Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ultrabook Ecosystem Symposium: Budoucnost patří Windows 8, AMOLED a dotykovému ovládání

Nope.

Nefandím ani spatlanině zvané Windows 8 ani velkým dotykovým displejům. Patlat střídavě po klávesnici a po obrazovce je podle mě krajně nepraktické. Moc tomu nedávám - vůbec bych se nedivil, kdyby to do pár let vymizelo. Takovéhle akce podle mě nemají moc šanci na úspěch.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není nutné využívat dotykové gesta, já to vidím jako možnost navíc. Díky trendu jaký je, tak tipuju, že v budoucnu se budou vyrábět (skoro) všechny displeye dotykové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jste mi připomněl diskuze s kolegy, kteří to samé tvrdili v půli 90-tých let o myši. Je to přechodná módní záležitost, klávesové zkratky a ovládání prsty na klávesnici je mnohem rychlejší a přesnější. Hmm, tak nám to přechodná módní záležitost vydržela do dnes. Tak nejspíš, až se to patlání stane standardem pro většinu spotřební elektroniky, tak přijde další přechodná módní vlna, ovládání hlasem.

Na IT segment se dá velmi snadno pohlížet jako na automobilový průmysl. Také jsem dlouho tvrdil, že automatická převodovka je akorát pro americké ženské a nikdy nepřekoná manuál. Už dlouho mi pár kamarádů, co měli stejné názory říká, že nic jiného než automat si již nekoupí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No mys sice neni modni zalezitost, ale klavesove zkratky jsou snad porad rychlejsi nez neco lovit mysi v menu ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Obecně si myslím, že dotypové ovlávání se bude rozšiřovat čím dál více, zdá se mi docela přirozené. A hlavně mimo desktopová PC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.autoforum.cz/zajimavosti/obliba-manualnich-prevodovek-v-usa-j...

Kdo by to do těch amíků řekl. Možná, že jim došlo, že být tlustý, blbý a líný je jen cesta do vymření. Taky mám některé automaty v některých autech rád, ale nejsem natolik omezený abych neviděl výhody manuálu a nevýhody automatů.

I středně náročný software je jednoznačně lepší ovládat pomocí klávesnice a myši. Důvodem je efektivita. Ovládání hlasem by stejně jako patlání po displeji působilo směšně/neefektivně a dotyčného uživatele by to brzy přestalo bavit. Ano, auta mají už 120 let oblý tvar volantu a pedály, protože je to ideál a dalších 100 let až do teoretického příchodu vznášedel to mít budou - lepší příklad než automaty:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tema manualama v USA je to samozrejme nesmysl. Nedokazu si predstavit, ze by si nekdo, kdo ridil auto s automatickou prevodovkou koupil jeste nekdy s manualni (ja teda ne). To je asi tak, jako bych si uz nikdy nekoupil auto s manualni klimatizaci, proc? Protoze manualni? Protoze je o par korun levnejsi? Robotizovana prevodovka bude vzdy rychlejsi nez clovek, bude vzdy radit optimalnej nez clovek (ma na to tunu senzoru). Jediny problem je v USA, protoze tamni automobilovy trh je odpadem, takze pokud jste ridil s automatem tam, tak se ani nedivim ......
Nicmene dotykovy monitor bych vyuzil ..... pretahovat okynka, to by urcite bylo rychlejsi nez mysi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono by to mávání rukama bylo celkem únavné a i tou rychlostí si nejsem jist. Myš se pohybuje po menším prostoru a přesto dosáhne z jednoho konce LCD na druhý. Čím větší monitor, tím větší utrpení při ovládání dotykem.

Manuál je o pár desítek tisíc levnější a to už je občas rozhodující. Životnost, cena oprav/údržby a spotřeba paliva je většinou na straně manuálu - spotřebu automaty dohání jen díky vícestupňovosti (ještě dražší konstrukce). Hybridy od Toyoty jsou v tomto vyjímka. Doteď všechny automaty moc nepodporují brždění motorem, takže často větší opotřebení brzd. To s těma senzorama mě rozesmálo. Takhle podceňovat lidský mozek. Velice často automat řadí jinak než byste si přáli, protože jeho předvídací schopnost je omezená. Proto má hodně automatů manuální režim, kdy mu řidič nařídí co má kdy zařadit. Nechci zabřednout do diskuze, co je lepší, protože jednoznačně nejsem ani na jedné straně. Při projížďce v MX-5 mě automat chyběl asi jako turbodiesel:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Brzděním motorem je dobrý argument to každá automatická převodovka neumí.Pokud jde o životnost motoru tak tam jako řidič proti automatu prohráváte a to je v mnoha studiích dokázáno.Motory s automatem natočí více motohodin než s manuálním řazením.Spotřeba je u moderních automatů na stejné úrovni jako s manuálem.Automat má problém se situací kdy potřebujete náhle brutálně sáhnout vozu až na dno jeho možností(třeba při akceleraci),teda né že by to bylo pro celé vozidlo to co mu prospívá ale může nastat situace kdy to třeba je.Když to shrnu tak za automat zaplatíte více ale ušetříte na životnosti motoru a podle typu převodovky se bude lišit opotřebení brzd aletam je možnost při větším klesání přepnout do módu manuálu(sekvenční řazení).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovládání klávesnicí je za určitých okolností skvělé.

