Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SteamOS: linuxová distribuce od Valve

Ted to teprve zacne - standardizace linuxu, aby na nem fungovaly hry

Ostatni distribuce se budou muset prizpusobit SteamOS, protoze to co Valve vybere, na tom budou fungovat hry. Takze uvidime, kdo bude ten vyvoleny co se tyka balickoveho systemu, xserveru a dalsich aplikaci.

Holt uz ted nepujde v kazde nove verzi zmenit xserver, filesystem a dalsich X veci jako to dela Ubuntu podle toho co zrovna frci. Jakmile neco vyda Valve, lidi to budou chtit pouzivat dele nez rok dva od vydani - a autori to nebudou neustale dokola patchovat, kdyz si komunita usmysli prekopat cele API.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne som rad za tuto aktivitu a dufam ze to aj pomoze, aj ked si nemyslim ze Linux je az tak spickovy ale svoje miesto ma, ale historia nam hvorori ze sa ohladom standardizacie mylite. Taka mala predpoved nasledovneho vyvoju a prijatia Linux komunitou: prvy vybehne Stallman ktory vykrici ako sa snazi Valve uzavriet Linux a cele GNU, ako kazi celu filozofiu. V zapeti nabehnu Linuxovy ultra fans, ktorym bude strasne vadit prave to zunifikovanie a zjednotenie o ktore sa Valve a vlastne aj Canonical snazia (nehodnotim teraz kvalitu). No a na zaver sa do toho obuju zastancovia GNU licencii a pravneho sumu, ze chcu open forky abi zasa vzniklo x dalsich verzii pretoze to je take "krasne" ze mozeme mat 1000 a 1 variantu, aj ked to vlastne nikto nepouziva a nikoho to nezaujima. A normalny ludia to zoberu normalne, ked to bude fungovat, bude to vyladene a pojde na tom dostatok hier tak to casom prijmu a rozsiri sa.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zavřít linux a GNU (zavřít hnutí?) nelze. Pokud Steam chce, může jej použít pro své plány tak, jak to dělají ostatní komerční subjekty. Protože nic jiného, než další komerční distribuce SteamOS nebude. Ostatně i PS běží na BSD (kde jsou ale jiné licenční podmínky, ti to mohou uzavřít, linux uzavřít nejde).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Absolutne netusis o cem mluvis, tak prosim prestan. Nauc se ty a tobe podobni nekecat o vecech, ktere neznate... je to osklivy zlozvyk a naprosto likviduje diskuze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O com netusim ? Ked uz ste taky expert evidentne do vsetkeho, tak by ste mohli svoje tvrdenie aspon podlozit nejakymi argumentami.
Nikde som netvrdil ze Stallman nespravil pre GNU vela ale to neznamena ze aj neuskodil, a je fakt ze casto to az prehana. Ostatne aj tu na diite sa da najist dost clankov o jeho vystupoch. Linuxovy ultrafans, su asi relativne mala skupina oproti realnym uzivatelom, ale najviac kricia na forach a je ich najviac pocut a bohuzial robia akurat tak medvediu sluzbu celemu Linuxu. Napriklad nechapem tu castu kritiku za posledne roky na adresu Canonicalu a Ubuntu. Panuje tu taka schizofrenia, na jednej strane hlasame ze kazdy moze Linux pouzivat volne a robit si s nim co chce a na druhej strane ak sa nam niekto znepaci co s nim robi (v ramci licencii) tak proste nadavame. Netvrdim ze Ubuntu mi vyhovuje ale ani ma nikto nenuti ho pouzivat.
No a ked uz ani to nevyjde tak sa zacnu prave vytahovat licencie a prehnana filozofia. Ano na akademickej pode je to fajn, ale normalny uzivatel chce pocitac pouzivat a nie riesit ci binarny ovladac kazi niekoho idealy a ma namiesto toho pouzivat zabugovany a nestabilny otvoreny. Realita ukazuje ze uzivatel si radsej kludne zaplati za komercny ale pouzitelny.
Osobne Valve so SteamOS drzim palce.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No zjevne netusite, co je to stromova struktura diskuze. Komentar, na ktery reagujete a navazite se za nej do jeho autora, nebyl zjevne mireny na Vas, ale na prvni prispevek od uzivatele Petr22. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Si si mohol zviknut ze tento MS brigadnik drista dve na tri :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Ted to teprve zacne - standardizace linuxu, aby na nem fungovaly hry"

