Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ukončí Total HD boj Blu-ray a HD DVD?

Lol a co cena ? Podle mě cesta vede jedině přes mechaniky co přečtou oba druhy médií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, co s takovýmto médiem bude dělat "obojetný" přehrávač, jestli bude číst Blu-ray nebo HD DVD :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hor410: Viceformatove ctecky (i DVD mechaniky) maji urcene poradi priorit, poradi ve kterem zkousi disk precist jednotlivymi postupy, takze co se prvni chytne to jede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě SONY se svým formátem Blu-Ray na kompromis nějakého HD disku nepřistoupí. A to nehledě na to, že pokud bude na takovém disku více vrstev s Blu-Ray a HD DVD, tak se bude snižovat čitelnost takového média. Vzhledem k tomu, že Blu-Ray chystá do budoucna více vrstev, tak by potom takové médium bylo k ničemu, jelikož čitelnost takového disku by byla mizerná a kvalita by taky nestála za nic.
Myslím, že u PS3 se tento formát určitě uchytí a přinese snad firmě SONY ušlé zisky za tak dlouhý a vyčerpávající boj s HD DVD.
Ale v celku bych řekl, že to dopadne jak s DVD+-R, tak, že se uchytí oba formáty. Otázkou pak bude, na jakou stranu se lidi přikloní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že to boj formátů neukončí.
Navíc nevím, jakou výhodu to pro zákazníka bude mít... pokud by měl BR přehrávač, získá tentýž obsah jako na BR disku, akorát za vyšší cenu. S HDDVD totéž na druhou stranu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohli by do kazde vrstvy nahrat film s jinym koncem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si, ze zakaznici by skor ako obojake medium ocenili hocijake medium, ale s obsahom za desatinu terajsej ceny a bez DRM obmedzeni :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde je doba jednoho formátu jako CD-R, nic víc, nic míň. Teď bude HD-DVD, Blue-Ray a Total-HD který nakonec bude na ho..o Za chvíli budou soupeřit 4 formáty a každý nekompatibilní s jiným. Mno jeden aby se z toho pos..l

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavej jak velká bude životnost těchto hibridů?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze Total HD medium na trhu ani neuvidime. By som chcel vediet, ktory chory manazersky mozok to vymyslel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Výsledky průzkumů, které si Warner udělal, hovoří o tom, že lidé si raději připlatí pár dolarů, jen aby měli disk, který funguje na obou HD video přehrávačích."
Tak bud su ludia neskutocne blby, alebo ten prieskum je somarina. Ja nemienim platit dvom firmam len pre to, aby sa nazrali obe, ked staci jedna. Este sa to poriadne ani na trh nedostalo a hned by to bola dohoda v takejto podobe? To teda nie pani! Dufam, ze sa coskoro objavi holografia a budem moct tento zmetok preskocit. Rovnako dufam, ze holografia bude mat jeden format, uz mi to lezie krkom. Cele sa to takto nehorazne predrazuje, iked je pravda, ze konkurencia asi trochu pomaha - hlavne v zaciatkoch uvedenia na trh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

boze za co nas trestas, za co konkretne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam ze preskum sa robil na americkom lude takze sa nedivim ze prieskum takto dopadol pretoze normalneho cloveka (rozumej neamericana :)) nikdy nikto nepresvedci aby si kupoval milion hybridnych diskov plus minimalne jednu mechaniku bud BD alebo HD DVD namiesko kombo mechaniky a filmy ake sa mi pacia bez toho aby som sa staral aky to je format

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To all : pouzitie -> co tak pozicovne,prezentacie, dema etc.?
Dualna mechanika je podl mna vacsia blbost ako dualne medium. Uz len z financneho  hladiska je lepsie dual medium ako dual mechanika(2x vacsia sanca ze sa nieco pokazi :) ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak Total HD se bude pujcovat v pujcovnach, prodavat v obchodech atd. (co treba hra, ktera pojede na PS3 i na X-BOX 360)
a obojetne mechaniky nejsou blbost ale myslim si, ze jedine vychodisko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není to fuk? Tipuju, že většina lidí si stejně stáhne H264 HR HD Rip :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslím, že veškeré DVD ukončí Flash disky až půjdou s cenou dolů. Co se životnosti, velikosti, praktičnosti a odolnosti týče.. naprosto vedou  ..raději jeden 32GB flash disk, než několik HD DVD či Blu-Ray ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 EBO: si vážně myslíš, že Flash disky klesnou na ceny cca 10 kč za ks při kapacitě např. 25 GB aby mohly vytlačit BD?
 
Takovýto obojetný disk je hloupost a plácnutí do vody. Je přece technologicky mnohem snažší udělat mechaniku která přečte oba formáty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to: Janke .. pokud vím, tak technologicky to vyjde na stejno.. pokud je mašina a substráty, tak je jednodušší vychrlit jeden 32GB čip a zaplácnout ho do plastu, než vychrlit 5 čipů elektroniky, tišťák a k tomu mechaniku + optiku a ještě to sestavit dohromady .. aneb..proč se snažit urychlovat pokrok, když na tom můžeme nejdřív pořádně vydělat ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně bych si teda s radostí koupil na takový flashce film klidně za tisícovku (i když tahle cena je ještě dlouho nereálná), aspoň by mi médium chvíli vydrželo. To vytváření nových a nových disků je blbost, akorát vydrží míň a jsou hrozně nepraktický. Takže do budoucna taky fandim flash diskům, BR je sice zajímavý kapacitou, ale pokud mi po měsíci odejdou data do věčných lovišť, tak je to bezcennej formát...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiger: V okamžiku kdy si koupíš film na flšce, tak věř tomu, že už nebude problém do ní nacpat čip, kterej prostě neoblbneš a filmík si nezkopíruješ...no myslím, že nás to čeká...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale proč to dávat na flash ? Když už na elekronické mědium, to dnes neumí vyrobit levnější nepřepisovatelnou ROM paměť ? Jako dřív byly cartridge pro první konzole.
ROM/EPROM dřív bývala levnější než přepisovatelná paměť a film se přece mazat nemusí. A na píčoviny jako ochrany proti kopírování si tam můžou malou přepisovatelnou flashku přidat, ale nemusí v ní být celý obsah.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Ebo: no jo ale když by se filmy distribuovaly na flash disku tak co flash disk to jeden film chápeš? Kdežto tak si koupíš mechaniku, nebo přehrávač a filmy si dodávají na Blu-ray nebo HD DVD discích, a výroba disku z polykarbonátu kam se vejde 15-25 GB je levnější než výroba flashdisku s takovou kapacitou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, až se přiškrtí kohoutky s ropou, nevím, nevím, jestli bude polykarbonát levnější, než čip. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já teda nevím, ale proč to vůbec vlastnit..? kolikrát se podíváte na film dnešní produkce..? proč si plnit byt jakýmikoliv nosiči nebo disky gigama dat..? Ať jsou půjčovní servery, cena za shlídnutí filmu 35 Kč a hotovo.. ať si starosti s kvalitou a trvanlivostí dat dělá někdo jinej.. :-) každej dneska pálí dvd jak vzteklej a přemejšlel někdo jak dlouho mu ty data budou co platný..? buď zajdou, nebo bude za chvíli nahrazovat hromady DVD hromadama HD DVD/BRD.. cesta do pekel..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.