Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Uživatelé Windows 7 už jsou na vábení Microsoftu imunní, Windows 10 nechtějí

Posledni update W10 me nasral a vydesil. Nejdriv me vydesil, protoze notebook po restartu hrozne dlouho mel jen cernou obrazovku a disk pomalu poblikaval - nicmene po 10minutach se probral a v pohode.
Jenze pak me nasral, protoze jsem zjistil, ze defaultni W10 appky co jsem odinstalovaval (Posta, Fotky apod) jsou nainstalovany z5. Vcetne OneDrive. Misto to sice nezabira, ale principielne me tohle sere. Jednou jsem to odinstaloval, tak co to tam mrdaji znova? A navic pres Spravce aplikaci se to neda odebrat. Takze asi znova powershell.

Jak jsem s W10 relativne spokojenej (na lapťopu), tak na hernim s W7 zatim cekam, protoze takovyhle prekvapeni by se mi nemusely libit.

+1
+54
-1
Je komentář přínosný?

To sa uz niekde v diskusii riesilo - je to problem toho, ze je to novy build. Tj. ten update sa chova ako upgrade - velmi podobne ako samotny upgrade z W7, alebo 8.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To ale uzivatele vubec nezajima. Jednou si neco nejak nastavil, neco nainstaloval, neco odinstaloval a ocekava ze to tak zustane. Pokud W10 neumi toto nastaveni udrzet, stava se z nej nespolehlivy system. A vubec nikoho nezajima jestli je to update nebo upgrade. Kdyz windows neumi pri upgradu prenest nastaveni/programy nema je delat.

+1
+86
-1
Je komentář přínosný?

Udělej si v powershellu script a stačí pak jeden klik...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, a po 1/2 roce bude mit ten script kolik tisic radku?

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

o com hovoris ?
ved stale to bude ten isty script, kvoli comu by mal mat tisic riadkov ?
na notebooku mam tiez jeden, ktory mam ulozeny a pouzivam viac ako pol roka...
na odinstalaciu onedrive a predinstalovanych aplikacii nepotrebujs zväcsovat ten script, ten bude stale rovnaky, pripadne len mierne modifikovany

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, on M$ vubec nevyda mezi tim 158 dalsich patchu, ktery zmrvej 657 687 dalsich nastaveni, ktery budes muse porad prepinat tak, jak to chces ty a ne tak, jak to chce M$.

Kolik % lidi si treba kontroluje po opatchovani widli nastaveni firewallu?

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

TVL a pak jsou tady jedinci co se smějí Linuxákům, že musí nějaké systémoviny zadávat přes terminál. Toto máme brát jako normální správu systému? "Hackovat" si systém scripty, aby dělal jen to co chceme (resp. nedělal to co nechceme)?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

I ten updatově nejagresivnější tučňák, řekněme Gentoo, je z tohoto pohledu řádově stabilnější.

Z W10 se stal doslova Androidí mobil, který výrobce (MS) nějak nastavil a snaží se, aby do toho uživatelé zasahovali co nejméně.

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ten tux si to, co jednou nastavis, bude pamatovat navzdy, dokonce i v pripade, ze ta volba uz nebude davno fungovat s tvoji verzi SW, ji v tom konfiguraku necha.

Adminuju mimo jiny par desitek widlich serveru ... a muzu ti rict, ze jakejkoli update je(a vzdycky byl) adrenalinova zabava na nejmin par tejdnu. V lepsim pripade totiz prestane neco fungovat hned a uplne. V horsim pripade za mesic prijdes na to, ze to sice dela skoro co ma, ale treba 1% data nezapisuje ...

Uz se mi trebas stalo, ze sem patchnul M$ widle na kteych bylo M$ SQL a zmizely vsechny databaze, proste je to smazlo z disku. Ne ze bych nemel zalohu (paac stim se pocita), ale prijde ti tohle normalni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě, korporátní správu woken bych fakt dělat nechtěl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Win10 jsou OK ale je to systém řízenej MS, ne mnou a takovej nechci. Vynucené updaty které nelze vypnout? Samovolně se odinstalující aplikace? samovolně se znova nainstalující aplikace MS co jsem odebral, instalace celejch novejch buildů (čili defakto reinstall OS) aniž... jen tak... maskovaná jako ňákej malinkej security update? Ne to fakt ne. A to jsem vůbec nezačal mluvit o telemetry a všem tom šmírování.

Na win10 bych přešel ihned jakmile by to byl normal OS, tzn bude tam co nastavim já, nebude se nic samo měnit, stahovat,instalovat, nic, a veškerej bloatware (metro apps a celej systém MS store/MS účtů) by šel odebrat. V tu chvíli přejdu okamžitě.

MS mě nevábí, jediná vábnička je DX12, ale ten by šel přidat do veškerejch NT6 windows easy, to je zas umělé omezení MS, ala neni to vábení ale trest pro ty co si dovolej nepřejít. Vše ostatní neni vábení ale hrozby, ala budeme tě sledovat, i tvé blbé pohyby myši budem odesílat do své databáze! Budeme si instalovat a odinstalovávat z tvého PC bez tvého vědomí co chceme! atd, atd. Na co že mě to ten MS vábí?

Chcjo... kéž by se místo DX12 rozšířil OGLnext/Vulkan. Jakmile by se vývojáři naučili dělat hry pro toto API (které je DX12 stejně hodně podobné), už by to byl jen krok od toho aby se je naučili dělat i pro linux a mohl bych pak MS konečně poslat do *****, protože vše co vydal po win7 a office 2010 je hrůza.

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

MS tuším před nějakým časem deklaroval, že bude na mobilních systémech s jeho OS probíhat automatické odebrání aplikací, pokud se tak rozhodne. Ať už z jakéhokoliv popudu (potenciálně nebezpečná, nestabilní aplikace a pod.). Vypadá to, že tento způsob "kontroly" bude chtít prosadit i na PC. Pro mně je jen představa něčeho podobného fakt nepřijatelná. ☺

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

To je to, co lidi pořád nechtějí pochopit - směr MS je takový, aby uživatel PC co nejméně zasahoval do systému, o vše se bude starat MS, protože on přece ví, co lidi chtějí. Proto vám bude neustále vracet při upgradu i to, co tam nechcete. Protože nakonec vás MS zlomí a necháte si to tam.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně je fajn přijít uprostřed pracovní doby k někomu, komu se PC chová divně, zkontrolovat Windows update a pak čekat několik hodin, než se provede instalace.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Ve firmicce kde ITak dela zaroven nakupciho a reditele se to muze stat. Vetsi firma nepouziva Windows Update k aktualizaci pocitacu.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

To zní, jako kdybys chtěl naznačit, že je to problém té firmy ;-).

