Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubuntu konečně opraví běh Unity7 na PC bez GPU akcelerace

Myslím, že software v 90. letech takhle rozhodně nevypadal. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je potreba, aby tohle byla priorita?

Nebudeme se radsi vubec bavit o backendu.

1. Opravdu je potreba Unity panel zobrazovat na vsech obrazovkach v multimonitorovem prostredi? Kdy Canonical konecne prida do nastaveni volbu zobrazovat Unity panel jen na primarnim monitoru stejne jako to funguje u Unity launcheru?

2. Opravdu je nutne uzivatele omezovat a nedovolit zobrazit zaviraci krizek aplikace vpravo a musi to byt nutne stejne jako na OS X vlevo?

3. Kdy Canonical dokaze optimalizovat ikony aplikaci v dashi tak, aby byly vsechny stejne velike? (Aplikace, ktere maji ikony ve vsech potrebnych velikostech jsou OK, ale pokud aplikace nema ikonu potrebne velikosti, tak ji dash zobrazuje vetsi nebo mensi. Proc tu ikonu dash nedokaze dynamicky zvetsit/zmensit na stejnou velikost?)

Jenom takove tri prikladky, jak moc je graficke prostredi nedodelane, ale zase je pravda, ze je stabilnejsi nez treba Cinnamon, ktery se designove snazi vic, ale obcas pada.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak o tom by se dalo diskutovat. Dodám jen dodatečně, že Cinnamon ve většině "levných noťasů" ano, do poslední řady 17.3, v 18-tce zatím, co mi prošlo pod rukama, se Cinnamon jeví poněkud jistější, za to na deskopech se Cinnamonem no problémo a zase: gpu s nvidiema jasná volba, radeony jak kdy a na čem, intel, sajrajt, jako vždycky... Samozřejmě beru v potaz, že množstevně můžou být v republice jiné tendence, těžko to jeden člověk pobere, na to nemá, ale i tak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. System Settings -> Screen Display -> Launcher placement -> vyberte si ktorý monitor chcete, alebo obidva

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad 2) Mě vyhovují všechny tlačítka vlevo, ale zkus toto (polohou znaku : určuješ co bude vlevo a co vpravo):
gsettings set org.gnome.desktop.wm.preferences button-layout ':minimize,maximize,close'
viz:
http://askubuntu.com/questions/764166/how-to-move-window-buttons-to-righ...

Ad 3) Menší ikony se normálně upscalují na větší velikost (jsou trochu neostré), ale jsou pak všechny cca stejně velké, kde je problém ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze oni to nedodelaji nikdy. A to je zasadny rozdiel od plateneho OS, kde to niekto koordinuje a menezuje a tlaci na to, aby sa veci doriesili do konca(a samozrejme do toho vali kopu prachov).
Vzdy mam doma po ruke laptop, kde bezi nejaky ten Linux - momentalne Maui 1 - mimochodom odporucam, oproti KDE Neon(toto distro som celkom nepochopil) je to podla mna ovela lepsie...
Drzim palce Linuxu, davam mu uz asi 10 rokov sancu na domacom laptope, no stare zname muchy pretrvavaju, niektore sa mozno opravia, ale vzdy sa ukazu nejake nove.
Ked Microsoft ma nejaky bug, idu ich ukrizovat, ale chapem to, je to plateny OS a zakaznik chce kvalitu.
Linux je zadarmo, ma hromadu bugov, no nikto nepinda. Ten kto pinda, vacsinou bude na forach ukrizovany.
Takze ja sa k tomu staviam takto: Linux? Jasne, ocakavaj mrte bugov, padajuce X okna, nefunkcne hento/tamto. Ale darovanemu konovi nepozeraj na zuby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.