplexní software, jehož vývoj je mnohem složitější a náročnější, než vývoj obyčejných programů.

Tolik třeba jen na Wiki. Jak vidíš, o "spouštěči programů" ani slovo. Asi to definoval někdo, kdo narozdil od Tebe něco ví, takže bych to být Tebou dále neřešil a nerozporoval, nedopadlo by to s vysokou pravděpodobností dobře ...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No já se picnu. Po ránu takové dávky, to je jak u Cimrmanů. :-))) To fakt nevím jestli tady někoho ohromí popis OS z Wikipedie zjednodušený pro děcka.

Takže to všecko to umí protó..... ... ... ... abychom si nakonec mohli spustit nějaký program?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vsak to zjednodušení "pro děcka" bylo naprosto úmyslné, aby ten základ pochopil i někdo, kdo je schopen vyřknout něco v tom smyslu že OS je spouštěč programů :-D
"Takže to všecko to umí protó..... ... ... ... abychom si nakonec mohli spustit nějaký program?" .... který se spouští příslušným spouštěcím souborem daného programu, nikoli operačním systémem. Byls hodně blízko :-D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Bereš to moc doslova. :-)))
Spouštěcí soubor (častěji asi spustitelný) je uživatelská nálepka, že něco takového uživatesky dovede (získat přístup k loaderu kernelu OS a být zaveden do paměti a být spuštěn). Spouštěcím souborem může být i script. Breberky se mohou schovávat i v datových objektech a přesto jdou spustit.

Schválně si představme operační systém bez programů (i těch přibalených dodavatelem OS). Takže hezký, koukáme na ikonky (nebo příkazovou řádku), hejbeme myší, hraddisk chrochtá, moc pěkný a a a a a dál? Nic. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ty jako já fakt nevím. To že je soubor spustitelný (třeba "wordovský" .doc) ještě nutné nemusí znamenat že je to nutné soubor spouštěcí (setup.exe například) takže zase dvě různé věci ;-) A to fakt není "bereš to moc doslova" ;-) A i kdyby tak co jako? To jako když je operační systém jenom "spouštěč programů" tak může být poškození, blbe napsaný, nedoinstalovaný atd.? Co to je jako za nesmyslnou politiku uvažování? Dobře napsaný, nainstalovány a nastavený operám je ZÁKLAD a ne nějaký "jenom spouštěč" :-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ne ne, Wordovský soubor určitě není spustitelný ve smyslu "vykonání" v systému. Není ani spouštěcí. Je to dokument. Data. Když nebudete mít v systému instalován Word (nebo něco co to otevře), tak si .DOC můžete tak maximálně postavit do vytrínky, protože to bude binární záhada. :-)

Fígl je jen v tom, že dnešní OS ví k jakému spustitelnému pragramu jsou asociovány jaké dokumenty, takže vy sice dvojťukáte do "Pindy.DOC", ale OS ví, že musí někde najít něco jako Word.exe, předat jej loaderu, předat mu parametry, že až bude ready a rozjede tu svou mašinerii, má si vyzvednout soubor "Pindy.DOC" a otevřít jej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dostal jste mě, uznávám a beru :-D A jen tak pro zajímavost, na závěr, je to tedy i tak, že když je OS "jenom spouštěč", tak je úplně jedno v jakém je stavu ano? Protože o to tady primárně šlo, tak ať v tom mám definitivně jasno :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsme se pobavili, no. :-)))

