Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k United States Air Force převzaly první F-35 Lightning II pro ostré nasazení

Tak teď už jen nezbývá než doufat, že to nelítá na SW od MS ... (připomělo mi to tu epizodu z IT Crowd o tom policejním robotu na bomby co běžel na Vistách) :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, software píše někdo jiný :-) Pracuju ve firmě kde píšeme soft na novej Boeing 787 a hlídá se to pořádně, takže to snad "moc" padat nebude :-)
Bohužel na letadlech jako je F-35 češi makat vůbec nemůžou kvůli bezpečnosti. Na to má naše firma v Arizoně divizi Space & Defence a můžou v ní pracovat pouze rodilí američani a možná někdo se zvlášním povolením amrické vlády.
Na druhou sranu díky tomu, že jsme v EU, můžeme pracovat alespoň na softu k civilním letounům jako je právě chystaný B787.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Davate tam i nejake ty easter eggs ... a pokud ano, tak jaka kombinace se v Boeingu ma zmacknout pro jejich vyvolani? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) Klesni na 100m
2) Stlač ovládání co nejvíce dopředu a zároveň stáhni plyn

... a uvidíš jasné světlo na konci tunelu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

about:mozilla

Mamon stále spal. A tak znovuzrozené zvíře pokrylo zem a jeho počty
narostly v zástupy. V těch časech o něm hlásili a s mazaností lišek v ohni
obětovali obilí. I vystavěli nový svět k obrazu svému, jak
slíbili v posvátném
svitku, a hovořili
o zvířeti se svými dětmi. Mamon se probral a hle, nebyl
nic víc než jen následovník.

z Knihy Mozilly, 11:9
(10. vydání)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ctrl + Alt + kop do levého křídla ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pitrs81: "Pracuju ve firmě kde píšeme soft na novej Boeing 787 a hlídá se to pořádně, takže to snad "moc" padat nebude :-)"
Pokud pracuješ pro firmu začínající na H a končící na ll tak osobně mám trochu jinou zkušenost. Něco málo jsem dělal na APU a vím že s tou bezpečností to zase nepřehánějí.
A to nepomlouvám pouze z důvodu že nyní dělám pro konkurenci. Řešíme bezpečné řídící systémy a je to úplně o něčem jiném.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi pěkně napsáno a zvolené téma je taky velice zajímavé. Dávám 5*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Battlefieldu 2 jsem s F-35 pár hodin nalétal, a můžu s jistotou konstatovat, že v efektivním nasazení tohoto letounu brání chumel hráčů, kteří místo bojování čekají na spawn další stíhačky. Když se dočkají, pochopitelně nasedne jen jeden, a ostatní čekají dál. Mezitím ta teroristická/komunistická pakáž obsadí celou mapu, a Amíci díky své chamtivosti prohrají. Ve skutečnosti to snad zvládnou líp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve skutecnosti je situace hodne podobna, akorat je vyhoda v tom, ze padli politi se nerespawnuji, takze casem fronty zmizi a je to pak v pohode.
Ale zase je blbe, ze v realu muzou kamperi s odstrelovackou nejen kleknout, ale i zalehnout a pak jdou v trave fakt blbe videt :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vždyť v BF2 se dá taky ležet. Ale můžete si snížit detaily grafiky na minimum, takže tráva zmizí :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimave je pozret aj rusky ekvivalent poslednej generacie.

http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/6/6/3/1860366.jpg

Ale myslim ze teto najmodernejsie stroje sa ostreho nasadenia nedockaju este pekne dlho. Pri ich cene a (zatial) malom pocte skor sluzia len ako odstrasujuci prostriedok.

Ale ako stale viac a viac technika "riadi" taketo stroje, napada ma ze v buducnosti miesto rakiet sa budu posielat do vzduchu nake kyber-utoky. A potom sa to zase setko otoci a zacne sa lietat na lietadlach z 2.sv. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nic se otacet nebude. Jedno letadlo s aktualni verzi firewallu klidne sestreli desitky letadel z 2.sv, piloti jsou drahy a takovy schopni letat na strojich bez elektroniky jeste drazsi ...

