Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Upravte si klávesnici k obrazu svému

ja som sa chcel spýtať, či náhodou neviete o možnosti použitia tlačítok ako je play next forward stop. či je na to nutný program?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuji skvely free programek AutoHotKey (http://www.autohotkey.com/) ve kterem si muzete naprogramovat vlastni udalosti, ktere se startuji stiskem klaves.

Ja jsem si napr. preprogramoval CapsLock na prepnuti mezi .c a .h souborem v editoru C++. Windows+sipka dolu minimalizuje okno, tlacitko pro vypnuti zvuku mi zase hodi do kose aktualne prehravany MP3 soubor v Media Playeru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte někdo o možnosti nadefinovat klávesnici ve W98. Jde mi o změnu ovládání numerické klávesnice u notebooku IBM s Win 98.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

2 pegas: tyto multimediální klávesy musí umět obsluhovat aplikace ve které je chceš používat. Např. WinAmp má plugin ("Global Hotkeys" tuším), který si stisky těchto kláves zaregistruje na sebe a potom na ně reaguje i když není jeho okno aktivní. == Je nutná SW podpora. Tyto mm. klávesy mívají standardní kódy, takže by měly fungovat i bez speciálního ovladače. Případně musí aplikace podporovat přenastavení. Situaci na Unixových systémech neznám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam PC koupene v Anglii (takze s Ang. klavesnici). Jsem naprosty pocitacovy analfabet. Muzete mi nekdo poradit jak jednoduse nainstalovat (nebo jinak nastavit) ceskou klavesnici? Jakoukoliv!!! Ja bych carky a hacky velmi rada pouzivala... ale jak to mam na tom kramu udelat? Jo a jeste info - mam Vistu home premium. Mozna je to dulezity... Diky predem!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Krysa-Vasilisa: Napisu jak je to v CZ Vistach, do angl. so to snad prelozis, ja nevim jak to tam maj nazvany :) klik na Start -> Ovladaci panely -> Mistni a jazykove nastaveni -> Klavesnice a jazyky -> Zmenit klavesnice -> Pridat, a pak doporucuju klavesnici Ceska QWERTY, abys nemel prehozeny Y a Z.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Šla by udělt klávesnice na XP a pak přenést na 98SE?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o tip na program, který by uměl pod XP nadefinovat klávesnici tak, aby na jedné klávese bylo generováno po jejím stisku více kódů znaků včetně znaku nebo znaků Enter. Tuto vlastnost by si měla klávesnice uchovat i při práci v dosovských aplikacích běžících pod XP. Jde o obdobu aplikace ansi.sys který funguje pod W98.
Předem díky i za tipy kde hledat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zkus program RemoteKeys... používáme ho v práci například na dokumentaci úprav kódu (na stisk klávesy umí udělat například /// -> <datum> <už.jméno> a enter

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.