Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k TSMC bude dělat pro Intel budoucí procesory Atomy

To by me zajimalo, kdo bude ty kvanta procesoru kupovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podstate si myslim ze vetsina uvah je spravnych, protoze se vzajemne nevylucuji. Proste tim ze Intel obsadi vice externich vyrobnich kapacit zbyde mene vyrobnich kapacit pro ostatni(minimalne v dobe krize vyjma AMD-Ati se svoji fab4x v NY nikdo nove tovarny na "zpracovani" kremiku stavet nebude, evidentne i pro Intel je najem TSMC vyhodnejsi nez staveni nove), zaroven jim zbyde vice vlastnich vyrobnich kapacit v dobe prechodu na 32nm proces(prestavbou nekterych fabrik jim klesne docasne produkce stavajicich) takze zaroven pri prechodu nekterych tovaren na 32nm neprijdou o zisky a poklesy trzeb vlastni vinou(neplneni dodavek zakaznikum).
Proste jako vzdy Intel zabije X much jednou ranou, k tomu nejde rici nic jineho nez CG...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I když z átomose uděláte moleculose tak to nemění nic na tom že to pořád bude shitkus. Možná je to další krok po tom ohlášeném investování do 32nm aby se zbavil výroby chipsetu pro atom na 65nm. A moch svoje tovarny předělat na novější výrobní proces.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David: ked uz sme pri tom Larrabee - nemali byt nahodou funkcne vzorky dostupne uz minuly rok? lebo odkedy intel spravil velky boom s oznamenim vyvoja, tak uz som o Larrabee nepocul ani jedineho slova... pritom to je vcelku zaujimava technologia, tak by ma zaujimalo, ci len Intel drzi vsetko pod poklickou alebo su s tym skutocne nejake problemy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 kert: Atom rozhodne neni spatny, naopak v porovnani s konkurenci je velmi dobry (pomer vykon/prikon). Jediny problem je cipset s kterym to INTEL kombinuje, az to nahradi cipsetem vychazejicim z GMA4500 (v usporne mobilni verzi) tak bude vykon CPU dostatecny (praci v videem hrave zvladne GPU) a cele se to dostane podle mne nekam k 15W, coz je srovnatelne s jednoucelovymi cipsety pro HD video. Vyhodou pak bude samozrejme 100% kompatibilita s beznym PC software, takze idealni platforma pro HMPC. Samozrejme pro hrani 3D strilecek nebo pro SQL databaze to nikdy nebude ale to take neni ucel teto platformy, neni podstatne zda napr. VIA + nForce udelaji v hre X o Y-vice FPS nez Atom, az bude 15W Atom-board zvladat bez problemu chod Vista Home Premium a prehravani DivX, MPEG2 a h.264 ve fullHD, budu spokojeny a vubec me to nebude trapit. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je aj mozne ze inzinieri Intelu budu dohliadat na vyrobu a scasu na cas si omrknu ako ide vyrova produktov inych firiem, ved urcite nezaskodi vediet co prave pecie nVidia napriklad :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.