Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Upřesňující test AMD Bulldozeru doplněn o srovnání s VIA Nano X2

Taky děkuju Tralalákovi. Podle měřění to vypadá, že Nano je o chlup rychlejší než Brazos, nicméně chtělo by to porovnat ještě z pohledu výkon/watt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A Nano X2 je predpokladam x86 kompatibilni. Nebo se pletu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už tohle bude číst Tralalák, tak ho asi trefí šlak :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nano X2 je nejen x86, ale dokonce AMD64 kompatibilní :). Jen ty ceny a dostupnost má VIA na pythel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je super, ta kompatibilita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTE, co si myslíš o příspěvku Tonglik na téma výkon Bulldozeru a BIOS?? Viz diskuze k "Test mikroarchitektury AMD Bulldozer a vliv Core Parkingu ve Windows 7 i Windows 8", uplne dole. Je mi jasný, že jsme tě už dohnali k mnoha testům, které jsi ani neplánoval, ale to co píše Tonglik je poměrně zásadní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ted sem to cetl a nechce se me verit ze by to mohla byt pravda, ale samozrejme se necham rad vyvest z omylu, pokud to na cdr.cz odzkousi a udelaji treba sp2 puvodni recenze ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jak jsem psal v původní diskuzi, ani já tomu nemůžu uvěřit. Pro doplnění, obvykle jsem příznivce různých alternativních názorů a konspiračních teorií. Ale toto se mi zdá fakt moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ted tam Tonglik pridal neco o tom, ze krome vypnuti Turba se jeste nesmi nechavat napeti automaticky, ale napevno ho nastavit, aby se nezvysovalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no a jsme u toho, provozovani cpu mimo specifikace, taky v mym copu mam undervolt z 1.45v na 1.1v na default frekvenci a vypnuty c&q, je to chladny a na to ze to ma tdp 110w to de krasne chladit pasivne ninjou :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno nemyslim, ze tech 1,32V jak doporucuje Tonglik je mimo specifikace. Myslim, ze to Turbo a usporne technologie jdou i nize. Navic Tonglik tvrdi, ze to ma vyssi vykon na nizsim napeti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keďže som testoval z 3,5" diskom tak by výsledok voči SSDčku bol skreslujúci.

Ale ak ťa to zaujíma tak mám zmerané z 2,5" diskom 5400 ot/min 8MB* cache predmetnú zostavu avšak s adaptívny overclockingom ON teda Nano X2 pracovalo na 1.73GHz Capable a tu sú výsledky:
• Idle: 21W s 2,5" HDD / 27W s 3.5” HDD
• Media Player Classic Home Cinema: 26W s 2,5" HDD (Trailer Indian Jones 1080p 21mbs (High Profile level 4.1 for H.264-based content)
• Youtube watch in HD: 30W 26W s 2,5" HDD (Avatar 1080p)
• Cinebench R11.5: 55W (s 3.5” HDD)

* na 2,5" disku bol OS Win XP Prof. SP3

>>WIFT: výsledky 7-ZIP, ktoré som nedopatrením zabudol poslať som teraz odoslal e-mailom. K druhej vete: Samozrejme máš pravdu, ale čo sa týka novinky zo včera tak nepotvrdzuje pravidlo ani z jednej z výtky teda ceny a dostupnosti (samého ma to prekvapilo). Aj v tomto raz platí, že SOHO a Embedded segmenty sú po všetkých stránkach úplne niekde inde. Uvedomujem si však, že jedna Mini-ITX doska a ZOTAC ZBOX Nano PC jaro nedelá! Možno sú to však tie prvé vlaštovky. Ono dostať sa k OEM a ODM svetovým výrobcom a je na úplne inú debatu... Vzásade máš však pravdu pretože spotrebiteľa nemusia a ani nezaujímajú okolnosti. Proste buď je alebo nieje - bodka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.