Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nová výbava v laboratoriu: klešťový multimetr UNI-T UT210E

Nemelo by to byt oznaceno jako reklamni clanek? Vzdyt co jineho to je, nez inzerce ze behemot prodava neco co jinde jeste neni + pr vychvalovani vyrobku, aby to vubec nekdo koupil.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na systému, možná, že kdyby to bylo označené jako reklamní článek, tak se to bude pořád posouvat nahoru. Nicméně pro toho, kdo Behemotovy články sleduje, to je i informace o kvalitě měření, i když by i tady bylo zajímavé prověřit kvalitu a přesnost měření toho přístroje nějakým testem.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

No, mohl by se klidně nabídnout někdo z těch, co se sem přijdou vytahovat, jak mají (támhle někde, nejlíp od zaměstnavatele kde oni na to nedali ani halíř) super profi über vybavení za tintilion a moje číny jsou odpad k smíchu. Rád se podívám, jestli papírová přesnost sedí s realitou. Ale asi nikdo nečeká, že se něco takového stane ;-) Jinak by asi nebyl problém ani zařídit nějaké místo na krátký článek s výsledky srovnání.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Je to aktualita informující o tom, že jsem si za svoje těžce vydělané peníze koupil novou výbavu, abych s tím zpřesnil měření zdrojů, kde mi budou zase experti nadávat za nějaké hovadiny.

Půl hodiny jsem jak kretén pouze počítal ty samotné odchylky měření účinnosti, kdyby to náhodou někoho zajímalo, pročež děkuji za veškerý vděk. Nebýt pár lidí, co tu práci opravdu ocení a neváhají mi to napsat nebo říct, tak bych vás nejraději poslal všechny do velmi nepěkných míst rovnou a šel na podporu. Protože ne, z honorářů za dvě recenze měsíčně (kde jsem si zařídil úplně všechno včetně těch vzorků) fakt ani nepřežiju.

Příště na to akorát kašlu, když stejně všechny zajímá maximálně to, jestli jsem si náhodou neměl zaplatit desítku za reklamní článek, případně jak honem najít kde to maj levněj a vypočítat mi, jaká je „přiměřená“ marže, abych náhodou neměl na víc jak slanou vodu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Behemote, je vidět, že píšeš s nechutí a nepřináší ti to ani potěšení, ani peníze. Prosím, pošli nás do nepěkných míst rovnou a jdi na podporu. Uleví se oběma stranám. Děkuji.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Potrefená husa.

Píšu s chutí, na blití je mi pak až z těch negativistických keců v komentářích lidí, kteří mají vnitřně problém sami se sebou a/nebo svým životem, tak musí naházet toto i na ostatní. Běžte k psychologovi, ale nějakýmu, kterej s váma bude fakt mluvit, jako např. Jan Hnízdil. Pak nemá tady nemá být všechno v rozkladu, když se všichni akorát ujišťují v tom, jak se maj všichni špatně a následkem toho i všechno jdou blbě dělat. A pak ve volbách zvolí tu nejhorší svoloč, aby to ještě opepřila.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Já vidím věci pozitivně. Těší mne třeba i svoboda redakce publikovat články redaktora, který dává svým čtenářům najevo, jací jsou pro něj debilové.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

bohužel, někteří čtenáři se tak v diskusích skutečně projevují

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pocuj, Radek Hulan nie je tvoja rodina? Taki 2 narcisti, to nemoze byt nahoda :))))))

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Trochu nechápu proč se snažíte živit psaním člunků, nějakýma opravama či nicotnými prodeji levných měřáků. Tím se fakt nedá vydělat více než na tu slanou vodu. Považuji Vás ve svém oboru za schopného člověka i když občas s extrémnějšími názory.