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

To je ... proto v normalni firme w10 nikdy nasazeny nebudou. Je to proste mrtvola, bud do 2020 vyda M$ nejakou novou verzi ktera se bude chovat pricetne, nebo sou w7 posledni, kery se budou v korporatu pouzivat.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Radíš tedy, aby malé firmičky, které kvůli dementní licenční politice MS nedosáhnou ani na server a PRO verze Windows, přešly na Linux? ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem tak slysel, tak jediny zpusob jak umravnit updatovaci manii Win10 je nasazeni WSUS na serveru. Coz samozrejme znamena, ze nekde ve firme bezi Win 2012 Server nebo aspon Win 2008 R2.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tim nic nevyresis, vydels tu hruzu nekdy? A zkus si predstavit, ze budes travit hodiny tim, ze budes prochazet tisice patchu a zjistovat, co ze zrona tohle kua dela, a co to pripadne dojebe se stejen dovis, az to nainstalujes.

Viz trebas jejich uzasnej patch ne zvyseni bezpecnosti M$ opic, kterej zpusobil to, ze otevreni libovolnyho M$ souboru v M$ opicich ze sitovyho disku trvalo 1/2 hodiny.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ani u Enterprise verze to nejde?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Změna by mi nic nepřinesla právě naopak. Když si vzpomenu kolik softu občas používám a to jsem ho před dávnými časy nainstaloval pracně nastavil a pak to všechno zapomněl. Z toho jak se Microsoft snaží zuby nehty všude vecpat W10 mám spíš hrůzu. A DX12 mě nechávají klidným. Mám v Steam knihovně tolik her, že si pár let ještě mohu počkat.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Tiez si myslim - DX12 byva hypovane kvoli svojmu `vynimocnemu vykonu` a optimalnosti, no zatial to na jednej majoritnej znacne GK beztak nefunguje a aj tak je to skor otazka zatazenia CPU (kto ma vykonny GPU so slimacim CPU?)

Nemam nic proti znizeniu spotreby a zatazenia CPU, ale nie za cenu trhania si vlasov s novym `vymakanym` MS paskvilom!!!
(to je fakt blby kseft)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Toto nesedi s tym co ukazuju statistiky Statcounnter
http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-weekly-201531-201549
Win 8.1 klesol od leta asi o 4%, Win 7 za to iste obdobie asi o 6% a stale klesa kazdy tyzden...

Ja som na hernom desktope presiel z Win 7 na Win10 po poslednom builde a musim zaklopat aj bez cistej instalacie vsetko bezi ako hodinky. Zatial ani jedno BSOD ani ziadny iny zadrhel.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Kolik je 6% z 56% u Win7 a kolik jsou 4% z 16% u Win8.1? Z toho poznáš úspěšnost vábení na dotyčných systémech.

Jo a Win8.1 také klesá každý týden, čili úplně zbytečná poznámka :)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

No bez nejakeho hlbokeho zamyslania si mysim ze aj ked je pokles o 6% p.b. z 56% celkovo menej vyrazny ako 4% p.b. zo 16%, tak v absolutnych cislach preslo na Win 10 radovo viac uzivatelov z Win 7 ako z Win 8.1, uz len preto ze Windows 7 ma neporovnatelne väcsiu zakladnu uzivatelov z ktorej to klesa.
Proste ten clanok nesedi. Prechadza sa väcsinou z Win 7.

Ano klesa aj Win 8.1. ale vsimni si ako pomaly, pocas niekolkych tyzdnov takmer vobec.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

> bez nejakeho hlbokeho zamyslania

Tak to ti doporucuju se zamyslet hloubeji. 6pb je presne o pulku vic nez 4pb, jake radove? Ze statcounteru se to spis blizi 5pb u W8.1, takze o zadnem radovem rozdilu nemuze byt rec.

A jak rekl giff, u W8.1 to znamena, ze presla skoro tretina useru, u W7 jen neco pres desetinu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

mozno sme sa nepochopili...
bavme sa o absolutnych poctoch ludi, aspon priblizne...

co je viac? tretina zo 100 000 Win 8.1 ludi alebo desatina z 1 000 000 Win 7 ludi ? Jasne ze desatina z miliona.

Takze este raz, Win 7 ma radovo vyssiu zakladnu uzivatelov, tam ked klesne pocet ludi o 1% je to nieco uplne ine ako ked klesne o 1% u Win 8.1 -> z Win 7 prechadza viac ludi.
Stale sa nechapeme ?

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Priklad hezky, ale neni v souladu s realitou. Ja ti opravdu doporucuji se zamyslet vice.

Neni treba delat zadne nazorne priklady a pocty. Z podilu W7 ubylo asi 6.2pb, z W8.1 ubylo asi 4.7pb. Tato cisla muzeme chapat jako procenta z jednoho a toho sameho zakladu, cili jsou primo srovnatelna. Vyplyva z nich, ze z W7 odeslo asi o tretinu lidi vice nez z W8.1, zadne radove rozdily.

Zajimave ovsem je, ze z puvodnich uzivatelu W7 to je zhruba 11%, kdezto v pripade W8.1 to dela 27%.

Cili zaverem muzeme rict, ze v absolutnich poctech odchazi srovnatelne mnozstvi uzivatelu, ale v relativnim je uprk z W8.1 mnohem vetsi.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

absolutne cisla su to co je dolezite t.j. kolko ludi fyzicky zmigrovalo z jedneho systemu na druhy...
"radove rozdiely" som nemyslel doslovne a matematicky... skor len na zdoraznenie ze je to vyrazne viac ludi z Win 7...
ze je to srovnatelne mnozstvo ludi si ma nespresvedcil... navyse si aj protirecis, ked vyssie pises ze "..z W7 odeslo asi o tretinu lidi vice nez z W8.1" ...
nemusime to dalej riesit, pointa je ze clanok nesedi zo statistikami

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pointa je, že se snažíš vyvracet tvrzení z článku statistikami, které je ve skutečnosti potvrzují :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano? Tak este raz co teda potvrdzuju statistiky ?
http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-monthly-201506-201511

Ze za listopad stupol podiel Win 7 ako sa pise v clanku podla nejakej analyzy? A kde konkretne ?

"Je tedy zřejmé, že upgrady probíhají na úkor Windows 8." - Nie ani to neni zrejme a stasticky to nepotvrdzuju.
Ak by sme mali byt uplne presny tak samotny podiel Win 8 sa takmer nehybe, ak sa nieco hybe tak Win 8.1.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Absolutni cisla jsou zajimava, ale neni to vsechno. Z W7 sice odchazi vic lidi, ale vzhledem k tomu, ze uzivatelu bylo 3x vic nez W8.1 to je docela slabe. Ted uz je ten pomer useru na W7 4x vyssi nez W8.1 a i kdyby jich ted odeslo o pulku vic, porad bude W7 nejpouzivanejsi system.

