Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k UL vyřazuje výsledky Huawei a Honor pro údajné podvody

Nesmyslny clanek.
Jde o to, ze je nejaka metodika a Huawei ji porusuje. Napriklad pri stejne metodice bude mezi telefonama podle jejich vykonu rozdil cca 5%. Potom ve Far Cry bude taky priblizne 5% a v 3D Marku bude taky priblizne 5%. Pokud ale zvolim pokazde jinou metodiku, tak mohu i v jednotlivych hrach nebo v benchmarku dojit k rozdilnym vysledkum.

A o to jde, aby Huawei dodrzoval metodiku a nepodvadel!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Huawei len pozna svoj hw a nastavi ho na plny vykon, kedze vie, kolko test trva a co robi.

Zatial naj objektivnejsi benchmark je Phoronix.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pak neni duvod, aby Huawei nenastavil telefon na plny vykon i pri hrach!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze je :) .. ten telefon by se ti usmazil ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ze článku dovozuji, že každá aplikace zahřívá telefon odlišně. To je patrně důvodem existence tepelné ochrany, kterou výrobce telefonu může vypnout jen tam, kde podle jeho testů není potřebná.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jinymi slovy Huawei v testu podvadi, protoze se neridi metodikou testu a byl zcela spravne vymazan z databaze.Mistni fanousci "ciny" prokazali jako obvykle zcela jasnou nesoudnost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

„Huawei v testu podvadi“

Huawei v testu nepodvádí, ona totiž žádný test neprovádí. Test je věcí UL. Ať test test provede UL, zákazník nebo recenzent, jsou výsledky stejné. Kvalita obrazu ani postupy renderingu nejsou změněny.

V čem je podvod a kdo je jím podveden?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednoduche, Huawei detekuje spusteni 3D Marku a protoze vi, ze benchmark trva po dobu, po niz se telefon nedokaze zahrat natolik, aby zkolaboval, tak vypne tepelnou ochranu, cimz dosahne vyssiho vykonu nez ve hrach, kde si to Huawei nedovoli, protoze by telefon vzplal a zakaznik reklamoval.

Vse co se od Huawei chce je, aby vyradil z provozu detekcni mechanismus pro 3D Mark stejne jako to udelal po pruseru Samsung.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

UL zvolili špatný postup. Měli detekovat Huawei a napálit jim 3h stress test. Samozřejmě po aktualizaci vyzvat všechny vlastníky telefonů k opětovnému otestování... By jim už servisáci vysvětlili, že vypínat tepelnou ochranu na benchmark není dobrý nápad ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Grafické karty taky detekují jednotlivé aplikace a používají pro ně individuální nastavení hardwaru a softwaru.

Stále jsi nevysvětlil, proč to považuješ za podvod, kdo je tím podveden a o co přichází.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Grafické karty používají různá nastavení pro všechny aplikace tak, aby došlo ke zlepšení jejich funkce - FPS. Ale nevypínají pro to tepelné ochrany*!

Funkce benchmarku je ukázat typický výkon zařízení při vykreslování. Pokud tady dojde k zvýšení FPS technikou, která není dostupná pro ostatní aplikace, dojde k zhoršení funkce aplikace.

Podvedeni jsou lidé, co vybírají zařízení podle výkonu v benchmarcích a tamní hodnocení vztahují k hrám.

Ty by sis nepřipadal podveden, kdyby sis šel koupit televizi a na všech prodejnách by měla skvělé rozlišení a barvy, jenže jak by sis na tom pustil svoje video, kvalita by byla ta tam? Uspokojilo by tě vysvětlení, že video na prodejně je jen krátká ukázka, u které nehrozí poškození panelu a proto byly odstaveny šetřící funkce?

