Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Trump ukončil ban na Huawei

To je ale komédia, Keby nevyšiel minulý týždeň článok , tak to nezrušia...

27.06.2019, 11:56
Zamestnanci Huawei spolupracovali s čínskou armádou na výskumných projektoch

Zamestnanci čínskeho telekomunikačného gigantu Huawei Technologies počas uplynulého desaťročia spolupracovali na minimálne 10 výskumných projektoch s personálom čínskych ozbrojených síl. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Bloomberg. Čínska spoločnosť uviedla, že si toho nie je vedomá.
https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/1965963-zamestnanci-huaw...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Po tech pitomostech co Bloomberg posledni dobou pise uz ho snad nikdo nebere vazne...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A kdyby, tak spolupracovat s armádou vlastní země je snad normální, proboha. Nebo snad žádná západní firma nikdy s armádou nespolupracovala? Kde se teda bere všechna výzbroj a výstroj?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

a navíc podle toho článku to byl výsledek spolupráce veřejně přístupný (takže nejspíš nešlo o nic špatného a ani nešlo a nějaké tajné "zabijácké" technologie, ale nejspíš šlo pouze o projekty týkající se civilního nasazení )

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

double

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Áno. len príčinou zákazu Huawei a YTE bola spolupráca s armádou/tajnou službou nepriateľského štátu (Čínskej ľudovej republiky)...,

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kde se da koupit ten buttplug, co ho Trump pouzil pri foceni? vypada to na hodne dobrej model..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

myslím si, ze trump vedel moc dobre jak dlouho bude trvat toto embargo, podle me to byla jenom zdrzovaci akce aby ostatni firmy ktere budou delat 5g infrastrukturu dohnali huawei a dalsi veci s tim spojene, stale se tady mluvi jake ztraty zpusobi americky firmam ale co cinske firmy tem to taky nebylo urcite pochuti tady je videt jak je svet dnes provazany a prakticky neni mozné tohle dlouhodobe ustat ani pro usa ani pro cinu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, ze skoro vsechno se vyrabi v Cine a Cina dodava do celyho sveta, tak by ukonceni ochodovani USA<=>Cina byl pro USA vetsi problem nez pro Cinu...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

> myslím si, ze trump vedel moc dobre jak dlouho bude trvat toto embargo

LOL. Trump nic nevedel a podle me ani doted nic netusi. Ten clovek chtel vydrtit Iran a pak si to 10 minut pred akci rozmyslel. Ma attention span asi jako dvoutydenni kote, a zhruba stejnou slovni zasobu.

Muzete mit pravdu ze tohle byla zdrzovaci akce, ale ridil ji nekdo uplne jinej, pomerancovej deda byl jenom uzitecny idiot.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trump: zakazujem ZTE obchodovat s americkyma firmama.
ZTE: OK, koncime
Trump: OK, tak muzete obchodovat.
O rok pozdeji.
Trump: Zakazujem Huawei obchodovat s americkyma firmama.
Huawei: My se bez vas obejdem.
Trump: OK, tak muzete obchodovat.
Kdo je na rade pristi rok?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak to jsem asi videl uplne jiny cisla a narky jedne firmy a jineho statu nez vy, mily pane.Cina v zakulisi prohrala tenhle souboj. navenek to mozna vypada jak rikate (i kdyz jen pro naivky) ale vy vubec (ani ja ) netusime co vsechno bylo soucasti te dohody. to vyplyne mozna na povrch pozdeji a nektere veci vubec

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No ja videl hlavne narky americkych firem, jak jim ten zakaz nabourava rozpocet...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

chcete rict, ze kdyz mobil nevyrobi Huawei, ze jine firmy neprevezmou vyklizene pole? oni samozrejme nereknou, ze kdyz to nekoupi huawei, tak tim vic prodaji samsungu a jinym.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

O prodeji mobilů tady šlo až v poslední řadě. Je to jen ta pověstná špička ledovce. Důležité jsou technologie/patenty které Huawei má a poskytuje je ostatním.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stále nemůžou dodávat 5G infrastrukturu do USA a o to jde. Taky je otázka, co můžou nakupovat, aby to neohrozilo bezpečnost - za to se dá schovat kdykoli cokoli. Dělá to dobře Trumpík magor.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ja bych posledni vetu skoncil uplne jinak:
Dělá to dobře Trumpík

Cina pomalu USA technologicky dohnala, takze ta stopka, kdyby neprisla, tak se nasi potomci divili, ze zapad byl nekdy vyspelejsi a proc jsme to nechali zajit tak daleko