Ovládání myší je za určitých okolností skvělé.

Ovládání dotykem je za určitých okolností skvělé.

Ovládání pedálem je za určitých okolností skvělé.

Ovládání hlasem je za určitých okolností skvělé.

Ovládání myšlenkou je za určitých okolností skvělé.

...

Znamená to snad, že bych měl jeden ze způsobů za každou cenu natlačit do všech situací na úkor ostatních aniž bych přemýšlel, jestli to je skutečně vhodné?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, znamená to, že čím více způsobu ovládání budu mít k dispozici, tím je větší šance, že budu mít "skvělé" ovládání.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Autor neví, že Apple je velký zákazník Intelu? Všechny MBA jsou ultrabooky s Intel techniologiií pod kapotou.
Jenže OSX neumí dotyky, ve světě Applu panuje podivná rozpolcenost OS-X vs iOS. Tohle bude hlavní výhoda win8, systém který funguje pro klasické i pro dotykové ovládání.
Tímhle si Msft udělal před kokurencí (je-li nějaká) několikaletý náskok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U systemu Windows tiez existuje ista rozpolcenost - WP7(8) a W8. Nie su kompatibilne. (mam SDK, uz aj leaknute wp8). Dobre vsak je, ze snaha bude asi ich do buducna spojit.

Ludia v tom maju gulas. Myslia si, ze WP7 app pojdu na W8 tabletoch a podobne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co informace, že iOS je pouze ořezaná verze OSX? Když si spustím XCode (vývoj aplikací) tak si jen přepínám pro jaké prostředí ta aplikace má být. Ano, pro OSX mi zůstávají jen touch funkce na Touchpadu, nemám k dispozici dotyky na obrazovce, ale určitě to není rozpolcené a dva ostrovní systémy. To že Apple nechce jít cestou hybridů je dávno známé, je to prostě jejich interní rozhodnutí. Uvidíme časem zda správné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Autor ví, jenže jde o zcela nepodstatnou informaci. Respektive nepodstatnou z toho hlediska, že si Intel potřebuje prosadit vlastní platformu bez ohledu na Apple. Ten může snadno přejít na ARM a Intel by neměl ani vlastní platformu, ani zákazníka. I pro Samsung býval Apple zákazníkem...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak Apple už teď na ARMech prodává většinu své produkce "počítačů". Jenže ty jsou funkčně hodně omezené a výkonem ARM na Intel ještě hodně dlouho nedosáhne. Apple sice ukázal, že umí z PowerPC přezbrojit na x86 během jednoho roku, ale ARM v desktopu je pro mě stejně podivná představa jako úplná smrt desktopu.

Za další sice vím, že iOS i OSX mají tam někde dole FreeBSD jádro, ale UI na který jsou jejich uživatelé zvyklí je zatím dost odlišný. A ta aplikace se stejně pro různé procesory musí zkompilovat dvakrát.

Zatímco MSFT by měl asi jiná jádra systémů (NT vs CE) ale stejné rozhraní. A o to jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě někdo začít matlat po LCD u notebooku nebo PC tak ho ukmlátím tyčí. Ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me prijde, ze "patlani" po monitoru u desktopu proste neni mozne z jednoho fyzikalniho duvodu : Delka lidske paze:-)
Aktualne mam na stole 27 palcovy monitor a rozhodne od neho sedim tak daleko, ze i kdyz natahnu ruku pred sebe jak to jen jde, stale mi jeste chybi minimalne 20cm, abych na ten monitor dosahl :-))
A jelikoz trend jde smerem "vetsi a vetsi a vetsi monitory", nepredpokladam, ze nekdy budu sedet u monitoru tak blizko, abych na neho dosahl.
Osobne si myslim, ze lidi v Intelu ci MS nejsou tak blbi, aby tohle nevedeli. Takze i proto napriklad nepredpokladam, ze by snad OS na desktopy mely byt casem na dotykovem ovladani zavisle...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U desktopu podle mě jde krom vzdálenosti (a opatlanosti LCD) i o nepohodlnost. Člověk, který na počítači pracuje 8 hodin denně, by za chvíli měl ruce vytahané jak orangutan :-)

U módních hraček pro frikulíny budiž - za rok to bude out a je jedno, v jakém stavu povrch displeje bude. Ale pokud si grafik pořídí panel za 20k+, který chce používat minimálně 5 let, tak by celé ty roky musel koukat nejen skrze opatlaný povrch, ale ten by po tak dlouhé době mohl být i odřený či poškozený dlouhodobými účinky potu. Pro desktop opravdu ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Grafik, co se při práci zapotí? A pot, co rozežere sklo? To jsou mi argumenty :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč ten dotykáč nedát místo klávesnice a s mírným sklonem. Hmm? Pro určité situace ideální pracovní plocha. Druhý monitor bude tam kde má být a bude na něm sledován progres.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.