Přesně tak, hlavní a zásadní etapou každého OS je, aby na něm fungovaly hry. :-D

Můžu se zeptat, kdy se naposledy překopalo celé API (a hlavně čeho)? ABI linuxu se zásadně nemění.

"dele nez rok dva od vydani"

RHEL má podporu 10let. Kdo chce, tak i delší.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Petře, jsem osobně velmi rád že se tu objevil odborník jako vy, proto bych se Vás rád zeptal na pár věcí:

1. Jak souvisí balíčkovací systém s kompatibilitou aplikací vzhledem k jádru (API/ABI) a user space aplikacím?

2. Kolik různých aktuálně používaných vzájemně nekompatibilních "xserverů" znáte?

3. Jaké konkrétní problémy máte namysli, když zmiňujete potíže s kompatibilitou okolo změn filesystému?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze jak jsem, pri prvni zmince o valve konzoli, predpokladal .... nakonec valve pochopil, ze nova konzola je nesmysl a PC/konzolu si lidi radej levnej koupi nebo postavi sami ......
Aby to snazeni okolo nevyslo vnivec, tak tesne pred vydanim nextgen konzoli, aspon vydaji to, co uz udelali pro par nadsencu a budou se tvarit jakoze nic ... nejakou linuxovou distribuci s predinstalovanym steamem a mozna i nejake windows media centrum (proste ten linuxovy klon media centra, nevim, jak se jmenuje), kde pobezi nejspis i netflix .... nebo proste jen v browseru:)
Holt system pro par desitek, mozna stovek nadsencu do linuxu, kde (snad) bez vetsich problemu pobezi tech par nativne portovanych her ..... ale nejake vetsi rozsireni je uplny nesmysl, lidi linux proste nechou. Na nejake webove konzole je jim to fuck, ale hracum to jedno nebude a navic i to media centrum v linuxu nebude asi zadna velka slava do obyvaku .... hracum, co uvali mesicne tisice za hry jsou uplne u prdele litr, dva za licenci windows, kterou maji na nekolik let a jistotu perfektni kompatibility a funkcnosti.
Tech par linuxaku samozrejme potesi nativni podpora nejakeho steamu, ale pro vetsinu her stejne pojedou hry mizerne pres nejakou cedegu nebo kdovico ..... a mozna ani ti nebudou do steamos nadseni, protoze si radsi pouzijou svoji oblibenou distribuci, ktera bude nejspis po prakticke strance funkcnejsi (multiboot je kravina) .... takze peklo (opet) zamrzlo, mame tu dalsi stripek do roztristene platformy tisicu bezvyznamnych linuxovych distribuci:o))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A víš že s tebou i souhlasím? Slabinou Linuxu je jeho roztříštěnost. Jakmile něco začne nabírat určitý směr, tak se vždycky najdou tací kteří forknou s předchozí verzí. Takže ve finále tu máš X nekvalitních variací na jednu a tu samou věc, jen si to každý dělá podle sebe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A do te roztrisenosti prinese Valve nejaky standard, který se bude muset dodrzovat, to je snad dobre, ne?
Bude to jeste zajimave i vzhledem k tomu, ze za prvni rok existence linux Steamu bylo portovano tolik her jako nikdy predtim. A nove jsou ohlasene.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lidi už se naučili používat víc než jedny trenky, víc než jeden nůž, víc než jedno rádio, víc jednu televizi, víc než jedno auto. Myslím že ani s OS jim to nakonec nebude dělat problém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale uznejte, že používat víc než jeden dům už přináší spoustu redundantních vícenákladů :-)

