Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubisoft "SuperDRM" cracknuto během jediného dne

Vy si nedáte pokoj. Hra není cracknutá, alespoň tedy ne pořádně - nelze tuším hrát více než jednu misi. No a Assassin's Creed 2 je na trhu již pět dní a zatím si nikdo neškrtl. Ale chápu že si rádi kopnete do každé protikopírovací ochrany...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Píšete polopravdy. Na obě hry je Crack akorát na určitých konfiguracích není funkční. Pánové s PR Ubisoftu ale vydedukovali že Crack nejde vůbec což ovšem není pravda.
Já nemám piráty nijak zvlášt v lásce ale to co si distributoři her dovolují je už moc . Taková buzerace zákazníků už přesáhla všechny meze.
A za ty kecy co mají kolem toho jak ochrana nejde prolomit dostanou od komunity CRACKerů pěknou lekci.
Už se těším až nějaký Hacker dostane nápad a začne ty herní weby Ubisoftu záměrně schazovat a ti co mají originál si ani neškrtnou , to zas bude aféra :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Anebo co udela hrac ktary si bude chtit zahrat originalku za par let a nejakej Ubisoft uz nebude? Bude strasene happy kdyz se mu misto hry na obrazovce objevi server nenalezen a tlacitko "Exit". A nejake spolehani na to, ze si v pripade krachu nekdo ve firme vspomene na nejake davno vydane hry a rychle k nim udela opravny patch a zaplati servery kde bude ke stazeni na 100 let dopredu je velice velice naivni!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Moje řeč. Stačí si vzpomenout na nedávnou aféru ohledně certifikátu ve hře Gears of War. Sami autoři o něm údajně nevěděli.

Nějaká chytrá vydavatelská hlava vlastnímu produktu příliš nedůvěřovala a proto omezila platnost certifikátu na několik let po vydání hry. Hráči to, ale viděli jinak a světe div se: hra se stále vesele hrála navzdory prognóze vydavatele.

A v ten osudný den najednou nešla hra spustit po celé planetě. Tedy legální verze, pirátské kopie samozřejmě fungovaly jako by se nechumelilo. To byl poprask. Opravný "patch" byl vydán až za několik týdnů!

Ovšem největší výsměch všem platícím zákazníkům byl samotný "patch". Místo, aby certifikát úplně zrušil, jak by čekal každý soudný člověk, tak jen prodloužil jeho platnost. Tomu říkám náš zákazník, náš pán po vydavatelsku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hra Silent Hunter cracknutá je a nejede jen tutorial, jak se všude píše. Jen to holt není klik tady a tamhle a jede se (no vlastně...:-)) A AC2? Koukáte na špatné stránky se zaručeným obsahem když tvrdíte, že není cracknutá... Je ve fázi kdy stačí jeden člověk, který se podělí o savegame.... A servery UBI softu padají jak jabka na podzim :-) Což je nejlepší způsob jak UBI soft donutit vydat patch bez ochrany. IMHO to dlouho trvat nebude... Takže piráti se zaradují a poctiví kupci budou v háji a nezahrají si pořádně protože se nemohou připojit k serveru. Rozhodně si AC2 nekoupím. Hra vypadá pěkně a období Italské renesance zbožňuju, ale tohle teda ne. Chtěl bych si ji třeba zahrát na NTB na chalupě,a to nepude protože tam nemám internet...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klasický argument s chalupou :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Amen

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kolikrát se to ještě někde objeví, lidi vidí titulek hra craknuta a hned vytváří další palcové titulky že ochrana nevydržela ani den. Silent hill 5, funguje jen tutorial a assassin creed lze spustit ale moc daleko se nedostanete, pravděpodobně k prvnímu NPC a pak konec, tzn. ten crack není proper. Raděj napište o tomhle to je větší průser... http://twitter.com/blixak/status/10163230217

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přečtěte si prosím tento článek, k tomu nemám co dodat, autor navíc píše zcela nezaujatě: http://www.tweakguides.com/AC2_1.html

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

velmi zajímavá je ta pasáž, kde autor vypnul svůj a dle mého překladu hře trvalo 5s detekce chyby spojení a zastavení hraní - to jako když dojde z nějakého důvodu k resetu třeba 3 AP v síti z odstupem za sebou, tak hra bude probíhat: hraju - nehraju - hraju - nehraju - hraju - nehraju - hraju ???? To myslí vážně, detekovat i krátké výpadky?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tomto duchu bude pak probíhat úprava sekce REQUIRED a RECOMMENDED na krabici se hrou v oblasti poskytovatele připojení k internetu :-)
Aneb - s tímto providerem to bezpečně funguje - a jsou z obliga...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na obalu je jasně napsáno PERMANENT INTERNET CONNECTION REQUIRED. Pokud má někdo shitový internet, má smůlu. Takový je prostě požadavek hry.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ja ten obal nevidel a tipuju ze to na tom obalu neni takhle viditelne velkym pismem, spis bych rekl ze tim nejmensim tmavomodre na cernym podkladu, klasika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen mi dávejte mínusy, aniž byste si ověřili fakta. Obal si prohlédněte zde a pak teprve mluvte: http://www.tweakguides.com/images/AC2_5.jpg

