Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Valve vydal patch na Half Life (ano, na ten původní z roku 1998)

Takhle si představuji podporu produktu a ne to co předvádějí výrobci telefonů na který nevyjde žádný patch/update. Jen tak dál :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To nejde srovnat, tohle hrály nadšeně stovky milionů lidí :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

HL3 confirmed!!!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nedivil bych se, kdyby za tím byl Steam a podobné služby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by třeba zajímalo, jak se na 100% ví, že scénář k dalšímu HL nenapíšou původní autoři? Není třeba možné, že scénáře k dalším dílům už nějaký ten pátek ve Valve leží, nebo byly nedávno dodělány a proto se scénáristé rozhodli odejít? A teď už se jen čeká na něco/někoho jiného (technologie, grafiku, programátory...)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

treba proto, ze takhle to nefunguje? (: to neni inspirace pribehem napsanym na papire, tam autor prubezne pracuje s vyvojarema.. upravuje se podle realnejch moznosti, aktualnich financi.. co muze vypadat fajn na papire treba nefunguje dobre v praxi a musi se to predelat.. navic tu nekde bylo psano ze pred odchodem uz dlouho delali neco jinyho nez scenare..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano, ale spíš jde o hlavní linii příběhu... navíc to nebyli žádní zelenáči, kteří neví co a jak. Nebo jsou jen očekávání prostě až příliš vysoko.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Napisu to otevrene, jestli by meli jenom vydat 50/100GB balast jmenem Half-Life 3 od EA nebo Activision, tak necht radsi Gabe neproda prava nikomu a tohle pokracovani bude uz jenom v knihach, kdyz instaluju dnesni hry a vidim to silene zabirani mista na disku kuli jejich hi-tech ultra texturam pricem ta hra je u-delana ukazkove pro idioty a s herni dobou 5-7 hodin, musim blejt, navic se vetsina uz jenom primo idiotsky portuje z konzoli na PC.

Half-Life jednička vysla na jedinem CD nosici! ktery mozna ani nemel 700MB ale jenom 650 a tahle hra sla hrat cele tejdny, clovek si jak zastrilel tak pouzil svuj rozum, melo to proste logiku, nasledne kdyz vysel Half-Life 2 na jedinem DVD nosici sel hrat podobne hodne dlouhou dobu, jednoduse nejenom ukazkova grafika a nizke naroky(sel plynule s 2x AA hrat na Radeon-u 9550 Gamers Edition 128MB), a znova nutnost tez uzit rozum, ruzni protivnici, vynikajici hudba k tomu ktera naschval znela kratce a tim to clovek doslova hltal.

Co daji dnesni hry o zacinajicich kapacitach 20GB a vic cloveku/skutecnemu hraci? Fallout 4 plny detskych chyb z predchodzi verze, Duke Nukem Forever sracka, Crysis 2 a 3 jenom graficke orgie, Call of Duty po-srana serie, MoH rovne, jako myslet si ze s prominutim jenom najebu do ni UltraHD textury a tim je hra vyresena si muze myslet jenom debil, zastavam a budu si zastavat nazor ze textury ve vysokem rozliseni zkurvili kvalitu jak filmu tak her, k prikladu dnesni novinky v kine, Alien Covenant, novy Kong, nehlede na novy Transformers sou jenom obrazova onanie se vsude debilnim se chovani hercu, vetrelce vidim ve filmu 2x, Kong po prve nezdechne a TF5 je curacina takovejch rozmeru ze jsem se zved a rovnou odesel z kina, hlavne ze vic jak polovinu financnych prostredku urcenych na film/hru vynalozi na hi-tech rozliseni, seru jim na to nejenom ja ale i dalsi normalni lidi ktery doted zhlizi kvalitni filmy, hru a hudbu z let 1980 - 2007.

Kdyby udelali Half-Life 3 s texturama jedničky na jedinem CD a byla by stejne kvalitni jak predchozi 1 a 2 a za to vsechno stala 50€, koupil bych ji, jenze neni co koupit, Prey je mala vynimka ale stejne to neni original z roku 2006 kde se Indian pral s monstry z vesmiru.

A navic me sere jeste jedna podstatna vec, dost her zakazalo multiplayer po vlastni siti(krizeny kabel), k prikladu Starcraft 2, necht se pojebou a to doslova. - s prominutim

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Není třeba se rozčilovat. Ani se ti nedivím, když hraješ a koukáš na takový výběr :) Jako nevím, co jsi od Transformers čekal..
Zkus se vyhnout střednímu proudu a najdeš kvalitní filmy i hry ;)
Jo a diky za spoiler Konga :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasim, mam peknou grafiku hrat a kostickovane hry bych ze zasady nehral. Navic misto Half-Life mas dneska Black Mesa.

Co mi vadi, kdyz vyjde hra., ktera ma 20-50GB a ta grafika je tam strasna: Mass Effect Andromeda. Co teda zabira to misto na disku, kdyz to ma blbou hratelnost a jeste otresnou grafiku?

Hollywood je v krizi, ale zase se delaji pekne serialy, tam sla uroven hodne nahoru oproti drivejsku. Treba ted jsem dokoukal The White Princess a opravdu skvele napsane i zahrane!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dík za spoilery k filmom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HL na CD, HL2 na DVD, HL3 by byl na BD
Vau technologie se vyvíjí to je nám novinka....

