Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tvorbě chráněných DVD doma už nic nebrání

mno uz se nemuzu dockat, az me pujci kamarad fotky z dovolene a bude na tom CD/DVD nejaka Super/Mega ochrana ... (treba nejaky RootKit aka SONY) :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Typický příklad vyhozených peněz. No jo, když jich mají tolik... Mají to vymyšlené dobře:-) Než se trápit s novými ochranami, raděj používají tu nejpitomější a její překonávání postaví mimo zákon:-))) Hovada:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, jestli se dá CSS ještě považovat za ochranu, když její funkce je v podstatě už roky znehodnocena a všechny strany o tom jasně vědí.

BTW jsem zvědavý jak třeba nějakému BFU prokážou úmyslné obcházení ochrany, když on si jen nějakým volně dostupným, nebo placeným (legálně koupeným) SW to DVD zkopíroval, aniž by vůbec tušil, že tam nějaká ochrana je, respektive aby cokoliv o nějakých ochranách na DVD věděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne plus tejto technologie vidim v spristupneni starsich a malo ziadanych titulov (ako je uvedene i v clanku). Dost bude zalezat i na cene. Osobne som rad ze nieco podobne je na svete - co z toho spravia obchodni manazeri ukaze cas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: To bude velice prosté a velmi rychlé. Neznalost (a nejen zákona) prostě neomlouvá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to Mrtin: to nemusi byt tak uplně pravda, nicméně vsadim se, že o tom rozhodnou až nejvyší soudy v daných zemích. Jak je již uvedeno v prvnim příspěvku, je otázkou zda lze CCS vůbec považovat za ochranu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to vidim takhle: Jeden jako druhej co tu piseme se sejdeme ve vezeni :D hahaha ...pak muzeme hodit u spolecneho obeda rec o CSS

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, vždycky jsem si myslel, že kopírování DVD je nějaká magie nebo tak něco. Nedávno jsem si v půjčovně půjčil film a nestihnul jsem se na něj podívat, tak jsem si řekl, že si to hodím na disk. Chvilku jsem hledal, čím bych to tak (ve Fedoře) udělal a pak jsem pravým tlačítkem myši kliknul na ikonu toho DVD, byla tam položka něco jako "kopírovat disk", tak jsem to spustil, dal jsem zapsat do image a fungovalo to - udělalo mi to ISO soubor, který šel normálně přehrát.

To mi přišlo nějaké zvláštní, protože se nezdálo, že by to používalo nějaké decss balíky (resp. ta možnost tam byla ještě před instalací dvdcss knihovny), tak jsem se to jal zkoumat blíž a zjistil jsem, že funkční kopie jde vytvořit i pomocí dd, které jen blokově přečte celý disk a jednotlivé sektory zapíše do souboru.

Zpátky to vypálit už jsem nezkoušel, protože nemám tak velké médium, ale tak nějak si myslím, že by to šlo pak noromálně přehrát. Takže kde že je ta ochrana proti kopírování? Není to jenom nějaké šméčko v ovladači pro Windows?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: ja myslim, ze musi prokazat umysl. pokud program napise, ze po zmacknuti tlacitka XX se provede zaloha diskua obejdou se ochrany, pak je to vedome, pokud nenapise nic a interne si obejde ochrany o kterych nemam ani paru, pak je na vine autor a ne ja.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xvasek: DVD z pujcovny casto nemaji vubec zadnou ochranu a mam pocit, ze ted ty levna DVD k casakum vetsinou taky ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

afk_cz: OK, můžu to ze srandy ještě zkusit na svých "originálkách", mám Madagaskar a ještě tuším jeden film.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to afk_cz : Tak nevim nevim cece... dostanes do ruky zbran nevis ze je to zbran a nekoho strelis myslis ze ti uveri ze si nevedel, ze je to strelna zbran? To ze si nevedel,kdyz zmacknes kohoutek,ze to nekoho zabije te neomlouva.Vim neni to tam napsany "POZOR PRI ZMACKNUTI SPOUSTE DOJDE K VYSTRELU" ale tak to je.Na nozi taky nemas napsano ze se muzes riznout :) Takze myslim ze nepochodis s tvrzenim ze ty nic to autor programu.Nebud jako male dite...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To RED: No, já si myslím, že v USA tenhle nápis na nožích určitě mají. :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin ?V AZ je formulace "účinné technické prostředky." A to prostě CSS už dávno není. Navíc i v časopisech u nás běžně vycházejí na CD/DVD programy (naposledy Chip), které si s tím poradí. Takže až tak vyhroceně (tedy dle výkladu OSA, BSA apod. organizací) bych to neviděl. Ten zákon jsem si pořádně pročetl a ten názor CDR, nezvěřejnit žádné informace, odkazy na programy apod. nesdílím. Ale chápu, že chcete mít čistý štít a vyhnout se i jen možným problémům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomik_1: Pozor, "účinné technické prostředky" jsou definovány asi o dva ostavce níže a podle té definice CSS určitě účinným technickým prostředkem je!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedělejte si starosti s ochranou DVD. On si při příštích aktualizacích sám ó velký MS z vašeho PC stáhne, co všechno jste dělali, tedy i kopírovali. Tak jako při poslední aktualizaci změnil několik knihoven a nikdo ani necek, ale to ani nevěděl. :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reakce na nadpis: On snad někdo chce doma tvořit chráněná DVD? Profi firmy to doma nedělají a CSS asi používat nebudou, protože je neúčinné a domácí kutilové? Těm jsou všechny ochrany ukradené!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to RED: Vidíš to moc rudě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ucho: Protože jinak to legálně nebude možné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To xvasek:
K tomu kopírování: pochopitelně mohu zkopírovat chráněné DVD natvrdo jako RAW data sektor po sektoru a hrát to s největší pravděpodobností bude, kdysi jsem taky takto nějak cosi zkopčil. Ale zřejmě to zkopčím i s tou ochranou, takže ochranu jsem neodstranil, pouze zkopíroval. Jednoduše by se to dalo poznat v DVDDecryptor-u nebo DVDFabDecrypter-u, ty ukážou, je-li tam nějaká ochrana nebo ne. Taky pokud přímo zkopíruju nějaký *.VOB a hraje to v playeru (není to nic jinýho než MPEG2), je to bez ochrany, jinak vidím jenom (zakódovaný) šumění. Ale opravdu by mě taková hovadina, jako pálit si DVD s CSS nebo nějakým jiným sajrajtem, asi v životě nenapadla.
Howg!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trubka, vasekx: Omyl, mechanika odmitne chrane DVD-Video cist sektor po sektoru dokud nebude uspesne provedena CSS autentifikace. To je prosty fakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.