Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V Egyptě vypnuli internet

A co satelitni ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byl jste někdy v Egyptě? Ve velkych městech ti bohatí mají ADSL a mobil. Satelitní internet mají ti skuteční egyptšítí pracháči a to je klika navázaná na vládu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně zapírat a mlžit. V tom jsou všichni mocipáni za jedno. A když už neví kudy kam tam omezit informace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ta demokracie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona IMHO egyptska, podobne jako kazda africka, demokracie neni s tou nasi (zaplat panbu, tedy zaplat priroda!) moc srovnatelna.

Nicmene mohla by byt inspiraci, az si nejaky "zapadni" politik rekne: "A hele, vono to de!"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto si přeje zavést Obama v USA. Před pár dny to proběhlo tiskem. Ale zatímco v Egyptě je to zločinná praktika, tak v USA to bude demogratická praktika. Nejsou si všichni rovní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, srovnatelná není. Ta naše je ještě horší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela bych byl zvedavej kdyby jsme se vsichni hromadne zacali domlouvat na svrzeni vlady formou defenestrace, jestli nas tipnou taky.

Vitejme v realite

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze pokud by to ohrozovalo moc jakoopozice cssd/ods, tak budou postupovat stejne.V CR stejne jako Egypte je americka loutkova vlada, ktera udrzuje diplomaticke vztahy s Izraelem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lol, ty jsi slušný antisemita. Hned jak se děje něco v oblasti do 10 000km od Izraele tak jsou v tom namočení. Situace v Egyptě se přitom strhla ne kvůli Izraeli ale kvůli Tunisu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

btw Izraelců je 7.5 miliónu tj. něco mezi ČR a Slovenskem. Přesto se půl planety obává, že by snad tak malý národ mohl obsadit svět, ironií na tom všem je, že celý svět spíše obsazují jejich protiklad - muslimové viz Francie (víc než 20%), Německo a další. Když už se někoho chcete bát, bojte se alespoň někoho na základě fakt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ze je neceho/nekoho malo, tak to neznamena ze nemuze mit obrovskou moc a vliv. At se nam to libi nebo ne, tak Izrael a zide jako takovi, maji moc o ktere se nikomu z nas ani nesni ...

nemyslim to nijak rasisticky nebo antimemitsky, ale pouze jako hole konstatovani faktu, ktery pretrvava uz nekolik stoleti ( to jen aby nekdo nezacal vykrikovat)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi máte na mysli bohaté, vlivné a mocné bankéře. Ano spoustu je Židů. Opět ironií na tom je, že za to můžeme paradoxně my křesťané (evropané), kteří jsme jim zakázali obdělávat půdu, vykonávat řemesla, až nakonec začali půjčovat peníze, obchodovat, protože to bylo to jediné co mohli. Za jejich úspěchem a mocí stojí tedy naše hloupá náboženská nesnášenlivost. A na závěr je opět ironií, že přestože je již evropa značně sekularizovaná (bezbožná, ČR obzvláště) nesnášenlivost vůči nim jak je vidno zůstává