*No, zapínají "turbo", ale toto je dostupné pro všechny aplikace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Ale nevypínají pro to tepelné ochrany“

Dva dotazy:
1. Dotčené telefony vypínají tepelnou ochranu?
2. Mám aplikace A, B, C a D. Jaký je rozdíl mezi tím, když mám paušálně zapnutý throttling a manuálně ho vypnu pro aplikace C a D oproti tomu, když mám paušálně vypnutý throttling a manuálně ho zapnu pro aplikace A a B?

„Funkce benchmarku je ukázat typický výkon zařízení při vykreslování.“

[citation needed]

Aneb pokud si spustím kupříkladu aida memory benchmark, tak mi řekne typický výkon zařízení? :-)

Jak už jsem řekl: Že o svém produktu něco tvrdí jeho výrobce, ještě neznamená, že to musí být pravda. Tato kauza (jako jedna z velmi mnoha) opětovně ukázala, že to skutečně pravda není. Futuremark / UL není schopen zajistit, aby výsledek jeho benchmarku reflektoval herní výkon. Je to UL, který není schopný dosáhnout svého slibu. Není ho schopný dodržet proto, že podmínky, které by pro dodržení slibu musely být splněny, nemá a nemůže mít pod vlastní kontrolou. UL tedy předložil slib, o kterém bylo předem jasné, že ho nemůže splnit a když se na této kauze prokázalo, že ho nemůže splnit, penalizuje výrobce hardwaru.

UL vychází z vlastní filozofie, že jeho benchmark odráží herní výkon zařízení. Výrobce telefonu zastává názor, že benchmark odráží výkon v benchmarku a herní testy odrážejí výkon ve hrách. Proč bychom měli nekriticky přejímat filozofii UL, která je z výše popsaných důvodů chybná a naopak ignorovat stanovisko výrobce telefonu, které je logicky správné a dává smysl?

Veškeré teorie o cheatování vycházejí pouze z toho, že určitá skupina osob věří, že benchmark reflektuje herní výkon, byť právě dostala více než hmatatelný důkaz, že to není pravda.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vec kterou nechapes je, ze kazda hra i kazdy herni benchmark ma jiny vykon. Jenze v prumeru s mirnyma odchylkama jsou procentualni rozdil mezi telefonama v ruznych hrach priblizne stejny.
Pokud teda dejme tomu na SGS9 udelam dle stejne metodiky benchmark jako na Huawei P10 a vyjde mi SGS9 ma 85% toho co P10, ktery ma 100%. Mohu teda uvazovat, ze P10 ma obecne priblizne o 15% vyssi vykon. Dosud je to v poradku.
Co se stalo?
Huawei meril benchmarkem podle vlastni metodiky. Toho dosahl diagnostikovanim spusteni 3D Marku. Proto je vsem normalnim jedincum jasne, ze podvadel, akorat fanousci Huawei si zase vymysleji nejake duvody, proc to podvod dle nich nebyl.

Je naprosto irelevantni, jestli a jak to odrazi herni vykon, dulezite je, ze provadeli diagnostiku 3D Marku, coz je v metodice vyloucene.
Nikdo ale samozrejme nezakazuje Huawei, ze to delat nesmi, ovsem pak musel byt vymazan z databaze zarizeni, ktere testovali podle metodiky Futuremarku.
Huawei si samozrejme muze udelat databazi vlastni, kde bude mit sve vysledky svych telefonu, ale novinari v tech clancich, ktere tu napadate, dali lidem vedet, ze proste testy Huaweie nekoresponduji s testy ostatnich telefonu.

To je cele, krasne jednoduche.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Vec kterou nechapes je, ze kazda hra i kazdy herni benchmark ma jiny vykon.“

Jak jsi přišel na to, že něco takového nechápu? :-)

„Pokud teda dejme tomu na SGS9 udelam dle stejne metodiky benchmark jako na Huawei P10 a vyjde mi SGS9 ma 85% toho co P10, ktery ma 100%. Mohu teda uvazovat, ze P10 ma obecne priblizne o 15% vyssi vykon.“

Omyl. V takové situaci mohu uvažovat, že P10 má o 15 % vyšší výkon v daném benchmarku. Nikoli obecně. A to skutečně má. Uživateli se dostává stejného výkonu v dané aplikaci, jaká je prezentovaná v recenzích.