Teď vážněji, v unifikaci nevidím nic špatného, není totiž nucená, stále je tu volba. Unifikace má jeden základní pozitivní rys. Udává návod, kudy ano a kudy ne, protože teprve v masovém užíváním vzniká defacto standard. Linuxu chybí leader, který osloví konzumní uživatele. A to steam může, protože sleduje politiku Standy Práce - jednotný HW, SW a Shop :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vic jak jeden dum ma dost lidi. Co jinyho jsou rekreacni chaty nebo naopak bydleni v centru mesta blizko prace? :-D

A ted vazne. Unifikace resp. standardizace neni spatna, ale nechapu, co tu lidi vymysli za standardizaci. Canonical taky zacal pouzivat nejaky rozhrani Unity a je jedinej. Pokud vim. To ze Valve prinese SteamOS na kterym pojede Steam a hromada her jeste neznamena, ze se kvuli tomu Canonical, RedHat, Suse a dalsi posadi na zadni cast tela a zacnou od zakladu prekopavat svoje distribuce k obrazu SteamOS. To znamena spis to, ze tady bude mimo jine nejaka dalsi distribuce, ktera bude mit vyrazne lepsi podporu Steamu a bude nabizet ruzne funkce, ktere Steam maximalne vytezi. To ze si Canonical vyviji Mir a uz nevim kdo stoji za vyvojem Waylandu taky nevyvolava zadnou standardizaci a nenuti nikoho to aplikovat. Kdo chce, klidne zustane u X window serveru. Ostatne hry nejsou primarni zamereni vetsiny linuxovych distribuci.

Btw v cem Valve sleduje politiku jednotnyho hw? SteamOS bude podle clanku mozny instalovat na libovolny pocitac. (teda pocitam ze zatim jen na x86 potazmo x64 architekture)

A jeste jeden dodatek ... Linuxove distribuce nemaji sice zadneho oficialniho leadera, ale osobne vnimam Ubuntu jako nejsilnejsi a nejznamejsi a taky uzivatelsky nejprivetivejsi distribuci a hadam ze nejsem sam.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To ano. A díky tomu je tam, kde je. A když už je snaha něco zredukovat a udělat místo 2 nedodělků 1 dodělek (viz lxde a razor-qt) a tím mít víc vývojářů, tak začne spousta lidí na to nadávat... Já občas pomalu věřím, že je víc v linuxu víc Desktopových vývojářů, než je vůbec uživatelů :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ad: Lidi linux proste nechcou: Potom už duplom nechcú BSD ... počkaj ... PS4?

Kebyže to spravia čo najjednoduchšie a najtransparentnejšie, ako inštaláciu pre dualboot aj s možnosťou na USB alebo rovno live USB pre začiatok, adresár Steamu si to pripojí z NTFS oddielu Windowsov, jednoduché prostredie + nejaká návnada. Ja verím že to dokážu, ľudia frflali 9 rokov dozadu keď na aktiváciu HL2 vôbec trebalo neaký blbý bugový ledva použiteľný Steam ale nakoniec to niekam dotiahli. Teraz bude potrebný iný OS, keď to Valve dobre rozohrajú napr. na hranie titulov exkluzívne vydaných s predstihom pre Linux (HL3?), koľko ľudí si to aspoň vyskúša?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A já si mylsím že to není jen pro pár nadšenců. Ano, TEĎ tam chybí ta blbuvzdornost aneb je zde nutnost vlastní instalace což sice zvládne i pepa od vedle ale pro běžného BFU to není. Ale postupně, pokud to protlačí někde do malých krabiček k televizi nebo se domluví s někým na výrobě samotného steamboxu, je to pro ně slušný základ. Přece jen jak bylo v článku, ty miliony uživatelů, to nejde jen tak podceňovat... a když se podívám na dnešní enginy a srovnám s minulostí, kdy multiplatformní bylo sprosté slovo a dnes unreal/cry engine jedou od pos.. mobilu (ať už iOS nebo Android) po všemožné konfigurace PC, nevidím problém i v nativním vydávání i pro linux/steamOS.... nakonec si myslím že to může dopadnout tak, že díky Valve se % uživatelů win platformy sníží a linuxíci budou happy že můžou bezproblému hrát.

