Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V říjnu mají přijít první tři tablety s Windows 8 on ARM

Už teď se dá pořídit za rozumnou korunu třeba Acer Iconia Tab W500 nebo MSI WindPad 110W, (obě x86 platforma) a nainstalovat na ně Windows 8 Consumer Preview. Jeden takový mám už objednaný a jsem celkem zvědavý, jak to bude šlapat :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Těch 110W je spotřeba za hodinu? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja se ARMum s certifikatem M$ obloukem vyhnu, nebot na ne nepujde nainstalovat linux a asi ani nadroid.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si běžně kupuješ věci s Windows proto, abys tam pak dával něco jiného? Zvláštní druh…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to máte asi krátkou paměť.Já pamatuji debaty kdy lidé vyprávěli jaksi chtěli koupit notebook ale ne ty Windows na něm a když se jim vůbec podařilo přimět prodejce k prodeji notebooku bez OS tak cena byla jen o pár desítek korun nižší než s OS.Tenhle trik MS s vydatnou pomocí výrobců notebooků byl okoukán u prodeje cigaret v hospodách kdy přilepená krabička sirek stála 5 Kč a bez sirek jste je koupit v hospodě nemohl a že ty sirky nepotřebujete protože máte zapalovač hospodského nezajímal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle HW bez toho vámi neustále opěvovaného kočkopsa? Najít takový bude jistě fuška, situace bude stejná jako u notebooku, možná díky secure bootu ještě horší.
Už současná verze Ubuntu běží na ARMu a je použitelnější než celé slavné Metro, jen není protěžován horem dolem..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano i já to tak dělám, protože v případě Linuxu je problém sehnat zařízení bez OS (chci-li konkrétní hardware) a prakticky nemožné se správnou distribucí Linuxu, kterou mám rád. Uživatelé FreeBSD by byli totálně v háji o ještě více minoritních OS ani nemluvě.

I když v mém případě se jedná spíš o notebooky, tablety mne zatím ničím neoslovují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1

2Wift: Bohužel ano, nebyla jiná možnost - chtěl jsem konkrétní EEE PC, který bylo jen s W7. (ps věnuji nálepku s na ty nejořezanější WIN7)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že básník chtěl říct, že si myslí, že tablety s Metrem budou mít nejspíš slušné železo v poměru k ceně, ale bohužel nepůjde využít takový hw k pohánění jeho oblíbeného op. systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bezne ne, ale koupil jsem si IBM thinpad z bazaru za 3.500 a mel jsem tam widle, ale provozuji tam ted linux.
Vyhral jsem iPod a dal jsem tam nejdrive linux a pak rockbox (ten jejich OS je shit, ale mam tam dualboot).
A na veskerem HW krome toho, co neni x86 mam logo windows, ackoliv je vubec nepouzivam.

Ba co vice, koupim kalibracni sondu, tu nejlevnejsi z rady a pouhou vymenou SW za GNU razem ziskam o nekolik tisic drazsi model ;-))
Takze pokud by treba M$ dotoval HW, ktery bych chtel, tak jej klidne koupim a nahraju si tam svuj OS, stejne jako vedci kupovali Playstation3, dnes uz to ale nefrci, dnes kupuji grafiky ;-))

Kolega si takhle dokonce upravuje auta, ze si odblokovava jednotlive fce a tuni motor, dnes je verejnym tajemstvim, ze udajne ruzne obsahy, nebo spise vykony jsou reseny jen pres SW, protoze vyrobne je to sumak, ale clovek za vykon priplati ... ne kazdy ;-))

A nedelam to jenom ja viz jail break iPhone a Androida ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale nejvetsi radost jsem udelal HP, koupili jsme masinku na HP-UX a HP se tesil na vyvar z instalace, supportu etc. ... a prijdu ja a nahodim tam linux, samozrejme certifikovany no a Oracle je celkem jedno, jaky ma OS, kdyz je to unix ;-))

jinak to byla hezka masinka, treba vubec nemela grafiku a instalace probihala pres seriak, ktery byl vyveden i do site pres bridge ... coz nas UNIXaky nevyvede z miry ;-)) ja uz videl instalaci i z bootovaci paskove mechaniky ;-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To Metro je ale hnusné. Microsoft stratil aj poslednú špetku vkusu. Pripomína mi to jeden dos shell s 90" rokov.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Přijít poslední s OS na tablety a přinutit všechny ostatní výrobce SW, aby přijali jeho styl ovládání, to je marketing jedna báseň, to se musí nechat. :-P

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je mi lito uzivatelu, ktery budou na desktopu obtezovani Metrem, ale jinak MS vyvojare k WinRT asi nepritahne. Musi vyuzit svoji silu v desktopu aby se uchytil jinde.

Minimalne jeden tablet by mel byt od Nokie.

