Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Komentář: Týden po Obamově vetu zakázala ITC dovoz smartphonů Samsung do USA

Hnus

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejako to tu moc prežívate.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Skvělá forma reklamy. Dvě obří společnosti se dohodnou, že na sebe budou podávat žaloby a tím se budou průběžně pořád udržovat ve všech médiích na první straně. Znají dobře chování lidí. Jeden fandí Applu a druhý Samsungu a fanatický fanoušek vždy rád svého favorita podpoří koupí dalšího produktu. Masa se udržuje v mlýnském kole a výdělek je zaručen. Uměle vytvořené pády akcií si představenstvo obou společností na společném večírku hotově $ vyrovná a úspěch je zaručen. O konkurenci není ani slechu a výdělky jsou astronomické.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Taky možné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a ještě jeden úhel pohledu, Samsung přece vyrábí cca 80% elektronických dílů pro Apple mobily a tablety ... někde se psalo, že takto ve finále Samsung získá až 60% z tržeb za prodané Iphony a Ipady... tak je to asi moc bolet nebude, jestli se v USA prodá 50x Iphone a 50x Galaxy nebo jen 100x Iphone ... podobně na tom asi budou i s notebooky. Jestli je ve všech Apple noteboocích displej LG nebo Samsung ... Možná pak prodat holý displej Applu bude výdelečnejší než prodávat celé notebooky Samsung... napadá mne ještě paralela s domácími spotřebiči BOSCH a SIEMENS ... rozdíl mezi přístroji (lednice, pračka, myčka ...až po varnou konvici) byl jen v červeném nápisu BOSCH nebo zelenomodrém SIEMENS...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že dotoho dáváme moc emocí. Ve skutečnosti jsou to jen chladnokrevné právnické úsudky kde a jak pomoci vlastním příjmům a je nad slunce jasné, že právníků a akcionářům není žádný způsob dost špatný na to, aby jej nepoužili. Americký právní systém holt tyto možnosti ohýbání trhu dává. Vůbec to není o Apple a Samsungu, například všichni majitelé Androidu spokojeně sypou do kapsy Microsoftu, také za nějakou patentovinu, jenže Apple a Samsung holt nepřistupují na nějaká vyrovnání a dohody, naopak vedou otevřenou válku o perspektivní trh.

A proč USA straní Apple? Protože že to je daňový rezident a spoustu prachů otočí "doma". Samsung je cizák, tak je v rámci ochranářské politiky znevýhodněn. Já to za dobré nepovažuji, ale bude to tak a to bez ohledu na to, že se Apple snaží toto placení "optimalizovat".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apple daně neplatí. Někdy na jaře to proběhlo médii - podle amerických zákonů může firma s rezidenturou v jiné zemi platit daně tam - proto má Apple pobočku v Irsku. Podle irských zákonů je zase má platit v USA. Jak prosté, milý Watsone.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je samozřejmě nesmysl, že "neplatí daně". Jak jsem napsal, "daně optimalizuje" jako všechny mezinárodní firmy a je to kupodivu legální, i když se to vládám nelíbí a proto kolem toho bylo tóčo ve světových médiích. Kdo by chtěl platit velké daně, že...

A nemyslí Vám to politicky... :-D viz:

President Obama enjoys a close relationship with Apple and was good friends with its late CEO/co-founder Steven P. Jobs. Mr. Jobs, not long before his death in Oct. 2011, personally helped President Obama overhaul his campagin strategy, pushing staffers to make greater use of social media channels like Facebook.com, Inc. (FB), Twitter, Google YouTube, and Tumblr.

Apple gave $308,000 USD to President Obama versus $28,000 to Mitt Romney, the Republican challenger [source]. Steve Jobs' widow, Laurene Powell Jobs personally donated $5,000 USD to the Obama campaign [source]. Current CEO Tim Cook donated $2,300 USD to the Obama campaign.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobnou metodu se zvýhodněním používal i Hitler.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ono to s tim ze Apple otoci hodne dani doma neni pravda. Nedavno tu byli clanky o tom ze s tim maji problem protoze penize protaci zasadne mimo USA a ze vlada USA premysli co s tim udelat.

V ramci tohodle by jsem spise veril tomu ze tim ze Obama udelal pratelske gesto pro Apple a pomohl jim blokovat jejich nejvetsiho konkurenta tak bude Apple znacne nachylnejsi zase v danich prispet Obamovi.

Jedine co je skutecne na tom vsech dost blby je to ze celkem nic (mimo jiste ztraty zisku) nebrani Samsungu proste na nejakou dobu zastavit prodeje vseho co vyrabi na uzemi USA.
Obavam se ze v tu chvili by se situace zcela ale uplne zcela obratila, protoze by bez Samsungu proste svoji situaci neustali - nemaji ani nahodou nikoho kdo by jeho vyrobky dokazal i jen zcasti nahradit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Troll-lolol, troll-lolol, trollo-lollo-lo-lo-looo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.