Co vím, tak pořád je u nás (tj. v ČR) dost pracovních příležitostí pro vývojáře či aplikační inženýry z oblasti analogových obvodů a power aplikací. Člověk sice musí pravidelně chodit do práce, ale vydělá násobně více než kdyby dělal na sebe. Dělat sám na sebe má význam pouze pokud člověk umí opravdu něco vyjímaného a dokáže si sehnat dobře platící zákazníky.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No řekl bych, že jsem v mnoha oblastech stále poměrně napřed před konkurencí a mám stále vyhlédnuté ohromné množství položek, které tu moc nikde nejsou dostupné, akorát na vše není kapitál. Potenciál je ještě velký, ani zdaleka jsem neoslovil všechny zákazníky s už existujícím zbožím, což dokazuje množství těch, kteří se ke mě nějak dostanou a pak totálně žasnou nad sortimentem a diví se, že něco takového je, hrozně to chtěli a vůbec o tom nevěděli :-) Obchody typu GES, GME mají zpravidla generický šunt, kvalitnější a/nebo specializované věci v podstatě vůbec. A to nejsou jen kondenzátory…

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Už si ani nepamatuji jaké je to být "obyčejným" bastlířem s omezenou dostupností součástek z běžných obchodů a eshopů. Proto to asi nedokážu ocenit. Ono má svoje kouzlo mít k dispozici skoro veškeré součástky na které jenom mohu pomyslet.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jenže vony právě k dispozici nejsou a člověk musí docela dost zamakat, aby je sehnal. Třeba teď mám rozpracované SATA napájecí samce, protože všude už je hromada SATA a skoro žádné molexy (takže jak jinak si vytáhnout napájení co já vim, větráku, trubic atd.), stříhat to na zdroji je samozřejmě pakárna, dávat 10 redukcí za sebe taky. Maloobchodně to nikdo nemá, musel jsem jít za výrobcem…

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to s dovolením jako reklamu nebral. Ono Vám "reklama" vychází - ale to jen hádám - asi ze 2 důvodů:
- to prohlášení o té jeho lidovce, což mi přijde jako jediný etický přešlap článku, i když asi jen v dnešním pojetí toho co je a není komerce v žurnalistice - zase je rozhodně příjemnější, když je "inzerce" takhle na rovinu řečená, než když se nenápadně jako červený had vine článkem. Tady zase je autor neuvěřitelně 'polopatistický' (tj. podává věci "po lopatě")
- u Behemotových článků je potřeba zapnout tu kulatou věc mezi rameny na o něco vyšší výkon a být obeznámen se situací, kontextem (minimálně zde na DIIT), přečíst si jeho doplnění v diskuzi a jít sfouknout prach z knížek o fyzice střední a (je-li někomu dáno tak i vysoké školy), eventuálně v kooperaci s tetičkou wikipedií, popřípadě se doptat.
Což sice není korektně odvedené řemeslo novinářské z hlediska "pohodlí čtenářů" ale na druhou stranu je to - zvláště v dnešní době - dobrá prevence už úplného zlbnutí. Problém je sice, když člověk potřebuje z nějakého důvodu konkrétní informaci a meritum věci fofrem do nějakého většího celku a - je-li to možné - bez celého pozadí, popředí a vršku a spodku, nebo naopak si musí tu věc ze zcela surové a obsáhlé formy naimplementovat na svůj případ, ale to asi ani nebyl úkol tohoto článku. A hledat hranici mezi článkem tipu typu "hele, koukejte, tady jsem objevil zajímavý kousek" a článkem určeným pro čistou komerci bych asi raději nechal na akademiky na žurnalistice. Jako podstatné vidím to, že článek ty myšlenky a správné otázky zjevně evokuje (i když tady se to dostalo do sféry spíše obchodní, ale budiž) a lze s ním dále pracovat jako vstupní informací dalšího dění.

A mimochodem - ta následující debata o ceně je docela úsměvná, v dnešní době, kdy se tak trochu začíná plnit sen ekonomických teoretiků o "dokonale konkurečním prostředí" (alespoň pokud se informovanosti kupujících týče) se pozastavovat nad něčí cenou mi zkrátka přijde absurdní. Prostě to za to nabízí, jestli to za to prodá nebo ne, a kolik toho za tu cenu prodá a s jakým celkovým ziskem a k čemu mu takový zisk bude, je čistě zcela jeho věc. Osobně, když si někde koupím něco o 1-5% dráž než nejnižší cena, ke které se jsem schopen bez problémů dostat, tak nad tím mávnu rukou; když je to o více jak 15-20% tak si akorát tak vynadám do pitomců. A pro příště mě tahle malá facka naučí nezapomínat na nákupní techniky, které takové věci mají eliminovat. Což je jedině přínosné, protože to zase učí myslet.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