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zide pujcovali krestanum penize s urokem, protoze krestanum to zakazovala bible (podobne zid nemohl pocitat urok zidovi), teprve pozdeji se pridali Medicejsti a spol., kteri ten supervynosny 'obchod' prevzali i s nazvem (banka)
o zakazech vlastnictvi pudy, bych si dovolil pochybovat, namatkou z literatury napr. Medieval Jewish Civilization: "As noted elsewhere, fanciful theories have been advanced as fact with regard to Jews either having been “forced,” or voluntarily choosing to abandon landholding, and with no alternative choosing moneylending as a livelihood. Not one scrap of evidence has ever been produced to support such theories, and in fact there is no evidence."
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0415937124/jewishfamilycom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to, že křesťané zakazovali Židům vlastnictví půdy je názor, který je příjimán širokou vědeckou obcí a je i součástí skript, podle kterých je vyučováno na našich školách. Pokud jste se tím někdy skutečně zabýval musíte o tom vědět, váš pokus přesvědčit čtenáře jakousi knihou, která navíc neříká, že tomu tak nebylo, pouze, že prý neexistuje důkaz je tedy docela chabým argumentem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klidně dávejte mínusy, ukazujete jen svou hloupost, to že se revoluce šíří z Tuniska do dalších zemí není jen názor jednoho člověka, ale shodují se na tom snad všechna média vyspělého světa viz. např. článek zde:
http://zahranicni.ihned.cz/afrika/c1-49502420-arabsti-vladci-se-boji-tun...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to byl lakmusovy papireek ,jak ste uz vytrenovani, a ste uz dobre, neni treba o izralei nic zminit, staci ho jen menovat a je clovek neco.Tak se zamyslete.Mate uz ovecky vymyty mozecky.Izreal je stat, porusujici vsechna prava, a jestli se vam to nelibi, tak mne oznacte za nacistu klidne, budu na to hrdy, dekuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Izrael je stat, ktery se od prvniho dne sveho vzniku NEUSTALE musi branit agresi a napadani od statu ve svem okoli. Byly proti nemu vedeny valky, a podobne - NASTESTI vsechno zatim ustal. Pokud padne Izrael, bude to znamenat jedine - cela tzv. zapadni civilizace je v haji.
Asi nema cenu sem davat odkazy na materialy, ktere dokazuji napriklad to, ze Palestinci jsou ve skutecnosti arabove, na ktere se VSICHNI ostatni arabove vykaslali, a to predevsim proto, ze je pouzivaji jako klacek proti Izraeli. Vsechna jednani o mirovem reseni problemu ztroskotavaji na tom, ze okolni arabove nemaji zajem na tom, aby Palestinsky problem byl vyresen.
Ale chapu, ze ovce, ktera ma predem jasno, tohle nedokaze prijmout, ani se nad tim zamyslet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Izrael je především stát, jehož samotný vznik představuje podobnou křivdu jako u nás odtržení Sudet a vznik protektorátu Čechy a Morava. Jen s tím rozdílem, že OSN nakonec jeho vznik neschválila a židovští přistěhovalci vyhlásili nezávislost na vlastní pěst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nechapu, jak je to presne mysleno? Pokud mam nejake povedomi o historii, nenapada me, jak by se to mohlo prilis podobat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od 2. století až do začátku 20. století tvořili židé na území Palestiny bezvýznamnou menšinu. V době vyhlášení nezávislosti Izraele bylo na jeho území zhruba 1,5 milionu obyvatel, z toho něco přes půl milionu židů, a z nich kolem 400 000 se přistěhovalo mezi lety 1919-1948, většina během druhé světové války (zdroj: Wikipedia). Co bys říkal na to, kdyby se do Karlových Varů přistěhovalo půl milionu Rusů, nakoupili zbraně a vojenskou techniku a prohlásili Karlovarský kraj za samostatný stát? Zhruba tak totiž vypadal vznik Izraele v roce 1948.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se ovsem nepletu, byla jim puda predevsim PRODANA, a to neurodna puda, ktera v te dobe byla defacto bezcenna.
Problem je v tom, ze zide tuto pudu dokazali za obrovskych nakladu nasledne zurodnit, udelali z toho misto k ziti, a nasledne se puvodnim majitelum rozlezelo v hlave, ze vlastne prodej pudy zidum nemusi respektovat, protoze z hlediska jejich nabozenstvi(islam) neni takova smlouva vubec platna.
Jinak, priklad bych dal jinak.
Predstavte si, ze existuje stat, rekneme monarchie, a tento stat vede valku. Po urcite dobe se vojaci z jedne provincie tohoto statu rozhodnou, ze zbehnou k nepriteli, nasledne tento stat prohraje valku, a provincie slavnostne vyhlasi nezavislost. Po dalsi leta tento nove vznikly stat hodnoti zbehle vojaky nikoliv jako zradce, ale jako hrdiny. Pro podporu tohoto nove vznikleho statu, ktery vznikl zradou sveho puvodniho chlebodarce, ktery mu dokonce daval privilegia, jaka nemely zadne dalsi provincie, byly dokonce vymysleny falesne historicke dokumenty, ktere mely podporovat legitimitu takoveho kroku. Pozdeji se ukaze, ze tyto dokumenty byly falesne, a ti, co to dokazou, jsou povazovani div ze ne za zradce naroda. Presto takzvana kulturni elita dale podporuje myslenku, ze se tomuto statu drive vedlo spatne, byl utiskovan, a ma vlastne historicke pravo na svou nezavislost. Pri tom sebe kus uzemi zleva, kus zprava, jak se mu to hodi, takze se vytvori zcela umele hranice, ktere nemaji nic spolecneho s historickym rozdelenim. Vznikne tak napriklad problem takzvanych sudet, kdy se razem ocitne obrovska narodnostni "mensina" na uzemi pro ne naprosto ciziho statu. Toto se projevi pozdeji a jsou z toho znacne problemy...

