Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k USMS našel kupce na Bitcoiny v ceně $30 milionů

prosimvas uz ne, to bude dalsi zilka, jeste jednou a bude to na rychlou...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin (nebo nějakou jinou kryptoměnu) čeká zářná budoucnost. Vládám se to třeba nemusí líbit, můžou to všelijak komplikovat ale to je vše. Zakázat nebo zrušit nejde. Ano - dnes se moc nepoužívá. Je to ale natolik převratná technologie že pro drtivou většinu lidí bude trvat několik let ji přijmout - klidně i 10 a více. Dá se to přirovnat k internetu. Ten taky existoval 20let před tím než se začal masově používat. Nejprve to bylo pro běžného smrtelníka naprosto nepochopitelné, potom byl internet dobrý tak akorát na šíření virů a porna (v tomto stavu jsou zhruba kryptoměny dnes) a potom se roztrhl pytel s praktickým uplatněním internetu a dnes to bez něj už nejde. Ke stejnému procesu dojde ať se to někomu líbí nebo ne u kryptoměn. Zakázat je nejde, regulovat velmi omezeně. Takže se s jejich existencí budou muset státy smířit. Nejrozumější by bylo kdyby si stát zřídil vlastní kryptoměnu - pak by ji mohl mít pod kontrolou - například provozovat pouze jeden blockchain (registr transakcí). Naopak by to pro stát bylo velmi výhodné. Absolutní přehled o tom kdo komu kolik poslal, možnost strhávat si daně přímo z jednotlivých transakcí, jednoduchá možnost zabavovat majetek atd... To se současnými kryptoměnami možné není protože jsou hodně podobné internetu. Jako může existovat neomezené množství DNS serverů které defakto absahují stejné informace a není možné vypnutím nebo ovládnutím jednoho rozhodit celý internet, stejně tak má BTC hromadu kopií transakcí na spoustě počítačů. V podstatě může mít doma svůj blockchain každý. Je to trochu nepraktické protože se jedná o GB dat ale není problém. Není to ale podmínka - dá se fungovat i bez vlastní kopie blockchainu. Prostě kryptoměny si svoji cestu najdou a státy je budou dříve či později akceptovat. Ono to pro ně totiž bude také výhodné a zase tak moc se nezmění.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Veskrze mas mozna pravdu, akorat tou kryptomenou urcite nebude bitcoin a uz se nebude nazyvat kryptomenou ...... a navic pochybuju, ze by se nekdy nejaky stat se svou ekonomikou kompletne spolehl na neprolomitelnost nejakeho sifrovani.
Jak uz jsem psal driv, USA (jako defacto vlastnikovi internetu) staci zavrit par nejvetsich bitcoinovych burz a je s bitcoinem amen ..... navic mena, ktera se jaksi pochybnym zpusobem "vydolovala" z niceho:) Tenhle system prudce devalvacni meny je naprosto k nicemu, inflace a vydavani novych penez je pochopitelne zakladnim kamenem jakekoliv meny, jinak by se system zhroutil, stejne jako se kompletne zhroutil relativne nedavno u bitcoinu, kdyz za kratkou dobu vzrostla teoreticka "hodnota" na tisicinasobek. Kdyby nezasahly proti nemu staty (coz je nejpravdepodobnejsi scenar), tak by po case bylo v realnem obehu stale min a min bitcoinu, lidi by si je zacali drzet cim dal vic, jejich hodnota by rostla az do okamziku, kdy by ji lidi proste opustili a hodnota by spadla na nulu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně ti chybí základní vědomosti ohledně toho jak fungují kryptoměny.
1) šifrování - slouží pouze a jenom k "vytvoření mincí" - Jakmile je "mince" vytvořena - vznikne unikátní sekvence znaků která je výsledkem původního zadání a je veřejně známá!!!. Jakmile někdo tento výsledek spočítá už nemá smysl ho znovu počítat nicméně k tomu dochází - později vysvětlím proč. Pokud tedy někdo najde správný výsledek, zapíše se do seznamu transakcí adresa jeho peněženky + odměna kterou je vytěžená mince. Takže od této chvíle je tento výsledek známý a má majitele. Kdokoliv dospěje v budoucnu ke stejnému výsledku tak už mu nebude uznán. Asi jako když si půjdete nyní zaregistrovat doménu Seznam.cz. Jelikož z výsledku NENÍ možné zjistit zadání příkladu tak nelze dopředu ověřit zda zadání které se rozhodne miner počítat není náhodou už vypočítané. Co bude počítat si miner vybírá sám protože množství zadání je konečné. Nikdo ho však nepřiděluje - každý si může vybrat z kterého konce začne. To má za následek že obecně vzato je stále těžší nalézat zadání po jejichž spočítání získáte výsledek který je unikátní. Čím dál tím častěji se bude stávat že spočítáte výsledek a zjistíte že již byl spočítán před Vámi. Tzn. nebude vám uznán a počítal jste zbytečně. Z toho tedy vyplývá že nárůst těžebního výkonu přímo způsobuje zvýšení obtížnosti dobrat se praktického výsledku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Policie zabaví nelegální DVD s filmy a nechá je zničit.
Policie zabaví padělky oblečení a nechá je zničit.
Policie zabaví neexistující měnu, kterou stát ve kterém policie působí neuznává, měna pochází z nelegální činnosti a proto se vydraží, aby z toho někdo měl stát zisk.