"Oficiální" cena na ebay se pohybuje cca 950,- včetně dopravy. Nevýhodou je samozřejmě 2-3 týdny čekání na doručení.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, £25 liber... Pripocti VAT a CLO, ktere nemusi byt aplikovano pokud to prodejce oznaci urcitou nizkou cenovkou a si porad na polovine Behemotovy lidovky. Si tu nekdo stezoval, ze alza je predrazena, no nevim, jestli prodava alza zbozi za vice nez dvojnasobek, fakt pokrytectvi. Myslim, ze ty vekslacke casy aneb levne nakoupim, draze prodam jsou uz v dnesni globalni dobe pryc, aspon co se tyce 'internetove' generace.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec se do toho nechci michat, ale jen drobne vysvetleni cenotvorby obecne:
To, ze si clovek něco muze koupit v Tramtarii levneji nez zde, je mozne (a bylo by divne, kdyby tomu tak nebylo)
Pokud si tu věc kupuji v CR, platim v cene:

Dopravu obecne + cas - tedy necekam na to mesic, ale mam to hned. Tedy je na kazdem soudruhovi, jestli si priplati a ma věc hned, a nebo na mi bude cekat.

Zaruku - pokud mi někdo něco posle z Tramtarie, a ještě k tomu kvůli procleni zada nižší cenu, nez je oficialni, není zde zadna jistota, ze az mi ta věc za 1,5 roku odejde, tak mi ji někdo vyreklamuje. Doprava na záruku - i kdyby mi to vyreklamoval, musim to nekam poslat, oni zpet = naklady.

Pokryti nakladu prodejce - prodejce potřebuje jist, pit, svitit, nekde sídlit, atd atd. A tyto naklady plati ze zisku. Takze není nenormalni koupit věc za 1 kc a prodávat ji za 10kc.

Samozrejme pokud někdo chce, necht nekupuje v Alze, ale kupuje to napřímo od cinanu. Ostatne www.alibaba.com , ze...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Za prve, je rozdil, jestli neco prodavam o 9 korun draz, nebo o 1000 kc. Za dalsi, nemyslim si, ze Behemot je tak velky prodejce, aby si mohl dovolit davat na neco zaruku 2 roky (i kdyz paradoxne ze zakona musi), kdyz samotny vyrobce udava 6 mesicu a opravdu velci prodejci (246 tis. transakci na ebay) na to davaj max jeden rok. Takze kdyz se to nekomu podela po vice nez roce pouzivani, jde to ciste z Behemotovy kapsy, takze na tom jeste prodela. Me je celkem jedno kolik si na cem prirazi, to je jeho vec, jde mi spise o princip, ze to hlasa do sveta jako nejakou lidovku i kdyz ostatni prodejci si to ceni dvojnasobne mene a pritom nadava na opravdu velke a solidni businesy, ktere si tu dvouletou zaruku mohou realne dovolit, ze jsou predrazene, drazsi nez ostatni. Proste ciste pokrytectvi. Ja teda, kdybych to potreboval, tak si to radsi urcite koupim primo od toho cinana s 1 letou zarukou a s 99.1% spokojenych zakazniku z 246 tis. transakci, nez od nejakeho pochybneho typka, ktery se projevuje jako nejaky deluzoidni sociopat co plete dohromady pate pres devate zvracene politicke ideje dohromady s elektronikou a kdyz mu nekdo oponuje, tak si mysli, ze mu zavidi nebo co? Mas fakt hodne pokrouceny pohled na realitu Behemote a velky deficit v socialnim projevu / chovani, temer patologicky a v tehle diagnoze mi muzes verit, jsem v tomhle studovany, ale nejen jako samouk, ale jako profesional.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ROFL
Ty jses teda studovanej... :-))
Napsat komentar, kde si clovek protireci opakovane a to i v ramci 1 vety, to uz chce kus umeni :-))
Btw myslim, ze Behemot nadava na Alzu především z jinych duvodu - ja osobne s nim třebas tohle nesdilim, v Alze z určitých duvodu nakupuji docela bezne (pro me je vyhoda například to, ze si zboží mohu nechat poslat na pobočku, kterou mam par km od baraku a nemusim pro to jezdit 50km do Prahy), ale tak chápu, co na Alze muze lidem vadit...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To nejen jako samouk, to byla narazka na Behemotovu vzdelanost, sry jestli to 'nekliklo'.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Kde si to prosím pěkně někdo cení „dvojnásobné méně“ (co tohle je za konstrukt teda)? Já skutečně nevidím jediný obchod, který to nabízí, přičemž můj předpoklad je, že Tipa to pak v distribuci bude prodávat někde od 3000 Kč nahoru. Zbytek jsou z většiny hloupé kecy a sdělení, že si radši zaplatíte o 500 méně za nulovou záruku. Be my guest, nemusíte o tom psát kilometrové elaboráty. Spousta lidí to neudělá, už třeba proto, že neumí anglicky a nakupvoat někde z ciziny nebudou, takže zákazníky si to najde bez ohledu na to, jak se snažíte mi to nabourat.