Nebo tys snad někdy kupoval podle toho, že když má jedna grafická karta o 10 % vyšší výkon ve 3D Marku, tak je o 10 % rychlejší i všude jinde a proto si jí koupíš?

„akorat fanousci Huawei si zase vymysleji“

Asi těžko. Totožný názor (že benchmark neodráží nic jiného než výkon v daném benchmarku i že výrobce hardwaru má plné právo koncipovat řízení spotřeby jakkoli on sám uzná za vhodné a žádný výrobce softwaru mu do toho nemá co kecat), jsem prezentoval ve vztahu k Samsungu, HTC, Honor i Huawei. Těžko to tedy bude tím, že bych sympatizoval s Huawei. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě máš pravdu, no-x je zase jednou trošku mimo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud mám aplikace A, B, C, D a manulálně si JÁ přepnu throttling je vše v naprostém pořádku. Pokud to udělá výrobce a tváří se, že nic takového nedělá, je to šmela.

Citation: Anglická wikipedie, druhý odstavec, první věta.

„Že o svém produktu něco tvrdí jeho výrobce, ještě neznamená, že to musí být pravda.“
Když něco není pravda, je to lež. A vědomá lež je... wait for it... PODVOD!

„Výrobce telefonu zastává názor, že benchmark odráží výkon v benchmarku..“
V tom případě by bylo v pořádku, kdyby odmítl tento test spustit, popř. ukázal varování (když už spouštění takové aplikace detekuje).

Veškeré teorie o podvádění vycházejí z definice podvodu:
„Podvod je čin, kterého se dopustí ten, kdo zneužije cizí nevědomosti či důvěřivosti k vlastnímu neoprávněnému prospěchu či obohacení, resp. někoho za tímto účelem uvede v omyl.“

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Pokud mám aplikace A, B, C, D a manulálně si JÁ přepnu throttling je vše v naprostém pořádku. Pokud to udělá výrobce a tváří se, že nic takového nedělá, je to šmela.“

Opravdu? Proč léta nikomu nevadilo, když grafické karty (AMD i Nvidie) měly od výrobce přednastavený throttling pro benchmarky i hry jinak? Nikdo to za podvod nepovažoval, prostě to byla volba výrobce.

„V tom případě by bylo v pořádku, kdyby odmítl tento test spustit“

To jistě nemůže být míněno vážně. Aplikaci využívající standardní rozhraní může jen těžko odmítnout spustit, když avizuje, že dané rozhraní podporuje.

„popř. ukázal varování (když už spouštění takové aplikace detekuje).“

Co je to za požadavek? Grafické karty detekují většinu her i aplikací, uživatele o tom neinformují a používají individuální nastavení. Tento stav je léta považován za samozřejmost. Jaksi chybí racionální důvod to měnit a začít kvůli tomu obtěžovat uživatele nějakým oznámením, které mu bude sdělovat, že voda teče dolů.

„Veškeré teorie o podvádění vycházejí z definice podvodu“

Kterou to ovšem nenaplňuje, protože nedochází k uvedení v omyl. Pokud se někdo domnívá, že výkonem v aplikaci A lze prezentovat výkon v aplikaci B, pak by musel být uváděn v omyl výkonnostními testy každého vydaného hardwaru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, benchmark ho zohreje na bezpecnu uroven, je to aj u inych vyrobcov. v cinebench napr Xiaomi 4X (hlinik) Samsung S8 hreju tak ze sa daju udrzat v ruke.
pri robot wars po 3-5 minutach je hlinik na 53 stupnoch (cpu zacne trothlit)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne je táto správa niekoľko dní stará a písali o tom snáď už všade. Tento server upadá. A to som si myslel, že iba Ježek zbiera staré správy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže všude jinde prostě nazvali Huawei a Honor podvodníky. Tady je to poprvé, co se nad tím nesmyslem někdo trošku zamyslel a došlo mu to.
Oba výrobci ostatně slíbili v daší aktualizaci OS dodat možnost zapnout si režim, ve kterém prováděli benchmarky, i pro normání provoz.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Huawei jsou podvodnici a no-X ja jasna kecka. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

