Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Twitter prodělal za 5 let už přes 2 miliardy dolarů

A jak se jmenuje ten blbec, co to financuje?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Akcionář?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To musí bejt debil.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem tomu nepropadl a nepropadnu. Jsou to jen módní výstřelky, které padnou. Byl tady x-chat, bylo tady libimseti, byly tady lide.cz, mp3.nadruhou a všechno to byla móda, pár let a ty servery živoří na pokraji krachu. Je to život a evoluce, něco umírá aby zase něco nového zase vzniklo.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak to dopadne, když se neinovuje, všechno to jsou letité věci, které někdo spustil a pak to nechal v klidu umřít. A u lide.cz nešlo o módu, Seznam to zařízl zcela nepochopitelně z pohledu uživatele.

Škoda, že umřelo i takové IRC, které vzhledem k možnostem komunikace v rámci různých komunit bylo perfektní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Právě naopak, příjemné navyknuté ovládání se spoustou nabídek, možností, přehlednosti, jednoduchosti a rychlého načítání stránek příjde právě ono "zkrášlování" "inovování" a už to jede, ovládání se totálně předělá, aby jste každou věc museli hledat. Pak propadnete zoufalství, protože používaná nabídka není tam kde byla a nebo zmizela úpně. web se ořeže na kost, veškeré používané nabídky zmizí, nepoužívané se ponechají. Přibude zbytečná grafická náročnost, která navíc způsobí i pomalé načítání stránek. Toto jsou všechno společné jmenovatele u všech serverů a všimni si jakmile začel pokulhávat Facebook a lidi se začli odhlašovat tak se i FB přestalo měnit. Nastavení a různé ikonky co znám FB změnii umístění nejmín 10x, ale teď už njakou dobu jsou pořád na svém místě. Největší server který ale obsahem zvítězil nad užitečností je stream.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, takovým příkladem jsou právě lide.cz. To je jedna kategorie, spousta webů nebo serverů nikdy nebyla uživatelsky přívětivá a lidé tam chodili, protože nic jiného nebylo a další důvod proč to tam žilo bylo časově zpoplatněné připojení k internetu (modem), takže lidé měli o dost větší iniciativu ke komunikaci a to po pár letech přestalo fungovat, majitelé serverů s ničím novým nepřišli a ani se o to nijak nestarali. Takže se není ničemu divit. O služby jako Reddit apod. se někdo neustále stará a je to tam nějakým způsobem vidět.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Twitter mi přijde dementní v tom, že nemá RSS nebo Atom. Kdyby měl, možná bych ho používal víc, než nyní, resp. bych si možná někoho "subscibnul" a sledoval bez toho, abych tam měl účet a nechal bych jim šanci nakouřit do mě nějakou reklamu. Bohužel principem této sítě je honit si rank počtem followerů, což přes RSS bez registrace nejde, takže smůla.

Stejná výtka patří i ostatním asociálním sítím, ale u Twitteru mě to osobně mrzí v tom, že tato platforma mi přišla vždycky taková nejotevřenější a pokud někdo s RSS začne, tak z těch všech Facebooků bych vsázel na Twitter nejvíc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Twitter původně RSS měl, bylo zrušeno, protože pak nebyl úplně důvod lézt na web Twitteru a distribuování RSS feedu jim samo o sobě na chleba nevydělá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak je vidno, tak ani bez RSS jim to na chleba nevydělá.. :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Za co vlastne twitter plati takove penize? To maji tolik serveru? Nebo je to vyvoj SW?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Presne, ved je to vpodstate spatne naformatovane forum - co tam moze stat tolko $

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé je srovnání twitteru s AMD .
https://www.google.com/finance?q=NYSE:TWTR&fstype=ii
https://www.google.com/finance?q=NYSE:AMD&fstype=ii

Příjmy twitteru stále exponenciálně rostou, za poslední rok o 50%, zatímco AMD se zmenšuje, za poslední rok o 25%. Při zachování tohoto trendu bude mít za rok 2016 Twitter větší příjmy než AMD !

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

pamatuju si na svou první AMD K5 100MHz a to bylo ještě v minulém tisíciletí.
co je proti tomu nějakej abstraktní twiter?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Z Twitteru se stala žumpa tolerující i rasistické výroky, ale pozor, na adresu bílích.
Pozor, jen pro 18++!!!
https://twitter.com/hashtag/BlackBreeding?src=hash
Citace "Queen Jackie":
White men will always be inferior to the black race. Remember that.

Dovedete si představit, něco podobného napsat na adresu jiných národnostních na fujbuku nebo G+? Pokud byste to udělali, tak vás do pár hodin, max. dnů smažou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To že Twiter nezavádí cenzuru je snad výhoda ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.