Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft upřesňuje: Windows 10 pirátům nabídneme, ale legální nebudou

Není nic dalšího o čem psát než dělat pořád mrkvo$oftu reklamu?

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Windows je OS s najväčším podielom na trhu. Prečo by sa o ňom nemalo písať ?
keď sa ti nepáči nečítaj.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vaše "řiť" ale i moje "řiť" produkuje velké množství odpadků a také se o ní nepíše.
A to i přesto, že je zde celosvětová produkce!!!!

Takže psát o ničem a Microsoftu není moc produktivní!!!

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Toto je stránka o IT, takže články o MS sem určite patria. Keď už sedíte pri PC na tej Vašej "riti" tak sa pozrite prosím vyššie na slogan stránky.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Psát lze o čemkoliv, ale musím mít relevantní informace a ne jen polovičaté info ve stylu "Jedna bába povídala".
Potom jsou takové články na nic!!!! A jen opakují lživé a nepřesné informace.
Zítra totiž vyjde oprava nebo doplnění které nám řekne, že to někdo myslel úplně jinak!!!!!

Nebo spíš že někdo nemyslel a něco mu někde uteklo!!!!

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Ja v tom článku vidím "Zástupce společnosti potvrdil" a nie Jedna bába povedala

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Je s podivem , že je tu snad třetí článek na stejné téma s minimem nových informací. Rozšíření původního o aktuální informace asi už není dostatečně IN. Ale to je věc serveru - mi také stačil jen CDR , ale reklama je holt reklama a proto takové kočkopsí kusy , že se musí podivovat už i Behemot ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

sorry ja fakt na vsech webech co ctu, neprochazim x-dni stary novinky jestli tam neni nejaka aktualizace.. takhle se aspon dozvim, ze je zmena.. a taky ze ms dela z lidi voly :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Od toho se tam napíše AKTUALIZOVÁNO a posune se datum vydání, čímž to poskočí nahoru. To je makačku na bednu…

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Blábolit pořád dokola o jedné nedůležité hovadině a rozmazávat ji jak hovno na podlaze bez toho, aby se tam sdělila jakákoli podstatná informace, je dle mého názoru zbytečné plýtvání časem, když na CeBITu byly tři prd*le věcí, o kterých je možno napsat. Za poslední dva dny to z 11 vydaných věcí jsou tři, čili více než třetina. Přitom stačilo aktualizovat předchozí zprávu…

Shrnuto, mrkvosoft se zoufale snaží u číňana zvýšit penetraci, ale neuspěje, protože od mala nejsou zvyklí před ním ohýbat hřbet. Na zbytek světa mrkvo$oft kašle, protože tam už má svoje BSAčka a podobné PSVB co tahají z firem prachy. Vida, vešlo se to do dvou vět, netřeba psát dva články.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, má to úroveň jako tvé články o výměnách kondenzátorů. Taky by to stačilo jednou.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Takže vlastne sa nič nezmení oproti súčasnému stavu: kto má nelegálne windows 7/8/8.1, má ich aj s nelegálnou aktiváciou a teda dostane aj windows 10 v rámci windows update.
Takže humbuk pre nič - teda reklama.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim, ale me to bylo dost jasne uz od zacatku ..... jsou dve(=jedna moznost) jak to bude .... nejspis bude proste ISO do ktereho kdyz se nezada klic, tak sice pojede, ale nebude ten system legalni, stejne jako pri upgradu z nelegalnich starsich verzi ....
Pro MS je tahle taktika vyhodna a pro uzivatele jakbysmet. Kdyz bude mit MS zajisteno, ze vsichni budou mit nejnovejsi a jednu verzi, nemusi resit 15 let stare sracky jako XPcka ... obrovska vyhoda pro MS. Uzivatele co si (v naprosto drtive vetsine) koupi pocitac s koupenyma windows, tak nemusi uz do konce zivotnosti zarizeni nic resit ...... obrovska vyhoda pro uzivatele.
Tim, ze nabidne updatovat piratske verze, o nic neprijde .... ti lidi by si stejne treba obstarozni sedmincky uz nikdy nelegalizovali, takze pro MS to neznamena ztratu ..... ale vsichni ti uzivatele dostanou bezpecnou originalni verzi a ne ruskou plnou bootloaderu s botnetama .... obrovska vyhoda pro tragedy, kteri si takove ISA instalovali a taky pro MS, kde se takto zabotnetovane pocitace objevovaly v negativnich statistikach u jeho OS.
Zcela bez pochyby pujdou i na nelegalnich updaty ..... to by nedavalo vubec smysl a zcela jiste bude nekde hlaska, ze jde o nelegalni ..... a zcela jiste to nebude jenom na nejakou dobu .... mozna ani ta hlaska nikde na plose nebude (jak je to zvykem), protoze lidi jsou z podstaty evolucni demence vypatlane pice, co jsou schopne si stahnout rusky crack s hromadou bordelu jenom kvuli tomu, aby tam ten napis nemeli ...... takze to je spis jedina otazka, jestli to tam bude nekde viditelne psat nebo ne:)

