Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V Číně mají GeForce RTX 3060 s jádrem GA104

Podle me to je jenom otazka casu, nez se nasbira dostatecny pocet cipu - tzv. kriticke mnozstvi, kde si management spocita, ze budou mit na novou karu, koks a d*vky, takze vytvori task pro indy, aby splacali bios pro vetsi cip, chovajici se jako lowend kram. A tohle nabidnou pro nekoncici potrebu hladovejich brandu ci ne-brandu a nekdo z nich na to holt kyvne - a ostatni budou mit co delat, aby nekrachli. Protoze i h*vno se da zrat, kdyz mate hlad.

Nedelejte si iluze - za vsim je kruty business, a v dnesni dobe nedostatkove ekonomiky to plati dvojnasob. Vraci se nam doba, kterou znaji jenom nasi rodicove, nebo jejich rodicove.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

klasika takových defektních ale ještě použitelných jader už tu bylo... Namátkou třeba HD 5830 či GTX 465, hlavní potíž těchto čipů je že svoji DNA pro vyšší grafiky nezapřou hlavně ve spotřebě a tedy produkci odpadního tepla, do menších skříní nevhodné a je lepší mít plně aktivní čip či jen mírně ořezaný - třeba RTX 3070. Jinak se nasčítají akorát záporné vlastnosti, tedy nižší výkon a vyšší spotřeba/výhřevnost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nebude mít RTX 3060 based on GA104 jinou (větší?) L2-cache? V kombinaci >8GB framebufferem může jít stále o zajímavou GK například pro GPGPU.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bude mít i více ROP, prý 64 místo 48.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo proč to tolik lidí pohoršuje, když by mi to někdo nabídl za zajímavou cenu a já něco takového sháněl, bral bych to. Win-win situace, kdyby nebyla poptávka, nevznikla by nabídka. Obě strany spokojené.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

proc bych shanel 3060 s ga104, kdyz to neumi nic co by neumela 3060 s ga106 a jen to vic hreje??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba proto, že dnes není na výběr? Každá grafika na trhu se dnes bohužel počítá, je skoro jedno, jaká je. Hlavně, že zobrazuje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu nerozumím. Klasická GeForce RTX 3060 je přes půl roku vydaná, prodaly se jich u nás tisíce a pokud jí někdo opravdu chtěl, měl příležitosti jí koupit. GeForce RTX 3060 s GA104 není vydaná, není dostupná a k sehnání bude jen v Číně, protože podle VideoCardz bude mít horší provozní vlastnosti a nevyhovovala by západním předpisům (tedy že by produkty jednoho názvu neměly mít různé parametry).

Pokud dnes není na výběr, co na tom vydání takového produktu v Číně změní? Úsilí a náklady, které by člověk musel vynaložit, aby tuto kartu pořídil, jsou mnohem vyšší, než úsilí a náklady, za které lze koupit klasický model.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba proto, že se někteří zákazníci v Číně uspokojí s touto verzí, a o to víc kusů zbyde pro zbytek světa? Ne, že by to v dnešní době byl nějaký významný rozdíl...

A koupit šlo lecco, ale ne každý je ochoten akceptovat x-násobný příplatek oproti standardní ceně v dané třídě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ani na tom nic vydání jednoho limitovaného modelu v jedné zemi nezmění.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ešte by som doplnil, že 100% GA104 má i 3070Ti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.