To že kvalita her stojí za starou belu a nejsou žádné hry ze staré školy. Tak zato si mohou převážně sami. Dřív studia platila betatesterům, dnes platí betatesteři studiím. Nehledě nato že mládež nechce sedět u hry tak dlouho a chce všechno hned.... klesá kvalita příběhů, obtížnost i rozmanitost. Dnes to nejsou hry ale interaktivní filmy....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, souhlasím. Moje poslední hra je Fallout 3 z roku 2008, a přesně od toho roku ji mám taky nainstalovanou a rozehranej profil, kterej jsem ještě nedohrál - hraju to po pár hodinách ročně, pouštím to jen občas když mě zrovna chytne chuť zastřelit pár ghoulů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby jej udělali vývojáři Black Mesa, tak by to vůbec nemuselo být špatné...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím úplně s tím, že by dnešní hra mohla mít "grafiku" jako hra před 20 lety, ale chápu pointu tvého příspěvku, se kterou naprosto souhlasím.

Dávám +1.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu než souhlasit. Nové filmy jsou o efektech a příběh na nic. Hry totéž. Sice Hl bych s tou starou grafikou nehrál, skousl bych tu z HL2. Dik za tip na Prey

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pre Half Life 2 by som odporučil použiť tento mód:

http://cinematicmod.com/

Viditeľne zlepšuje grafickú stranku hry. Mám to odskúšané a je to super. Miesto pôvodného Half Life 1 je lepšie si zahrať Black Mesa. Samozrejme po tom, ako sa dostavia prerobené aj ostatné mapy. Tie by mali byť hotové na konci roka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně je Half-life opravdová herní legenda, která tehdy - v té dřevní době s Celerony 300, K6-II 400 a grafikami jako Voodoo 2, Nvidia Riva TNT2 - zasáhla opravdu téměř všechny a zrodila i další legendy jako třeba Counter-Strike. Pařívali jsme původní Half-Life v multiplayeru ještě po koaxové 10M síti na prvních panelákových víkendových LAN parties, mapy jako Datacore a další byly velká řežba :-)

Zrovna nedávno jsem si udělal radost a pořídil si AGP desku Asus P5PE-VM (LGA775), do které jde dát Celeron 450 a zároveň na ni nainstalovat Windows 98SE - a všechny tyhle retro superpařby si dát s velkou dávkou nostalgie po chvílích znova. Half-Life, první Alien vs. Predator, Sin, Soldiers of Fortune, ARMA, Mechvarrior 3, Command & Conquer: Generals, Porsche Unleashed, Wolfenstein: Return to Castle Wolfenstein, Unreal, System Shock 2 a další a další... Těším se jak malé děcko :-)

Ještě doplním: Nezdá se, ale Atomic Bomberman po síti ve čtyřech je hodně velká kruťárna :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ked uz DM mapa pre HL1, tak to musi byt Crossfire! ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

W98SE jsem provozoval na C2D E8400 s deskou od Gigabytu, nejlip Intel chipset. Akorát je problém, ten systém nesnese víc než 1GB RAM. Daj se udělat úpravy, aby šel provozovat i s vyšším množstvím RAM, více na stránkách rayer. g6.cz. Grafika nejnovější co šla použít, byla nějaká nvidia 7800 s neoficiálními drivery již do Express slotu, nemusí být nutně AGP.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nevím jak vám ale mě přišly W98 hodně nestabilní, bylo to horší jak W95, ty jsem měl radši a pak WinMe na který mnozí nadávali ale mě chodily báječně. Co já se s 98 nazlobil, padání, zasekávání systému že do pár měsíců po intenzivnějších instalacích/deinstalacích programů byly úplně k nepoužití.
Pak hraní Duke, Heretic, Blood - zábava to jo, ale ta grafika děsná, dneska bych se nevracel ani kdyby mě za to platili. Naštěstí od Vist už je stabilita systému úplně na jiné úrovni, pokud se to nepřežene s taktováním nebo není smůla na blbý ovladač tak systém drží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak chceš, ale sám se připravuješ o možnost připomenout si herní klasiku (skoro) v originále :

Duke 3D - http://www.eduke32.com (mohl by už fungovat i Blood - stejný Build engine - ale nevím, neb s ním byly vždycky problémy a nejnovější verze tohoto softu jsem léta nezkoušel)
Heretic - Zdoom/GZ Doom (je toho víc, ale třeba) https://zdoom.org/index

Dá se najít, když se hledá. Tyhle hry byly tak populární (a komunita souhlasí s tvým názorem o "děsné grafice"), že se tomu prostě dodnes věnují...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jo, kámen úrazu je ta grafika, co pamatuju tak nejhorší to bylo v Heretic, tam mě po dvou hodinách z toho začla bolet trochu hlava. Jinak, dneska Duke je fajn s HRP packem, na tom se docela vyřádili :-)
Ale už je to taky ukončený, teda vydrželi se s tím patlat dlouho. Kdyby to bylo předělaný jak se tenkrát slibovalo do Unreal 3 enginu tak by to bylo už někde jinde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dost z těch her se dá i dnes pořídit a hrát. Relativně nedávno jsem si třeba pořídil Generalse na Origin. Na Steamu mám Wolfensteina, HL1 nebo Armu... Teď třeba hraju staré Brothers in Arms.
Nejde to ale vždycky úplně hladce, přecijen kompatibilita už není taková..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.