Pokud to někdo bere jako "spouštěč", řekněme lépe běhové prostředí, tak je vlastně jedno v jakém to má stavu, pokud mu to funguje. :-) Pokud je na netu, spouští se tam prohlížeče a s nimi leze kdoví kam, pak už to tak jedno není. Ale stačí díra ve Flashi nebo Javě a kde je i krásný neprůstřelný OS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, jenomže tohle "běhové prostředí", bude fungovat správně, jen a pouze tehdy, pokud bude kvalitní (což Win 10 pochopitelně ještě zdaleka nejsou a i sám MS to jednoznačně uznal) a jen a pouze tehdy, pokud k němu budou existovat všechny ovladače ... rovněž kvalitní ... což taky není zdaleka pravidlem. Pokud někdo vůbec netuší co vlastně dělá, tak se samozřejmě může stát, že to bude "nějak chodit", ale v každém případě to bude spíše klika, než pravidlo. No a pak přijde na řadu samotný program. Třeba hra. Kterou bude možné, spouštěčem (hrozný termín), tedy nějakým .exe souborem po instalaci spustit v tomto "běhovém prostředí" (hrozný termín na druhou). Bez tohoto .exe souboru (a pochopitelně nainstalovaného toho konkrétního programu), prostě samotný OS "nespustí" nic, není to tedy logicky "spouštěč". O průstřelnosti nebo neprůstřelnosti OS to fakt není, je to o tom, co je OS jako takový a co je soubor, kterým spustím ten či onen program, to je celá věc, o které je řeč. Naprosto odlišný případ je instalace Windows do virtuálky v Linuxu. Tam to fakt může být chápáno jako launcher (chcete-li spouštěč) pro software určený pro Windows, ale to je úplně jiný příběh .... Na čem ale trvám, je fakt, že OS jako takový, nebyl, není a nikdy nebude "jenom spouštěč" :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, fakt nevidím rozdíl mezi popisu z wikipedie a tím, co jsem napsal já.
Furt v tom vidím jen "běhové prostředí" pro ostatní programy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vy nevidite rozdíl mezi "běhovým prostředím" a "spouštěčem programů", česky mezi operačním systémem a například. exe souborem? Myslím že debata je u konce :-D :-D
PS: a i kdyby to fungovalo tak, jak se mylně domníváte že to funguje, tak to nejspíš znamená že když je to jen " spouštěč programů " tak to zase až tak dobře fungovat nemusí asi, hádám ... :-D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Je to vážně teď o tom, že jste se spletl a teď se snažíte jen bazírovat na "definici nějaké poučky" z wikipedie?
Opravdu nevidím rozdíl mezi běhovým prostředím a spouštěčem aplikací, česky běhovým prostředím a spouštěčem aplikací.
Je to moje poučka, moje definice a já ji mám rád. To že jste si to rozhodl vyložil tak, aby mi šlo napsat, že jsem neznalé pako fakt není můj problém.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mi jsou vaše "poučky" skutečně jedno, to si klidně blabolte co chcete ale musí to mít alespoň minimální logiku ... a když někdo řekne že OS je jenom spouštěč, tak to je konečná a z toho se prostě nevylžete a nevypindáte nikdy a nikde :-D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

OS je jenom spouštěč.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Za sebe mohu říct, že se k té třetině počítám. Windows 10 mám na dvou noteboocích a dvou PC. Problémy jsou akorát na Lenovo T420s notebooku, kde mi po každém upgradu W10 (na tomhle notebooku mám insider) zlobí ovladač zvuku a musí se reinstalovat, jinak žere 100% jednoho jádra. A taky tam jsou problémy s mikrofonem.

Na Vaio notebooku a dvou stavěných PC problémy nemám. Pouze ze začátku byl všude problém s jednou aktualizací, která se točila v kolečku "instaluji - nepovedlo se, odebírám" a po asi třech kolečkách to systém vzdal a naběhl. Pak to opravili. To bylo otravné, ale od té doby jsem problémy neměl.

Vynucení aktualizací mi vadí kvůli tomu, že s nimi mohou být problémy a člověk to moc neovlivní bez nástrojů 3. stran, ale pokud by byly aktualizace bezproblémové, tak z nich trauma nemám, stejně bych je nainstaloval tak jako tak.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Autor: Marcela Svobodová

Pro iDNES.cz do rubriky Ona/zdraví píše od dubna 2008. Jako externí redaktorka píše především články o zdraví, módě a životním stylu, přispívala třeba do magazínu Blesk a na internetové stránky Elle.cz. Momentálně pracuje jako lektorka anglického jazyka, externí redaktorka a módní stylistka na volné noze.

No nevím, asi to nechám na svém úsudku. A k tomu jsem rád že mám ženskou co má rozum a neposluchá takové plané koučské pindy. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě vlastní úsudek máme od toho, abychom jej používali. Já jen, že to neustálé ubohé kvákání proti osmičkám - osmjedničkám - desítkám je článkem té novinářské nicky docela hezky charakterizováno. Samozřejmě to nemá ze své hlavy, někde to opsala.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nějak mi uniká, jak ty pindy souvisí s Windows.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych delil % zastoupeni 10 na trhu na 2 body: A - ty normalni/co to skouseji B - BFU alias debilove a kdyz vidim jake dnesni nekvalitni/sproste hry jim umi trh prodat vubec se tehle statistice Steam-u nevidim, kazdy hlupak jim ukazkove skoci na tu akci win10 zdarma a tak se ma i vysledek, jenze treba brat na potaz ze se jedna jenom o masiny kde se aktivne hra, nebo za cas spusti nejaka hra, neni to globalni zastoupeni trhu, par mesicu jeste 10 poroste a pote zacne padat a to prosim ukazkove.

Prave vcera sem aktivoval uplne nove nerozbalene Windows XP, pocitac jede jako maslo, k uzitku...