Naopak do vzduchu se zasadne budou posilat ciste elektronicke stroje bez pilotu. A bude se pocitat s tim ze polovina bude sestrelena elektronicky ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta idea, ze se valka povede kyberneticky a ztraty budou mit pouze statisticky vyznam je sice na papire hezka, ale prakticky je problem, ze tyhle kyber hracky jsou docela draha sranda a kdyz dojdou, tak stejne prijde na radu boj muze proti ... robotovi:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze ztraty budou i na lidech. Akorat to nebude letectvo ale pechota, kde je to porovani cen o necem jinem (ve vzduchu je pilotovany stroj s pilotem drazsi nez kyberneticky, na zemi je vojak levnejsi nez robot).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne kazdy pilot vyjde tak draho. Japonci myslim koncem valky cvicili biologicke ridici jednotky pro navadene strely behem par dni:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tam byl taky jen zaměřovač a kormidla...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Zatím víceméně stále platí, že vzdušnou převahu i podporu pozemních jednotek celkem bez problémů zvládají starší stroje jako F-117, B-2, A-10 či F-15 a F-18"

Předpoklad ovšem platí jen pokud má letectvo absolutní technickou převahu. Pokud ne, může jít i neviditelná F117 k zemi a následně tajné technologie k potenciálnímu nepříteli. Viz Kosovo a Chengdu J-20

http://en.wikipedia.org/wiki/Chengdu_J-20

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..co vim tak F-117 je uz vyrazeny z aktivnich operaci

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Lockheed_F-117_Nighthawk ... u tohodle nezjistitelneho letadla nebyt jeho zjistitelnosti, tak leta dal :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle článku na wiki píšou, že J20 s F117 to nemá moc společné spíše opráskli F22 (pomocí kyber-špionáže)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no nejvic me pobavilo, ze F-117 nema tvar( hrany) jake ma, kvuli stealth, ale kvuli tomu ze v 70. letech kdyz ho projektovali, nebyli dost vykonne pocitace co by tvar trupu mohly spocitat :-)) .. no neco na tom treba bude :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no je na tom to, že má tvar takový jaký má, protože nedokázali napočítat stealth jinak - nestačili jim na to počítače

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Právě že je to kvůli Stealth. Tehdejší počítače nedokázaly spočítat složitější tvary

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Technologiemi jsem myslel spis pouzivane materialy a jejich vlastnosti atp (= to, co potrebujes na reverse engineering).

BTW, stran zamezeni RE atp. naposledy spalili ten supertajnej neviditelnej Hawk co havaroval
v Abbottabadu ...

http://www.youtube.com/watch?v=25OR7cUU900

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nejen novináři mají rádi bombastické názvy
jenže "obtížně zjistitelný", "se ztíženou zachytitelností" apod. zní hrozně nezajímavě až korektně
piloti to nedávno v jakémsi dokumentu popsali: stealth není nezjistitelný, jde o to se co nejblíže nepozorovaně dostat k cíli

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

F-117 a B2 byli smele sestrelovany diky ceskoslovenske TESLE a jejimu pasivimu radaru Tamara a pozdeji Snezka. To se ovsem moc od "officialnich" zprav/statistik USA moc nedostane ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neviditelné???? ... ne nadarmo jsme dostali na Tamaru embargo, že? (ano, máme Věru) Díky našim neschopným politikům samozřejmě nezaplacené...
Podobný osud postihl i např. rušičku hoppingových spojů (FHSS), kterou vyvinul VTÚE (dnes ZTPS)...

Přestaňme si nechat servírovat americké vypatlávání mozků... rádoby sofistikovanými systémy, které jsou ve výstedku mnohem zranitelnější
Prostě jejich zbrojní průmysl potřebuje opět dostat najíst... nějaké bomby před lety spotřebovala Pouštní bouře/liška, něco bývalá jugina, něco Afganistán... no asi málo... to je důvod, proč "vyrábět" Bin Ládiny a další nepřítele... a pořád válčit...

Světu mír :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tamara dokázala vystopovat F117 nebo B2. Na F22 a F35 je krátká, protože jsou právě designované i proti pasivní detekci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kazda technika jak tak dlouho dobra dokud se nedostane do vyzbroje a prvni kousek nepadne do rukou nepritele. myslis, ze uz nemaji anti-radar ;-) ne kazdy hlasa svetu jak je "dobry". Je velmi jednoduche terorizovat bezbranne narody at uz je nazyvaji "teroristy", "aktivisti", "fanatici". Vyznam je stejny, vzdy je treba duvod.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by ma zaujimalo ako to robia (a ci to nieje zvast). Kazde boj. lietadlo pouziva vyskomer, niekolko radarov, komunikuje s velenim,... akonahle tieto signaly viera zachyti, vie kde sa lietadlo nachadza.
Niesom az taky znaly problematiky, neviem si tak predstavit ako tieto signaly F22/F35 vypne/skryje, pls kto vite vysvetlite :).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak tak. nejlepsi na anglicko-americke technice jest fakt, ze si muzes zjistit vse o jejich technice na Discovery Channel :o) tomu rikam tajna technika ;-) moc sem toho neslysel o nemcich, rusich, japoncich a jinych skutecnych super silach. O komediantech z hollywoodu je toho slyset dost a jak to radi lidi poslouchaji s udivem aniz by vedeli o co se jedna