A jak jsem rikal, licenci si za par supu lidi koupi v cene zarizeni jako OEM a budou ho mit naveky, ale v dobe rozvinutych kurvitek, to nemusi byt 20 let jak pred nekolika lety ..... a taky samozrejme budou zarezavat podporu stareho HW .... jako sorry, ale chuj s vocasama, co maji jeste 15 let stare XP na nejakem prvnim celeronu. Zbytkove mensi procento jsou "krabicovi" uzivatele a firmy ... no a samozrejme pirati, kteri aspon nebudou (pokud nebudou mit v hlave uplne nasrano - ikdyz uz W7 sly poustet bez cracku, stacilo regulerne vypnout jednu sluzbu) muset tahat nejake pofirerni zabotnetene verze, ale stejne by si to nikdy nekoupili ..... tech bude stejne cim dal min, kdyz si vetsina z nich zaplati licenci pri koupi notebooku, PC uz dnes stavi cim dal min lidi .....

Takze ja to vidim od zacatku zcela jasne, to jenom ruzni pofiderni redaktori to musi napsat do 20ti clanku ..... kdyz tohle nekdo z MS ohlasil, tak bylo samozrejme jasne, ze ta verze nebude legalni (nebudou mit fakturu, licenci, to snad bylo nad slunce sebejasnejsi) a o tom, ze by to nejak regionalne (OMG, JAK???) bylo omezeno na cinu, tak to uz musela vymyslet fakt uplne tupa hlava ......

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě, proč MS přednostně neřeší JehoVisty? XP už jsou po skončení podpory - dobrá. Ale Vista tu stále je a zbavit ji podpory je IMHO špatné, protože Vistaři si užili betatestingu snad ze všech nejvíce. Navíc jich už tolik není a MS by to nezabilo.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Dost te nechapu ...... jak podpory? Nevim, jestli se prechod tyka jen W7 nebo i vist, ale neni to jedno? ... visty uz dnes ma jen zhruba 2% lidi, tak co? Mimochodem se fakt bavim nad rim, jak na visty lidi nadavaji, pritom to byl bez diskuze revolucni system, stejne jako W8 ..... pritom W8 rozhodne nebyly prijaty spatne. Visty byly, protoze menily cely security model ..... W7 maji ten samy, taky nejsou kompatibilni s XP ovladacema, ale byly prijaty lip .... ve W8 dokonce vsechno zustalo pri starem, krom updatu a pribyl dotykovy subsystem, ktery nikoho nikdo nenuti pouzivat a najdou se lidi, co nadavaji, pritom jsou to jen podstatne lepsi W7 .... tohle vse, vcetne fasismu, zadluzovani se kvuli telefonum a darkum na vanoce, konspirace ohledne kruhu v obili a apple watch ve me evokuje naprostou neduveru k obecne inteligenci lidske rasy .....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Inteligence lidské rasy je nesmysl. Sem tam je inteligentní jedinec a zbytek je masa idiotů, věřících úplně všemu...