Profesionál jste v čem, dělat, že lidi posloucháte a pak jim napsat prášky, který jejich problémy ještě zhorší, takže už k vám budou chodit do konce života a farmaceutické firmy je budou do smrti prát chemií? To bych se spíš styděl někde napsat. Hnízdilovi jedna doktorka řekla: …že trpím grafománií, spasitelským komplexem, aktivizmem, exhibicionizmem, občasnými depresemi a různými dalšími diagnózami, ale že mi prášky zatím nedá, protože mne ráda čte a prý by bylo škoda to tlumit.

Takže to beru od vás jako poklonu a doporučím se zaměřit na svoji diagnóza, ale ne povrchní hodnocení od boku, ale opravdu na odhalení problémů podvědomí, protože to se pak projevuje v chování aniž byste to věděl, spolu s ostatními. A jelikož různé pocity závisti a snahy potírat byť i jen náznak úspěchu ostatních jsou v této společnosti hluboce zakořeněny už minimálně 70 let, tak ano, stojím si za tím, že přístup mnoha „diskutujících“ sem vletět jak mastnej paprí do průjezdu a začít kydat špínu a snažit se mi něco nabourat není projevem ničeho jiného, než tohoto. Ano, taky jsem to měl, no holt už se mi daří z toho poměrně dobře vyrůst, taky to zkuste.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Za prve, ja nikomu zadne medikamenty nepredepisuji, tady je jasne videt tvoje deluzoidni povaha, za druhe, pekne se nam tady oteviras... :-) Aspon davas lidem moznost dat si dohromady 1+1. Za treti, ja ti opravdu nic nezavidim, ani po materialni a ani po mentalni strance, jak je vidno, neni totiz co.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"Aspon davas lidem moznost dat si dohromady 1+1."

Ti kteří toho jsou schopni, tak již IMHO učinili. Těm ostatním to asi nepomůže - IMHO jim tento styl vyhovuje.
Nicméně je určitě je dobré/nutné občas připomenout, aby se z té 100x opakované lži nestala pravda a koneckonců snad to nakonec dojde i těm odolnějším:-(

P.S. "Novinku" jsem přestal číst poté co jsem se dočetl, že "Nové klešťové multimetry UNI-T UT210E jsou v podstatě úplně jinde oproti současné nabídce".
Zbožňuju marketing - je to takový srandovní:-)

EDIT: Bohužel nikde nevím cenu, přestože byla v diskuzi zmiňována. Jsem slepej nebo proběhla editace článku?

EDIT2: Už jsem to našel, je to dobře schovaný :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Á, závist zase kvete. Eště že nemám kozu, to byste mi taky přál ať mi chcípne, že?

Alza hlavně prodává to co všichni ostatní, akorát si to tahá sama po paletách, případně nutí dodavatele na nesmyslné ceny, a přitom je většinou mezi nejdražšími. Což dělá obrovské marže. Já to kritizuji proto, že všude jinde to koupím levněj. Je to můj názor, nikomu ho nenutím a nikomu nenařizuji, kde má nakupovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zavist? Co bych ti mel jako zavidet? Tohle je uz hodne mimo.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Když uvádíte cenu v Librách, tak předpokládám, že je to z Británie. Což je v rámci EU, takže nějaké další VAT a CLO by mělo být 0.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to je podle toho, na jakém eBayi si to zobrazí/na jakém to prodejce prodává. Všechno je to Čína.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

- průměrná dodací doba je tak měsíc
- aktuálně nejnižší cena 931 Kč, clo 4,2 %, DPH (včetně DPH ze cla) 21 %, 1173,-
- poště kilo za to, že to zadrží (haha)
- nutnost táhnout se na celňák, nebo zaplatit poště další kilo, papírování
- dva roky záruku vám daj taky? určitě?
- českej manuál dostanete taky? jó?