Uz se tesim na budouci vyvoj. Bude to velice zajimave.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja vam kluci nevim, ale me zarizeni typu tablet nechava absolutne chladnym / ja bych pro tento druh zarizeni nemel vyuziti, to uz radeji smartphone a ani ten nemam a v 99% nepotrebuji... /
opravdu by me zajimalo, kolik % uzivatelu to vyuzije na neco jineho nez multimedia+nake promile na napr. prezentace...., ale pracovat na tomto zarizeni?
pro me v tomto stavu zustava tablet peknou hrackou pro teenagery a chlubily.... / na OS az tak nezalezi /, je to velke, neskladne / do zadni kapsy to nedam /, jo pokud by se to dalo srolovat, prelozit, ci jinak zmensit, pak by to bylo lepsi....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Predstav si, ze jsi American, koupis si iPad za zlomek sveho platu, lehnes si na zahrade do houpaci site a pustis si oblibeny serial/film rovnou z iTunes, bez hledani, stahovani, vlaceni se do obchodu nebo cekani na postu/PPL. Uz ti svita? Z toho taky vyplyva, ze je to neni na praci a pouzitelnost v CR je mizerna.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vsak rikam, ze na multimedia, proc ne, pokud to chci....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jo na nic ineho to neni vhodne. Treba bracho narychlo kupil lacny tablet s Androidom ked mu zdochol NB. S tym ze neskor kupi lepsi NB. A tak si zvykol ze mu ani po roku ten NB nechyba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky to na nic jiného zamýšleno nebylo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máte pravdu. Mám pár známých s tabletem, většinou s iPadem, protože se chtějí jablíčkem chlubit. Mám strýce a jeho rodina si pořídila jablko tablet a neustále se s tím chlubí. Už mi to leze na nervy, jak je tento přepych i značka změnila v chování. Je to špatné, protože mají malé děti, kteří se na tom stali závislí a když jsou u nás na návštěvě, tak s námi vůbec nekomunikují, zalezou do kouta ke svému jablíčkovému arsenálu a čumějí do toho po celou dobu návštěvy. Dá se říci, že oni mají vlastně tablet jen na hraní angry birds, což se mi zdá velmi zbytečné. Navíc takovýto tablet nemá žádné porty a když si ho chcete s něčím propojit, tak musíte kupovat další a další zařízení, které jsou k tomu třeba. U notebooku jen vezmete kabel a máte to.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nj, doba se meni, my si hraly s Merkurem a hledali reseni, dnes ma mladez vse virtualne na taliri a vsemu rozumi, ale kdyz ma vzit do ruky kladivo, tak si prerazi hnaty, bohuzel...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pac neni moznoste editace, tak uvedu predchozi prispevek na spravnou gramatickou uroven, my / holky / si hraly s Merkurem a my / kluci / hledali reseni, a ze reseni byl prehrsel...:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jak ostatní, ale tablet znamená jenom drahá a zbytečná hračka. Lepší volbou je rozhodně notebook nebo už jedině tablet PC, pokud se chcete dotýkat obrazovky, ale to je čistě individuální záležitost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale je to velmi dobře prodávaná hračka, a podle toho asi nebude zase tak drahá. Je právě dobře, že je na výběr víc platforem, vám (i mě) víc vyhovuje NTB, protože je univerzálnější a lépe se na něm pracuje. Ale spousta lidí klidně oželí NTB nebo jiný počítač a bude používat pouze tablet. Prostě pro každého něco. Časem určitě bude víc prodaných tabletů než klasických počítačů, přesto to nebude znamenat, že jsou počítače drahé nebo zbytečné.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Halo redakce, vrátíte někdy zpět líbí/nelíbí u příspěvků? Přišlo mi to užitečné, nemusel jsem si ošoupávat klávesnici a psát že s "johnem" souhlasím ;) zbytek bych opakoval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ono je toho vice, mne nejvice vadi editace prispevku....
kdo se obcas neuklepne...
BTW: tento web/server/aktuality mam velice rad..., je to ma homepage, ale cim dale, tim vice pochybuji, ze by redakce byla ochotna vyhodit webpagemakera+spravu DB, mozna se mylim, ale to asi dela nejaky "studak" za par piv...
kluci, jste jeden z nejduveryhodnejsich webu, tak si to neposert.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mi by se tablet líbil, jednou si ho jistě koupím. Ale bojím se, že se celý trh s tablety dá špatným směrem, výrobci budou přidávat funkce a váha přístroje poroste. Tablet si představuju lehoučký, takovou cool placičku, aby se to dalo dlouho držet v jedné ruce. Když už si to musíte opřít, to už je lepší noťas. Ještě by se mi líbila možnost indukčního nabíjení. Na nočním stolku bych měl dok, do něj bych večer tablet picnul a nemusel se strefovat na konektor. Jj, u postele by byl nejlepší, jako čtečka webu, budík, ovládač hi-fi, ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.