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by jelo ISO bez klíče, tak je to dost zásadní změna chování. Dneska jede jen po omezenou dobu, proto jsou pro pirátění potřeba různé cracky, biosy atd... Celý systém ověřování pravosti by tak ztratil smysl, potřeba by byla jen samolepka/faktura jako dobách před XP.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ano, sériové čísla a kdejaké řešení pravosti jsou archaické způsoby jak prodávat své SW produkty. Také kvetu když datluji X-místné sériové čísla nebo dokazuji, že je to opravdu legální instalace. Vrcholem je, když mi poslední dvě aktualizace Filemaker 13 pod Win hlásí, že se nemůžou nainstalovat, protože nenalezli platný SW. Boha jeho, na OSX to samé proběhne okamžitě. Ale to není problém OS, to je problém dementně vytvořené aktualizace.

Kdo chce, tam má co potřebuje, firmy nemají vymýšlet jak své produkty chránit, ale jak na nich vydělat a neprudit ty co jsou ochotni platit. Ty co neplatí neodradí, ale bohatě stačí když si je označkují a zkusí to na ně jinak. Tím nemyslím mlátit je právníky a odírat o pokuty.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Uživateli plať !
A desátek za časově omezenou platnost licence je i pro M$ přece logické vyústění téhle plánované promoakce a doby Cloudové . Čeká nás online DRM jak bič .... na druhou stranu , konečně budete vědět , jestli se vám aktualizace vyplatí a pokud budete pohodlní a budete platit nepřetržitě , budete mít stále ten "nejnovější" Windows ;) .
(Osobně bych se z principu obával , když byli schopni označit za finální produkt takové kousky jako Me , Visty a Win 8 ....na druhou stranu jsou ochotni zajít až tak daleko aby po uživatelích vymáhali pravidelné platby za "rozšířenou" funkčnost samotného systému ? No uvidíme co nám tu vznikne po avizovaném roce "zdarma pro všechny" )

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Lol, typicky tmarsky uzivatel linuxu ... W8 je bez diskuze nejlepsim desktopovym OS na svete, o tom uz nemuze byt pochyb, at se ti to libi nebo ne ... proste wannabes zavidi:)
A je fakt s podivem, ze lide nerozumi nejenom mluvenemu, ale i psanemu slovu .... kdyz CEO MS na hlavni konferenci rekl, ze windows 10 a vsechny jeho updaty na nove verze budou navzdy zdarma do konce zivotnosti samotneho zarizeni (kdybys mi za to stal, tak bych nasel i screenshot), tak takovy clovek musi trpet nejakou silenou mentalni poruchu, kdyz to nechape .....

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Člověče už to neber, nedělá ti to dobře.

Bláboly nějakýho pitomce někde na konferenci mají stejnou váhu jak prohlášení vrátnýho z pátýho nástupiště. Dokud to nebdue černý na bílým včetně těžkejch sankcí pro mrkvo$oft při porušení podmínek, tak si může klidně s váma pozítří vytřít anál a začít účtovat třeba sto babek za den. A můžeš leda tak bušit pěstičkou.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

TVL, ty mas dost .... uz ty konspiracni teorie nezer .......

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Musíš ho chápat - to má z chemtrails. :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Inteleguáni co se považujou za elitu a pak volej fašisty z ANOfertu nebo úředníky z ťopky se zas ozvali…

Věřit blábolům nějakýho maníka a vsadit na to svoje prostředky, to chce fakt odvahu. Nejjednodušší myslitelnej případ je že ho vyměněj, desítky uzavřou, udělaj zas jedenáctky a vy chytráci budete ještě plantat jak je to vlastně skvělý. Ale prostě můžou ze dne na den změnit podmínky a systém po nějaké době vypnout pokud nezaplatíte výpalný.