Dnes sem odstranil dalsi Windows 10 a nahadzuju misto ni Windows 7, budu 10 aktivne likvidovat vzdy kdy se naskytne moznost, navic lide vubec nejsou spokojeni s timhle systemem, je to prosta asocialni kombinace dvou ovladacich center od magoru z Redmondu, nemoznost zakazat automaticke aktualizace jenom podrthuje sprostost samotnych 10.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis má stejnou hodnotu jako když řeknu, skoro všichni lidé mají doma splachovací záchod. To že Windows 10 byli do počítačů narvány přes odpor vlastníků počítače to jako není důležité? Mě kdyby zloděj lezl pravidelně do bytu, tak ho seřežu řemenem, že sotva odleze.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vám někdo narval násilím splachovací záchod? :P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Par dni dozadu som sformatoval stary notebook s win xp a nahodil win 10. Ma 6 rokov, 2 nvidie zhoreli (klasika 8600) a je tam ati 3650. Posledne drivery od vyrobcu su na vistu, graficke su uplne neoficialne a celkovo to bola vzdy radost skusat ktoru hru si zahrat na ktorom. No a samozrejme xpecko je uplne povodne, uz sa poznalo, ze malo chcipnut davno. A prichadza cas proti tomuto postavit ten slavny win10, ako si poradi a co vykon.
Zatial dobre, nasiel drivery na grafiku - som prekvapeny, este uvidim nakolko su stabilne

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mam desitky i na 8 let starym notasu s X1270 a fungujou dobre. Drivery sem mu teda musel nainstalovat rucne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čili, když bych shrnul diskusi mezi uživateli:

- téma diskuse: "třetina STEAMu běží na Win10"
Japkoslav: "Na operačním systému až tak nezáleží - vždyť je to základ, spouštěč programů."
Erich Zahn: "Jsi vohnout, neznáš terminologii"
Japkoslav: "Rád se nechám poučit."
Erich Zahn: "(wiki popis, jak OS spopuští programy). Vidíš? Nic o spouštěči tam nepíšou!"
Fotobob: "Vždyť ten wiki popis potvrzuje, co psal Japkoslav:"
Erich Zahn: "Je to napsaný jednoduše, aby to pochopili děcka jako vy."
Fotobob: "Bereš moc doslova konkrétní slova, kterými Japkoslav popsal to, co OS dělá. A k čemu by byl OS bez programů?"
Erich Zahn: "Neberu nic doslova! Je rozdíl spustitelný a spouštěcí - spouští se spustitelný soubor. OS je základ pro spouštění programů, ale není to spouštěč programů!
Fotobob: "Fígl je v tom, jak pouštět aplikace." (poslední koment, zhruba se týkající tématu článku)
Erich Zahn: "Primárně šlo o to, v jakém stavu je ten OS."
Fotobob: "Když OS funguje, je jedno, v jakém je stavu."
Erich Zahn: "Trvám na tom, že OS neni ´jen spouštěč´."
Japkoslav: "Je to běhové prostředí, jak psala Wiki."
Erich Zahn: "Nevidíte rozdíl mezi těmi slovy. Debata je u konce. Mylně se domníváte!"
Japkoslav: "Snažíte se jen bazírovat na definici."
Erich Zahn: "Vaše poučky jsou mi jedno. Klidně si blábolte. OS je spouštěč? To je konečná. Z toho se nevylžete!"

Čili každý mluvil trošku o něčem jiném. Někdo vezme počítač a prostě na něm pracuje. Jiný vezme počítač a... nepřestane jej ladit. Hájí se vysokými znalostmi technických řešení... které většina lidí nepotřebuje.

Z tohoto pohledu už není rozdíl mezi linuxmanem, veganem nebo třeba makrobiotikem... Všichni si myslí, že jsou "lepší než vy" - ať už vy jste kdokoli. (Ne že by se namáhali to zjistit.)

Nejlepší systém je ten, který se vám líbí. Vám se líbí tohle, někomu zase něco jiného - nejspíš že používá věci jinak. Nebo i proto, že je na něco "zvyklý". Zvyk (stereotyp) není vždycky špatný. Když nechcete znát detaily "pod kapotou", nemusíte. Ale je otravné poslouchat, jak vám někdo pořád něco vnucuje. Pro uživatele je nejlepší, když může dělat věci tak, jak chce.

A kde je vlastně ta přidaná hodnota toho "lepšího" systému, který je vám vnucován? Budou v něm hry barevnější? Hudba rockovější? Ženy na fotkách budou mít průhlednější prádélko?

Linux podle mě není lepší. Jen složitější. Někomu se to líbí (má se v čem vrtat). A někdo to naopak nechce (chce prostě vzít počítač a rovnou na něm pracovat - nebo se bavit). Argument první strany: "vy tomu vůbec nerozumíte - a ani neznáte správně definice". Argument druhé strany: "Znát to nemusíme - rovnou vytváříme hodnoty a systém je, jaký chce."

V případě STEAMu se moc hodnot nevytváří, tam je hodnota v zábavnosti. Hlavní problém byl s DirectX, ale hodně her už podporuje OpenGL. Hry tam běží srovnatelně. Windows 10 nejsou populární systém, takže hádám, že těm, co na něm pouští STEAM, je to jedno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.