O tom je clanek i statistiky. Popremyslej o tom ;-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

<i>Toto nesedi s tym co ukazuju statistiky Statcounnter</i>

Nevěřím žádné statistice, kterou jsem si sám nezfalšoval. Chci tím říci - M$ je životně závislý na úspěchu Win10, tedy bude lhát, podvádět i faxlovat, jen aby to vypadalo, že Win10 má čím dál tím víc PC.

Nevěřím jim ani slovo. Na mých herních PC jsou Win7. Pracovních - WinXP. Upgrade? Nezájem!

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

co je to ten železobeton?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Těžko říct. Desítky to ale neumějí. Možná to bude doplněno až nějakou zásadní aktualizací.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Železobetonem může být myšlena nabídka start ve Win8. Jistá podobnost tam je :) http://www.fototipy.cz/wp-content/uploads/2014/06/DSCF1134.jpg

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

:-)
tak proc ty jinotaje, at to metro rovnou prejmenujou na: (panelakova) kralikarna

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?
+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rockstable? ;-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Firewall?

Co to vlastne je ? To niekto seriozne tak prelozil?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

V preklade "reinforced concrete".
Pravdepodobne Microsoft Joke :o)

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-windows_inst...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sem se podival do komentaru pod tim, a malem jsem spadl ze zidle.. prectete si druhy komentar (od "Microsof support engineera") :D :D

BTW se nijak nevymyka z podobnych MS "support engineer" komentaru co jsem doted videl...

Mam nekolik teorii kdoze jsou ti supportaci: 1) boti (pravdepodobne CS 1.6), 2) linuxovi trollove 3) perlovy skript 4) nejaky breberky, cokoliv od bakterii vys 5) lidi prosli lobotomii ktere ale nekdo zvladl naucit Ctrl-C a Ctrl-V

Jestli mate nekdo dalsi teorie, sem s nimi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aneb neni dulezite odpovedet spravne, ale odpovedet:-)

.. to mi pripomina, kdyz jsem jeste v casech wotlk hral wowko a soudruzi z blizzu zacali delat nedokumentovane patche.. po jednom z nich se menila funkcionalita ability, na netu jsem po nejakem peclivem hledani dohledal vo co gou, problem byl, ze po nasazeni na eu servery se to bugovalo.. blahove jsem tedy napsal ticket.. po 4 dnech me gmko kontaktovalo, at si poradne prectu popis spellu i s poslednim (ale dokumentovanym!) patchem nez zacnu "zbytecne psat tikety" - evidentne netusilo, ze mezitim se udaly dalsi zmeny, a tak me blahosklone po pul tydnu odfuckovalo...

takze:
1/ supporteri, hotlinari nemaj informace (to je bohuzel velice casto se vyskytujici problem, kdy nekdo neco rozhodne, ale support tym se to dozvi az od zakose)
2/ za tu skoro otrockou mzdu se jen malokdo dovzdelava ve svem volnem case (vetsinou totiz [kdyz uz nejake info dojde] se to odbude jen takhle: "jo, hele udelali jsme tam nejaky zmeny, az budes mit cas, mrkni na to, co a jak, abys vedel o co jde"
3/ supporteri jsou hodnoceni podle poctu, ne kvality - tzn. je jedno jak poradis nebo neporadis vubec - cim vic postu, reply, kontaktu tim lip (a pokud se ti jeste bokem podari presvedcit zakose, at koupi neco dalsiho, je upln ejedno, ze netusis vo cem je rec)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jste mi pripomneli Windows CEMENT
:-)
https://i.imgur.com/zh4F55R.png

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba to je oblíbený míchaný nápoj v Redmondu: FErnet + BEcher + TONic.
A nová verze Win bude mít nativní podporu pro 3D tisk tohoto nápoje. Až to udělaj, tak provedu upgrade ;-)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslí tím náhodou, že zahazují všechno z minulých verzí Win a dělají to pořádně od začátku?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

U mne upgrade na 5 let starém NTB proběhl bez problémů, všechno, co potřebuji, funguje, takže zatím spokojenost. I když uznávám, že jediným důvodem upgrade byla delší oficiální podpora OS, než u W7. Ve firmě (cca 250PC) jsme s "velkou slávou" přešli loňský rok po X letech na W7, čiže v dohledné době přechod na W10 neplánujeme...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak to prostě chodí no. Tak dlouho někomu něco proti jeho vůli nutíš, vnucuješ to někomu všemi možnými způsoby, lžeš, že je to zdarma, lžeš že už je to úplně poslední, lžeš že je to to nejlepší pod sluncem a pak se diviš, že se na ten Tvůj zázrak každý vysere ...

+1
+51
-1
Je komentář přínosný?

Jen se zeptam - v cem je to lez, ze je to zadarmo (bavime se tedy o prechodu z win7/8)
Ja jsem presell z win7 a skutecne jsem nedoplacel ani korunu...
Jen me to zaujalo, chapu, ze to byl takovy hate jen pro to hate, ale ptam se, kdyby to me,o nejaky realny zaklad...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Reálný základ to samozřejmě má a už nějaký ten pátek to není žádné tajemství. Pokud jste přešel z OEM licence W7/8, tak vám to může být pravděpodobně jedno. Pokud jste ale přešel z přenosné (krabicové) licence, vase nova licence W10 bude ale pouze OEM. To znamená, ano, upgrade na W10 byl skutečně zdarma ... ale licence bude platná pouze do okamžiku, než vyměníte kus HW na který je vázána OEM licence. Co bude následovat dal si asi domyslite sám ...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Dál pořád nepřišel o tu původní licenci. Nikdo ho neokradl, jen dostal něco zadarmo.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Nicméně je to jednání asi tak korektní, jako když je řeč o ksindlu familiárně nazývaném Šmejdi. Oni de jure taky nikoho neokrádají, nelžou a jsou korektní ...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Plácáš. Šmejdi ti vnutí deku za 15 tisíc.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