Dokud nebudu mít dodavatele SW smluvně zavázanýho k plnění, tak pragmaticky žádnejm blábolům a inteligentům z M$ nebudu věřit ani nos mezi vočima. Sliby se můžou změnit ze dne na den, to je fakt hodně stabilní základ na kterým psotavit byznys…fakt musíte na něčem jet hoši.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak nemuzeme vsichni volit komance jak ty ze?
Normalne bych ti rekl, proc vubec ctes tento clanek, respektive jakykoliv clanek na netu, kdyz tam nemas smlouvu s patnacti podpisy a osmi kulatymi razitky ...... no, ale rozum mi rika, ze to nema cenu a moudrejsi ustoupi .......

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, dokud to není ve smlouvě, tak je to jen PR. A jak víme z Jistě, pane ministře, na tiskové prohlášení se nepřísahá :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Mas bod za bonmot ze serialu ... ale jinak je to blbost, jelikoz nikdo takovy papir proste nikdy neuvidi .... mozna nejaky velky odberatel to bude mit v nejake smlouve, ale nikdo z tohoto fora ani redakce ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tyjo, ale na ty chemtrails skoro zacinam verit taky ...... jako jestli jsou ty zabery tech obloh v americe pravdive, tak to vypada fakt divne a o nejakych pokusech s ovlivnenim pocasi jsem cetl ..... ale, ze by tim schvalne praskovali lidi, tak to bude patrne kravina:)

Stejne i v tom NYC jak spadl ten mrakodrap do ktereho zadne letadlo nenabouralo je taky dost divne ..... ale tak zas je fakt, ze vsechny ty info jsou z netu a tam si kazdy muze napsat, co chce .... to je i docela nevyhoda, ze se dnes neda nicemu verit ..... teda pokud to neni podle behemota cerne na bilem od vlady s osmi kulatymi razitky:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milý BTJ,
co píše tvůj soukmenovec Pety o tobě: ".....zbytek je masa idiotů, věřících úplně všemu..." protože píšeš" W8 je bez diskuze nejlepsim desktopovym OS na svete, o tom uz nemuze byt pochyb, at se ti to libi nebo ne ..."
Tvůj typicky tmarsky uzivatel linuxu.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Nehodlám spáchat autotorturu instalací té škaredé indické obludnosti.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo tě nenutí - i když s indickým nickem bys teda mohl. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Třeba to nakonec bude tak, že ti, co maj Windows legálně, budou mít po dobu prvního roku od uvedení nárok na upgrade doživotně zdarma, a pro ty, co to maj nelegálně, vyjde nějakej relativně levnej legalizační balíček :). Po roce se bude za pořízení Windows 10 platit - u nás řekněme 40 éček, a legalizační balíček třeba nebude vůbec.

Každopádně to, že uživatel nelegálních Windows dostane upgrade na novou verzi, byť taky nelegální, je u mě normální podpora nelegálních Windows přímo ze strany výrobce. Tak ať si pak nechodí stěžovat po soudech prostřednictvím BSA a jiných pochybných organizací, že mu lidi používaj Windowsy nelegálně.

Proč jen mi to připomíná obchodní model drogových dealerů?

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

"Je lepší, když uživatel používá nelegálně Windows, než aby používal legálně jiný operační systém."
Kdo to řekl? A kdy?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Bill Gates, někdy v době slávy Windows XP? Jenom hádám. Protože prý pirátění Windows XP bylo právě proto tolerováno, aby se Windows stal majoritou na PC a lidé si na něj zvykli a nechtěli už nikdy nic jiného.

EDIT: Tak to byl Raikes :) WIFT mě předběhl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Levnej? Kde žiješ? Skvělej případ je ten kit na obnovení licence OEM XPček. Protože podle podmínek je licence vázaná na majitele A ZÁROVEŇ HW, takže v souladu s podmínkama tam není možný ani vyměnit desku nebo celej počítač prodat, pak licence propadá.

