Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ultrabook Convertible nabídne dva displeje a dotykové ovládání

Uz by ta krypto reklama na W8 a osahavaci zarizeni mohla stacit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přimlouvám se, už bylo toho chválozpěvu na úžasný ergonomický bastl dost (bílé ikonky na světlém pozadí, žádná průhlednost a stíny).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi to chybí, uvažuju že přejdu na Linux. Jak si mohli v MS myslet, že uživatelé více ocení svižnost a nízké nároky než průhlednost a stíny. Losers...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že za další rok to nepůjde bez bezdotykového ovládání, pak už mě dostanou a koupím si to :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zařízení s dotykovým ovládáním bude určitě přibývat, ale toto se mi zdá jako krok špatným směrem. Pokud je to pro ty, co primárně potřebují klávesnici a myš, jen sem tam jdou na záchod, kde se zase lépe drží tablet, tak OK. Jen ovšem, ten dock bude obsahovat nějaké aktivní komponenty, paměť, ..... Bude fungovat blesková synchronizace, jakou životnost a použitelnost bude mít kloub (místo připojení)? Výpočetní výkon a data budou v tabletu? Bezva, ale aby to bylo výkonné jako pracovní mašina, tak jak dlouho to vydrží na baterky, jak to bude hřát?

Bude to jen tablet, umožňující práci s myší a ergonomicky připojenou klávesnici? Tak proč si nepořídit dobrý tablet a na pracovním stole nemít jen BT klávesnici a myš? Prostě se mi to zdá jako kočkopes, prsatá baba s gulema.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako určitě z pohledu toho kdo používá jen klávesnici, nebo jen dotykáč, jsou další možnosti interakce zbytečné, zase z pohledu toho, kdo používal dotykáč s BT klávesnicí, tohle má výhodu, že tu klávesnici máš pořád sebou, v kompaktním balení.

Myš u noteboku je často nemožné použít pohodlně na cestách, zase touchpad je nepoužitelný na práci ať je sebelepší, v tomhle by mohla být dotyková obrazovka ta cesta uprostřed mezi myší a touchpadem.

Co se týče přehřívání, mechanického opotřebení atd. tak to dnešní výrobci flákají ať je to "chytrý telefon" za 3K nebo ultrabug za 30K, tam nic extra nečekám :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Že tablet je nepoužitelný pro práci je příliš absolutní, je to vždy otázka SW a ergonomie. Časem se trh evolučně změní. V době disket jsme také nevěřili aplikacím bez instalace z internetu. Prostě záleží na profesi a typu využití. Kolik Sci-fi z daleké budoucnosti počítá s CD a mechanickými tlačítky. Přitom kolik uživatelů v práci by vystačili s hlasovou komunikací a dotykem. Navíc přináší naprosto jiné možnosti než klasické počítače.

Jinak mi životaschopnějši pripadá Surface od MS než produkt z tohoto článku. Ale nechám se překvapit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.