Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V Číně se po epidemii koronaviru opět rozbíhá výroba hardwaru

To nahlašování chyb nefunguje: "firmy...museli čekat,"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Postnu to sem znova, je dobré vědět že Covid-19 bude i v ČR průser a bez pořádné karantény mega průser.

Fakta o šíření koronaviru:
- ČR před týdnem ..... 26 nakažených
- ČR tento týden ...... 214 nakažených .... přírůstek za týden 8x!!! Bacha na to

- ITA před týdnem ..... 5883 nakažených
- ITA tento týden ...... 21157 nakažených .... přírůstek za týden 3.6x!!! A to už měli karanténu

- Čína 21.1.2020 .... 278 nakažených (viz. Situation report 1)
- Čína 28.1.2020 ... 4537 nakažených (report 2) ... bod startu karantény 3 nakažení na milion obyvatel ... přírůstek za týden 16x, +4259 nakažených, 2.98 nových nakažených / milion
- Čína 10.3.2020 ... 80924 nakažených (report 50) ... 57 nakažených na milion ... přírůstek za týden 1.007x, +620 nových nakažených, 0.43 nových nakažených za týden na milion

- Čína zareagovala překvapivě rychle a velmi brzy zavedla karanténu (při 3.2 nakažených na milion obyvatel), Čínská karanténa = zákaz vycházení, ani do práce, zásobování jídla armádou
- ITA zavedla karanténu 10.3.2020 když měla 9172 nakažených (což je při 60 milionech obyvatel při 152 nakažených na milion obyvatel.... tedy 50x později než Čína)
- ČR má momentálně 300 nakažených což znamená 30 nakažených na milion obyvatel .... tedy 10x později než Čína přitom se pořád vesele virus šíří v Metru a všech MHD, v práci.
- Příští týden budeme mít cca 8x víc nakažených tedy cca 2400 (při Čínské smrtnosti 4% to bude 96 mrtvých)
- Na příkladu Číny je vidět že že od zavedení karantény stoupl počet nakažených 17x vlivem inkubační doby a vlivem nakažení osob v domácnosti...... to by znamenalo 2400 x 17 = 40 000 nakažených po 6 týdnech od zavedení přísné karantény (a také asi 1600 mrtvých).
- Problém je že pokud má ČR jen asi 2000 plicních ventilátorů, tak to vůbec nemusí stačit, protože je potřebuje asi 10% nakažených (10% ze 40 tis je 4000). Tedy v největším návalu nejspíš nebudou volné plicní ventilátory a spousta lidí zbytečně zemře (smrtnost vzroste někam k těm 10%).
- Reálně má Babiš, medvídek Pú alias Hamáček a zpěvák superstar asi tak 3 až 4 dny na zavedení karantény Čínského typu jinak dojdou plicní ventilátory a budou lidi umírat v tělocvičnách a ve stanech jako v ITA.
- pokud se bude čekat o týden déle, pak 8x víc nakažených je 320 000 lidí a cca 16x víc mrtvých: 25 600
- pokud se bude čekat o dva týdny, pak 64x víc nakažených je 2 560 000 a cca 128x víc mrtvých 204 800. No možná to bude po té naší rádobykaranténě 32x ale pořád to jsou ukrutná čísla.

Jsem zvědav kdo za tuhle pozdní reakci ponese zodpovědnost, protože data z Číny byly měsíce známa dopředu. No ale mandatorní výdaje na důchody činí 507 miliard Kč, takže menší genocida nám způsobí obrovsky přebytkový rozpočet +200 miliard a hned bude Andrej nejlepší ekonom v EU, hned za Itálií. Stačí jenom lidem tvrdit, že vše má vláda pod kontrolou, nemají se absolutně čeho bát, šířit kecy typu je to jenom slabá chřipečka a pak říct: Sorry jako...

Data ze Světové zdravotnické organizace www.who.int
Situační reporty s počty nakažených zde: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/situatio...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Reálně má Babiš, medvídek Pú alias Hamáček a zpěvák superstar asi tak 3 až 4 dny na zavedení karantény Čínského typu jinak dojdou plicní ventilátory a budou lidi umírat v tělocvičnách a ve stanech jako v ITA."

Na to nemáme ideologii a dost vojáků. Naivní představa. Tohle je možný leda tak ještě v Rusku a Bělorusku. Možná ještě Turecko. Ale souhlasím že Češi by teď taky potřebovali gorily s kverem aby fungovali. Stačí se podívat do lékárny.