Tak se prodávaly „zlevněný“ Visty, což byla fakt úplná bomba oproti XPčkům, za cenu dosahující hodnoty větší části toho počítače. To se fakt vyplatí! Naštěstí jim ES udělal čáru přes rozpočet a toto doživotní navázání na majitele zrušil, takže se dají přeprodávat „počítače s OEM licencí“ jako celek a je to pak legální, jen musí být papír o tom, že nový vlastník to jako celek koupil od toho, kdo tehdá pořizoval ten počítač i se systémem.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jestli lidi pouzivaj nelegalne aktualni verzi, nebo nejakou starsi, muze byt Microsoftu z hlediska potencialnich ztrat celkem jedno.

Mnohem vic je musi desit predstava, ze by se mohl opakovat drtivy uspech jejich predchoziho pokusu o nejlepsi, nejdokonalejsi a nejneodolatelnejsi operacni system, ktery po vice nez dvou letech uz zacina atakovat hranici 15%, a to pri zapocitani service packu, kterymu se tak ale uz oficialne nerika. O chlup lip na tom za stejnou dobu byly i Windows Vista, ktery nemel nikdo rad. ;)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímolo jaký mají koncoví zákazníci kupní podíl na trhu tohoto OS? Podlě mě nejvíc dělají výrobci PC, pak společnosti a státní organizace, no a obyčejní smrtelnící tak stěží pár procent (nepočítám, to co zaplatíte, když si koupíte nový notebook s předinstalovanými Windows - to počítám do výrobců PC). A možná by se mohl MS na těch pár procent vyprdnout a dávat Windows lidem zadarmo... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to by přece nemusel Microsoft už nyní tak obšírně nakračovat kolem konce životnosti zařízení => doživotní podpory zdarma .
Obávám se že takhle na rovinu a napořád to opravdu nebude . Vždyť z čeho byl celý Microsoft a potažmo nejbohatší muž planety placen ? Ano z desátků za licence . Tady mluvíme o firemním portfoliu , které sice stojí na patentech , ale profituje především z výběru financí za operační systém a kancelářský balík (tomu teprve říkám nafouklá bublina ) . A když pomineme operační systém , na kterém jsme vlastně všichni z podstatné části závislí ,tak kdo vlastně potřebuje dneska kancelářský balík a Outlook na koncové stanici ?
Pozice Microsoftu na rozdíl od Apple není tak pevná a jako technologického inovátora jej vnímá málokdo ( Když jsem viděl poprvé 7 řekl jsem - a stále blíž linuxu ....) . Myslíte , že někdo, kdo se nebál svázat kopii softwaru s konkrétním kusem HW bude najednou rozdávat svoje produkty bez reálné vidiny na další zisk ? A teď skutečně mluvíme o tom , že Bing je propadák , Windows Phone je parodie sebe sama a MS Store nebude dál víc než polovinu zákazníků zajímat ....jak si je bez biče naučíte a vnuknete ideu , že je to vlastně dobrý nápad co slouží všem okolo a proto by vám měli přispět na podnikání ?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že dnes, na rozdíl od března 2011, o kterém nejspíš píšeš, vnímá mnohem víc lidí jako inovátora Microsoft, než Apple.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jeden za 18 a druhý bez dvou za 20.

Oba mají k pokroku asi tak daleko jako křovák k telefonu!!!

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Teď si rýpnu - Problém je to , že Apple právě na takové obchodní strategii (Lesklý telefon křovákům) úspěšně profituje .