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sitlulace spěje k tomu, že v 6. generaci bombardovacch letadel si celé slavné USA bode moci dovolit pouze jedenu ks takového letadla a největší problém bude dohodnout, které dny bude létat pro armadu a které pro námořnictvo.
Letadel Boeing B-52 Stratofortress bylo vyroeno 744ks , Northrop Grumman B-2 Spirit již jen 21ks.
Důsledky jsou jasné, B-2 se USA boji nasadit kdekoliv kde jsou k dispozici rakety z počátku 70 let.Nasazeni v oblastech s S300 neřkuli S400 je prakticky nemožné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... a samozřejmě, že modelem S400 vývoj neskončil :-)

Jenom naši političtí "y"nteligenti zrušili i ty dvě stacionární S200, co jsme měli... mám pocit, že za příslib "evropského" financování dálnice z Prahy do Německa... a jediná naše S300 v rámci rozpadu federace 1993 putovala na slovač...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

My ropu nemame, takze nebudeme mit duvod strilet po americkych letadlech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nj, ale my na Moravě jí trochu máme. Ajajajaj :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by amikum nestacilo ani na 1 auto. A navic je to ropa kvalitni, takze se hodi spise na jine veci nez na palivo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ropu nie, vodu ano ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vody je dosk, pokud jsi dost technologicky vyspělý na to, aby sis ji odsolil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stacionární baterie je stejně v době, kdy se k Tomahawku nebo jeho ruskému/čínskému ekvivalentu může dostat prakticky každý, k ničemu. Té S300 je škoda, bohužel všechno jsme si nechat nemohli a S200 byla postavená na naší straně hranice :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nie je jednou z pricin nenasadzovania B2jok aj to ze lietat moze iba za pekneho pocasia, kvoli "Stealth" povrchovej uprave?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vím, že jste to tak nemyslel, ale možná by bylo vhodné nahradit větu "Bude zábavné sledovat v nadcházejících letech, co vlastně s novými stroji 5. generace bude podnikáno na světových bojištích." třeba za "Bude zajímavé sledovat ..."
Vzhledem k tomu, že jde o stroje na zabíjení lidí, nevidím na jejich nasazení nic zábavného.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč tedy herní průmysl, který je postavený na zabíjení všeho druhu, je řazen do zábavního průmyslu? A proč lidé v TV s takovou potěchou sledují různé akční, hororové a detektivní filmy? Ty nejsou o zabíjení?

Je to smutné, ale zabíjení bude zábavou ještě hodně dlouho, a ti kteří se upnou k pacifizmu, budou zabiti. Tudíž opravdu bude zábavné sledovat ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je rozdíl, mezi tím, když se někdo baví hraním her na počítači a zabíjením skutečných lidí.
Nechci moralizovat, ale kdyby Vám v reálu někdo postřílel rodinu, asi byste těžko řekl, že to bylo zábavné.
Myslím, že bychom si měli dávat pozor na to, co a jak vyslovujeme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno ona taková práce na jatkách má se skutečnou prací z morálního hlediska taky konflikt. A přesto je to práce. Stejně jako zabíjení lidí, protože za to dostávají vojáci plat. Morálka je sice fajn, ale na slovíčkaření není stavěná. Pak by to byl cynismus.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Byla řeč o zábavě, ne o práci...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je mi naprosto jasné jak to myslíte. Já jen nastavuji zase jiný úhel pohledu. Dle vaší optiky boxér v ringu co právě dostává nakládačku, tak to nepovažuje za moc zábavné, ale publikum se hrozně baví (já nikdy nepřišel na to proč). A teď je box zábava nebo není?

Nebo obdoba s trestem smrti. Značná část veřejnosti chce trest smrti. Nevysvětlíte jim, že je to předstupeň k mocenským vraždám, a kriminalitu tím nijak nesnížíte. Prostě oko za oko, představte si když vám zabijí vašeho příbuzného. A jak se na to mám dívat? S nadhledem, nebo z pohledu případné oběti?