Receno velmi zhruba.... Co byste rekl na tuto historku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu na to jen tolik, že České země tvořily samostatný stát skoro 900 let a součástí Habsburské monarchie se staly nuceně po prohrané válce. V pohraničí tvořili většinu obyvatel Němci už za dob Karla IV. i dřívějších a pozdějších panovníků a Češi se za 300 let pod nadvládou Habsburské monarchie rozhodně nestali bezvýznamnou menšinou na území Českých zemí. Československo navíc není jediná země, která se na konci 1. světové války odtrhla od Rakouska-Uherska, a Češi měli historické právo dané víc než tisíciletou historií souvislého osídlení Českých zemí rozhodnout se, jestli chtějí samostatnost, nebo ne. Legionáři s tímhle historickým právem nemají nic společného, jen sehráli politickou roli tím, že na něj upozornili zbytek Evropy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajímavé, pak je zvláštní ale, že vám vadí pouze Izrael, proč nebojujete například za navrácení Spojených států jejich původním obyvatelům - Indiánům, jistě tam byli ještě déle než 900 let, před prvními kolonisty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Genocida Indiánů byla svinstvo, ale nějak nevidím, že by dnes potomci Indiánů bojovali za nezávislost. Pokud už bojovat nechtějí, tak nemá smysl dál tuhle kapitolu historie řešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale oni svá území zpět chtějí. To, že Indiáni nejsou takovými fanatiky jako muslimové, kteří se nevyhazují do vzduchu i když jim byla učiněna křivda, tak to přece neznamená, že svůj nárok na území tímto ztrácejí. Podle vašich slov by se pak neměla řešit ani čínská genocida Tibeťanů, jen proto, že jejich filozofie a náboženství shodou okolností vyzývá k nenásilí, čímž podle vašich argumentů nárok na své území, na svou kulturu i identitu ztrácejí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ja si toho vsimam u ghosta casto...on pouziva takove ty slavne cimrmanovy "ukroky stranou". Aneb vezme se priklad, ten ma nejake reseni, ale kdyz se nedej boze najde priklad podobny, a chteli bychom aplikovat to same reseni, udela se ukrok stranou a rekne se, ze to je neco uplne jineho :-)
Ona proti tomu defacto neni obrana, alespon ne takto v diskuzi zde...Osobne uz to je lepsi, ale znam lidi, kteri se takto bavi i osobne a nedela jim to problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obrana je jednoduchá, nesnaž se generalizovat zdánlivě podobné případy, které jsou ve skutečnosti dost výrazně odlišné. Když něco říkám, říkám to v jasném kontextu. Pokud změníš kontext, tak se nemůžeš divit, že řeknu něco jiného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, zide byli na tom uzemi uz par tisic let pred dnesnim datem...az pred cca 2000 lety byli rimany pomerne nasilne vyhnani, a v te dobe se take jejich uzemi prejmenovalo na Palestinu.
Mimochodem s tema indianama - docela zajimavy pripad. Indiani tak dlouho bojovali za svou nezavislost, az byli z velke casti v podstate vyvrazdeni. Kdo nebyl vyvrazden, byl asimilovan, v tom nejhorsim moznem slova smyslu. Logicky dnes uz neni moc tech, kdo by mohli za neco bojovat - zbyli jsou totiz mrtvi.

A k tem zdanlive podobnym pripadum. Me se zda, ze - bez urazky - o historii prilis mnoho nevite. Mluvil jsem o tom, ze cesky stat vznikl jednak zradou sveho panovnika, coz samo o sobe neni prilis povzbudivy zacatek,ale HLAVNE - v okamziku vzniku hranic tyto hranice mnohdy NERESPEKTOVALY nejaka historicka rozdeleni. Docela by mne zajimalo, co mela se zememi Koruny ceske spolecneho napriklad Podkarpatska rus. Presto byla proste soucasti CR, bez ohledu na historii toho regionu. Pokud se nepletu, tak v oblasti Tesinska doslo k naprosto nasilnemu rozdeleni Slezskeho uzemi, coz se dodnes provuje tim, ze mame Tesin cesky, i polsky.
Osobne tvrdim,ze zide maji na Izrael vetsi pravo, nez jsme my meli v 1918 na CR, a nebo prinejmensim stejny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechci Vám do toho lézt ale myslím si že konflikt Izrael vs. Palestina je o něčem jiném... Nejde jen o křivdu atd... Jde tam i o náboženskou nesnášenlivost ale i kdyby nešlo ani o jedno ani o druhé ty horké arabské hlavy si nějaký důvod zcela jistě najdou. Ta oblast je nestabilní tisíce let a nelze si najivně myslet že toho jen tak nechají.
Palestinci se vyhazují do luftu, není to jistě správné ale upřímně co asi tak mohou dělat jiného, když Izrael má masivní podporu USA, má téměř dokonale (až bych řekl fanaticky) vycvičené vojsko (Izraelsko-Egyptská válka jasně ukazuje o čem je řeč). Před Izraelskými piloty se klaní i piloti TopGunu, říkají že dostat se do zaměřovače izrealce znamená téměř 100% smrt.