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A proč už dva dny takový mediální humbuk kolem upgrade z kradenych Windows? Nebo někoho z vas fakt tohle téma nějak zvlášť těší či rmoutí? Fakt tady na tomhle Webu je ještě i v.r. 2015 možné narazit na šupáka, co není schopen zakoupit ani legální OS a už se naivně těšil, ze ho po těch letech dostane od MS zadarmo? To bych se divil ...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Zcela upřímně: 1. Je zajímavé sledovat, s jakými praktikami je Microsoft schopný přijít, aby si udržel podíl (viz WIFTův příspěvek výše, vidím to stejně). 2. Nenazýval bych to mediálním humbukem - spíš tématem, o které je zájem ze strany čtenářů. Nelze to posuzovat podle vyjádření pěti lidí v diskusi, kteří dokola tvrdí, jak je to vůbec nezajímá (proč tedy článek čtou a stále se vracejí do diskuse, je mi záhadou ;-) - každá ze tří novinek na téma pirátských desítek měla v daný den ze všech vydaných článků nejvyšší čtenost. Mám se věnovat jinému tématu, které zajímá třeba 3× méně čtenářů, jen proto, že pár diskutujících nemůže přijít Microsoftu na jméno? :-)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo :-)
1) Nazvěte to jak chcete, je to jen terminus technicus. Vy tomu říkáte téma, já mediální humbuk.Vycházím z toho co jsem zatím vyčetl na všech možných serverech a protože se jedna o již zmíněnou "salámovou metodu" v tom jak MS vypouští informace do světa, klidně se vsadím, že to bude ještě nějakou dobu trvat. Co se týká toho "s jakými praktikami je Microsoft schopný přijít", tak to mi přijde při stávající situaci zcela přirozené. Mohl bych vyjmenovat minimálně dva důvody proč se tak děje, ale to je myslím každému jasné. Co je ale zásadním důvodem tohoto konání, je fakt, že Satya Nadella není Bill Gates. Jistě chápete co tím myslím.
2) Já jsem se do diskuse vrátil, protože Vy jste reagoval na to co jsem napsal a já považuji za elementární slušnost Vám odpovědět. na žádné jiné diskutéry vůbec nemíním reagovat, protože přesně o tom neví nikdo nic, včetně Vás a mě.
3) Já MS na jméno (zatím) přijít mohu a na tom trvám. Faktem ale je, že na Win 10 už tak moc zvědavý nejsem. Nejsem úplně přesvědčen o tom, že to bude nějaký radikální posun vpřed a že bych byl nějak extra odvázaný z faktu, že kvůli jakési "centralizaci" systemu pro všechny možné přístroje budou Win 10 pouze "jedny", to už vůbec ne. Já vnímám odjakživa Windows jako desktopový system a ani by mě nenapadlo aplikovat je do telefonu, či tabletu, či nějakých "chytrých" hodinek, či do jiných trendy záležitostí, tam Windows podle mého názoru prostě nepatří, za což pochopitelně sklízím posměch, ale Víte jak to je ... kdo se směje naposledy ....
Jistě jste si všiml slůvka "zatím" v závorce. Pokud dojde k realizaci zvěrstva o kterém MS vážně uvažuje a sice jejich cloudovému šílenství, tak s Windows jednoznačně končím. Nemám zájem být zavislý na nějakém cizím cloudu, nemám zájem na tom být pod permanentní kontrolou nadnárodního Microsoftu, nemám zájem o synchronizaci dat od desktopu až po zubní kartáček, skutečně ne. Myslím že šmírování a následného otravování například na základe cookies je už teď víc než dost.
Takže pane kolego, pište o čem je Vám libo, Vaše články považuji za jedny z těch lepších na tomto webu. mají hlavu, patu, formu a logiku a to není tak úplně samozřejmost. Když jsem napsal jestli někoho zajímá ten mediální humbuk, nemyslel jsem že byste o tom neměl psát, myslel jsem právě to, že by se o tom nemělo pod článkem zase až tak moc žvanit, protože, opakuji, zatím nikdo, nic, neví, vše jsou pouze dohady, dedukce a MS má ještě dost času, aby svá prohlášení dokorigoval k nějakému závěru ... a možná se budeme všichni divit. Doufám že jsem se vyjádřil doststečně srozumitelně :-)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Spíš uvěřím tomu, že Macro$hit daruje smůj majetek Linux foundation, než že něco dá zadarmo a bude to myslet naprosto upřímě tak, že to bude křišťáľově čisté, že to ani křišťálovější být nemůže.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