No, však ano :-D Microsoft Windows zdarma ... ale že to je jenom dočasně, to už se nepochlubí, jaký je v tom rozdíl? A to že se pak mohu vrátit zpět ke své přenositelné licenci je fakt útěcha jako kráva :-D Néé, pro mě za mě si přechazej a upgradeuj z čeho chceš na co chceš, každého věc (chválabohu), ale nehledej přitroublé argumenty. Je to prostě lumpárna jako poleno a všichni to tady dobře vědí (jak tak pozoruju). Já si počkám ještě tak rok, než to tedy dodělají do nějaké použitelné podoby a pak se uvidí ... ale zase se objevila zpráva, že Win 10 budou podporovat akorát do roku 2018 (co asi tak budou podporovat potom, když jsou Win 1 přece poslední) a tak je docela možné, že mě "desítky" minou stejně pohodlně jako Millenia či Visty ...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tady bych se MS zastal. Predchozi standard byl takovej, ze kdyz si clovek koupil jedny Windows a chtel novy, musel za to pekne zacvakat. Ted je dostane zadarmo. Sice puvodni prenositelna licence uz pro tu novou verzi prenositelna nezustane, ale porad to je ve srovnani s drivejskem bonus navic. Na tomhle fakt nelze MS nic vycitat. Jiste, mohli by zachovat i prenositelnost, ale zase pokud by se meli drzet toho planu na upgradovani Win10 donekonecna, znamenalo by to, ze mi moje krabicovka Win7 zajisti aktualni Windows do konce zivota bez nutnosti dat MS jedinej cent. To by bylo prece jen prilis velkorysy gesto. :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

jaké velkorysé gesto proboha? Tak buď někomu něco dávám zdarma a bude to vypadat tak, jak si to představuje každý normální člověk a nebo někomu dám danajský dar, tak jako to udělali oni a pak tomu každý normální člověk bude říkat podvod. Kdyby hned na samém začátku řekli jak to bude vlastně všechno vypadat a ten system fungoval alespoň tak jak fungovaly Win 7 když vyšly, tak neřeknu ani slovo. Oni ale neřekli nic, mlží dodnes, z oficiálních zdrojů se nedozvíš pořádně nic, system je v takovém stavu v jakém je (ticíce díků čteš denně po celém internetu), nutí to lidem horem a všeliakýma "fintama" s aktualizacema jako ten úposlední agent s plynem a elekřinou a za tohle se jich chceš zastávat? To teda potěš klobas ....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pozor, ja pouze obecne hodnotim samotnou nabidku upgradu, ve smyslu, ze driv by mi MS nedal nic (varianta 1), zatimco ted si na pocitac s legalnima Win>=7 muzu po dobu jednoho roku zdarma stahnout Win10 (varianta 2) a pouzivat je tam klidne dalsich sto let. Varianta 2 zjevne nabizi oproti variante 1 neco navic.

Uplne jina vec je moje hodnoceni kvalit Win10 a fakt, ze by mi to tam MS nejradsi natlacil i proti my vuli. Timhle u me ztratili duveru, zatimco driv jsem instaloval vsechny aktualizace bez dlouhyho premysleni (asi to taky nebylo uplne spravne), ted uz budu vzdycky peclive zkoumat kazdou jednotlivou aktualizaci, jestli se za nazvem "zvyseni vykonu" a podobne neskryva zase nejakej dalsi pokus narvat mi do PC kdyz ne rovnou Win10, tak aspon nejakou telemetrii, kterou na nic nepotrebuju. Stale jeste optimisticky predpokladam, ze neklesnou tak hluboko, aby v detailnim popisu primo lhali, ze zustanou maximalne u mlzeni. Takze jsem MS v duchu podekoval, ze na me mysli, ale ze dokud jejich vize budoucnosti Windows bude vypadat takhle, muze si upgrade nechat. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale joo, já pochopil o co Vám jde a hned jsem taky napsal proč já osobně na tomhletom "nezjištném" činu nevidím nic, co bych mohl MS přičíst k dobru, takže se já osobně MS nezastávám ani zbla. V tomto případě jsou dva druhy uživatelů. Jedni o Win 10 stojí a klidně by si za ně zaplatili třeba těch blbých 30 Euro jako za Win 8 "v akci" a pak ti, co o ně zájem nemají a musejí jen trpělivě snášet nátlakovou politiku MS a hlídat si, jak Vy říkáte, každou blbozu aktualizaci aby si své stávající, funkční PC nezasvinili Malwarem (protože nic jiného to není). Ani jedni žádnou dobročinnost nepotřebují, ti co chtějí si mohou Win 10 instalovat už bůhví jak dlouho v Insiders programu a tak celá tahle pofiderní akce "Upgrade zdarma" není dle mého názoru nic jiného, než hodně průhledný alibismus, protože si ani MS není s tímhle výtvorem jistá v kramflekách a kdyby něco, tak "co byste chtěli zdarma" že ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ehm lol ... prechozi standard byl takovej, ze si clovek koupil widle, a dostaval na ne !!!V CENE!!! 10+ let support, 3x SP, ...

Od vist tu mame uz vlastne 5ty widle (behem 8 let), vzajemne prakticky nekompatabilni, a kazdy sis musel koupit, pricemz M$ ani nedodal to, co dodat sliboval, naopak. Viz napr ultimate w7, do kterych (za tu palku co to stalo) slibovali hromadu dalsich veci. A vysledek je ten, ze dneska ti uz ani nebude fungovat tech par appek, ktery si dostal !zaplaceny! s widlema.

Jop, a bonusem ti M$ zadarmo smazne mediacenter, kterej sis musel samo taky koupit .... lol.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Podpora na vsechno od Win2k vys je temer stejna, zhruba 5 let tzv. plna, dalsich 5 let rozsirena. Akorat u XP MS nezbylo, nez to trosku natahnout. Tady se nic zasadne nemeni, i ty udajne "vecny" Win10 to maji naplanovany uplne stejne (i kdyz predpokladam, ze kvuli tomu systemu prubeznych aktualizaci to bude asi trosku chaotictejsi).
Pocet SP trvale klesa od NT4, i extremne popularni XP uz jich mely jen polovinu. Optimista by rekl, ze uz to maj tak dobry pri vydani, ze mnoha SP netreba. ;) Sice vime, ze to neni tak uplne pravda a napr. u Win7 MS nevyda dalsi SP natruc, s vidinou toho, ze puldenni chropteni Windows Update po cisty instalaci pocitace treba aspon nekoho motivuje k prechodu na novejsi system.

