Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubuntu 17.10 beta2: kernel 4.13, GNOME a Wayland v základu

"Potvrzeno: Ubuntu 17.10 už bez 32bit ISO"

Prvni zbytecny clanek nasledovan hned dalsim podobnym.

Ono snad bylo lepsi, kdyz jsi byl na dovoleny. Jaka byla? Nechces napsat radeji o necem z dovoleny? Bylo by to mozna rozumejsi.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

V čom je zbytočný?
Ja tieto správy od Ježka sledujem, informuje o tom čo nové sa udialo bez toho, aby som aktívne vyhľadával tieto info. Mám tak základný prehľad čo sa deje vo svete linuxu, pc-bsd - trueos.

Technologické info patria na tento technologický web. Blogy o mizernom sociálno-ekonomickom zázemí, alebo len nejakej divnej posadnutosti správať sa ako IT asociál, nie. To neviem či niečo také tu ešte publikuje. Ak áno, také veci ignorujem.
Aj ty ignoruj články, ktorých téma ťa nezaujíma a bude to ok.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Co je tohle za technologickou zpravu? To tu bude psat, jak vysla druha beta kdejakeho programu? A Ubuntu vychazi dvakrat rocne na konci rijna a na konci dubna, uz vic nez deset let.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

O Windows se dozvíme o každém insider buildu (samozřejmě ne tady v linuxovém klubu), tak se jim Ježek třeba snaží vyrovnat. Přejte mu to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

premyslej, kolikrat za tech vice nez 10let, menilo Ubuntu vychozi prostredi? 1x z Gnome2 na Unity, ted s 17.10 to bude podruhe z Unity na Gnome3, zaroven vypustilo z desktopu(tedy ne zahodilo, protoze pro Core, IoT vyvoj Mir nadale bezi a pocitaji s nim) Mir, nejde jen o tu zmenu interni, ale to ze to bude mit vliv i na externi spoluprace s vanilla Gnome, tedy Redhat/Fedora, dale jde o to jak se Ubuntu vyrovna s touto zmenou, jak na to budou reagovat uzivatele, jak jim pripravi vychozi vzhled/chovani aby se to Unity blizilo atd... pokud ti to stale nedochazo, tak ano 17.10 bude prelomove v techto ohledech, informace o tom na technickem portalu logicky patri at se ti to libi neno ne, fnukej si doma pod perinou kdyz s tim mas takovy problem ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rek bych ze mnohem dulezitejsi nez prechod z Unity na Gnome je prechod z X na Wayland. Jsem fakt zvedavej jestli uz je to konecne po tech 9 letech vyvoje pouzitelny jako nahrada za X.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem za tyhle kratke infa rad. Clovek nemusi sam hledat a aspon ma zakladni povedomi, co se deje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co kdybys sis dal dovolenou ty? Tak 2-3 roky?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

[dupla]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolte opět lamáckou otázku-jak poznám, jestli můj stroj může používat Wayland a prosím- můžu-li si volit Wayland nebo Xorg, podle čeho se mám rozhodovat? Děkuju předem za stručnost a za to, že mě nenutíte rozumět hned všemu, co si o těchto technologiích vygůglím...:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se na to ptáš tak ber co je výchozí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jde o (lamacky) receno vrstvu mezi ovladac a desktopem, pokud nebudes mit se svoji grafickou kartou problemy s Wayland, tak pobezis na prednastavenem Wayland, nedostatky ktere ma oproti X.org jsou nad ramec bezneho pouzivani, takze se to s tvojim pouzitim nesouvisi, resp. pokud bys jsi funkce co Wayland nema (prozatim, nebo trvale/z_principu) pouzival mas dostatek informaci aby jsi nepokladal otazku jestli mas pouzit Wayland nebo X.Org ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

IMHO se objevi software ktery pod X.Org pobezi a pod Waylandem nepobezi, at uz to bude vina toho SW nebo nedostatek v X.Org emulaci ve Waylandu. Ale zatim se o nicem nevi a bude to neco co neni v bezne distribuci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak SW co na X bezi a pod Waylandem nebezel bylo mraky. Jde spis to, jestli uz tu emulaci dostali do podoby, kdy uz vetsina bezi spravne. Coz po 9 letech vyvoje asi konecne bude, kdyz se to rozhodli nasadit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.