Takže když to sečtu, výsledná cena je až 1400 (a poroste to s tím, jak se příšerně propadá kurz koruny) s dobou dodání kolem měsíce a zárukou reálně pár týdnů. Já to mám tady a teď a pravděpodobně zatím jako jediný v Evropě. Doprava v ceně zboží. Taky to používám a rozumím tomu (u podobných věcí v podstatě neprodávám nic, co jsem si osobně neosahal), dokážu poradit. Zatímco průměrný prodavač co je v šichtě na osmičku za osmičku měsíčně tomu rozumí jak koza brance.

Až to jednou dostane Tipa (samozvaný distributor), budou to prodávat pravděpodobně výrazně dráž jak za dva tisíce. Aktuálně mi ani neodpověděli na dotaz :-) UT203 prodávají za 1299, zatímco na eBay he za 740 korun. Fůůůj zlodějíííí…a vám ať taky chcípne koza!

Zajímavý jak by mi spousta lidí chtěla dávat jako charitě na zdroje, ale když si můžou místo toho koupit zboží a vyděláme oba, tak to je strašnej problém. Pomáhá vám to, máte z toho pocit, že když mi dáváte, tak se nade mě vyvyšujete, a když si to vydělám vlastníma rukama, tak jsem buržoust a to se tady v socialistickém čechistánu nesmí trpět? Nebo v čem je problém?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Fakt dik, ted si pripadam jako blbec, ze jsem ti chtel dat na recenze zdroju. Zbozi si nekoupim, co bych delal s merakem, kdyz ani nevim, co a jak se tim meri. Tahat dily do pocitacu pres pul republiky se nevyplati. Ne kazdy je Prazak.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš si koupit naprosto cokoli, sortiment se poměrně rozšiřuje, jistě tam je něco užitečného :-) Možná budu přeprodávat zdroje Seasonic. Jo taky to nebude nejlevnější, no vo marži 30 kč na zdroji za 2000 fakt nemám zájem, to mi nezaplatí ani námahu na zabalení. Nebo třeba poslat složenku, transparentní účet nebude. Někde jsem to už psal v diskusi, možná to tam uteklo, vedení nechce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Český manuál tedy s přístrojem dodáš, ano?

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, na rozdíl tak od 90 % e-shopů, co tahaj zboží z Číny a prodávaj za dvojapůlnásobnou cenu.

Mimochodem, naposled jsem koukal např. na různý ty rádoby značky kamer do auta. Všechno jsou to tak dva čínští výrobci, dá se to tam sehnat za pakatel v nejvyšší výbavě (FullHD s 32GB kartou a GPS), tady tak trojnásobný ceny a vydávaj si to jako nějaké svoje generické značky, haha, hlavně nenápadně. To jsou buržousti, fůůůj…

Málokdo si uvědomuje, že už jen kvůli daním a všem překážkám, co do podnikání klade režim, nebýt toho, že se různé krámy prodávají za násobek toho, co jsou náklady na ně, tak celý tento socialistický bordel DÁVNO lehnul. Když tak třetina ekonomicky aktivních živí všechny ostatní…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Můžu poprosit zkušenější o vysvětlení, jak je to s tou přesností? Nikdy mne nenapadlo, že by byla přesnost z celého rozsahu, automaticky jsem předpokládal, že 2,5 % znamená, že ta naměřená hodnota může být +- 2,5 % jiná.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

tak co mam skusenosti s UT203/UT204, tak ma dost velky pociatocny offset a ten dost skace v case, cize pokial na (zakladnom) 40A rozsahu meriam ~2A a musim pred meranim vyrovnavat 0.7A offset a o minutu mi naprazdno ukazuje -0.3A , tak relativna presnost na nizsich hodnotach je isto radovo horsia ako pri vyssich hodnotach.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Mění se to dost i podle pozice (byť by to mělo být teoreticky relativně jedno). Ve svazku nerovnoběžných kabelů totiž není ani omylem homogenní elektromagnetické pole a to tam indukuje dost různé proudy.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ty 2,5 % jsou z měřené hodnoty, 8 digitů je z těch 40 A. Tam to ukazuje na setiny, tzn. +0,08 A. A skutečně ještě ta hodnota příšerně lítá, ale tam holt beru nějaký takový střed, kdybych každé měření bral 3× pro vyloučení náhodných chyb, tak bych se z toho zvencnul, to prostě není reálné.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Celkem vhodný klešťák pro domácí blastlení s odpovídajícím poměrem výkon/cena. Do práce bych jej nekoupil ani na podložení stolu. V domácí dílně své uplatnění najít může.