Jinak např. na psychiatrii poznáte, že není moc velký rozdíl mezi počítačovou hrou a reálným životem. Stačí opravdu málo a ten mozek funguje naprosto zcestně (nebo možná správně, zase záleží na úhlu pohledu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to, že nakonec vyhraje ten ekonomicky nejsilnější. Stejně jako za doby studené války USA porazily Sovětský svaz ekonomickým vyčerpáním, nyní může být absolutním vítězem Čína. Co se jí nepodaří zkopírovat, to dožene počtem :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čína má peníze, ale má taky obrovské vnitřní problémy - politické, sociální i korupční.

Peníze jsou ti k ničemu, když se hroutíš zevnitř. Uvidíme jak si s tím poradí. Osobně si myslím, že Čína bude muset projít řadou reforem a pak přežije.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

korupce tam sice je, ale ne v takove mire jako u nas. Pred name je jen Indie a Mexiko. Ano my jsme ti hrdi Cesi co jsou treti nejzkorumpovanejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nijak hrdě si zrovna nepřipadám, čím to? :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdepak. My jsme ještě v té nejlepší třetině zemí co se týče korupce, byť se to tak nemusí zdát. Většina světa je na tom daleko hůře. A Čína patří spíše k těm horším zemím co se toho týče.

V Číně a dalších rozvojových zemích je korupce, kterou si tady ani nedokážeme představit. Utíkají tím extrémní peníze, ale naštěstí pro Čínu jich mají stále dost.

Jako příklad: V Číně MUSÍ každý úspěšný podnikatel platit nemalé částky vysokým státním a policejním úředníkům. Neexistuje že bys neplatil. V takovém případě to může skončit i smrtí tvých příbuzných - jako zastrašení. To tě hned přejde morálka a platit začneš. Ale když jsi velmi štědrý, tak jsi nedotknutelný a zákony pro tebe neplatí. Tam si bohatí podnikatelé platí celé vlastní policejní okrsky, které pracují v první řadě pro ně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V Číně je mnohem, mnohem horší korupce, s námi nesrovnatelně. To že sematam někoho za korupci poraví, je jen hasení požáru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No to se mi ulevilo, že se to u nás může ještě mnohonásobně zhoršit...

Jen jestli si ČR nějak moc neidealizujete.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a USA se nehrouti zevnitr? USA je vic komunisticka jak Cina a Rusko. O korupci nemluve. to je dynamika prirody. Will Durant to rekl jasne "Great Civilization is not conquered from without until it destroy itself from within." Tohle se deje porad dokola ;-) Rimani, Alexandr Veliky, Nemci, USA, Japonsko, Cina. Jak se rika, kazdy chvilku taha pilku. Ted je na rade Cina. Rusko ovladalo skoro celou Evropu po celych 1000 let a zase budou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Počkejte 3 - 5 let a pak se k vašemu předpokladu vraťte. To co dnes vypadá impozantně, je jen v poměru kde byla Čína předtím, ale srovnejte jejich průměrnou úroveň jen s naší. A to my se považujeme za zaostalý Kocourkov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cesko je na tom ve svetovem meritku dobre. S prostredkama a statem, ktery stojej za starou belu se tu mame +- stejne jako v zapadni Evrope. A to jsme este neprisli o kouzelny veci jako zdravotnictvi skoro zdara a snazive pracujici skolstvi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cesko je temer jako Cina co se tyce zamestani a vyse platu. Kdyz porovnam uroven zdravotnictvi s Velkou Britanii. Cesko ma spickou zdravotni peci. Duchodci se maji v CR take lepe. Co se tyce urovne zivota celkove, CR zas etak ruzove na tom neni. Spickovi odbornici utekli na zapad a zbytek dela za tu almuznu co nabizi zahranicni firmy, kterym komunisti rozprodali ceske vynalzey a patenty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to mám na tomhle serveru opravdu rád :) dokáže skutečně překvapit článkem který bych tu nečekal :) palec nahoru

