Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tři nové Bluetrack myši Microsoft

"za což může nejen modrý laser"

bluetrack nepouziva laser, ale led diodu

co sa tyka skusenosti, tak k snimacu vyhrady nemam, naozaj funguje aj na dost tazkych povrchoch uplne bez problemov, defacto este som nerobil na povrchu, s ktorym by ten snimac problem mal (teda ak neratam sklo alebo notebookovu klavesnicu :) v porovnani s predchadzajucou MS myskou s "High definition laserom" je to naozaj citelny pokrok... vyhrady mam skor k tomu ich nano prijimacu a samotnej mysi... ak mam ten prijimac pichnuty v notebooku v usb porte na lavej strane a s mysou pracujem na lavicke/kresle/whatever na com sedim (notebook mam polozeny na kolenach a som pravak - teda signal ma ako prekazku moje nohy), tak to nezvlada a vynechava - pysia sa dosahom 10m, ale cez prekazky to nie je ani pol metra... a na mysi mi vrcholne prekaza kolecko, ktore nema "zapadky" a teda toci sa uplne plynulo, co je dost neprijemne, kedze pri skrolovani clovek nevie odhadnut o kolko sa stranka posunula a teda pri potoceni musi zakazdym v texte hladat kde skoncil s citanim... ehm aby som nezabudol - mam Wireless Mobile Mouse 6000

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu napsat, že tam je dioda, když Microsoft uvádí u technologie Bluetrack: "Microsoft BlueTrack Technology combines the power of optical with the precision of laser for remarkable tracking on virtually any surface."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To že Bluetrack má preciznost laseru ještě neznamená, že se o laser jedná. Když se o člověku řekne, že má sílu jako býk, určitě se o něm nemyslí, že je ve skutečnosti býkem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No rozebranou jsem tu myšku neměl a i z dřívějších textů od MS jsem pochopil, že tam je laser. Není-li tomu tak, nemá problém změnit v textu laser za LED, což jdu tedy právě udělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, mezi námi, LED je vlastně laser, princip emise světla v LED je s laserem naprosto totožný. Takže se tím netřeba trápit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si koupil set i s klávesnicí Wirelles Comfort Desktop 5000 a jsem velmi spokojen a to především s dosahem. Potřeboval jsem totiž dosah 6m a ještě za roh. Šlape perfektně.Trošku pouze zamrzelo, že české znaky jsou z výroby řešeny pouze polepkami... Ale co se týče myši, nemohu říct křivého slova ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem manželce Logitech Marathon M705 a fakt toho nelituju. Myš jsem si párkrát půjčil a normálně s ní pracoval i na látkovém gauči, a v poho. A to nemluvím o kolečku, dosahu, apod...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem v tomto případě se nejedná o myš se snímačem Bluetrack. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.