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No občas by to chtělo trochu ubrat arogance, věcněji argumentovat a neuvádět polopravdy (ať už omylem nebo záměrně).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že věcnější už být nemůžu. A prosím o příklady mých údajných polopravd, nejsem si totiž žádných vědom. Mimochodem, nejsi náhodou bývalý Honza748? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak schválně - kdo máte pocit, že ukulele je na straně Ubisoftu, klikněte mi na palec nahoru, kdo máte pocit, že ne, tak dolu :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není třeba hlasovat, klidně se přiznám, jsem na straně Ubisoftu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Se ale pak nemůžeš divit, že dostáváš mínusy, i když máš pravdu :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu? to je ale relativni pojem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, třeba pravdu měl s tím, že na tom obalu to není napsáno zrovna malým písmem ;). Nic to samozřejmě nemění na tom, že hra, která vyžaduje permanentní připojení k netu jen proto, že jde o ochranu proti nelegálnímu užívání, je hra špatná a nezaslouží si být zaplacena jediným halířem. V životě bych za ni nedal ani zlámanou grešli a vřele doporučuji i ostatním zájemcům, aby se takto také zachovali (tj. hru v žádném případě nekupovali a nechali promluvit (většinou bohužel nefunkční, ale tady má šanci na úspěch) pravidlo "vote by your wallet").

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"jen proto" bych netvrdil, ochrana proti pirátům totiž bohužel patří mezi nejdůležitější součásti hry. Tvrzení, že dobrá hra se prodává sama je nesmysl, takové pokusy už tu byly a hry se kopírovaly ještě mnohem více (Oblivion, Prince Of Persia apod.). Dnešní společnost (česká obzvláště) totiž považuje software, hry, filmy i hudbu automaticky za freeware. Já Ubisoftu fandím a naopak je pro mě příjemné, že s novou ochranou nemusím vůbec dávat médium do mechaniky (kromě instalace).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ochrana proti pirátům patří mezi nejdůležitější součásti hry, tak jsou v UbiSoftu pěkné lamy, protože to nejdůležitější pos*ali na té hře teda nejvíc. Představ si, že by sis koupil mobil a k němu jsi coby "nejdůležitější" součást dostal agenta, který si tůvj mobil každých pět minut zkontroluje, jestli jsi ho náhodou nepoužil nějak jinak, než jak výrobce chce. A to stačí, aby agent onemocněl a po celou dobu jeho nemoci jsi nemohl mobil používat vůbec. Kdo se takto nechá buzerovat a ještě za to platí, ten u mě rozhodně není normální.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už len k tomu pridám ... doteraz som si myslel, že najdôležitejšou súčasťou hry je jej obsah.

A teraz sa dozviem, že ja kretén som kupoval hry kvôli ochrane...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem "mezi nejdůležitější", ne nejdůležitější, tak prosím nic nepřekrucuj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Som zvedavý na tie ostatné najdôležitejšie súčasti ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.escapistmagazine.com/news/view/98927-Ubisoft-DRM-Authenticati... tady je to pěkně bulvárně popsané:-) Vědělo se že to příjde ale nikdo to nečekal tak brzo:-) Z tohohle udělejte i dvouplacový titulek.))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Člověk má dvě možnosti, buďto koupit a trpět, nebo trpět, čekat a pak hrát. Cokoliv se dá překonat. Vždyť je to jen SW. Jen někdy to holt trvá dýl...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nebo naopak nekupovat... a bojkotovat ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší sou ty lamy co pišou že cracknuta neni a ani nevi co Ubi vydal za hry s tima DRM, Silent Hill to ale teda neni.-)).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lama jsi možná tak ty. Myslíš že nevím o releasu Skidrow a podobně? To že ale někdo vydá crack ještě neznamená, že je hra cracknutá, to by ten crack musel totiž fungovat, chápeš?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@kosac
K tomu bojkotu se pridavam, AC2 sem si poridit chtel ale tohle uz je moc.