Jo a tvrzení že linux lidi nechcou je asi tak krátkozraké jako ta propaganda co tu běžně tlačíš. Reálně si myslím je BFU vcelku jedno co používá, pokud tam jede to co potřebují. Většinou ani neví co tam mají a co ne. A to je ten problém, většina výrobců se snaží lézt mrkvosračce do prdele a nikdo nemá důvod linux na PC prosazovat a tím pádem ani používat, když ho ani nezná. A to může tímhle Valve změnit...

Mimochodem, nějak jsem si v článku nevšiml sdílení her (s rodinnými příslušníky, nebudou tak muset danou hru vlastnit) které pokud vím už steam testuje, a které by mělo být v tomhle SteamOS přítomné....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Podobne ambice tu uz jsou .... treba redhat, to neni zrovna mala firma .... a stejne vznikly forky i jeho systemu a od doby redhetu tisice jinych nekompatibilnich linuxu ..... linux sjednotit nejde, porad to bude jeden vyvojar, jedna distribuce, jeden nebo zadny uzivatel:)

Pokud pudou sdilet hry mezi jednotlivymi steamos, tak to bude zalezitost vyrobce te hry, jakou zvoli licenci, takze to pujde i na normalnim steamu, ba co, i bez nej .....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak o roztříštěnosti distribucí nebo standardizaci jsem nepsal. Jo, bude tu pořád x distribucí, x přístupů a možností, to se asi nezmění. Ale když se člověk podívá na poddíl mezi uživateli, tak tohle je jedno z dister co má podle mě slušnou šanci s tím nějak zamíchat...

Jo, to sdílení si taky myslím že bude záležet na vydavateli hry samotné, ale že by to díky tomu šlo i mimo steam? kde jinde máš možnost sdílet s rodinou/přáteli hru, která je zaregistrovaná k tvému účtu? U které jiné obdobné platformy nad tímhle vůbec přemýšleli? ;-)) Jasně, pokud koupíš hru, která žádný takový online účet nevyžaduje, tak k tomu pustíš kohokoli/půjčíš dvd....... ale upřímně, která hra (možná vyjma indie) dnes aspoň nějaký přístup k online účtu nevyžaduje?? ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych moc rád viděl sepsaný seznam "forků" RedHat Enterprise Linuxu.
To by mě fakt zajímalo. Hlavně tam neuváděj těch několik 100% kompatibilních klonů jako je třeba CentOS. Jejich účelem je poskytnout totéž co RHEL s aktualizacemi zdarma - nic víc.

Pepku, vyskoč... Co ty si predstavuješ pod takým tým slovom "fork"?

Opravdu nechápu, jak tady někdo může veřejně ze sebe dělat takového, s prominutím, vola.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ty oznámení jsou tři, tedy dnes v 7 večer další, hlupáku.
Přes cedegu ani wine neběží ve Steamu nic, všechno je nativní.
Množství dister brání komu, když Steam pro Ubuntu běží i na Gentoo apod.?