Tento konflikt nikdo neurovná ani územními ústupky atd. a jediný důvod proč Izrael ještě palestince nevyhladil je že důsledkem by byla ztráta náklonosti OSN a USA která je pro takový stát prakticky kritická.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konflik Izrael vs Palestina = konflik Izrael vs Arabove. Arabove SCHVALNE nechavaji Palestince v pozici, v jake jsou, dokonce v okamziku, kdyby jim mohli pomoci, tak SCHVALNE nepomohu. A to proto, ze sami "normalni" arabove vnimaji Palestince zhruba jako my cikany (tedy jsou to "jejich lide", ale nemaji je radi a mysli si o nich jen to nejhorsi). A stejne jako u nas spousta politiku vyuziva cikanskou otazku k vlastnim cilum, stejne tak arabove takto vyuzivaji Palestince. A protoze cela zapadni civilizace trpi absolutnim sebemrskacstvim, tak to tem arabum zerem a delame, jak za to vlastne sami muzeme, ze oni chudaci se museji odpalovat v autobusech. Ja bych tema rabama, co tahaj za nitky, tak se smeju, az se za bricho popadam....
Obecne receno - Izrael ma pravo na svou existenci, a to, ze ho nekdo neustale napada a on se brani VELICE sporadicky, je jen ukazka toho, jakou svatou trpelivost se svymi neprateli maji...Protoze kdyby Izrael chtel, tak behem tydne se vyresi problematika Palestiny a sebevrazednych atentatniku je vyresena....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pravda,a bod plus,som milo prekvapeny ze lojza presne vie odkial v izraelskom konflikte vanie vietor,a velmi nemilo prekvapeny ze mu za to ludia klikaju minusy-dokonca som tu videl naznaky ospravedlnovania samovrazednych teroristov (ktori,ako uz bolo spomenute,na izraelske uzemie narok nemaju,predali ho fair&square,a pokial viem tak izraelci,vdaka ich typickej pedantnosti stale maju platne kupne zmluvy na viac ako 90% celeho uzemia),co povazujem za vrchol demencie-tito nabozenski magori nemaju s bojom za oslobodenie/bojom proti okupaci/bojom proti krivde absolutne nic spolocne.ktokolvek s nimi akymkolvek sposobom sympatizuje/ich ospravedlnuje,by si zasluzil presne to iste co si zasluzia oni-nakrmit horucim olovom.

obycajne sa nezvyknem takto rozbehnut,ale tentokrat je to skoro osobne-jeden pribuzny/predok bojoval a zahynul v boji proti okupantom pocas 2. svetovej,a priznam sa,cloveku,ktory by sa mi pokusal nahovorit,ze medzi nim a zmagorenymi (ne)ludskymi bombami z palestiny vlasne nieje ziaden rozdiel,by som so zadostucinenim roztrieskal hlavu o najblizsi betonovy objekt.

na zaver-pridavam sa k nazoru,ze ak padne izrael,sme na rade: http://en.wikipedia.org/wiki/Because_They_Hate#Because_They_Hate

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Židé se na to území vrátili po víc než 18 stoletích. Jak daleko do minulosti tedy budeme vracet historické hranice států? Máme se tedy my, Češi, sebrat, odejít zpátky na východ, odkud přišli naši předci někdy ve 4. století při stěhování národů, a vrátit tuhle zemi Keltům?

Samostatný český stát by především vůbec nevznikl, kdyby se na konci 1. světové války nerozhodlo o rozdělení Rakouska-Uherska. Pochybuji, že čeští legionáři byli pro porážku Rakouska-Uherska tak nepostradatelní, aby výsledek války závisel na jejich účasti. A konkrétní určení hranic je věc dohody. Jestli se někde přidá a někde ubere, tak to na základním právu na nezávislost nic nemění, pokud s tím všichni souhlasí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, takze jsi jen portvrdil,ze vubec nevis, o cem mluvis, a tak to uz nema fakt cenu dal...
Napriklad pri vzniku CR s tema hranicema opravdu vsichni nesouhlasili...Ale necham to byt, nema to cenu, tady ma nekdo jasny nauceny nazor, a neni schopnypremyslet....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakou zradou panovníka? Král český (nekorunovaný, tj. ani mu nestálo zato se nechat korunovat) byl v té době nějaký ten pátek po smrti. Horní uhry a podkarpatská rus se přidali k českým zemím ze zcela logického důvodu k poraženým Maďarům se jim dvakráte nechtělo.. (Ani se jim nedivím, navíc tam chvíli na to zvítězili radikální komunisti.) A co se týče Těšínska, tak to historicky patřilo už od přemyslovců k zemím koruny české. Rozdělení Slezska má na triku Marie Terezie, když prohrála válku s Pruskem.
Mimochodem co se týče Izraele, tak je pravdou, to co dokázali proti okolní přesile je skutečně obdivuhodné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I nenásilný boj za svobodu je boj za svobodu a nijak to právo na nezávislost nezmenšuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono jaksi nejde jenom o nárok na území, jako spíš o to co je to za tmáře. K tvému příkladu asi tolik: Pokud by Češi byli jen banda kreténů, kteří už několikset let žijí na úrovni středověku, cvoci kteří neumí vést korektní válku, místo toho se musí odpalovat v autobuse ve kterém ráno jedou děti do školy a lidi do práce, pak bych byl moc rád, kdyby nás ti vyspělí Rusové co nejdříve asimilovali a dali nám práci (tak jako velkou spoustu palestinců zaměstnává Izrael, v Gaze je tradičně více než 50% nezaměstnanost), dovol mi, abych tě tedy parafrázoval, zhruba taková je totiž situace. Vzorem našich desetiletých kluků jsou sportovci, kosmonauti nebo filmoví hrdinové zachraňující životy, v Gaze jsou billboardy s těmi kteří se odpálili, to jsou místní hrdinové. Pokud se vám takový svět zdá normálnější, než ten náš euro-americký doporučuji konvertovat k Islámu, odstěhovat se a zkusit si tam žít

