Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V New World odcházejí i jiné grafické karty, EVGA GeForce RTX 3090 ale převažuje

Kartam EVGA sa vyhybam od kedy im horeli nechladene VRM na 1080Ti.
Po 6rokoch nevidim dovod ukoncit tento osobny ban.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Viete mi povedat, o ktory konkretny typ karty sa jednalo? Ja mam EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 GAMING ICX. Ze ci sa mam tiez obavat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je něco: https://diit.cz/clanek/evga-horici-geforce-gtx-1070-1080-bios
Asi se to týkalo karet s chladičem ACX 3.0

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok, dakujem za odkaz, takze mozem byt v klude dufam :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu, šlo o karty 1070,1080 a 1080Ti ale byly to snad karty z prvních sérií. A hlavně bych si myslel, že pokud by zrovna Vaše karta byla ta problémová, tak už by se to dávno projevilo, protože už je nějaký ten rok vyrobená :) Leda by celou tu dobu byla zabalená v krabici :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze stejneho duvodu uz kaslu na Asus grafiky. Koupil jsem svou prvni Asus grafiku a uz rovnou tu nejdrazzsi ROG edici .... no ale karta byla nejak moc hlucna ..... pak koukam v monitoringu, ze teplota MOS-FETo ve VMR obvodech dosahuje 115 C ... to ne nejak moc .... tak jsem googlil a hele, aby karta mela na chladici krasne ROG logo, podsvetlele cervenymi LED (co me vubec nezajima, proc by melo neco svitit v celokovove uzavrene bedne pod stolem, to dodnes nechapu), tak inzenyri museli vynechat chlazeni nekterych napajecich MosFET tranzitoru pod tim logem a tak se to proste prehrivalo a kdo vi, jak dlouho by to vydrzelo bezet. Tak sla po 2 dnech na vraceni a misto ni model od Saphire, ktery je tizsi a funguje 3 roky

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Za mě jedině Sapphire. Pokud vím, vyrábějí pro AMD i referenční karty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buildzoid ma dobre (ale zbytocne dlhe) video kde spekuluje ze za tym moze byt "korektna" implementacia OCP...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JayZ v tom videu ukazoval ze odber nad limit tdp ta evga grafika ma i v jinych hrach. Stejně tak tam dal bios bez limitu a tam ta karta faxhsila pri odberu pres 500W. Na zaver pak rika ze to cele kolem te hry je spise souhra vice okolnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jezis te sracky JayZ to fakt neni mozne. Ten clovek je uplny shit-tier obsah.

https://www.igorslab.de/en/evga-geforce-rtx-3080-rtx-3090-and-not-only-n...

NeNIToJasNe

ale je

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, vypadá to, že se Igor pěkně nas.. štval :-) Protože lidi hlásí, že to dělají i Radeony, ale u těch jde o zásah OCP a po restartu je vše OK, jenže u těch 3090 je karta prostě mrtvá. Jenže lidi to míchají dohromady jedno s druhým a taky to tam Igor uvádí. Takže ano, Radeony se také vypínají, ale po restartu PC se taky normálně zapnou a jedou zase do té doby, než se trigne OCP při dalším eventu na rozdíl od těch 3090tek, ty už se prostě nezapnou nikdy. Trošku rozdíl, no. „Ale Radeony to prostě dělají taky“

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Presne tohle jsem si taky rikal - jestli se ty Radeony a dalsi karty taky definitivne znici, nebo se jen restartuji, popr restartuji cele windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fake news

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.