Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k TSMC přišla o AMD, může přijít i o Apple a Qualcomm

Tak toto sú super správy!
Aspoň sa uvolnia konečne kapacity a na 28nm litografiu sa dostanú aj iný menší innovátori.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těm přece nic nebránilo vyrábět u firem, které měly volné kapacity a ke kterým nyní zákazníci TSMC odcházejí. Pozitivum bych viděl spíš v něčem jiném - pokud by odešlo tolik zákazníků, že TSMC zbydou volné kapacity (což nijak extra pravděpodobné není), bude snižovat ceny, aby je získala zpět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a z volných kapacít a následného zníženia cien predsa vyplýva => že prídu spolosčnosti, ktoré mali design avšak nemali výrobné kapacity ako ani dobrúcenu za waffer. Je všeobecne známe, že na 28nm je obrovský pretlak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

GF jsem kvůli zpoždění 28nm výroby za TSMC bral jako technologicky o dost slabší. V době kdy TSMC chrlila velké čipy pro HD7970 se GF zmohlo na co? Fakt nevím, možná nějaké malé army. Zatím bych se o TSMC vůbec nebál, protože nevíme kam až může s cenou klesnout u 28nm (stále s pěkným ziskem) a u 20nm se mi předstižení od GF nechce věřit kvůli mé první větě.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

O cem je rec? Vzdyt intel uz 22nm vyrabi druhym rokem a uz pred 3/4 rokem najel na 14nm vyrobu a vyrabi na zakazku 14nm cipy. 28nm mi teda neprijde jako zhava novinka ...... nebo se jedna o neco jineho?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě je řeč o tom, že Intel si hraje na vlastním písečku, kdežto tady je řeč o továrnách, do kterých svůj design může poslat každý. Your reading comprehension sucks.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, každý ne. Kolik je minimální počet odebraných waferů? :P

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.