Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k USB 3.0 v Apple Mac? Zatím ne, říká Jobs

Díky za info, ale poslední dvě věty jste si mohl odpustit. Degradují celý článek na úroveň sebranky z diskuzí někde na iDnesu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pod tento prispevok sa rad podpisem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím také souhlasím. Tohle navážení se do Applu mi přijde hodně laciné.

Nechápu co je na tom divného, že Apple čeká až se více USB 3 rozšíří, to pak by se mohlo nadávat i na Intel, že stále jej nemá ve svých čipsetech a čekat zda Intel ovečky budou škemrat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč ovečky? Jsou snad u PC USB3 snad standard? Až začnou všechny desky pro PC mít USB3 a MAC je mít nebude, bude to zajímavější zpráva než teď.

Můj počítač je měsíc starý (i5 QC) a hádejte co? USB3 taky nemá. Ano mohl jsem si připlatit za podporu USB3, ale proč? Většina zařízení USB3 stejně nemá, a obecně není moc zařízení, které by z rychlosti nové verze USB těžily. Flash paměti? Ano ty dražší možná budou o něco rychlejší. Ale pokud se koukneme na většinu produktů, tak ty mají v rychlosti daleko i do využití USB2.

Suma Sumárům, USB3 má ještě dostatek času k nasazení, než vznikne dostatek zařízení, které budou mít uživatelé běžně doma a u kterých jim USB3 skutečně urychlí práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

(napsal člověk vlastnící iPhone a spokojený uživatel několika PC s windows 7)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha, takze nakonec iOvecka ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s (ne)důležitostí USB 3.0. Je to momentálně až na konci řetězce všeho, za klávesnicí i myší, ovšem za předpokladu, že se nejedná o All-In-One PC, kam už nic přidat nejde. All-In-One PC bych bez USB 3.0 osobně nekupoval, protože až bude USB 3.0 zajímavé, tak ho tam už nepřidám a bude mě to hodně mrzet. U kompaktních nerozšiřitelných věcí je dobré myslet dopředu, zatímco běžné PC snadno rozšíříte, až to bude mít smysl. A Macy nezřídka patří právě do kategorie kompaktních PC. S trochou nadsázky řečeno: už jsem si ale zvykl, že fíčura, kterou "iXX" nemá, se ráda objeví v nové revizi, aby mohli "iFans" znovu nakupovat ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT, schvalne... skus si prezriet bazare, kde sa predavaju Macy. Kolko ich tam najdes? Ako dlho "ziju" take inzeraty? Kup si dnes iMac a za 4 roky ho predas za 2/3 jeho nakupnej ceny, aj ked nebude mat USB 3 a vsetko naokolo bude USB3 kvitnut. Dovol si toto s PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nic v zlym ale pokud si nekupujes pocitac na pul roku tak bych si rozhodne priplatil a dal si to USB3 rovnou protoze za rok se my rozhodne nebude chtit resit kde dokoupit USB3. Vubec na co si pridelavat dalsi praci kdyz zakladni deska je o par korun drahsi a uz USB3 ma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iOvecka nejsem, nicmene FW je lepsi jak USB o tom neni pochyb. Staci si udelat jednoduche mereni vytizeni procesoru USB vs. FW.

http://www.cwol.com/firewire/firewire-vs-usb.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tam se pise o rychlosti prenosu a ne o vytizeni procesoru.
nicmene to je znamej fakt ze FW je rychlejsi nez USB2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je třeba si ale uvědomit, že USB3 je svými rychlostmi mnohem dál než je nyní FW, takže to nelze srovnávat.
Osoboně ale také v USB3 velký přínos nespatřuji. Jediná výhoda je tu pro externí úložiště, ale raději si koupím externí disk (či krabičku) s eSATA+USB2, než s USB3 (kombinace eSATA+USB3 také existují, ale jsou předražené a asi nemají smysl pro každého).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IEEE 1394 forever :-)
Také preferuji periferie připojené přes FW... na NonApple PC samozřejmě:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je třeba rozlišovat mainstream a hiend+ exkluzivní zboží. Pro většinu mainstreamu je USB 3.0 k ničemu s tím naprosto souhlasím, ale v hiendu nebo exkluzivním zboží bych ho už požadoval. Proč? protože exkluzivní zboží má exkluzivní cenu a za tu požaduji něco navíc a mezi to patří technologické novinky a pod, přestože je jejich přínos zatím nulový. No a Mac vzhledem ke své exkluzivní ceně mezi exkluzivní zboží patří. Prostě za ty prachy bych ho už tam chtěl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám pocit, že se někdo z apple nechal před časem slyšet, že chtějí lightpeak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.