Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Úžasný chladič Thermaltake VOLCANO 7+

Obr: Úžasný chladič Thermaltake VOLCANO 7+
Jestli se nepletu, tak chladiči jsme ještě žádný vlastní článek nevěnovali. Je čas to nyní napravit. Firma Thermaltake totiž přichází na trh s novým chladičem VOLCANO 7+, který je opravdu velmi zajímavý. A nabízí hnedle 2 vymoženosti, které byste u ostatních konkurentů jen těžko hledali!

První překvapení přichází v podobě podpory různých patic. Tento chladič můžete použít pro Socket478 (Pentium 4), také pro Socket A (AMD procesory), ale i pro Socket370 (Pentia III a Celerony). Na obrázcích můžete vidět, že součástí dodávky je několik "držáků", díky nimž je tento chladič tak univerzální.

Thermaltake VOLCANO 7+: balení

Druhým velkým překvapením je přepínač od napájecího konektoru, kterým si můžete nastavit, jak moc rychle se má otáčet. Na výběr je z otáček 6000, 4800 a 3000 za minutu, což odpovídá hluku 47, 35 a 24 dB. Tento přepínač je použitelný i pro jiné větráky, ale dodává se (zatím) jen s tímto. Ještě je nutné podotknout, že sice je možnost rychlost otáčení větráčků ovládat softwarově (a v jistém směru i lépe), ale hardwarové řešení má také něco do sebe.

Thermaltake VOLCANO 7+: přepínač

Ještě bych vás upozornil na vlastní jádro chladiče. Je poměrně zajímavě vyřešeno a prý má celých 36 plátů. Podle výrobce je celé z mědi (ale je spíše pravděpodobné, že je z nějaké měděné slitiny).

Thermaltake VOLCANO 7+: sestavené

Na závěr ještě dodám úctyhodné maximální frekvence procesorů, které by měl tento chladič zvládnout. Na Pentium 4 si troufá až do frenvence 3 GHz a u AMD Athlonů XP až do PR 2600+! Samozřejmostí je, že veškerá Pentia III a Celerony tento chladič zvládá levou zadní :-)

Diskuse ke článku Úžasný chladič Thermaltake VOLCANO 7+

Žádné komentáře.