Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Trh se smartphony kupodivu stále roste, v roce 2018 se jich prodá 1,5 miliardy

Myslim, ze to, ze smejdi rostou, neni duvod k oslavam. Ono totiz pokud Intel (AMD je v tomto kontextu podruzne, ale plati to pro nej jiste take) dela tak dobre procesory, ze lepsi do pocitacu nejsou potreba, Microsoft dela tak dobry operacni system (nakonec to same opet lze rict i o linuxu at uz jadre nebo nadstavbe od Canonicalu a spol.), ze vse leta perfektne funguje a neni duvod menit. Podivejte se nakonec po svem okoli, krome par PC hracu, kteri meni cca po 5 letech , vydrzi pocitac lidem klidne 10-15 let.
Tak v tomto kontextu zasraty lagdroid, ktery je po 2 letech tak zasekany a plny bezpecnostnich neopravenych der, ze ten smejd musite porad menit. Tudiz samozrejme i ty devky (vyrobci telefonu) furt mohou vyrabet a prodavat dal. :-/

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Lol troll.. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze lidem nevadí používat počítač (s OS) 10-15 let, ale mobil mění kvůli neopraveným dírám? Teď tu o perníkové chaloupce, protože kdyby ta teorie byla pravdivá, tak nemá iPhone tak velké prodeje.

Důvody k nákupu mobilu např.:
1, je vidět
2, snadno se rozbije
3, je na baterie s omezenou životností
4, každý má svůj

EDIT: To měla být reakce na Redmarx...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1. nikde nemluvim o iPhonu, normalnimu uzivateli je jedno co ma za mobil, hlavne kdyz to telefonuje.

2. ok

3. baterie se da vymenit, at uz uzivatelsky nebo v servisu

4. pocitac nebo notebook taky, nejde ale o celkovy objem ale o rust a pokud uz kazdy svuj ma, neni duvod aby to rostlo.

Takze jedinej realnej duvod, ze jsou to smejdy co jsou furt rozbity, at uz hw nebo zalagovanej sw.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1, tak nemusí jít pouze o značku, ale i o to, že se ošoupe, odře, praskne
Kdo je to normální člověk? Ženská, která vybírá podle barvy kabelky? :-) Blahopřeji k sociální síti, ale určitě zdaleka reflektuje většinové postoje.

3, Možná že dá, ale vždy stojí za zvážení nákup nového se zárukou a ohledem na bod 1.(Telefon mi spadl 100x, PC ani jednou:-)
Pointa měla být v tom, že telefon má defakto řízenou životnost. IMHO měnit baterii v servisu bude minimum lidí a koupit dnes telefon s výměnou baterií co nebude "Rumun z TESCA" je docela oříšek(vybíral jsem nedavno). Ono se sehnat baterii na telefon, co se prodávat před třemi lety také nebude jedna cesta do krajského města.

4, počítač či notebook zdaleka nemají všichni(tablety?) a IMHO se více dědí, + zdaleka ne každý přešel na šmatlafoun tzn. teprve přecházejí.
Ale OK bude to asi hodně různé podle okolí, takže to obecně platné být nemusí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3) Baterii seženu na netu a přivezou mi ji až domů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad 1 - no vidíte, mě třeba v podstatě to, že mobil telefonuje, zajímá spíš jen okrajově. Už dávno je pro mne mobil po absolutní většinu času datový terminál a malý kompaktní počítač, že to také telefonuje je spíš doplněk.
Skoro bych řekl, že růst trhu smartphonů může souviset i s tím, že podobných uživatelů hodně přibývá, čímž přirozeně rostou i nároky a požadavky na obměnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad. 1) smartfoun sice telefonovat umí a to obstojně, ale je to u mě jedna z nejméně využívaných funkcí. Dnes je to prostě počítač do kapsy se zabudovaným telefonem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Trh se smartphony kupodivu stále roste"

Ani sa tomu nedivím. To neustále vymývanie mozgov v reklamách konečne prináša ovocie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Roste jen tak dlouho dokud nezačne klesat ;) není nad správně zaplacenou prognózu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pochopitelné, že stále roste. Každý může mít počítač v kapse a kdykoliv použít, včetně připojení k internetu. Stolní pc a notebook do kapsy prostě nestrčíte a to je ten kámen úrazu.
Osobně mě to tak nebere, protože je to už závislost a nechtěl bych být otrokem nějaké placky. Stačí mi to v práci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z toho teda vyplyva, ze ani v roku 2018 nemozeme ocakavat dostatok pamatovych a flash cipov, skor sa situacia este zhorsi. Ceny RAMiek a SSD urcite nepojdu dole, a vplyv to bude mat aj na ceny grafickych kariet :-(

Edit: Samsung mal otvarat fabriku v Cine, a maju sa objavit aj nejake cinske firmy na trhu s pamatami. To ma byt buduci rok, alebo az 2019?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby továrny byly hotové v roce 2018, tak si nemyslím, že dříve než za rok budou schopné dodávat ve větších objemech nejpokročilejší typy paměťových čipů, které jsou na výrobu DDR4, GDDR a SSD používané. Někde jsem narazil na názor, že by k citelnějšímu zlepšení mohlo dojít až v roce 2020.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvedav, jak dlouho takova masova obmena bude trvat. Pred lety se bezne kupovalo stolni PC kazde cca 2-3 roky nove, protoze uz na nem zadny novy program nesel. Dneska lide soukrome pouzivaji i 10 let stare PC, byt je to o nervy. Smartphony asi casem ceka neco podopneho. Problem bude, ze se dneska vyrabi stylem laciny sunt, byt cena je mnohdy astronomicka. Pritom jsou velmi krehke (kolik lidi ma displej s pavoukem, ze) a obycejna vymena akumulatoru je pro bezneho uzivatele (ktery navic ani neumi pulku veci pouzivat) problem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mobil je spotrebka, kterou clovek pouziva kazdy den.. Je to na urovni kabelky, ponozek, tricka atd..

Zkuste se zeptat manzelky, proc vlastne potrebuje novou kabelku, kdyz ta stara je stale funkcni, jenom trosku odrena (coz na funkci nema vliv)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.