BTJ zase řádí :D Díky, už jsem se dlouho nepobavil :D K tématu. Moc mi nepřijde dobré si upgradovat na nelegální Windows 10, protože se bojím zcela jistého šmírování od Microsoftu.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Podle mně je to naprosto jednoduché:
Svět se s příchodem Androidu obrací a vydělává se na systému někde jinde. Už se neprodává produkt jako takový, nýbrž data, kde se uživatel pohybuje, na co kouká, co kupuje, kde jezdí atd. Toto jsou poměrně důležitá data, která se dají velmi dobře zpeněžit.
Proto MS investoval do Bing, proto byl ochoten zaplatit za Yahoo! kolem 43.000.000.000 dolarů.
XP do tohoto modelu nezapadají, bylo potřeba s tím něco udělat.
8.0/8.1 tento koncept splňují podstatně lépe, proto se do levných zařízení (PC/ntb do cca 7500,-Kč v prodejní ceně dával zdarma). Tím se získávají data od nejobyčejnějších uživatelů, ochotných dát za stroj jen malé peníze.
Kompletní a finální řešení ale nabízí až Win10. Proto je potřeba udělat maximum pro to, aby se dostaly mezi co nejširší procento populace. Za každou cenu. Proto se na oko přehlídne i "pirátství".
Pozor, nekritizuji tento obchodní model. Jen říkám, jak to je.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Jen aby to nezůstalo jako dosud.
Ti co mají "nelegální verzi", těm to jede bez problémů hned a ti co mají koupenou tak se musí drbat se zadáváním klíčů, a extra aktivacemi..

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna toto ma podla mna MS dobre zmaknute, pouzivam original windows uz 11 rokov a za tu dobu som nemal ani jeden jediny raz problem s aktivaciou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejdříve napsat článek, že Microsoft zlegalizuje stažením Windows 10 i pirátské kopie starších Windows chce opravdu IQ houpacího koně, protože je jasné, že Microsoft nebude svoje produkty rozdávat zadarmo. Takže další článek o tom, že to Microsoft myslel jinak byl zbytečný, protože každého už u toho prvního napadlo že je to celé nesmysl. Ale je dobré psát články o nesmyslu, protože se aspoň zvýší návštěvnost serveru upadajícího do zapomnění.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím nejmenší důvod, proč by mělo být jasné že MS nebude svoje produkty rozdávat zadarmo. Pokud vím tak třeba za www prohlížeč nic nechtěli řadu let.... A pokud chtějí přejít na jiný obchodní model, kdy inkasovat budou až za některé služby, tak je to víc než logické...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by asi zajímavé zjistit, od kdy tady věštíš tomuto serveru upadání do zapomnění. Já to zjišťovat nebudu, protože těch příspěvků, kde jsem o tom od tebe četl, je fakt nepřeberně. A něco mi říká, že jich bude ještě hodně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono stačí sledovat tu komedii, kdy se z původního CDR stalo DIIT, pak se k DIIT vynořilo zase původní CDR (protože DIIT je tak neskutečně blbej název až to bolí) s tím, že prolínání obou webu je přímo hustokrutopřísné... no a za chvilku se dočkáme toho, že DIIT zase zmizí a bude jen CDR.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