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli Palestinci žijí na úrovni středověku nebo ne, je jejich věc. Do toho my jim nemáme co kecat, stejně jako oni nemají co kecat do života nám. A nedává to nikomu právo je vyhodit z jejich domovů.

Každý bojuje prostředky, které má k dispozici. Tím se nesnažím omlouvat zabíjení civilistů, to je neomluvitelné svinstvo. Prostě konstatuji fakt. Palestinci nemají žádnou pravidelnou armádu, která by mohla bojovat "korektně". Proto bojují tak, jak bojují. A právo bojovat za vlastní svobodu podle mě mají, i když hrubě nesouhlasím s jejich způsobem boje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Každý bojuje prostředky, které má k dispozici. Tím se nesnažím omlouvat zabíjení civilistů". Několikrát si to souvětí po sobě laskavě přečtěte. První věta je v rozporu s druhou, tak oni totiž bojují, jinak to neumí. Navíc se zamyslete nad vaším samotným argumentem, že jediným způsobem boje je vlastní sebevražda. Ne to není nikdy, to platí jen pokud jste zfanatizovaný muslim. Izrael není jediný okupant na světě, přesto jinde utlačovaní sami sebe nevyhazují do povětří, dělají to jen zfanatizovaní muslimové. Za takových okolností je pro takové tmáře okupace vyspělými národy pořád to nejlepší co lze pro ně udělat, to i přesto že okupanté nemají historický nárok na to území.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Baskicko, Severní Irsko. ETA a IRA bojovali v minulosti za nezávislost podobnými prostředky, jen se při bombových útocích před odpálením sami uklidili do bezpečné vzdálenosti. Jinak to bylo stejné svinstvo a dělali to z podobného důvodu.

Tvoje přesvědčení, že násilná okupace je pro jejich vlastní dobro, s tebou opravdu nesdílím. Pokud někdo věří, že pro jeho vlastní dobro je bydlet ve stanu a kočovat pouští, tak je to jeho právo, dokud tím nijak neomezuje ostatní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, zajimave...Tak schvalne - Baskitsko, bojovalo takto za nezavislost. Rekl byste vy osobne, ze si Baskitsko zaslouzi tu nezavislost, kdyz za ni bojuje takovymi prostredky? ano / ne?
ETa to same...IRA to same. Jsou lide z ETA zlocinci, a nebo naopak hrdinove, kteri bojuji za svou nezavislost a jsou hodni obdivu? Prosim o konkretni odpovedi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si to většina obyvatel Baskicka a Severního Irska přeje, tak mají právo na nezávislost. Na druhou stranu ale nemají právo nezávislost vyhlásit jednostranně a odtrhnout se násilím. Pokud chtějí nezávislost, musí postupovat podle mezinárodního práva. A ETA i IRA jsou zločinci. S právem na nezávislost příslušných regionů nemají nic společného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze moravaci maji pravo na svuj vlastni stat, protoze si to vetsina obyvatel Moravy preje? Jako, ja bych byl pro, ja bych jim to strasne pral :-)))
Jinak tedy chapu spravne tvuj myslenkovy pochod, ze ETA a IRA jsou zlocinci, ale Palestinci, kteri delaji to same co ETA a IRA zlocinci nejsou? To mi uz mirne hlava nebere...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápeš, teroristi z Palestiny jsou taky zločinci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no alespoň, že to uznáte. Bohužel o jiných formách jejich boje jsem zatím neslyšel. Jsem pro jednání, oni ho ale nejsou schopni. Na demokracii nejsou místní muslimové (teď nemyslím slušné umírněné muslimy adaptované na 21. století) s myšlením na úrovni evropského středověku jaksi připraveni. Vzpomeňte když tam byli vyhlášeny volby - vyhrál Hamás, lidé si sami dobrovolně zvolili organizaci, která je na evropském terrorist listu, svrchovanost takové vlády je nucena každá slušná země odmítnout. Vždy když je domluveno jednání s Fatahem nebo i Hamásem, teroristé ho pokaždé poruší, nelze s nimi tedy vůbec jednat. Nejlepší cestou pro takové národy je postupný vývoj - nejdříve totalitní vojenský režim, potlačující náboženství, který zavede alespoň povinnou školní docházku, tj. gramotnost pro všechny, navykne lidi chodit do práce a zajistí jim alespoň základní prostředky k přežití. Takový režim je násilný, odpor trestá, jde vlastně o totáč "komunistického" typu, rozhodně to není ideální. Po uplynutí dostatečně dlouhé doby pak může být takový režim demokratizován. To je podle mě jediná cesta, snaha naočkovat na islám rovnou demokracii se ukázala jako nemožná a zatím všude selhala (Irák, Afgánistán)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je mi známo, tak poslední kolo jednání smetli Izraelci se stolu s tím, že jim Palestinci nabídli postoupit málo území: http://www.rawstory.com/rs/2011/01/israel-rejected-offer-jerusalem/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