Osobně si myslím že Evropa přistoupí na podobný řešení jako Boris
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-nemravna-matematika-koronavi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je mi stydno, když vidím co dokázali Číňani (i s těma menšíma negativama) a čeho je schopná ta blonde kráva EU-Lejno, která má ještě tu drzost kohokoliv kritizovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč do toho zatahuješ EU, když zdravotnictví je plně v kompetenci národních vlád? Asi klasická potřeba nacpat někam oblíbené nálepky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Protože do toho pindala.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Máme nejvíc policajtů na hlavu v celé EU, všechno placení z našich daní i s tučnými výsluhami o nichž si normální člověk může nechat zdát. Tak jakto že nejsou lidi? Ale ono to začíná už bezradným medvídkem Pú jak Hamáček bezradně rozhazoval rukama, že všichni sice musí do povinné karantény pod pokutou 3 miliony korun a zároveˇ dodá, že to nikdo nebude kontrolovat. WTF? Totální debil. Nesmíte vraždit, ale kontrolovat a vyšetřovat vraždy nebudeme. Celá neschopná vláda aˇ táhne dopiče než napáchá ještě víc škody.

Hlavně ˇína ukázala že to zvládnout jde, za 6 týdnů je po nákaze když se chce. Každej jouda jako já si může stáhnout data z who.int a udělat si graf v excelu. Naši nejlepší epidemiologové disponují simulačními modely predikce šíření, data o viru jak se šíří známa jsou, takže moc dobře vědí že polovičními řešeními to zastavit nejde, jenom se to zpomalí a postupně to promoří celou populaci. Vypadá to, že je to plánovaná genocida a chtějí aby vychcípali starší lidi a to v celé EU. Jinačí vysvětlení není. Zvláště když se ukazuje že testují jen lidi se silnými příznaky a přitom odborníci vědí že spousta lidí s malými příznaky to vesele několik týdnů šíří po okolí a jsou současnými prostředky nezjistitelní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vždycky máš něco za něco :) Nižší míra svobody většinou znamená nejen větší míru ochrany státu před jedinci ale i ochranu jedinců navzájem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boris uz dostal ve VB za ty vyroky "na prdel", takze zacina soupat anglii uplne stejne do "karanteny" jako vsechny ostatni zeme.
Ta "jeho fasisticka" metoda ma nekolik slabin. Hlavni je ta, ze pri "nebrzdene" infekci zacne cely system kolobavoat. Prvni zdravotnictvi a od toho se zacne odvijet i zbytek, takze muzes taky skoncit u toho, ze ti kazdy 20ty zemre a k tomu budes mit polofunkci statni system a to, ze se ti vytovri "imunita stada" zatim nikdo u Coronaviru nedokazal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Každý dvacátý? V současné době je celosvětově čistá letalita COVID-19, tedy poměr počtu zemřelých k počtu tak či onak ukončených případů nákazy přes 8%. Takže umírá každý dvanáctý i bez kolapsu zdravotnictví. Před týdnem to bylo 5,8%.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by jsi vzal soucasny pocet nakazenych a zemrelych, tak ti vychazi asi 3,9%. Tech 5% jsem vzal z jedne pandemicke analyzy. Je mozne, ze to muze byt i vic. Ono dneska to stejne nikdo nedokaze uplne odhadnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keď už používaš počet nakazených na milión obyvateľov tak používaj provinciu Hubei a nie celú Čínu lebo ohniskové oblasti boli izolované a zvyšok krajiny to zasiahlo minimálne... Ďalšia vec je že počty nakazených sa môžu len odhadovať a vedú sa len počty pozitívne testovaných a tam záleží aj od toho ako sa testuje, Číňania neskôr začali do štatistiky pozitívnych automaticky počítať hospitalizovaných ľudí s pneumóniou (len CT sken) a ako im to vyskočilo - tých reálne nakazených bolo omnoho viac a počty mŕtvych sú tiež otázne, kľudne im vláda mohla nariadiť nech príčinu smrti namiesto Covid-19 dávaju pneumóniu, zápal pľúc atď.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja tiež neverím, že Číňania poctivo priznali počty. Kto to reálne vie odkontrolovať?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pán je epidemiolog? Proč v tom případě dávno nemaká pro vládu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože zpěvák tomu prý rozumí víc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„pokud se bude čekat o dva týdny, pak 64x víc nakažených je 2 560 000 a cca 128x víc mrtvých 204 800. No možná to bude po té naší rádobykaranténě 32x ale pořád to jsou ukrutná čísla.“

Ano, a o další týden později to vychází 20 milionů nakažených, což na 11 milionů obyvatel je fakt síla :-)
To je extrapolace asi podobného druhu, jako že žena po porodu měla včera 0 dětí a dnes 1, takže extrapolací bude mít zítra 2, příští měsíc 30 a příští rok stovky dětí :-)

„Čína zareagovala překvapivě rychle a velmi brzy zavedla karanténu“
Jasně.
V Číně se virus šířil několik měsíců bez jakýchkoliv opatření (protože nejdřív ani nikdo nevěděl o co jde).
První člověk se zřejmě nakazil 17. listopadu, virus byl identifikován na přelomu roku, karanténu nařídili 23. ledna, když bylo zjevné, že se virus exponenciálně šíří; Ten den bylo už přes 600 potvrzených infekcí a 17 mrtvých.