Abych se pochlubil, tak jsem minulý týden rozšířil svoji domácí dílničku o 34410A. Nešlo odolat když byl za tak příznivou cenu...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No jo holt máme všichni třicítku na jeden kus každého vybavení.

Na UNI-T všichni nadávají, ale že základní nabídka multimetrů Fluke je asi deset let v podstatě stejná a každej číňan za třetinu dneska nabízí větší přesnost a co dva roky má nové ještě lepší produkty, to už ne. Jo, zatím nemají na takové profi přístroje za desítky tisíc, ale to přijde, už jen chvíli a bude to na stejné úrovni. A až Fluke předeženou, tak ten bude smutně čumět až skončí jako evropské automobilky.

Kdybyste spíš nabíd, že provedete srovnání, klidně pošlu svoje číny a můžete si to srovnat s ručním multimetrem od Fluka. Ale to by se mohlo ukázat, že ta čína je opravdu i reálně, nejen papírově přesnější, a to by byl problém?

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě nový bych si taky nepořídil. Měli jsem ve firmě odprodej starší měřicí techniky. Původně jsem měl vyhlídnutý postarší mírně polámaný 3458A, ale ten mi vyfouknul kolega :(

Mám sice teď hodně práce, ale promyslím si jestli bych Vám něco případně nepoměřil. Dám kdyžtak vědět.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No jo, tam ovšem zase trochu hrozí, že to nebude tak přesné. Pokud je ve firmě pravidelně nekalibrovali?

Jen tak mimochodem, zač to bylo ve srovnání s novým? Kdybych věděl kde, tak si taky koupím klidně starší přístroje když budu vědět, že za to stojí, ale když na to zdroje nejsou, tak si holt radši koupím Čínu. Mám vyhlédnuté i dva wattmetry, ten novější má už i víc funkcí analyzátoru a docela dost změří harmonickou distorzi, aspoň papírově. Stojí asi patnáctku, no holt 60+ na značkovej fakt nemám. Pořád lepší čínskej analyzátor než čínskej wattmetr za dvě stovky, tam občas opravdu netuším, co to vlastně měří…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechny měřicí přístroje co ve firmě používáme (snad kromě pár osciloskopů a spektrálních analyzátorů) mají pravidelnou roční kalibraci v ČMI či jiné akreditované laboratoři. Hlavně se musí obměňovat přístroje, které se používají ve výrobních automatech. Běží totiž skoro 24/7 a pak riziko nějakého selhání je už moc velké. Takže ty nejstarší se postupně obměňuji. Nákup nových přístrojů sice stojí dost, ale v porovnáním co člověk dá za kalibraci za dobu jeho použití, nákupní cena už tak krvavá není.

Na vyřazované přístroje se u nás trojí celkem fronta. Většinou si je rozebereme my ve vývoji, protože to máme z první ruky :) Třeba ten 3458A se prodával kolem 15000,-. Měl pouze trochu ohmataná tlačítka a nefunkční GPIB. Což za přístroj s pořizovací cenou kolem 150000,- není špatné.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jo to je solidní cena. Kde to je fakt kritický díl, tam to má smysl, ale tam si to taky na sebe vydělá mnohonásobně za dobu své životnosti. Já nejvíc používám multimetr (tehdá taky stál přes 500 /dneska asi 300/ a to měl akorát trochu silnější kabely a gumový obal navíc) a na něm jsem teď po dobrých osmi letech akorát měnil sondy, už se přelomil kabel v krčku. Nakonec nějaké „lepší“ za 80 Kč a vskutku, odpor naprázdno klesl z asi 5 ohmů na 0,2 :D