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

co dohnala dokonce předehnala a to i Evropu ...a ohledně x86 je jen mírně v závěsu díky joint venture AMD :) a čemu se taky divit když jim posledních několik dekád západ cpe veškeré know how a nechá se skupovat ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme. nejvetsi problem je v tom, ze hned zpocatku se pristoupilo na system joint venture, kdy v podstate Cinane vysali veskery know how firem, ktere prisli do Ciny

to se mohlo jednoduse udelat tak, ze pokud chcete do WTO, tak tenhle princip musite zrusit a je to

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, takže troška reality prečo k tým join venture prišlo a prečo sa k ním pristúpiť podľa rozhodnutia FTC a dohody s Veľkým bratom muselo:

"In addition, the FTC settlement order will require Intel to:

• modify its intellectual property agreements with AMD, Nvidia, and VIA so that those companies have more freedom to consider mergers or joint ventures with other companies, without the threat of being sued by Intel for patent infringement;
• offer to extend VIA’s x86 licensing agreement for five years beyond the current agreement, which expires in 2013;"
zdroj: https://www.ftc.gov/news-events/pres...-against-intel

A tak začali vznikať spoločné podniky. Je tu však jeden paradox, ktorý ani Obamova a nedajbože Trumpova administratíva nechcú počuť a to, že spoločný podnik (join venture­) VIA Alliance Semiconductor Co Ltd. alias v Číne Zhaoxin Semiconductor Co Ltd. (ďalej len "Zhaoxin") od roku 2013 skrz de-iure VIA Technologies (Taiwan), ale de-facto Zhaoxin zamestnáva vyše 100 top inžinierov v americkej spoločnosti sídliacej v Austin Texas Centaur Technology, ktorá tvorí design x86 microarchitktúru procesorov s brand name Zhaoxin (ako aj VIA) čo by dcérska spoločnosť VIA Technologies Inc.

Takže zrejme jasne vidíte ten nepomer medzi spoločným podnikom AMD (THATIC / Hygon) a VIA (Zhaoxin), kde z 23 rokov "američanov" v americkej spoločnosti platia Taiwanci a od 2013 v postate efektívne Číňania, pričom neustále skrz PATENTY inovujú a navrhujú svoju microarchitektúru tak na US ako aj Čínskych patentových úradoch.
link: https://patents.google.com/patent/US20170364361A1
link: https://patents.google.com/patent/US20170097824A1/
link: https://patents.google.com/patent/US20170103300A1
link: https://patents.google.com/patent/US20140331232/pt-pt

zdroj: https://patents.google.com/patent/US20140331232/pt-pt
link: https://translate.google.com/translate?hl=sk&sl=zh-CN&u=http://www.zhaox...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nejde jen o AMD,
nejvice vysmata byla VIA technologies, ktera sidli na Taiwanu a ma x86 joint venture s cinou tez
ano ty posledni zname CPU byly na urovni Core 5. generace, ale ty co maji prijit, budou na urovni 8.+

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A to ešte včera chceli v USA meniť všetky zariadenia ktoré dodal Huawei.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

radsi nic nekomentujte, prosim

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

pro bezmyslenkovite minusujici hlupaky. USA nadale chteji menit veskera zarizeni infrastruktury. na tom se touto dohodou nic nemeni

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl podpořit Apple a dosáhl jen toho, že Číňani přestali kupovat ajfouny...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Otázka zní co stím udělajé naši čučkaři.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

NÚKIB,BIS čekají na nové noty :)
možná něco ve stylu „Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji, co jsem slíbil“

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vrchní čučkař už byl v USA vyznamenám tak se pojede nanovo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A jaké je z toho poučení, USA je velmi nespolehlivý obchodní partner,kde stát může soukromím firmám diktovat co směji a co nesmějí s kým si smějí a s kým nesmějí hrát. Pro příště je lepší se spolupráci s firmami z USA vyhnout.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve jejich spojenci :D. To je ta největší taškařice. Krásně se tím odkopalo kdo myslí vlastní hlavou a kdo jí má strčenou v čím zadku.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A radši spolupracovat s těmi čínskými, které stát ovládá přímo, že? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A kdy nám číňani určovali který hw máme či nemáme používat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě ve sporu o Apple vůbec nešlo. Nepochybně byli v Cupertinu moc rádi, že konkurence má potíže a ulehčí jim o kousek konkurenční boj, ale nijak zvlášť, když je tu ještě Xiaomi a další válečníci ze Země středu, kteří jsou konkurencí spíše jakožto Androidí svět. Celé se to podle mě motalo kolem tlaku na Čínu a její dovozní cla a hlavně nevyjasněné otázky kolem technologií mobilních sítí, což je velký byznys Huawei a velká bezpečností otázka západu. Asi se nedozvíme na čem se strany (státy) pod pokličkou a tlakem dohodli, že ban mohl být tiše stažen (zavedení byl také velký mediální marketing).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.