Radši se nevyjadřuj příště.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale to se na to divas spatne. Neber to jako steam na linuxu ale jako steam system. Lidem je uplne u "zadni brady" co je pod tim kdyz to funguje. Stejne jako vetsina lidi neresi co ma za system v telefonu je jim jedno na cem jim doma bezi konzole. Nebo snad kvuli tomu ze PS4 pobezi na upravenem BSD ho lidi nebudou kupovat a zacnou zahazovat telefony s androidem?
Bude jen na valve jak si svuj system protlaci, to ze bezi na linuxu nebude pro prevaznou vetsinu uzivatelu dulezite.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale bude, kdyz si budou muset koupit vlastni drahe PC, tak si uz budou muset rozhodnout, jestli tam nainstalujou jednoucelny system pro domaci zabavu ...... pak je jiste vyjde levnej nektera z "dotovanych" konzol .... kdyz uz budou mit PC, budou chtit na tom i pracovat a tak vysoko jiste steamos nemiri:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A proc by si meli kupovat drahe pc? Tady prave bude vyhoda ve volbe hw. Na spoustu casual her na tv a prehravani videa zas takov vykon potreba neni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak neni treba vykon? To ma jeste jako BFU rozhodovat jak silny ten pocitac potrebuje?:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

BFU se rozhoduje hlavne podle ceny. A pc se steam os urcite nebudou jen super nadupane masiny za desetitisice.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Projektoví manažeři společnosti Valve nečekají na nic jiného než na rady univerzálního experta z Moravy, který si v diskusích na diit.cz říká BTJ. :-))

Vážně... Kdyby hloupost nadnášela, tak se ten chlapec vznáší nad klávesnicí jako holubička.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1 :) A ja som si myslel, ze ste si na neho uz zvykli. Cim viac o teme nic netusi, prax nepozna, tym ma vacsie nutkanie sa k tomu vyjadrit. Od OS, cez HW, cez mobily az po teorie o zobrazovacich technikach. :P

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hmmmm....osobne prilis nechapu, proc na něco takového prechazet, pokud uz mam Windows.
Ovšem zase umim si představit, ze si někdo koupi novy Pc na hry a hned od zacatku si tam da toto....
Teda vlastne neumim:-)) Protože porad hraju i par zásadních her mimo Steam...
Tak nevim, ono si to jiste sve místo najde a jak uz bylo zmineno, mozna to bude znamenat urcite sjednoceni na poli Linuxu. Coz by samo o sobe byla docela hezka ironie osudu :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

no já sice pc pouze na hry nemám, ale z zásadě hraju CS, HL a Dotu2 a to jsou všechno steamové hry (resp valve hry) a jsou funkční i na linuxu, takže pokud bych si měl udělat multimediální krabičku k domácímu kinu (muzika, filmy, fotky, hry), tak bych o tom asi přemýšlel - každopádně paralelně s tím mít alespoň notebook s windows ..

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja hraju například Starcraft2, Diablo3 urcite zase po datadisku budu...Pripadne třebas Settlers 7, coz je podle me velmi hraci nedocenena strategie, která při multiplayeru je narocnejsi na premysleni, nez drtiva většina jinych her..
Naopak doma vůbec nemam zadne "domaci kino" ani nic podobnyho:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co si viem ozaj predstavit je, pouzivat to na nejakom malom nettope pripojenom k 50" TV a streamovat tam hry z herneho pc v inej miestnosti. Ale to by muselo podporovat skutocne streamovanie aj hier mimo steam, inak to bude dost obmedzene.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Unika mi pointa toho napadu. Naco zapajat medzi PC a TV nejaky dalsi nettop ked staci dlhsi HDMI kabel ? Pripadne + USB kabel k prijimacu ked chcem beztdrotovu klavesnicu a+mys?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A tak si taky rýpnu.
Ač nejsem znalý linuxu (netvrdím, že se mi na něm ledasco nelíbí, a že kdybych věděl how-to tak bych ho snad používal taky) tak si tvrdím troufnout, že linux pro masy už tu je - Android, ano možná to není plnohodnotný linux, ale ale ve své podstatě to linux je.
A co se týče roztříštěnosti ... no asi proto používám doma i v práci na pc windows ... je to prostě jednodušší i pro komunikaci, potřebuju někomu něco vysvětlit? Ano správně řeknu mu kde to mám já a on to tam má taky ... v linuxu mozná leda přes shell, ale to už jsme moc daleko od GUI ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Ano správně řeknu mu kde to mám já a on to tam má taky ..."
Jo, pokud máte ovšem stejnou verzi a máte ji stejně nastavenou, že?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ale tak moc se windows zase nemění ... ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ovládací panel sa zmenil v 2000 XP Viste 7-ke aj v 8k-ke
Skúšal som niekomu radiť o Windowse cez telefón a poviem že sa to prakticky nedá teda ak nemáte pamäť na tie všeobecné názvy v troch jazykoch

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ked vidim hlody a bláboly na hernych veboch, kde ty ludia fakt nedusia kde je server a sedia pri CoD, tak to pochopim, ale tu by som cakal trochu viac.