hele, tvoje gtx1080 bezi ve 3dmarku na 1700 mhz ale v anno 2205 jenom na 1600 mhz.. taky nVidie podvadi kdyz ve 3dmarku bezi na vyssi frekvenci nez ve hre? ;)

proste autor softwaru ma tezko co kecat do toho, jak si vyrobce hardwaru ridi svuj thermal management.. vyrobce hardwaru asi vi nejlip co jeho hardware zvlada a con ne..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No to sa ale pekne blbo zamysleli. Dám ti príklad. Autá. Prečo asi američania vyšilujú??? Lebo pri testoch to detegujú a namerajú nižšie hodnoty ako pri bežnej prevádzke. Tam každý uzná že podvádzajú. Tu sa ale Diit zamysleli a vám to vychádza tak, že vlastne nepodvádzajú. Tak kde je potom pravda. To ste už načisto osprosteli, že chcete brániť Huaweii?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne, s tema autama je to dokonaly primer! +1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak je to hodně špatný příměr. Zatímco test aut je test průmyslového standardu, který musí být dodržován, benchmarky od Futuremark nejsou žádným průmyslovým standardem a nikdo není žádným předpisem nucen k dodržování toho, co si Futuremark / UL diktuje. Je to prostě jen jedna z řady aplikací, jejíž autor se jí snaží marketingově stavět do role něčeho, čím není, nemůže být a nikdy nebude.

3DMark nebyl, není a nebude reprezentovat herní výkon. Není to ani technologicky možné. V okamžiku, kdy si tohle člověk uvědomí, také pochopí, že k žádnému podvodu nedochází, protože uživatel není o nic ochuzen. Dostává stejný výkon ve 3DMarku jaký vidí v recenzích a dostává stejný výkon ve hrách, jaký vidí v recenzích.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak nejak...
ono problem je ze futuremark aj na PC isty uprednostnoval vysledky grafik...
ale na to sa akosi zabudlo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odpapouškovanou tiskovou zprávu od UL jsem také postřehl jinde. Stanovisko druhé strany a komentář, který vypadá jako originální, jsem jinde neviděl. Budu raději, pokud si tu i nadále budu moci přečíst původní názor, klidně o pár dnů později, než když se DIIT zařadí mezi desítky webů, které vydávají překladačem otočené tiskové zprávy ihned po vydání.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

5.9.
https://www.cnews.cz/huawei-honor-podvod-3dmark-gfxbench
6.9.
https://www.cnews.cz/huawei-honor-gpu-turbo-jak-funguje
7.9.
https://www.cnews.cz/3dmark-huawei-honor-vyrazeni
10.9.
https://www.cnews.cz/huawei-3dmark-emui-9-performance-mode