V ČR se s opatřeními začalo dřív než virus vůbec přišel; Nejspíš byly zachycené už první importované případy (uplynulo 16 dní, případné dřívější šíření viru by se už muselo projevit), takže snad máme výhodu, že se tu virus nešířil skrytě dávno před zjištěním prvních případů.
Podle mě je zatím důvod spíš k mírnému optimismu.

Jinak přepočítávat nákazu a karanténu lokalizovanou primárně v jedné oblasti na obyvatelstvo celé země je nicneříkající hausnumero.
Wu-chan má zhruba stejně obyvatel jako ČR a v době vyhlášení karantény tam bylo přes 400 případů; Navíc se dalo čekat, že se nemoc už nějakou dobu exponenciálně šíří a ve skutečnosti může nemocných být řádově víc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A používate ho správne?

Postup je

1. Vynačiť myšou chybný text
2. Kliknúť na Nahlásiť chybu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dúfajme, že Ryzenm 4900H je súčasťou obnovy výroby..

AMD Ryzen 9 4900H Mobile Processor Announced For Top-End Laptop Performance
on 16 March 2020 at 09:20 AM EDT

AMD --
AMD today announced the Ryzen 9 4900H as their new top-end Zen 2 mobile processor for notebooks.

The AMD Ryzen 9 4900H is an eight-core / sixteen thread part with a 3.3GHz base frequency and 4.4GHz boost clock. This Renoir processor comes with a 45 Watt TDP given its 8c/16t setup and high clock frequencies.

Ryzen 7 4800H as an 8c/16t 2.9/4.2GHz part as well as the Ryzen 5 4600H at 6c/12t 3.0/4.0GHz configuration. All of these H-series parts have a 45 Watt TDP and 12MB cache.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMD-Ryzen-9-4900H

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jednu vyhodu ten corona virus ma .... zase jsou plne sklady CPU(doslova pretekaji), protoze chybi ostatni material :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych tu výhodu viděl v tom, že se v naší MHD konečně pravidelně čistí/dezinfikují zaprasené dopr. prostředky. Také zrušili kontaktní systém otevíraní dveří.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dva tejdny zpět mi číňan stornoval objednávku, že prý zboží není. Tak jsem zvědavej, v půlce měsíce to tam znovu pošlu. Ještě mi mají dorazit 3 balíky, na to jsem tak zvědavej, protože už to jsou 2 měsíce (cca polovina objednaného došla, na tohle ještě čekám, stejné období).

Vzhledem k tomu co nám EU přichystala by bylo naprosto skvělé, kdyby čína začala fungovat na podobné úrovni jako před "pohromou" už v létě nebo na podzim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto nieje virus ale liek! Planéta sa začala brániť ,musí regulovať parazita ktorý ju posledných 5 tisíc rokov terorizuje.Ide o vyšiu inteligenciu aby prežil len jedinec schopný evolučne napredovať,a preto "padni komu padni".Táto pandémia neskončí pokial nebude opakovane globálne nákazou terminovaný každý jedinec neschopný pre další evolučný postup!Ste v poradí 24 civilizácia s ktorej povstane len jedna rasa ,ktorá bude mať šancu existovať vo viac dimenzionálnom priestore mimo ,hlbky a hustote času vedomia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a jinak doma všichni zdrávi ?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud má jít o lék na přelidnění, tak nějak nefunguje. Za tři měsíce epidemie zemřelo 7000 lidí. Na celé zemi v průměru umírá zhruba 7000 lidí každou hodinu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naopak zatial len cca 11% úmrtnosť výpočet vyzdravený a mrtvi.Vyzdravený s čiastočne poškodenými plúcami na opätovné nakazenie budú mať problém prežiť.
Mainstream síce uvádza smrtnosť s počtu nakazených ale kto chape prečo je pre verejnosť umrtnosť 2-3% ako pri chrípke je z určitých dôvodoch uvádzať lepšie takto......Kto sa nebojí pozrieť pravde do očí ten vie že to bude pokračovať dalšími ranami ...bude toho viac a vy máte možnosť to sledovať v priamom prenose ako v zlom scifi filme....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.