Je uplne jedno ze je to linux, nech je to aj haiku, to je uplne sumak. Valve vykrocila novym smerom a tym je ulpna nezavislost. To neni nieco co sa splni za rok, to je dlhodoby beh na mnoho rokov, kedy mozeme hovorit o nejakych vysledkoch, a spravnost ukaze az cas (aj ked podla toho co vieme dnes tak inu moznost ani valve nema)

Preco chce samsung zacat tlacit vsade svoj Tizen ? Presne zrovnakeho dovodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takova technicka:

pokud mam linux a linuxove hry, je potřeba mit x86 HW, nebo to zbasti jakejkoliv jinej HW, rekneme ARM, nebo i jiné architektury? pac pokud by to nebylo vazane na x86, tak by mohli zacit mit Sony a Microsoft docela problém, Microsoft na dvou frontách zaroven :)) verim ze by se spousta firem chtěla pokusit pro tohle reseni postavit konzole třeba na ARM nebo Atomech

docela doufam ze linux Steam se poradne rozhejbe a presvedci to vic nez par lidi ze Windows nejsou třeba za kazdou cenu :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Niektoré distrá už majú ARM ako plnohodnotnú architektúru
Hry sú program ako každý iný to znamená že aj oni musia podporovať architekúru OS
Portovanie hier ktoré bežia na JVM je ale veľmi jednoduché

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak to pak doufam ze se někdo chytne a něco jako konkurenci k Xone a PS4 udela prave pro Steam s Linuxem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Praveze sa nechytne. Je to aj v clanku ze Valve nechce robit HW Steambox. Nemierene maju hlavne na skupinu uzivatelov ktori si najradsej skladaju HW sami ;-) Dolezita bude siroka podpora roznych konfiguracii (drivery), kvalitne naportovanie hier + nejaky ten marketing. To je vsetko viac nepotrebuju riesit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně že na steam stránce o SteamOS píšou o nabízení výrobcům HW ;-) Ano, nejspíš nehodlají sami vyrábět steambox, ale že by cílili jen na samostavitele??? blbost.....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

PS4 a XBone nie sú v zásade tiež x86?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doplnenie myšlienky: niekto niektorú konzolu hackne, nainštaluje tam Linux, naportuje Steam klienta ... šialené ale som presvedčená o tom že raz to niekto urobí, už len pre tú srandu :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A je to tady já jsem přesně věděl že se tohle stane tomu magorovi definitivně přeskočilo a myslí si že je osvícený nebo tak něco Gabe je prostě v koncích neměl by to už brát nebo to dopadne blbě...ten chlap trpí pocitem že je Bůh a to se mu krutě vymstí......za další kdo by si tohle nainstaloval do PC??? Jedině mentálně poškozenej člověk.....po mých zkušenostech ze steamu od dob jeho prvního vydání doteď a denního používání ,nuceného, jsem usoudil že Gabe je duševně nemocný a potřebuje pomoc.......peníze na to má tak co se děje?????!!!!!!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Prečo si *nútený* používať Steam? Nevieš nájsť setup.exe na inštalačnom DVD od hier? O.o Alebo nebodaj si nútený hrať hry od Valve?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

většina dnešních her vyžaduje aktivaci na nějaké herní platformě, ať už steam, origin, uplay atd... takže k čemu ti vlastně ten setup.exe je, když se stejně nějaké platformě s největší pravděpodobností nevyhneš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.