Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Továrna MSI na výrobu PCB hořela, požár může ovlivnit dodávky hardwaru

> na online aukční síni Ebay, kde hardware prodávají s přinejmenším 50% přirážkou

Jestli kupuju neco noveho, tak jedine se zarukou a z obchodu ktery po tu zaruku bude existovat. 150% ceny a dostanu vyrobek od nejakeho pofiderneho prekupnika, co za pul roku trikrat zmeni ebay ucet, a zarucni list pokud vubec, tak vystaven kdesi v Kysele Prdeli ? LOL, fuck off... ebay jedine na levne bazarove smejdy, kde cloveka netrapi potencialni prusvih.

AMD i Nvidia by tohle mohli vyresit pomerne snadno, stacilo by poresit vyrobu, s trochou trpelivosti naskladnit tak milion kusu, a celou tu varku hodit na trh najednou. Proste bez varovani prudce zvednout nabidku. Extra bonus kdyz to udelaji 23 decembra.... darek pro vsechny spekulanty :) pravdepodobnost ale neni moc velika, IMO, oboma muze byt jedno komu se GPU prodavaji.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"Jestli kupuju neco noveho, tak jedine se zarukou a z obchodu ktery po tu zaruku bude existovat. 150% ceny a dostanu vyrobek od nejakeho pofiderneho prekupnika, co za pul roku trikrat zmeni ebay ucet, a zarucni list pokud vubec, tak vystaven kdesi v Kysele Prdeli ? LOL, fuck off... ebay jedine na levne bazarove smejdy, kde cloveka netrapi potencialni prusvih."

U někoho je prostě pocit mít vše mezi prvními nad jakýkoli rozumný argument. Já to osobně taky nechápu. Jinak já (téměř) zásadně nekupuji novinky na trhu - za prvé se dá očekávat, že při vstupu na trh je cena maximální možná, a navíc že nemusejí být odladěny veškeré problémy (SW, výroba...).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jak je na tom vubec prodej HW, pocitacu? a tim nemyslim speky 2x gen GF + Zen3.. ze by lide omezovali spotrebu, setrili a HW skupovali o 106?
btw neni to TSMC, je to jen jeden z rady vyrobcu, takze klidek ;-) ostatni vyrobci urcite radi najedou na 24/7 provoz, aby zastoupili/nahradili :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> HW skupovali o 106?

Mam jenom "anekdoty" posbirane na netu, ale pry jiste skupiny tovaru - vseobecne by je slo oznacit "hobby" - prezivaji diky covidu brutalni boom. Sem patri i gaming.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

omezení dodávek u RTX 3000 řady snad už víc nejde :D
předpokládám, že když začalo hořet, tak tu krabici s pár čipama od nvidie někdo vzal sebou v ruce :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

:-D :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zase bych nesvadel neschopnost Samsungu vyrabet RTX 3000 a hloupost NVidie jim zadat nesplnitelnou zakazku na jeden spatne odhozeny nedopalek v MSI.

Co se tyka AMD, tak 5800X normalne skladem je, 5600X se vyprodalo, ale je to jen docasne, nebal bych se toho, ze by zajemce zustal do vanoc neuspokojen.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Keby si toľko nedrístal. Skladom 8 kusov.
https://datacomp.sk/amd-ryzen-5-5600x-wraith-stealth_d409127.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja koukal na CZC, do prispevku jsem to omylem nenapsal. Kazdopadne je videt, ze se o zadny paper launch nejedna. Doufejme jen, ze to s grafikama bude stejne a AMD nepredvede stejnou neschopnost, kterou predvadi NVidie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem MSI má v listopadu cashback akci, takže při jejím využití vyjde např. MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI na 4667Kč místo 6000. Doufám, že zelený skřet dostane další Ryzeny 9 5900, abych cashback mohl využít...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cashback akce jsem si všiml i u Asusu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Séria dosiek čiernej farby MSI Carbon tak získava nový význam... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.