Dnes máme 14.9.
A takto si predstavujem "novinárčinu". Nemôžem za to, že v záložkach máte tie "správne" web stránky. A celé Diit a No-X by sa mali hanbiť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pořád ještě platí univerzální pravidlo: když se ti to nelíbí, nečti to.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hahaha. Tak toto je argument hodný malého decka. Nepáči sa vám politika Babiša? Tak držte huby, alebo sa odsťahujte k Orbánovi do Maďarska.
Teda myslel som, že máte fakt viacej rozumu. Takéto frázy sa mohli používať za diktatúry komunizmu. Potláčate názory iných. Relevantné protiargumenty nepredložíte. To tá demokracia pekne dostala na frak.
Mimochodom, vy ste nejaký hovorca No-X, že sa takýmto spôsobom zastávate?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš teda dobře vymleto :)
Víš, novinařina je taková … jak bych to řekl … celkem nepodstatná věc. Bez problémů se bez ní obejdeš a navíc je silně redundantní - médií je, až je zakazujou. Naproti tomu politika ovlivňuje život jednotlivce dost významně a s tou redundantností je to taky dost špatný. Srovnáváš naprosto odlišné věci a vyvozuješ z toho úplně mimózní závěry:
Nikdo ti nestojí s pistolí u hlavy a neříká „musíš číst DIIT“. Naproti tomu to, co vymyslí vláda, se člověka dotýká prakticky na každém kroku. To, že ti vláda sebere dobře půlku vydělaných peněz, aby se z toho dotoval byznys jednoho hajzla … tomu se jaksi vyhnout nejde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale Wifte, vy jste se dnes musel špatně vyspat, toto nemáte zapotřebí. Nechtějte abychom si vás přestali vážit.
Mimochodem můj nejoblíbenější techweb Diit opravdu poslední dobou upadá. Stará garda zmizela a přišli totální diletanti jako Kjutl nad jejichž články nestačíte kroutit hlavou. Předpokládal jsem že by měl redaktor techwebu ovládat alespoň základní principy fungování toho o čem píše.
Tento článek je opravdu dost slabý a překvapuje mě že ho splácal No-X.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, třeba Karel "Karáš Svorka" Svoboda mi rozhodně jako diletant nepřijde a jeho články si rád přečtu. Na českém rybníčku je jak zjevením (v tom nejpozitivnějším smyslu slova).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zase ste ma silno pobavil. Dosť blbé argumenty. Na to, aby som zhodnotil, že článok je "zlý" ho najskôr musím prečítať. Takže nepotrebujem nikoho s pištoľou pri hlave. A podľa jedného zlého článku predsa neodsúdim celé Diit. Bývajú tu aj dobré články. Ale vy zase uplatňujete svoju logiku "diktatúry".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Diktatura by te poslala zpatky do severniho madarska past ovce...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

přesně, a Bureša si můžou vzít s sebou čoboláci ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"A celé Diit a No-X by sa mali hanbiť."
"A podľa jedného zlého článku predsa neodsúdim celé Diit."

Řeči o diktatuře si strčte za klobouk, neničte jazyk hyperinflací, jak to dělají sprosťáci ("vole" už dávno není nejsilnější oslovení/oddělovač slov mezi dětmi) a někteří pokrokáři ("všichni mí odpůrci jsou rasisti/nacisti...").

A přistupujte, prosím, k lidem stylem "já pán - ty pán". Pak stačí říct, že je článek zpožděný a že si totéž přečtete jinde a pokud se to tady nezmění, tak už budete číst jenom jinde. Pán No-X se podle toho (ne)zařídí a pán teso taky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aj keď sa to tu nezmení, budem tu chodiť, lebo tu vychádzajú aj články, ktoré inde nenájdem. A aj keď som už dosť čítal o tom testovaní Huaweii, tak som si to tu prečítal, lebo som nevedel, či nemajú nejaké ďalšie informácie. Bohužiaľ namiesto toho tu vytiahli úplne iný názor, ako sa prezentuje na internete a názorovo rozbili ľudí do dvoch táborov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak prvně diktátorské potlačování cizích názorů a pak rozbíjení lidu vlastním názorem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji Vám za seznam dat a odkazů. Všechny jsem si je prošel, ale ani v jednom jsem neobjevil zamyšlení, které je v místním článku a o kterém jsem mluvil. Pokud jsem jej přehlédl, budu rád, pokud mě upozorníte, kde a ve kterém z nich ho vidíte. Názor, že by premisa UL o vypovídací hodnotě 3DMarku mohla být chybná, tam nenacházím.