však ETU i IRU také odsuzuji, schvaloval jsem je snad v nějakém ze svých příspěvků, odbíháte od tématu, jde vidět, že vám jde pouze o eristiku, přitom k těm Indiánům jste se nevyjádřil. "Pokud někdo věří, že pro jeho vlastní dobro je bydlet ve stanu a kočovat pouští, tak je to jeho právo..." To je opravdu naivní představa, že jde snad palestincům jen o to kočovat si pouští, to jim nikdo nezakazuje. Vaše snaha popírat fakta a idealizovat si jakoukoli stranu v tomto konfliktu je ale silně naivní. "...dokud tím nijak neomezuje ostatní" Jistě, odpálit se záměrně v autobuse plném civilistů (a jenom civilistů, kde není přítomen žádný Izraelský politik ani voják) nepředstavuje pro tebe zřejmě žádné omezení těch lidí roztrhaných na kusy. Opravdu čin hodný glorifikace. Nevěřím, že těmto blbostem věříš, jen se snažíš za každou cenu zvítězit v hloupé internetové diskuzi. Ostatně jak jsem už psal dříve, kdybys tomu skutečně věřil už by ses tam odstěhoval

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Udělej si laskavě pořádek v chronologii událostí. První tu bylo právo Palestinců na vlastní stát dané víc než tisíciletým souvislým osídlením oblasti. Pak přišel spor v podobě vyhlášení nezávislosti bandou přistěhovalců, kteří tam bydleli v průměru 10 let. Pak přišel konvenční vojenský konflikt, který přistěhovalci vyhráli díky dodávkám zbraní a vojenské techniky z poválečné Evropy a USA. A teprve pak se v oblasti objevili teroristi. Terorismus je svinstvo, ale na právu, které stálo úplně na začátku, to vůbec nic nemění. A to právo bude ještě nějaké to století existovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste mezi tim ti utekl takovy detail...drobounky...nejak ti tam vypadla ta cast, kdy si zidi to uzemi KOUPILI....jak uz jsem psal jinde, koupili v podstate neurodnou pudu, baziny, atd...za prispeni obrovskych investic z toho udelali misto k ziti, a nasledne arabove rekli, ze neuznavaji ty kupni smlouvy, co predtim podepsali :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vlastnictví kusu půdy ještě člověku nedává právo vyhlásit samostatný stát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"stejně jako oni nemají co kecat do života nám" To oni ale přesně dělají. Uvědomte si, že oni neuznávají naše demokratické principy a práva, která my evropané jim jako přistěhovalcům v našich zemích poskytujeme. Chtějí si aplikovat kamenování, nošení šátků atd i u nás v evropě, pokud jim to vláda zakáže bouří se (Francie). Zkuste přiletět do Saudské Arábie s křížkem na krku a Biblí v batohu - půjdete do vězení. Práva a svobody náleží jen těm, kteří je ctí a uznávají. To není jejich případ, proto by se na takové (obecně) neměla tato práva vztahovat a nemají žádný nárok je požadovat. Zjednodušeně - nemůžu chtít šátky a šaríju a náboženskou toleranci ostatních vůči mě, pokud já sám nejsem vůči ostatním stejně tolerantní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Základem naší kultury a právního systému je, že stejné zákony a stejná práva platí pro všechny. Když jsou v Evropě, mají stejná práva jako všichni ostatní, ať už ta práva respektují nebo ne, a nemají žádný nárok na speciální zacházení. Pokud se jim to nelíbí, tak ať se odstěhují tam, kde to funguje podle jejich představ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano...kez by to tak opravdu bylo, razem bych se citil o hodne lepe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Německu a Francii je to již 20% obyvatelstva, tzn. technicky "každého komu se to nelíbí" vystěhovat nejde. Nějaké další řešení? Řečičky evropského práva a svobody na ně jaksi neúčinkují, když jej neuznávají. Ostatně to, že je zákon k ničemu, pokud ho lidé nechtějí respektovat z vlastní vůle věděl před cca 2500 lety už Řecký filozof Démokritos, jak je vidno, řada lidí se dnes stále domnívá, že skvěle napsaný zákon snad přinutí k tomu jej dodržovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je strasna skoda, ze tento dement se vyskytuje pouze jako virtualni silak. Moc rad bych se s takovym clovekem setkal osobne...I kdyz mozna radsi ne, mam na takove idioty alergii ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, kdo napíše nepříjemnou pravdu, je hned dement. Nikdo si přece nesmí dovolit dotknout se božských američanů a naší božské vlády.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ROFL :-)))))
My mame americkou loutkovou vladu a jeste k tomu to je PRAVDA:-))))
Doporucuji k prostudovani Cimrmanovu hru Loutkova junta, aby bylo jasno v tom, co je to takova loutkova vlada:-)) Btw pozor, Cimrman uz za sveho zivota nahradil vodice polovodici....

