Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k USB 3.1 PCI Express řadič Asus vyjde na 39 dolarů

Hmm ja si první USB 3.0 zařízení koupil před rokem, celkem mám dvě (externí disk a flashku) A obecně mám dojem, že rozšíření USB 3.0 není zase tak velké a zdaleka zdaleka tak rychle jako USB 2.0.

Tak jsem zvedav zda budu mit nejake USB 3.1 zarizeni drive nez nastopupi USB 3.2/4.0

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze pote, co jsem videl oboustranny konektor A, ktery je soucasti toho slavnyho napajeciho/datoveho kabelo o kterym byla rec v jinym clanku tady, tak si myslim ze konektor C to ma definitivne spocitany. holt jak uz jsem jednou psal prisel o dekadu pozdeji nez mel a i tak mozna by prisel pozde. mel byt uz soucasti usb 2.0 , pak verim ze bysme jich dneska meli pul napul A : C.
zadruhe co chi rict je, ze nehcapu absolutne tu kartu s jednim konektorem C. to je prece takova hovadina. chapal bych kdyby ta karta mela dva usb 3.1 konktory A a jeden C. ale jen C? co to je za blbost? tim defakto znemoznujete pripojit vsechna zarizeni s konektorem A, tedy pokud chcete vyuzivat usb 3.1 a predpokladam ze kvuli tomu jsme si prece tu kartu porizovali. nikdy bych si totiz neporidil zadny zarizeni s napevno konektorem typu C pro pripojeni do PC nebo nabijecky. pokud bude kabel odnimatelny, tak budiz, ale jinak byste ho defakto odsoudili jen k pripojovani do usb 3.1 C a to budou mit tak malo zarizeni, ze v podstate se nebude pouzivat.
ja si pockam az budou levny desky s USB 3.1 radicem a vstupy typu A. Pokud by se rozsirily ty oboustranne konektory A, tak C mohou rovnou zrusit
doufam ze me nepochopite spatne. ja fandim konektoru C, ale jen na strane propojovatelneho zarizeni ve variante MICRO C. tam naopak si myslim, ze pokud bude mobil/tablet/disk/mp3ka umet usb3.1, tak zvolej tento konektor na strane toho zarizeni a na strane druheho konce kabelu bude velky A tak jak zname doposud

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

On má být i konektor micro C? Podle mě je C dost malý i pro mobily. Rozhodně menší než micro B pro usb3. A nezapomeňte že tam má téct 5A při 20V pro nabíjení.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Eh, 20 V? No to je pěkná hovadina. Takže vedle buck ještě i boost converter? Poťěš koště…

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to preci neni problem. Mame kombinovane topologie, svabu ktere umi buck/boost/bridge je kvadriliony.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.