V podstatě došlo k uznání BitCoinu jako relevantní měny v USA.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No státy by prodaly cokoliv co zabaví, pokud by si nikdo nestěžoval. U bitcoinů si nikdo "podstatný" stěžovat nebude :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme, bitcoin je komodita, to neni zfalsovana nalepka, ktera skutecne okrada praveho vyrobce. Osobne by me zajimalo za kolik ty bitcoiny prodali. Celkem chapu, ze nepouzili nejakou lamerskou malou "burzu", ktera by s takovyma prachama hned utekla a navic by s tema bitcoinama vycerpali cely transakcni log a posledni bitcoiny by prodavali po centu:) Ono se rika 30 milionu dolaru, ale to neni pravda, bylo to 30 tisic bitcoinu, ale neverim, ze za jeden bitcoin jim nekdo nabidl v takovem bulku vic nez 10$ .... porad jsou jen spekulace, pry se vic subjektu spojilo a drazilo spolu .... ale nepocital bych to celkove na vic jak milion dolaru. Nejnizsi nabidku a jistinu pry snizili z 200 tisic na 25 tisic dolaru, protoze nikdo nebyl ochoten tolik zaplatit:)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně těch "zfalšovaných nálepek", on je takový problém ty nálepky odstranit nebo tam dat jiné a prodat to? Myslím že zájemců by se našlo celkem dost...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sak u hader to treba u nas delali .... odparali nalepky a dali to na charitu, ale tak tolik toho zas potreba neni a vetsina lidi si hadry s utrzenou cedulkou nekoupi. Na druhou stranu verim (aspon bych rad), ze nejake ty vetsi firmy aspon nejak plati ty svadleny .... kdezto tyhle padelky jdou vetsinou z firem s otrokama. Pravda, kdyby je zrusili, tak nebudou mit nic, ale zas je treba sance, ze se trosku prosadi, zlepsi podminky a budou moct sit pro solidni firmy .... no, nejak jsem se v tom zamotal:)
Kazdopadne u DVD je to jasne, to at veme cert ..... u hader, kdyz neni poptavka po znehodnocenych hadrach, tak logicky skonci na skladce, to je jasne ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak tímto je btc defakto v us legální.
:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ono nekdy nebylo? Osobne by me nejvic zajimalo, kolik zaplatil ten zajemce (nebo spis skupina zajemcu). Jak tu nekdo psal, je to denni obrat bitcoinu, coz muze byt podstatne vic nez skutecne aktivnich bitcoinu vubec, takze muze byt kuwa velky problem to i nekdy prodat. Muj strizlivy odhad je tak 10-50$ za BTC.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

prober se raději

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.