Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Udělejte ze svého monitoru dotekový displej

tak to uchytenie je uplne super, teda na rit, aby mi hore z monitoru trcali dva velke hrby. Nie dakujem toto mozte rovno prerobit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to by se mi sice libilo, ale obavam se, ze pri praci na stole, by mi vic vyhovoval klasicky tablet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je krok spravnym smerem. Az to zacne delat kazdy druhy a bude poradna konkurence a vymakany sw i hw, bude to nadherny. (otazka je jestli do te doby to nezacne byt bezne jako soucast monitoru..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Torx: No to je teda fakt desna vada na krase.
Tomas: Coz o to, "dotykovej displej" by se mi (a detem) urcite libil, ale obavam se trosku te ergonomie.

Stejne si casem hodlam poridit neco jako Nokie 770, nejaky tablet na cteni a psani v posteli a na cestach. Notebook je na tohle prilis velky a prilis nenazrany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Torx - muzes si to uchytit obracene - hrbama dolu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomáš Halada: já bych to taky spíš viděl jako součást monitoru...
každopádně, už dnes jsou monitory s USB hubem, takže kabel navíc to nebude, no a kdyby k tomu dodali kabel USD+DVI v jednom (něco podobného jsem viděl, ale u dataprojektoru, na jednom konci nějakej speciální konektor, ale pouze jeden, na druhé myslím D-Sub + USB) nemělo by to chybu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hloupý je na tom ale i ten drát na peru. Dotykový display jde používat třeba i párátkem. Tady to nejde. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Phil-cz: Jestli ono by nakonec nebylo lepsi, kdyby to bylo "klasicke" svetelne pero. Tedy neco, co uz tu bylo, moc se to neujalo, ale pri srovnatelnych moznostech by poskytlo vyssi komfort (neni potreba nasazovat ta snimaci deska).

Schvalne, neni tu nejaky bastlir, ktery by takove USB svetelne pero dal dohromady? Vsak jsme je bastlivali k 8mi bitum, akorat ze ja to nezvladnu navrhnout, leda tak spajet podle planku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

peca_007> Svetelne pero se neda pouzit, protoze monitor pracuje v ruznych rozlisenich a obnovovaci frekvencich. Ta frekvence by jeste sla resit automaticky, rozliseni uz ne.
Na LCD pak nepouzitelne vubec (z principu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

peca_007: tak jsem neco kolem svetelnych per vygooglil: http://www.screendirect.com/page/ICPE/CTGY/LP
ale ta palba - 200 kolacu za adapter a 150 - 200 dalsich za pen. To at si nekdo strci... za klobouk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim: Rozliseni neni trena resit, ale potrebujes vedet, kterym bodem (pixelem) prave proleta vykreslovaci paprsek, pak to funguje. LCD sviti furt, tam by se to muselo resit sekvencnim rozvecenim a zhasinanim pixelu a asi by to neslo nijak zvlast rychle a jeste by to nemuselo byt uplne spolehlive, to je fakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No prave - potrebujes vedet kterym pixelem - a to je zavisle na rozliseni. Neboli - presne stejnemu bodu fyzicky na obrazovce odpovida zcela jiny pixel v ruznem rozliseni.

Ale to se da zaridit docela jednoduse rekalibraci po kazde zmene rozliseni (kliknout perem na zobrazeny bod na obrazovce)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se mi to a nebo ta osoba si plete japonštinu s korejštinou dohromady?? Třetí písmeno od konce v druhé rzádce vypadá jako katakanové PI.. :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vzpomnel jsem si ze v dobach 8-bit pocitacu a klasicke televize jsem videl takove pero, kterym se dalo na TV psat. HW byl jednoduchy.. jen 1x opticka-dioda... vse bylo postaveno na tom, ze 8-bit pouzivaly na zobrazeni TV, kde behal porad jen jeden vykreslovaci paprsek, ktery byl ovladan pocitacem, takze pocitac presne vedel v jakem miste ten paprsek je. takze stacilo jen snimat tu diodu a kdyz byla prilozena k TV a neco do ni svitilo, tak to byl zrovna ten vykreslovaci paprsek, take stacilo precist souradnice z registru, ktery ten paprsek ridil...  bylo to uzasne jednoduche a levne.
 
jeste by to slo udelat pro CRT, ale LCD bohuzel uz ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VasekB: Pamatuji ... zlatý Sinclair ZX :-)
Možná by to šlo i na LCD. Musel by existovat driver (nevím je-li to možné, uvažuji čistě hypoteticky), který by proháněl daný bod postupně přes celou plochu. Odhaduji, že by to na LCD bylo vidět s ohledem na rychlosti technologie rozsvěcení a zhasínání bodů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.kjglobal.co.uk/acatalog/Navisis_EZ_-_Canvas.html

tak na tyto strance je to i s cenou... rozhodne lepsi cenova stranka, nez nejaky cyntix za 100k

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno před pár dny my to došlo domů tak se chystám pak udělat recenzi ;) , jen nevím co má znamenat ten údaj o obnovovací frekvenci resp. tězko to bude souviset s obnovovací frekvencí monitoru, pero se snímá primárně pomocí ultrazvukových sensorů ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude souviset spis s tim jak rychle se da cmachat po ploase aniz by se cara utrhala (a udelala tisicihran)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

siggi: za ty prachy si stejne radeji koupim klasicky tablet :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.