@ukulele do ochran obvykle nekopu ale do nekterych s radosti, prvni byla starforce a tohle holt bude druha.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mne spíš zajímalo, kdo vymýšlel ty popisky. Co za vlastnost je "prohlížeč pro každého"? Co za výhodnou vlastnost je "zdarma", když jsou všechny zdarma? Co za vlastnost je "nejinovativnější", když každý výrobce inovuje seč může? Já tedy být člověkem, který neví o prohlížečích nic a má si podle ballot screen vybrat, tak jsem v koncích.
I Velký Šéfkuchař pravil: "Tento pokrm je výborný. A tento naopak lahodný. A když si vyberete tento, pochutnáte si. A když tuhleten, tak nebudete litovat."

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jen pro zajímavost k tomu cracku.
Jeho první verze měla nějaký mouchy a tak se prostě vydal update toho cracku a hle všechno šlape jak má
(více informací o samotné medicíně zde: http://nfo.rlslog.net/view/7303 ), nicméně není bez zajímavosti že problémy s touto hrou mají jak legálně zaplativšísi zákazníci, tak ti co jí upirátily, neboť jak se zdá tak toho co čtu na fórech, tak prostě hra není bez chyb a některé mise nejdou někomu jednoduše dohrát. Tj. bylo by dobré si počkat na patch od Ubisoftu (a hádám že nedlouho po té i na další update cracku) - Opravdu se nemohu zbavit dojmu že tento způsob ochrany skutečně nabádá i poctivé kupující k používání cracku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto jednoznacne nejlepsi napad, jak na hre prodelat.

Vypadky pripojeni jsou bezne at uz na strane uzivatele, tak na strane ubisoftu. Jak mohli prijit s takovou ochranou nepochopim. Jeste bych chapal, pokud by ochrane stacilo, aby se pripojila na Ubisoft rekneme 1x behem poslednich 24 hodin, ale pouhy 5s vypadek ... to je uplne nesmyslne kratke.

Proc nejsou vsichni vydavatele stejni jako Stardock?
http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=20027

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nevim jestli je chyba jen u me, ale ted se me nejde na ten ubisofti server prihlasit (pise incorrect login or password) takze se nespusti hra a pokud kliknu na 'zmenit heslo' tak se dostanu na stranku ktera pise 'server error'.

navic se neda dostat na diskuzni fora (nejspis sou pretizeny :) )

ubisoft válí!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

http://www.videogamer.com/news/ubisoft_confirms_server_attack.html

A s tím se asi nepočítalo :) DDOS. Žádná ochrana není dokonalá a čím bude složitější, tím větší pravděpodobnost, že něco selže.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Se divim ze to vydavatele jeste bavi, cpat na hry stale ochrany. Za posledni roky co si pamatuju, jsem se setkal akorat se trema hrama, ktery byl z pocatku problem cracknout. Jednalo se o Splinter Cell Chaos Theory, FIA GTR a asi mam pocit Alone In The Dark 5. Vsechny hry obsahovaly STARFORCE (nebo SECUROM?) pokud se nepletu. No kazdopadne to je jedno.
Nevite nekdo, odrazi se ochrana na takove hre na jeji cene? V jake mire?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena ochran je často smluvní a vzhledem k tomu ,že jsou společnosti co si na jedné ochraně klidně založí celý svůj bussines tak by ti mělo stačit že to nebude zrovna málo .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Urcite nemalou castkou, stejne tak jako ochrany dvd-video i modrych kotoucku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám takový dojem , že si to interní PR téhle ochrany od vedení Ubisoftu pěkně odskáče . Ono i to vedení ukazuje jak je krátkozraké , když podobným blábolům o funkčnosti dokázalo uvěřit. Spoléhat se na permanentnost konexe je utopie nejvyššího řádu . Ubisoft ukazuje svoji neschopnost a jen po právu by měl jít hodně rychle ke dnu .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

http://twitter.com/Ubisoft/status/10184920360 další výpadek, tentokrát kvůli DDdos útokům. Tzn. když si poškodím CD nebo se mi rozbije PC tak hru nemůžu hrát jen ten konkrétní člověk, ale když vypadne server Ubisoftu tak nemůže hrát např. 1million lidí. Někdo si to pěkně odskáče.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neda mi nekomentovat tento clanok. Ano hra bola cracknuta ale ochrana DRM ubisoftu nie ! Hra je vlastne nefunkcna aj ked ide spustit. Napr AC2 v istom momente prestane ist pretoze sa zo serveru ubisoftu neprenasaju potrebne data. V hre Silen Hunter 5 ide len tutorial potom uz nemate co hrat lebo misie sa nestiahnu zo servera. O tejto teme viem toho viac kedze som redaktor a pisem clanky aj ohladom tohto. Novinka bola ked hackery napadli servery a znemoznili tak hranie hracom. S pozdravom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.