Už i z toho důvodu kupovat přístroje za víc jak 20k nemá pro mě absolutně žádný význam, rozhodně ne s mou četností použití. Solidní měřák příkonu má zajímavou přidanou hodnotu v tom, že ani nejlepší zahraniční redakce neměří THD, a toto je skutečně důležitý parametr nejen z hlediska evropských norem, ale i z opravdového rušení věcí jako rádia, vysílačky, citlivá měřicí technika. Ne účiník, z kterého se odhaduje +-pět autobusů co by se tak asi mohlo dít s harmonickými.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jo, na občasné měření by se šiknul. Nedávno jsem se díval čím měřit proudy v autě a docela se mi protočily zraky, když jsem zjisťoval, kde začínají ceny klešťáků s měřením DC proudů.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ty nejlevnější jsou už skoro za pakatel, ale přesnost je tragická…

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

No jo, přitom na zjištění ne/teče tím něco bez rozpojení obvodu by to stačilo. Ten UNI-T UT203 mi buďto nějak unikl mezi prstama nebo jsem se díval tam, kde to neměli popsané, a zbytek v cenové hladině postrádal A pro DC. A asi jsem se nedíval do GME, kde jsou dostupné, ale ani u UT203 ani u UT204 raději neudávají přesnost v digitech jen +-2,5% .

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

DIIT čtu, ale téměř nekomentuji (málokdy mám po ruce papírek s heslem a paměť už neslouží jak dříve). Ale zde musím udělat výjimku. A to proto, že do práce už déle než rok (s přestávkami) sháním nějaký měřák, který by byl schopen změřit ss napětí v rozsahu 0 - 1100 V se slušnou přesností a nestál by desetitisíce. (potřebujeme to na kontrolu zkušebního napětí testeru kabelů)
A když už je tu článek o měřácích, tak proč se nezeptat, jestli někdo o takovém měřáku neví. Dík.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tohle není sranda kvůli izolaci, nicméně třeba Fluke dělá samostatné VN sondy (zde by stačila 80K-6 do 6 kV) které připojíte do běžného multimetru. Relativně stačí i cokoli, nemusí to být Fluke, jen to musí mít stejné impedance.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, ze to je jen ss do 1100V, ja bych to resil odporovym delicem. No zalezi jestli vase zapojeni nebude mit s tim problem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Musí to ale být pořádné, nejlépe velké thin film/thick film rezistory s velkou dielektrickou pevností a hodně izolace na všech stranách. Ale než se s tím párat, tak to ta sonda od fluka snad nebude až TAK drahá že by se nevyplatilo ji koupit rovnou. Jinak to interně nic než bočník samozřejmě není.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Chvalim. Myslim, ze ve sve cenove kategorii je to vyborny vyrobek a propagujte znacku vic.
Trochu nesouhlasim s diskuzi, ze cinan je hodne dobrej a bude brzo nejlepsi. Kdybych treba potreboval merak do dolu, sahnu po fluke, bez debat. Takova ta jistota, ze to nikdo neposral od navrhu az po vyrobu. Na doma je pro vetsinu bastliru i toho unit skoda penez.
Pripadna reklama mi rozhodne nevadi, kazdy se nejak musi zivit.
Ja treba delam plosne spoje pro bastlire. Uzivi me to, ne, ale bavi me to a to je hlavni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

SEVENTEAM CILENSE MODULAR 520W 80PLUS Bronze, aktiv. PFC..chtelo by ho proklepnout co je zač.. :))

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno som stál pred dilemou aký DMM a prečítaní všemožných fór,testov a názorov som sa dozvedel že UNI-T v tej cene do cca 100€ má naozaj pár výborných kúskou.Čo sa presnosti merania týka tak sú fakt presnejšie ako základné modely FLUKE takže do bytu niekomu na domáce bláznenie prečo nie ale akonáhle prišlo na bezpečnosť a povedzme priemyselné využitie tam to už problém bol.Samozrejme aj UNIT-T má DMM vhodné do takého prostredia ale to už aj tá cena šla rapídne hore.Nakoniec som vybral brand výrobok,Brymen na SK predávaný pod značkou elma.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dnes koupeno za 1500,-Kc. Super velikost (maly do dlane), obstojne meri, ma ss i st rozsah, libi se mi.
https://ynt.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.