Zpatky k tomu, co jsem psal, daval nekdy MS zdarma upgrade z predchozi verze na XP? Visty? Sedmicky? Osmicky? Akorat z 8 na 8.1, ale to byl pouze SP, tvarici se jako novej system. Na Desitky takovej zdarma upgrade dava. A komu se ten system libi, jiste ho potesi, ze si ho nebude muset kupovat. Tot vse.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

K těm updatům. Instaloval někdo v poslední době WinXP? Tak si totiž představuji funkční updaty. Po instalaci XP SP3 mi naběhne 1 update updateru a pak to během 5 minut stáhne všechen ten bordel a za dalších pár minut je hotovo. Je zvláštní, že v době oficiální podpory XP to nikdy tak rychle nešlo a svchost jela na plno klidně několik hodin :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XP ne, ale Windows 7 Pro ... 2 hodiny to vyhledávalo aktualizace, hodinu se to stahovalo a pak se to 6 hodin aktualizovalo ... zázračné "sedmičky" ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Win7 jsou ještě podporovány, tak to přece nemůže fungovat rychle :-) Mně se nedávno jedna záplata na .net pro Win7 instalovala 3 hodiny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v tom to asi bude, nicméně zase na druhou stranu, Windows 8.1 jsou také ještě podporovány a tam jsem za dvě hodiny hotov i s nainstalovanýma driverama a základním softwarem :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ad) aktualizace W7 po instalaci:
Nejprve tohle: https://support.microsoft.com/en-us/kb/3102810, pak už WU běží v pohodě.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono im asi ine ani nezostavalo -> kedze W8 a W10 tu take dreky (ako bonus este aj vyzeraju odporne, takze sa hnusia aj BFU co videli predtym xp, vistu ci W7), ze za `standardnu sumu` by im to nezarobilo ani na platy predavacov.... ;o)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem četl posměšky antiwoknařů o tom, že „lidi nechtěj widle ani zadarmo“, tak jsem si ťukal na čelo a byl jsem v klidu. Teď už tak moc v klidu nejsem. Trošku mě to fakt zaráží.

Sám jsem spokojeným uživatelem Windows 10 na několika počítačích, narazil jsem i na pár zásadních problémů, přes které nejede vlak, dokud výrobce aplikace/řešení nevydá patřičně kompatibilní verzi, ale jinak u mě dobrý.

Mimochodem sedmičky umlátí nakonec tíha vlastních aplikací. Všem, kdo si chtěj nechat sedmy s tím, že už se rozhodli pro neinstalování aktualizací, bych doporučil, aby udělali čistou instalaci Win7 se SP1 a dál neinstalovali nic. Dlouho jsem se divil, jak je možné, že má drahá polovička sedmičky a i na HDD jsou tak svižné. Pak jsem zjistil, že má Windows 7 zcela bez jakéhokoli SP a bez jediné záplaty (prostě suchou RTM verzi). To se se sedmama, kterou jsou automaticky aktualizovaný, nedá vůbec srovnat. V desítkách je tohle podle mě prasácky, ale funkčně obejito tím, že se jednou za čas prostě nainstaluje komplet nová verze, která s sebou spláchne všechny instalované patche do digitálního záchodu.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Já nejsem antiwoknař, já jen nemam rad když se z něčeho násilím dělá něco, co není a když se to někomu nutí podobně odporným způsobem jako to dělal Microsoft. Sám s W10 taky problémy nemám, ale lidí, co umí i něco víc než jen tupě klikat je čím dal méně a to nese čím dal více potíží ... a nepravdy a dezinformace jen zbytečně hroti situaci.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to tak. Žádné aktualizace a nejlépe bez antiviru a vše jede jako blesk.

Občas si hraju ve virtuálním i normálním PC s různými systémy. Abych byl upřímný a nerad to přiznávám, tak z těch novějších systémů má nejhladší chod windows vista. Od windows 7 nahoru dostává HDD pěkně na prdel. Někdy mám pocit, že se uchrochtá k smrti. Jo, s SSD to sice nechrochtá, ale to neznamená, že si také neužije :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to ještě humornější. Nedávno jsem přeinstalovával Win7. Protože jsem nevěděl, co na tom stroji bude ještě potřeba měnit, nechal jsem to bez aktivace. Win7 běžely fajn i po stažení SP1 a bezpečnostních aktualizací. Teprve po aktivování se stáhl ten balast upgradu na Win10 a s ním i další "služby" a to teprve wokna zpomalilo.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A čím to, že jiné OS se s patchováním nezpomalují? ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem podobny problem s zacpavanim Win7 pozoroval hlavne u updatu. Cista instalace Win7 SP1 byla fajn. Rychle reaguje, vsechno v pohode. Prvni varka updaty se detekovala hodinu a pul a bylo na to potreba pres 2GB ramky. Updatu to naslo myslim 150, ale schvalne jsem je instaloval po mensich blocich do 30 ks a separatne aktualozval jen IEcko a podobne zasadni updaty. Kazde dalsi zjisteni aktualizaci bezelo rychleji a to posledni asi jen 15 minut.

Vysledkem byl cisty system, ktery se zpomalil tak 2x a zcela nahodne jednou za cas zacne zurive pracovat s HDD a vsechno zpomali do sneciho tempa. Zvlastni na tom je, ze jedina instalace updatu neselhala. HW je docela solidni C2D na 3Ghz se 4GB RAM.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

tak nevim, osobně mám roky W8.1 (updatovaný z původní osmičky), přendaný byl na jiný disk, obměněn prakticky všechen hw a nešlape o moc hůř než po instalaci. Jasně, není tak rychlý jako úplně čistý os bez aplikací ale žádný brutální rozdíl. A to pouze používám nástroj čistění disku od MS, na defragmentaci O&O defrag nástroj a na dokonalou odinstalaci ovladačů gpu DriverCleaner a vše šlape jak má. Samozřejmě odmazávám "Čištěním disku" i pozůstatky po updatech, ty a fragmentace mají nejvíc negativní vliv na zpomalování.
A na závěr: nedávno jsem měl na kontrole starší ntb s c2d a win 7 se zapnutými bezpečnostními aktualizacemi a běhal tak svižně jako by byl nedávno instalovaný, přitom tam byl už roky.....

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Ale to predsa nie je len specificka vlastnost W7 a je to zaroven aj UPLNE LOGICKE!

Aj to bol jeden z dovodov, preco ODJAKZIVA ignorujem akekolvek automaticke updatiky a riesim len kumulovane SPacky...

Riesenie W10 je velmi `prasacke` - hlavne pre jeho `automatiku`

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mám W7 na počítači 4 roky a poslední dobou začínají blbnout a start se někde zasekne a musím to restartnout. Ale stejně jsem chtěl upgrade, teď jsem si koupil 240 GB SSD a zkusím ty W10 nainstalovat. Disk se sedmičkama mi zůstane, tak o nic nejde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 to mají jisté. Jak je naznačeno v článku: stačí vypnout podporu her v sedmičkách. Uvidíte ten frmol... Stačí se podívat jak hutné jsou zde diskuze pod nesmysly typu "herní grafická karta" a je jasno... A samozřejmě nevydávat ovladače hardware pro sedmičky...

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

nieco take ako vypnut podporu je takmer nemozne, resp. ista samovrazda vydavatela hry...
ak nebude hra vo win 7 fungovat tak to bude na tom istom principe preco nefunguju hry na XP t.j. nepodporovane API a to tak skoro nehrozi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jisty je leda to, ze si utek Chocholouskovi z lopaty...

