Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubuntu 11.10: co se chystá a proč se na něj těšíme

Oceňuji, že tento web vždy přinese nějakou zajímavou informaci, kterou ostatní weby při kopírování kdesi zapomněli.(např. práva skupiny)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

díky (i když i my občas něco přehlédneme).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ony se ještě používají CDčka na instalačky systémů a live-cd? Proč nesáhnout rovnou po DVD, je snad i levnější a hlavně ve výsledku rychlejší. A točí se pomaleji :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc radsi nepouzit nejaka nemechanicka pametova media? Ty se netoci vubec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V době kdy jsem ještě optickou mechaniku používal, samozřejmě CD image šel napálit na DVD :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jenom nedávna změna jména tohoto webu je důkaz skonu hlučno-vibráto-placek. Pár konzerv ještě ztrácí čas přepalováním (všeho), jen aby si mohli u TV pustit něco na starém DVD přehravači za pár kaček (přece to nevyhodim). Argumentace se ztrátou (vlastního) času a zátěži na životní prostředí nepadá na úrodnou půdu. Spousta lidí si navíc neváží svého volného času a nedokáží překročit vlastní stín (jednou se to blbě naučili, to jim stačí) :)
Na (pře)instalace tu máme naštěstí klíčenky (i když pravda, GA-990FXA-UD3 s F2 nechce bootovat z klíčenky -> reportováno). Jsem zvědav zda bude Vista8+ (krabicovka) rovnou distribuovaná na (read-only) USB klíčence nebo jako je tomu dnes pouze na plackách (což by pro m$ bylo levnější, co by neudělali pro maximalizaci zisku, ale třeba překvapí). DVD vypalovačku jsem po roce nepoužívání daroval jedné slečně...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš se těším na derivát v podobě LinuxMint, který nemá to "ztěžka použitelný" unity. Neví někdo, kdy zpřístupní repozitář s rolling-updates?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S unity na klasickom (nedotikovom) PC s tebou suhlasim, ale nemat ho je zalezitost 2 klikov. Hmm tazke ze?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.