MS se pro žádnou salámovou metodu nerozhodl.
To se jen pár přiblblých pisálků zase rozhodlo interpretovat jejich informace po svém. MS nezbývá, než tyto lživé spekulace vyvracet. Je snad logické, že pokud by se MS opravdu rozhodl plně podporovat neplatící uživatele, tak to oznámí na plnou hubu a patřičně se tím vychválí... Chce to zkrátka nehledat v prohlášeních něco, co v nich nikdy nebylo vloženo. Pak nebude ani salámovka.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ja to vidim takto: Windows 10 budou za predplatne... Oklestena verze pro vsechny, ruzne stupne vybavy za mesicni/rocni pausalek. Ti, kdo maji legalni nekterou z predchozich verzi, dostanou jedno rocni predplatne zdarma... Samozrejme dalsi roky jiz budou zpoplatneny.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Celé je to jen o tom, že řada lidí prostě má upirátěný systém, který normálně stahuje a instaluje aktualizace a po všech stránkách se tváří zcela normálně. To znamená, že při aktulizaci na Win 10 prostě ten instalátor nepozná, zda se jedná o legální nebo nelegální verzi a systém aktualizuje na Win 10 a hotovo. Daný uživatel pořád nebude schopen prokázat, že licenci k systému zakoupil, nicméně nikdo ji po něm nebude ani chtít a systém se bude tvářit pořád stejně, tedy jako legální.
Takhle už řada lidí prováděla upgrade na Win8. Prostě koupili si v době dostupnosti balíček pro upgrade na Win8, prodával se asi za 400Kč pro verzi Pro. Pak si jednoduše upirátili sedmičky a ty daným balíčkem upgradly na osmičky. A vše se tvářilo naprosto v pořádku.
Zabránit pirátství nejde. Rozhodně to nejde udělat tak, aby netrpěli i ti, kdo si za to zaplatili. Navíc pořád platí, co se Microsoft naučil v minulosti. Pořád je lepší uživatel, který upirátí jeho okna a třeba si je jednou koupí, než uživatel, který z oken uteče na linux a na okna prostě zapomene, protože za ně nebyl ochoten platit.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, tohle presne rikal i Bill Gates, pokud chcete piratit SW, piratte ten nas ;-))

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

A to jako někoho překvapuje, že něco nebude zadarmo?
Možná, pokud by existovala nějaká smysluplná konkurence, tak by varianta zadarmo pro nekomerční (domácí a školní) provoz byla, ale za stávajícího stavu? Není proč. Mají nás na salámu.
A navíc, MS salámovou metodu dávno provozuje v cenách - jen to moc nerozhlašuje a tak se na to rádo zapomíná. Cena profi "krabcové" licence je se pro oem a home dělí dvěma, u home-oem čtyřma, ale třeba při multilicenci se dvěma násobí (konkrétně proif licence Office použitelná na počítači a na terminálovém serveru). O dalších licencích pro serverový provoz raději pomlčím, to je teprve ždímačka na peníze...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze mysli podporu, jako hotline M$ a neexistujici kontakt pro OEM.

Co si ale budem vykladat, hotline M$ je plna Indu, kteri predtim okopavali bavlnu, jsou levni, dovolate se jim a pomohou jen tem, kteri jsou jeste blbejsi nez oni, tady zadny slozity problem nevyresi, to uz je lepsi si zaplatit MSN s plnym pristupem, nebo aspon to, co je gratis na webu.

Podpora OEM windows je 0, nebot ji zajistuje partner/prodejce PC ...

Zaplaty 100% pro piratskou edici budou, nebot cilem M$ neni jen vydelat, tam si vystaci s korporacemi, kde muze posilat i policii na kontrolu, ale zarovne udrzet podil na trhu a ten brutalne klesa v prospech Linux/Androidu a iPodu/iPadu ... proze mnoho lidi jiz PC nema, nebo nezapina.
Uz jsem videl i lidi, co maji klavesnici a mys k tabletu na psani emailu a pres tablet uz i upravuji a konvertuji fotky a to i z RAWu!!!!

Predstava, ze by i stavajici uzivatele pochopili, ze Android je Linux a diky nemoznosti spustit windows, diky dokonale ochrane s BIOSem by byli nuceni jej zkusit a treba u nej pak i zustat, by pro M$ byla smrtici ... vzdyt uz i Steam podporuje linux co to da a tak neni duvod mit nespolehlivy a vecne zavirovany windows .... i kdyz android ci iOS neni taky kdo vi jak zabezpecen ... ale tajovou Fedoru diky SELinuxu virus nenapadne.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.