Prakticky vsechny hry budou jeste peknych par let vpohode fungovat i na XPckach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na XP.... a teď tu o Karkulce :-))

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

furt mě ti bastardi otravuju

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tiez som to popup okno u seba videl, a povedal som si dost. Vypol som gwx cez registry a je klud.

Ale aby to nevyznelo zle, 10 mam na druhom disku a nezavrhujem ju. Jak skonci podpora, kludne na nu prejdem. System sa da celkom dobre prisposobit(zatial). Nieco v nom ide, nieco nie.

Do tej doby kym uplne prepnem ale nechcem aby ma v 7-cke windows otravoval s upgradom(hlavne ked ho mam na druhom disku).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podobně to dělám na několika PC, kde je potřeba zatím provozovat starší Windows. Strčím tam SSD, zklonuju Windows, upgraduju na desítky a pak tam vrátím původní disk. Říkám tomu „opravdu zarezervovaný upgrade“ ;-). (to aby to šlo upgradovat i poté, co to už nebude zadarmo, i když se mi pořád čím dál víc zdá, že se to vyvyjí směrem k pokračování bezplatného upgradu i po roce od vydání Windows 10 ;).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mno ... aby se ti nestalo to, ze M$ mezi tim vyda 30 novych verzi widli (zatim to tak vypada, ze co 1/4 roku) ... a az budes za tech 5 let teda chtit nahodit ty 10tky, tak ti to vynada, ze to nejde, a verze, ze ktery by to slo, uz prozmenu nebude dostupna, nebo se nebude umet aktualizovat ...

Pripadne mezi tim vymenis trebas mys ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tiez mam ten isty pocit, ze bezplatny upgrade predlzia. Vsak tie win10 este stale nedorobili a pochybujem, ze to stihnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak osobne prechod z W7 na W10 porad beru jako downgrade, takze proc jit do horsiho? Ale na W8 je to porad pokrok, takze zase tady proc ne. Jen jsem zvedav, zda se od MS jeste dockam dalsiho DESKTOPOVEHO OS po W7, to co zatim predvedli to rozhodne neni.
Mimochodem: jsem sam, komu W7 posledni dobou zahadne vytezuji procesor pomoci schvost.exe? Nebo je to jen snaha donutit uzivatele k upgradu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Schvost už je klasika, na Win XP to kolikrát klimpr vytížilo tak že systém normálně upažil :-D

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Skús zakázať v službách windows update.

Inak mňa dnes nasrali tým, že mi zablokovali kľúč, ktorý som používal k downgrade na windows7. Vraj som ho použil vela krát. Mám si zohnať iný. No, tiež spôsob, ako vnútiť w10...

Ja to vidím tak, že jediný rozumný dôvod vnucovať nový systém je to, že ak by pri starých systémoch ostala mizivá menšina, tak by na nich ukončili podporu predčasne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, když se používá klíč, který někdo šlohl z MSDN a zveřejnil, končívá to takhle.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, vždycky je to o tom, že někdo něco ukradl :-) Downgrade byl povolený třeba z Visty a Win7 na XP, ovšem kde sehnat instalačku a klíč nechával MS na uživateli - použijte cokoliv z nějaké XP instalace. A samozřejmě že po určitém počtu downgradů už číslo z té XP instalace nešlo použít.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Môžeš mi vysvetliť, čo ti je na tom samozrejmé, keď ako si sám napísal môžem použiť cokoliv ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No protože MS samozřejmě nic neřekne o limitu aktivací na jedno číslo. Následně musíte použít cokoliv jiného :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nič nie je ukradnuté. Dnes mi povedali, že na jeden kľúč sa dá spraviť 10x downgrade. Potom ho zablokujú. Zatiaľ som sa nedopátral k nejakému podkladu, ktorý by to potvrdzoval. Nechápem, aký je na to rozumný dôvod, zvlášť keď ich vôbec nezaujíma, či skutočne vlastním licenciu na w10.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduchy, dojdi na ulozto (oficilelni zdroj dle vyjadreni supportu M$), tam si sosni osefovanou verzi, ktera zadny klice nechce a vpohode projde i validaci, a voiala. Jako bonus ziskas ISO, ktery bude dost pravdepodobne davat moznost jak 32 tak 64bit a vsechny verze typu home/pro/...

A pokud si myslis, ze v pripade serverovych widli za desitky/stovky kKc je to jinak, tak te muzu poinformovat, ze je to presne totez. "Instalacku si nekde stahnete a cislo nekde sezente".

Presne tohle ti reknou, pokud hodlas postupovat podle jejich oficialniho navodu = zavolas na support a ocekavas, ze ti proti SN pro tvoje widle aktivujou ten downgrade.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To je klasika, M$ ficura, vypni sluzbu aktualizaci a problem vyresen. V M$ se totiz jeste nenaucili, jak se za par vterin daj porovnat dve databaze a za dalsich par vterin opatchovat to, kde sou novsi verze.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

schvost.exe asi neexistuje ale ked myslis svchost.exe t.j. service host exe, tak tych procesov je vela, bezne aj okolo 10, takze to ze ti nektori z nich vytazuje CPU vela nenapovie...najlepsie je ked si rozoberies co dany proces riesi cez nejaky process explorer... pod tymi procesmi sa totiz skryva kadeco, bezne aj nejaky vir

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze se mi povedl pekne hloupej preklep.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Spravne, desktopovej OS, o to tady jde. My pravoverni desktopari nechceme patlat prstem po monitoru, nepotrebujem texty viditelny z deseti metru a mysi se dokazeme trefit i do prostoru mensiho nez 30x30 pixelu. O par vterin rychlejsi start systemu sice neodmitame, ale na zadek z nej rozhodne nesednem, potrebujem to stejne jen jednou denne. Nejaky cloudoviny jsou nam taky ukradeny. Co udelal MS po Win7 pro nas?
Hmm... nemuzu rict, ze bych premyslel, ktery to z dlouhyho zastupu vylepseni uvyst jako prvni, spis je problem vubec nejaky najit. Cimdal vic tabletovy rozhrani fakt neni nic pozitivniho. Snad akorat to pekny administracni menu na pravym tlacitku na Startu, kterymu jsem rikal "jedina dobra funkce Windows 8", to bylo mily (taky uz mimochodem proslo v posledni verzi Win10 ztabletovanim). Ale jinak kde nic tu nic.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Tak jeste bych pridal novej task manager, ktery monitoruje i vytizeni disku, coz se hodi. Ale jinak pro lidi, co maji PC/notebook jako nastroj a ne hracku nebylo od dob W7 zlepseno nic zasadniho. Klidne si koupim i novy pocitac, aby mi sel novy OS, ale chci nejakou poradnou zmenu k lepsimu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si jistej, ze se urcite najdou i dalsi uzitecny drobnosti, i kdyz me ted bohuzel zadny nenapadaji. Stejne tak pevne verim, ze ten system musi mit po dalsich sesti letech vyvoje hromadu internich optimalizaci, ktery jako uzivatel obecne vzato urcite chci.
MS to pro me ale zabiji tim, ze se snazi jednim systemem zavdecit vsem a nechce pochopit, ze to, co bude dobre fungovat na necem malym mobilnim opatlavacim, nebude dobre fungovat na desktopu s velkym monitorem, klavesnici a mysi. Naopak plati to samy, a to maji dokonce i historicky vyzkouseny s dotykovyma WinXP. Nejde o to, ze by to bylo uplne nepouzitelny, jen to proste neni tak uplne ono.
Jestli ma nekdo pochybnosti, at se podiva na to novy Nastaveni. Pokud by to MS s desktopem myslel vazne, nikdy by tam nemohl takovou zrudnost pustit. A ano, je to vec, ktera neni potreba zase tak casto a da se s tim prezit, ale chapu to jako symbol (neco vyraznyho po predchozich mensich naznacich), jakym smerem to chcou tlacit a vubec se mi to nelibi. Nepotrebuju zmeny k lepsimu, bohate by mi stacilo, aby nebyly zmeny k horsimu, coz tahle mobilne dotykova manie rozhodne je.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