Asi se budu opakovat, ale pro mne je zajímavější právě onen druhý pohled než okamžitá publikace obsahu, který si stejně mohu přečíst na řadě jiných webů. Přesto netvrdím, že by se ostatní weby "mali hanbiť", protože chápu, že každému vyhovuje něco jiného.

Sám bych byl například rád, pokud by redakce nabízela více obsahu o fototechnice a fotomobilech jako dříve, ale chápu, pokud místní obecenstvo dává přednost článkům o klasickém hardwaru. Naopak bych byl nerad, pokud by redakce kvůli několika rýpalům, kteří na článku vidí jen datum vydání, od podobných témat upustila úplně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak.... Napsat takový článek potom co se obě firmy domluvily na řešení je trochu mimo mísu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to, jestli je test reálný, nebo ne. Důležité je, aby všechny přístroje fungovaly stejně, tzn. s nastavením, které je určené pro běžný provoz i se všemi spořícími funkcemi. Výsledky testů jsou srovnávací a nelze proto akceptovat "vylepšení" výrobce po spuštění Furmarku, který se tak snaží získat lepší výsledky. Výrobce podmínky testu zná a je na něm, zda to riskne a bude podvádět, nebo ne. Následky si pak musí přičíst sám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne. Je to tak jednoduche, ze se divim, ze to nechape nejen No-X, ale dokonce ani Wift.

S timto pristupem je asi dobre, ze uz netestuji HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, no-x už vidí zlo i tam kde fakt není a jde jen o objektivitu sdělení výsledků benchmarků - o porovnatelnost. Navíc se no-x ohání tím, že výrobce hardwaru si může nastavovat parametry při detekci benchmarku jak chce, ale neřekne už B, že výrobce softwaru si potom může takové výsledky výrobce hardwaru ze svého benchmarku vyškrtnout v zájmu zachování objektivity a porovnatelnosti. Zlatou střední cestu praktikuje podle Anandtechu Meizu. Ten při detekci benchmarku vyhodí volbu, zda se přepnout do benchmark režimu, nebo zůstat ve standardním režimu, který lépe koresponduje s real-world scénáři. Tady ten článek mě jen utvrzuje, že no-x bohužel opravdu postrádá cit pro objektivitu a často se snaží podsouvat jeho osobní biasy jako fakta, za potlesku zde podobně naladěného it crowdu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pozor, tomuto clanku schazi oznaceni PR ;-)

aneb, ve skutecnosti jde o to ze benchmark ma:
1. mit na vsech zarizeni stejne podminky, aby to bylo porovnavatelne
2. na stejnem zarizeni ma mit stejne podminky jako ostatni aplikace

ad 1) pokud jeden vyrobce nebude detekovat ze se spousti benchmark a jiny vyrobce ano a prispusobi tomu vytazeni vykonu nedostupne beznym aplikacim, nelze vysledky porovnat

ad 2) pokud na konkretnim zarizeni muze benchmark vypnout omezeni vykonu cpu v zavislosti na teplote nebo dalsich okolnostech, je tento benchmark zvyhodnet oproti aplikacim ktere toto neumoznuji, pokud by vyrobce delajici vyjimku pro benchmark mel byt seriozni, umozni uzivateli zvolit profil "max vykon bez omezeni" pro vsechny aplikace ktere by si uzivatel zvolil...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no a ked vyrobca toho benchmarku upravuje pravidla pre jedneho vyrobcu hw oproti inemu?
:D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Přestože byla kauza publikována v souvislosti s telefony Huawei, ve skutečnosti se odvíjí od aktivit společnosti Honor, která s omezením throttlingu přišla jako první, nicméně bez povšimnutí a bez negativních reakcí. "

Omg, nejen, že je tenhle článek úplně mimo, protože benchmark patří k porovnání výkonu mezi jednotlivými telefony a tudíž musí být stejná metodika pro všechny, ale no-x očividně ani neví, že Honor je Huawei. Honor je budget podznačka Huawei.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.