Jinak obecne se da souhlasit s tim tvrzenim, ze mame loutkovou vladu, alespon castecne. Ovsem nikoliv americkou, to vazne ne. Vzhledem k tomu, ze cca 85% zakonu(nevim presne cislo, je to nekde okolo) nam VNUCUJE Evropska unie, da se rict, ze skutecne mame loutkovou vladu, a loutkama hybe EU

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pene Suchanek, proberte se prosim, az tady bude svoboda slova, tak se ohlaste.Zatim ste ozraly, zhuleny a nebo nesvepravny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice spoustu zákonů musíme schvalovat kvůli EU, ale prakticky bez výjimky je jejich znění vlastní tvorbou našich politiků a zástupci EU by si nad nimi občas ukroutili hlavu. Namátkou třeba naše verze zákona o službách video-on-demand.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, samozrejme....slova jsou nase. Ale cisla a myslenky jsou nam VNUCENY. Nemuzeme uz ani mit takove naklady a vydaje na stat, jake bychom chteli mit, ale ta cisla nam jsou v podstate narizena. Samozrejme je tam urcita, velmi velmi omezena moznost s tim hybat.
Pripadne super kvoty na vyrobu cukru, kdy nam bylo z
EU narizeno, kolik mame zrusit cukrovaru, takze z cukrove velmoci jsme se stali importery cukru...vsak take uz letos bude curk 2x drazsi, a bude hur....napriklad

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, zemědělská politika EU je kapitola sama pro sebe a se zákony z Bruselu, které musíme implementovat, nemá nic společného. A naši politici při implementaci zákonů z EU svoji tvořivost strašně rádi zapojují i při vymýšlení nových myšlenek, které po nich Brusel vůbec nechce, ale jsou o to horší. Zjisti si, co všechno je v našich implementacích zákonů z EU opravdu nařízené z EU, a co je lidová tvorba českých politiků. Budeš se dost divit, jak je většina z těch nejhorších zákonů v ostatních zemí EU implementovaná celkem rozumně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byli jsme v RVHP, všichni víme jak to dopadlo. My jsme se ale jistě poučili a skočili do RVHP v2 aka EU.
Otřesy v EU jen ukazují, že dříve či později to dopadne stejně jako kdysi...
USA jejich monatorní (IMF - je v podstatě podřízen USA) a politická moc má jediný cíl, získat to důležité. A věřte, není důležité kolik máte peněz. Důležité je jaké máte zdroje. USA se snaží získat většinu zdrojů této planety pod svou vládu. EU je jen takový převodník do USA. Proč si asi myslíte že přes veškerou údajnou dokonalost EU mají členské státy dluhy ve výši až nekolik tisíc % HDP. Dluh je způsob, pomalejší, za to mnohem efektivnější než válka. Čím déle je stát členem EU, tím větší má dluh. Náhoda??
Bývalý Eurotel dnes O2, španělé??? vážně??
Přemýšlejme o realitě :) co dnes v tomto státě vlastně patří českému majiteli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja se jen obavam, ze se EU bude drzet "do posledniho muze", a pak uz to bude naprosto nevratne v
V soucasne dobe jeste neni pozde vystoupit, ale protoze ovce jsou pro to, aby byli ovladane, a protoze ovci je vetsina, svezeme se az do konce....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rekl jsi to trochu "oloupane" ale naprosto presne ... byly doby kdy se panovnici jezdily radit do carske Moskvy (i se snatkem), pak byly doby kdy se mocnari jezdily radit do stalinske Moskvy (snatky uz byly vynechany) a ted je doba kdy se mocnari jezdi ptat do Washingtonu zda si tady muzou uprdnout a nedej boze zapleskat na sjezdu srandistu z EU parlamentu ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

clovece, sledujes trosku politiku? EU se snazi ze vsech sil za kazdou cenu vymezovat vuci americe, az je to mistama smesne, jak to delaji za kazdou cenu. Ze tim obcas privodej zasadni problemy, na to kaslou. hlavne se vymezit proti USA...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL, koukam ze Egyptani se slzou v oku vzpominaji na faraona :-) , kdovi jestli uz tenkrat nemel nejakej ten "net" prez piramiiiidu :-)