ono napriklad aj taka drobna vec ako nativna podpora ISO sa velmi hodi... s aplikaciami tretich stran ktore to obsluhovali som mal casto problem a koncilo to z nejakych dovodov pri BSOD

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, 10let potom, co se prestaly placky pouzivat ...

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Jako resource monitor byl už ve Win7.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenze to mas v w7 taky, staci si na tabu vykon kliknout na sledovani prostredku ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Každý měsíc přibude více Win10 uživatelů než kolik jich Linux kdy měl.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A každý měsíc na silnicích přibude víc mrtvých lidí, než ve všech letadlech světa.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je zajimavy cece, a pocitam ze telefon mas s widlema, a vsichni kolem taky ... ah ... on android je linux, ios je bsd, v televizi sem widle jeste nevidel, v aute dtto ... tvle, oni sou ty widle vlastne minorita, protoze na 100kousku s tuxem pripadaj tak jedny, a to kdovi jestli.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Android je Java nad linuxovým jádrem. Proto je tak pažravý. Mimochodem, v televizorech je považován za nejhorší řešení (proto asi taky nakonec vyhraje).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To jsem tak rád, že Android splňuje tvou představu open OS. No počkat :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ona byla nejaka rec o open?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lidi uzivajic spokojene Windows 7 nemeji proc na Windows 10 migrovat protoze jim neprinaseji jedinou revolucni vec jako to bylo v pripade prechodu Windows 98 SE > Windows 2000(XP) > Windows 7...

Lidi z Windows 8 zpet downgraduji na 7(ci uz oficialne nebo ne) protoze nemuzou prekusnout to idiotske nic neprinasejici Metro ktere navrhl nejaky blazen/ukazkovej idiot z Microsoftu...

Lidi Windows 10 nechteji protoze:

-se jim agresivne vnucuju presto ze je nechteji i skrz aktualizace
-ukazkove jim politika Microsoftu tlaceni win10 rozesrala predtym funkci system aktualizovani win7-ček
-protoze spehujou jak prase, ziskavaji data o lidech pro NSA, Microsoft a dalsi cilene sluzby

Windows 10 se uz z logiky jmenovat 10 nemuzou protoze v Microsoftu chybi lide co poznaji zakladni cislovani!, bud to meli nazvat Windows 9 nebo Windows Gates, ale hlavne to meli radne dodelat s tym ze nikomu by nevadilo kdyby ten system nasledne vydali i v roce 2020, DirectX 12 byla jedina vec proc Windows 10... a dobre to ty hovada z Redmondu vi!, kdyby AMD nezacalo s projektem Mantle po DX12 by v Microsoftu ani nestekl pes, osobne povazuji Windows 8 a 10 za ukazkovy debilismus vyvoje na poli operacnych systemu a techto jmen se do sve smrti Microsoft nezbavi!

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Kecy Pepo! Hraješ na PC tak drž hubu a kupuj desítky!

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Dovoluji si tvrdit, že technologická neurčitost M$ pravděpodobně dovedla zkazit den nejednomu vývojáři či uživateli. Na předpověď toho, co M$ vypustí jako další kvantum stochastického SW by se dal s velkou úspěšností použít kvantový počítač.

Ale teď vážně, jediné co M$ umí je marketing. Ví kdo v korporacích rozhoduje o nákupech SW a zákaznických řešeních - cílení reklamy na prostého duchem v kravatě, ví že pokud dají žákům a studentům wokna zdarma, tak mají zajištenou masu budoucích pracovníků, z nichž většina není schopna(nebo jen velice obtížně) se naučit používat něco jiného. Vše co dělá je orientováno na zajištění zisku až do soudného dne. Jakákoliv excelentní myšlenka, která se v M$ zrodí je hodnocena pouze z hlediska zisku a ohnuta a zprzněna pro jeho maximalizaci.
M$ nehodlá kvalitní dlouhodobá řešení(>30 let), ale jen takové, které jim přinese okamžitý zisk(taky už několikrát střelil vedle).

W10 je kombinací strachu z konkurence a tradiční ignorace uživatele nebo vývojáře, kde M$ ukazuje, že jedině on má patent na rozum. Agresivních praktik se nezbavil od svého založení.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

M$ ma problem, a to pomerne zasadni, oni totiz i ti kravataci maji ... mobil ... a na nem ... andoid nebo, pokud se chteji prsit, ios.

A on se i ten vypatlanej kravatak prijde zeptat, proc nema to samy na svym PC. Nekteri si poridi MACa ... (a v US tech nekterych je 1/3) a jelikoz MAC je bsd a na bsd zcela vpohode funguje drtiva vetsina linuxovych veci (a z pohledu uzivatele to defakto linux je) ...

Pak tu mas spoustu dalsich veci, dojdi ke kravatakovi a dej mu vybrat. Co myslis, koupi exchange + M$ opice, za rekneme 2M/100 lidi nebo ... koupi konkurencni produkt zalozenej na opensource a linuxu .... za 100k/100 lidi? A co myslis, koupi M$ opice nebo necha nainstalovat gratis LO? A i kdyz to vsechno bude trebas na widlich, casem se firma dopracuje k tomu, ze ty widle vlastne netreba.

Par takovych znam.