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proudový motor vynalezl Angličan, v roce 1936 měl funkční prototyp. Jenže se mu doma všichni vysmáli. Dokonce ho Britská armáda tento převratný objev nechala zveřejnit a vycestovat z dokumentací do Německa.
(Jeden z mnoha důvodu proč Britové o druhé světové válce lžou a zamlžují.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazdej narod ma ve vlastni technice osobitej smrnc. Anglani jsou konstrukcni slendrian (jejich auta ... horor s par vyjimkama). Nemec je zase nekdy tak precizni, ze pres to nevidi okolo (tank s uzkejma pasama). Cesi jsou aspon podle moji zkusenosti odbornici na kusovou vyrobu. Ze seriovy vyroby dokazeme dodat 100 vyrobku, kazdej trochu jinej, vsechny funkcni. S dokumentaci, ktera sedi jen na 6. kus ze 100.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co teprv Italové :-) Co kus, to prototyp...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechte Italy, vždyť jsou to chudáci.
Národní památka je jen důsledek mizerného stavebnictví. Národní jídla, pochází z Asie. Kdykoliv v posledních 100 letech válčili, dostali na frak. A dneska? Inu i dneska to jsou jen vykoupaní Bulhaři. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Italove jsou jako Francouzi a Anglicani. Dlouha a slavna historie bez jakehokoliv vyhlidek na budoucnost. Jinymi slovy usli na vavrinech. V dnesni "kolabujici" ekonomice se ti "silni" topici stebla chytaji a zoufale kopou kolem sebe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejpreciznejsi strojarina je z Japonska. Spickova technicka dokumentace a spickove vyrobene dily sedici ve vsech tolerancich.

Nemci jsou trosicku zaostalejsi za Japnci.

Cesi byvali kdysi spickovy konstrukteri a obrabeci. Dneska o tom dost pochybuju.

Co se tyce dodrzovani toleranci...zatim v kazde firme co sem delal se dodaval certifikat z CMM (masiny na mereni dilu) v pripade vysoke presnosti.

Kdysi sem delal pro anglickou firmu... co chodilo z anglie byla sranda..klasika toleranci o nicem...povrch to stejne...proste jak to lezi a bezi. samozrejme my museli dodrzovat vse dle vykresu :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozno ten Anglican mal prototyp, ale nevynasiel ho. Prvy patent na pouzitie plynovej turbiny na pohon lietadla podal uz v roku 1921 Francuz Maxime Guillaume. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V Anglii delam 6 let a pochybuju, ze veskere vynalezi ke kterym se hlasi pochazi od nich :o) Ty lidi nic neumi krome terorizovani a vyspeleho bankovnictvi.

Anglicka uroven strojirenstvi je na urovni ucne prvniho rocniku VUT. Tolerance jim nic nerikaji, nejake brouseni a kaleni uz vubec ne :o) Amerika to stejne.

Collin Chapman mel dobre napady ve sve firme Lotus, ale urven zpracovani tragedie. Jakkekoliv auto vyrobene v Britanii, nevydrzi dele jak 5 let :o)

Jejich oblibena pisnicka je o Skode. Jake to byli nahowno auta, rezave atd. Uz nekolikrat sem se ptal jak dloho vydrzi jejich auta oproti napr Skode 130L WRC :o), ktera jezdi i po 30 letech i kdyz trosku kvete :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mě se nelíbí, že už jsou na diit.cz zbraně, ať jsou jakkoliv technicky úžasné. Určitě dostanu hodně -, ale musel jsem to říct

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

o zbraních určitě nehodláme psát, ale faktem je, že armádní výzkum je jedním z tahounů technického pokroku. ostatně raketa, na které letěl gagarin, byla taky v podstatě jen variace na nosič jaderných hlavic a totéž by se dalo říci v širším slova smyslu o programu mercury...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co tam dělá to UFO, 2:24 .. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokial viem, tak toto lietadlo nema na kolmi start dalsi motor, ale za kabynou je umiestneny ventitaltor. Ten je pohanany hriadelou ao hlavneho motora. jednou vyhodou je, ze ventilator zenie studeny vzduch ktory schladzuje spaliny od motora a preto menej poskodzuje pristavaciu plochu ako harier.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

prepacte za preklepy, ale do casti na pisanie sami stale se-rie jeden ramik tak nevidim cast pisaneho textu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, zase prudce aktuální informace. Takže: F35 Lighting 2 bude k dispozici pouze ve 2 variantách (na kolmo startující bylo rezignováno ve prospěch varianty C) a F117 Nighthawk je už vyřazen z operační služby, ten už podporu vojsk nezajišťuje (ani nikdy nezajišťoval, byl to stealth bombardér pro přesné "chirurgické" útoky. Klasická podpora pozemních vojsk je spíš na bedrech A10, F16 a vrtulníků)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.