Vzdyt je to kravina, lidi jsou dnes uz moc zhejckany temadle Twittrama, Facebookama a jinejma ... drive tydle kraviny nemely a taky se demonstrovalo, taky se vedla valka .... myslim ze lidstvo by se nad sebou samim melo zamyslet ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lidstvo a zamyslet :) tato funkce byla evolucne lidstvu odstranena

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Demostrovat" na facebooku a v ulici je rozdiel. Kdezto na socialnej sieti sa pridaju ludia do skupiny a tymto hasne, tak na ulici sa deje bordel. Unas na slovensku mame tisice ludi v skupine antiFICO ,ale ist vonku protestovat za tie jeho okradacky uz nikto nepojde. Ludia su pasivni ku vsetkemu a bude to len horsie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Demonstranti sa vyzyvali a koordinovali cez Twitter a SMSky. Na rozdiel od nasich narodov nesedeli pred pocitacom a nevirtualizovali o demonstraciach ale realne vysli von - zatial hlasia 80 mrtvych ked policia streilala do davu ale spravy nemusia byt presne kedze nie je spojenie von.

Preto vlada nariadila ISP aby prestali zverejnovat vsetky egyptske siete cez BGP a 3500 egyptskych sieti zmizlo z routovacich tabuliek internetu (okrem jedneho providera, cez ktoreho ide burzove spojenie). Takisto vypli posielanie SMSiek u mobilnych operatorov a v kritickych regionoch obmedzili hlasove sluzby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diky precivilizovanosti/preregulovanosti se diky digitalni demenci stala spolecnost pouze tupe nikam nevedouci stado delajici jen co se jim rekne, bez jakehokoliv zpochybneni co se deje kolem.

cisla jsou jednoducha, narodni garda ma pouze par vojaku. armada/policie ma jiste relativne vysoke cislo, ale jsou to jen lidi co delaji svou praci. jednoduse konvertibilni sila.

kdezto spolecnost je nejvetsi armada sveta, jen to bohuzel nevi. staci vyjit do ulic a mas tu nadherny pomer 4:1. zbrane se daji sehnat bezne. krome eltinich utvaru armad sveta, bezni vojaci nejsou jini od bezneho obcana.

cisla jsou jednoducha, jen lidi zapomeli pouzivat tu vec uvnitr lebky. jednoduse receno, kazdy dostal ceho zadal. posledni defenestrace byla tusim v 15. stoleti v ceskem kralovstvi nebo jak se to jmenovalo v te dobe. od te doby si lidi nechaji spokojene srat na hlavu.

jak rikas, je treba aby se spolecnost zamyslela. to co se zacina dit po svete, je pouze zacatek dalsiho konce a reset Matrixu ;-) stado je porad stejne, castecne se vyviji, jen prijdou dalsi a dalsi pastyri.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

on Egypt neni demokraticky. Mubarak vladne priblizne 30let autokraticky, lec je to stabilni zrizeni, Zapad ho tim padem podporuje. A demonstrace vyprovokovala revoluce v Tunisu, kde svrhli v minulych dnech/tydnech taktez 'demokratickeho' prezidenta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, pravdu dis, ale podobne na tom byl i Irak, a co je z nej dnes..., ono to "vnucovani a vynucovani" pravidel okolnim svetem asi neni to prave orechove....
btw na Vanoce jsem se bavil z francouzskym muslimem / byl soucasti rodinne tradicni oslavy Vanoc /, klucina vzdelany, hovorici sedmi jazyky a nemeli jsme zdany problem, da se rici, ze jsme meli shodne nazory...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svetla vyjimka. muslim je muslim, tak jako cigan je cigan. ruze maji ruzne barvy, ale porad jsou to jen ruze. denne potkavam lidi z celeho sveta a co casto slysim je kam dolezou muslimove je akorat bordel a teror. neco jak cigani, multiplikace a kompletni infekce daneho mista. bohuzel drobna zlomek techto mensin se snazi adaptovat, neco co neni mozne v teto primitivni spolecnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tunisko:
tak jsem si ten clanek precet a je mi jasno, svrhnou jednoho diktatora a nastoli klerofasizmus:
Kdo ziskava moc: odpurci sekularizace, nacionaliste a preudohumaniste ... tedy vladnout tam budou imani a bude z toho kokotystan ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslis Tunistan ...

a islamiste si mnou ruce jak se muzou rozlezat
a radikalove uz koukaji kam vyvezt Somalsky model :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budiž toto varováním...
- USA má killswitch od celého internetu.
- Děkujme otcům internetu, že jej navrhli tak, aby nešel vypnout :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neni to ta demokracie :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.