On totiz M$ pomerne razantne za poslednich +- 5 let zdrazil, neco tomu nasadila samo nase slavna menova politika ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přemýšlel jsem nad tím a dospěl jsem k jednomu závěru, co ještě ovlivňuje výběr. Jedná se o předvídatelné náklady. Tady nejen M$, ale třeba Redhat nebo SUSE mají výhodu, že u ních může kravaťák sestavit rozpočet, u opensource hrozí, že buď podcení nebo přecení investici a v obou případech má problém, byť v tom prvním větší. Mluvím z vlastní zkušenosti, že opensource v našem případě Linux, má nálepku věci zadarmo, která se prodraží, protože tam všechno nefunguje a budou vícenáklady. To vystraší kravaťáka natolik, že nehodlá mít koule a jít do toho. Oni se totiž mnozí z nich dostali na ta místa jenom pro to, že dokážou dobře zapůsobit na své nadřízené ač mají v hlavě po odborné stránce piliny a hlavně v korporacích jim to vychází. Opřít se o to, že je něco M$ a že to používá většina je vždy mnohem více jednoduché, než jit do něčeho, co má výše popsanou nálepku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jj pravdu diz.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A to v těch statistikách není uvedeno, kolik se prodá firmám nových kancelářských PC i pracovních stanic s licencí Win10Pro, ale s nainstalovanými Win7Pro jako downgrade. Tam je to 10:1 ve prospěch Win7. ☺

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Spis bych rek 10:0, trebas dell/lenovo/hp... ti by default do firmy dodaj stroj, na kterym je licence w10, ale predinstalovany tam sou w7.

Dlouhy roky presne takhle dodavali XP.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hodne uzivatelu Windows 7 ceka na jaro/leto, proste budou upgradovat az na posledni chvili, dokud to jeste bude zadarmo. Zatim neni venku jedinna DirectX12 hra, takze uzivatele PC, kteri nechteji experimentovat, nemaji duvod nekam spechat.
Jinak ja mam Win10 uz 2 mesice a musim rict, ze zpocatku to byl porod. Ted mi par dni bezi zaktualizovane 10ky tim velkym podzimnim upgradem a rekl bych zatim, ze docela OK, jdu to radsi zaklepat, ale asi opravdu plati to same co v nekolika predchozich verzich Windows: Microsoft vydava nedodelanej system a ten potom pulroku az rok opravuje a az vychyta vsechny mouchy bude to stejne dobre jako predchozi. Tohle platilo o WinXP dokud nebyl venku SP1, tohle platilo pro Visty, pro 7icky a i pro Win8 a evidentene se nic nezmenilo a i Win10 potrebuji cas.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Taky tak. Nevidim dôvod preco by sa bezny uzivatel, ktory iba surfuje hra hry a čumi na filmy mal vyhnut aktualizacii.

Az na zopar drobnosti s ovladacmi napr. amd crimson a asus xonar , nefunguju celkom optimalne ,ale ide to..

50% nezaujima co ako kam system posiela, zavesia na facebook aj to co nevedia a spyware je nieco co si sami nainstaluju dobrovolne pri kazdom na webe vyskakovacom okne.

Ruku na srdiečko, microsoft si iba chce vybudovat databazu informacii, ktoru google a facebook uz davno ma.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jo tovizejo, oni budou urcite stestim bez sebe, ze jim zmizej jejich appky, a jeste vic, ze jim jejich rok stara tiskarna netiskne ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neviem u mna vsetko funguje, 10 pouzivam od rtm verzie. Zatial mi ziadne aplikacie nezmizli a tlaciaren mam z roku 2004 hp laserjet 1010, ktora funguje bez problemov pod 10.

Mozno az mi naozaj zmiznu nejake aplikacie zmenim nazor, ale zatial na 4 pc od atomu cez e-350 po workstation s xenonom v pohode.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, co Microsoft nechápe. W10 má možná dobré jádro, ale já chci vzhled W98/2000, který si můžu nakonfigurovat dle sebe.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Classic Shell, nerikam, ze to neni vopruz, ze to tam neni v defaultu a ze musis pro "zfunkcneni" Windows instalovat utilitu od nekoho jineho, ale ta moznost tady je a funguje to vyborne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS by k s pokojenosti uzivatelu udelal nejlepe, kdyby vydal samostatne DX12 pro WXP-8.1....
tisice dekovnych dopisu.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Víte já jsem s Windows 10 celkem dost spokojen. Používám ho již od raných stádií TP. Nějaké problémy jsem již zažil, ale to co se stalo o tomto víkendu mě trochu znepokojilo. Update mi něco odinstaloval. V části metro dlaždic díra jak po zlodějích. Co tam safra bylo za ikonku. Mno nic vlezu na internet. Wifi mi hlásí vykřičník. Kouknu do správce hardware. Wifi má vykřičník. Ovladač od wifi je v popisu Mediatec. Moje wifi je TPLINK. Být to jediné PC v domácnosti, když ovladač už dlouho nemám, nevím co bych dělal. Přes tablet bych to nejspíš nějak přešudlal, ale ... proč mi k***a M$ odinstalovává ovladač od HW který naprosto bez problémů funguje. Stáhnul jsem ho na HTPC a přes flashku přetáhl a znovu nainstaloval.
Windows 10 má u mě první vroubek!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo to je normálka. U přítelkyně teď Windows 10 samy odinstalovaly ovladač Epson tiskárny a daly tam jakýsi microsoftí, který neumožňoval nastavit ani nutné věci. Jestli vůbec funguje, jsme nezkoušeli, musel jsem to přeinstalovat původním, naštěstí to šlo. Myslel jsem, že nakonec do těch 10 půjdu, ale nejspíš u sedmiček zůstanu. Přestože i hraju. Ani DX12 mě nepřinutí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Instaloval som par windows 10 znamim a potom som to vsetko musel vracat na 7 cky :) Neviem si predstavit co by presvecilo znamich aby si tam zas dali 10ky. Jedina sanca je ze sa im pocitac/notebook pokazi a kupia si novy s w10. Pre mna to bola strata casu pri drbani sa s windows. Az teraz ocenujem produkt win7, trosku neskoro :D je to fakt masterpiece!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Není to masterpiece, je to docela pěkný šunt, s tisíci a jednou chybou, problém je, že všě co přišlo potom je jen a jen ještě větší šunt

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Treba zohladnit aj fakt, ze na upgrade na win10 mame cas do jula/cervence 2016.
Ked ma niekto spolahlive win7, tak si rad pocka.....a velmi rad po tych poslednych trapasoch ms....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

win7 mám inštalovaný 23. 12. 2009 ,odvtedy všetko fachčí vpohode,mám rád tieto diskusie aspoň sa dozviem čo sa hodí sosnúť a čo nie,veci zadarmo sú len pre chudobu a vždy to je nevalnej kvality....treba si počkať na kvalitu a potom hlavne ten crack.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.