Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vega je zhruba stejně velká jako velký herní Pascal, GP102: 484 mm²

takze Vega bude vykonnostny konkurent gtx1080? 2.polovici 2017? koduri by mal dostat preventivny kopanec(nie za vykon, ale za 7mesacne zavadzanie verejnosti)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

projel jsem ten clanek dvakrat ale o vykonu gtx1080 tam nevidim nic.. muzes citovat, na co vlastne reagujes?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Podľa predbežných výsledkov Vega FE je niekde medzi 1070 a 1080. Nečakám žiadne zázraky, RX Vega s novými ovládačmi dá max 15% zlepšenie, čo bude o chlp lepšie než 1080, ale stále ďaleko za rovnako veľkou (!) 1080Ti. A s obrovskou spotrebou.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

'' s novými ovládačmi dá max 15% zlepšenie ''

zdroj informace.. vlastni fantazie? nebo se pletu? (:

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Obr na PCtuningu....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

to je pak jasny, tam nechodim.. kdyz na zahrade zvednu viko od zumpy a kouknu dovnitr, dostanu srovnatelne kvalitni informaci.. proc ale nekdo obsah pctuningu taha sem? si to reste tam.. (: nebo tam obr zakazal diskuze?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

10% tipují na PCPerspective, na GameNexus také tvrdí že se nedají čekávat zázraky... Obrových 15% je docela optimistické číslo oproti tomu co tady publikovali lidi co to měli v ruce.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

'' co tady publikovali lidi co to měli v ruce. ''

aha.. takze kdyz si vemu FE do ruky, tak na ni nekde najdu drobnym pismem napsano, o kolik rychlejsi budou drivery pro RX? (:

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

K zamyšlení je už jen to, že bychom za nejlepší zdroj informací o výkonu nevydaného Radeonu měli považovat dva zahraniční redaktory, kteří k příležitosti předešlých vydání nových modelů vyjadřovali silné ukřivdění, protože jim AMD nedala vzorky na testy a nepozvala je na nějaké akce. Takoví lidé budou mít jistě nejspolehlivější informace a nejobjektivnější názory.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Počkáme a uvidíme, ne? 15% je běžných u jiných karet od AMD, takže nevidím důvod, proč by najust úplně překopaná architektura GCN nemohla růst podobně, nebo ještě víc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Počkáme a uvidíme, ne? 15% je běžných u jiných karet od AMD, takže nevidím důvod, proč by najust úplně překopaná architektura GCN nemohla růst podobně, nebo ještě víc "

Ano, "počkejte si" , to je nové motto Radeon Technology Group.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co tě žere? Čekáš s nákupem, máš naditou prkenici? ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mě nežere vůbec nic, ale koukám že hodně lidí ano :-D Myslím, že by měli Vegu ještě o rok odložit ;-) možná by pak ten výkon byl o chlup lepší

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obrmajere, tvé výplody evidentně tady nikoho nezajímají.
Až si budeš chtít Vegu koupit, tak si zanadávej, ale takhle ze sebe děláš jen blbce, který "hejtuje"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro většinu diskutujících tady je stejně vega naprosto nedostupná karta a mají buď starou šunku nebo současný low end. Proto taky časté naivní předpoklady jak něco bude silnější než něco jiného aniž by si uvědomili o jakém výkonu navíc vlastně mluví.

Tak jak tak Vega FE nemá přesvědčivé výsledky. někdo namítne že to není herní karta. Správný gamesník by se nejdříve zeptal proč je na té kartě switch na gaming mode

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to bylo jen 10-15 %, tak by všichni šéfové AMD grafické divize museli spáchat seppuku, něco takového schválit, když by naprosto stejný výkon dostali die shrinkem Fiji za defakto minimální cenu.
Vega nefunguje, tam je něco špatného, ten výkon je na highendové parametry tragický, plánovaný výkon na těchto frekvencích musí být minimálně na úrovni Titanu, spíše více.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to tak mělo být? Proti FuryX to má +- 35% náskok, pokud přičteme těch 15% je to 50% výš než FuryX.. 50% je to co +- mezigenerační růst u polarinus, proč by tomu nebylo podobně tady.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože by udělali obr čip za strašné prachy jen aby získali 15 %? těch 35 se nepočítá, je to dané jen vyšší frekvencí, kdy by kklidně zmenšené Fury mohlo dát v těch frekvencích také 50 %.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zmenšené fury by třeba nedosáhlo té frekvence. 50% výkonu navíc mezi generací rozhodně není málo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jirko, ty jsi klaun. Než vylezla informace o nefunkčním Draw-Stream Binning Rasterizeru a dalších zatím disabled funkcích, byl jsi přesvědčen že je to konečný výkon i herní RX Vegy. Dneska už jsi ochoten jít na 15%. Já myslím že to je dobré znamení :-). Teď nám tu budeš tvrdit, že i 20-30% navíc u RX by bylo málo, tzn. jsi v podstatě i ty sám přesvědčen, že minimálně tolik herní Vega navíc mít bude a jen si dopředu vytváříš alibi jakože jsi měl pravdu. Člověče asi se ti v životě ještě nestalo, že bys jednou pravdu neměl - No nejsi ty egocentrický blb? :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

AMD prodává za 1000 dolarů něco nefunkčního, tomu říkám sebedůvěra, nebo snad AMD něco o tom rasterizeru potvrdila nebo je to spekulace jednoho redaktora kteoru fanoušci AMD vzali za jasný důvod mizerného výkonu stejně jako async compute přikládají magický růst výkonu v DX12...

Jediné co tvrdím že že nějaké spásné optimalizace driverů neexistují a třeba PcPerspective přímo v rámci testování říkali, to bude max 10%. Osobně jsem k driverům skeptičtější a spíše si dokážu představit nahnat nějaké procenta třeba vyšším taktem.

V 30% růst výkonu fakticky nevěřím, nicméně ano bylo by to málo, po tom co AMD tu kartu hypuje a srovnává ji s TitanXp a VegaFE + 305 je pořád o kousek méně než 1080Ti natož TXp. Jelikož tyhle karty tu jsou můžu si je koupit, tak mě zajímá něco výkonějšího, ale ne o 5-10% spíše tak 50%.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nevim, jsem vlastne uplny laik, ale kdyz vemu zkusenosti od konkurence, tak v pripade, ze vyjde nova hra a ja neupdatuju ovladace a hru spustim, hra jede v extremnich pripadech i o 50% hur. U amd jsem porad v mezich max 10%, spise mene. Daleko vetsi prinos vidim v aktivaci toho spesl rasterizeru, pokud teda nejde v pripade amd jen o nejakeho bajneho jednorozce. Nvidia tim ziskala zhruba 35% vykonu navic a pokles spotreby o polovinu. Pokud by to bylo takhle i v pripade RX Vegy, bylo by to vazne supr, ale vyvstava neprijemna otazka, proc to ma FE vypnute, proc to neni aktivni? Jde jen o radu optimalizaci pro vsechny tituly a amd jen nestiha? Nebo jde o neco horsiho? Jakoze to nepojede nikdy ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, to je asi otázka, po které všichni zatím marně pátrají. Už zazněly i názory, že půjde dokonce o opravu (revizi) čipu, tedy možné je zatím vše, dokonce i varianta "nikdy"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych na dohady OBRA z PC tuningu : http://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/473....
Jedno je jisté, RX řada úspěšně pokulhává za výkonem Nvidie a podpora nejnovějších standartů bez valného užití v době morální životnosti karty moc AMD do karet nehraje. A což jestli přijde na trh Volta:/...
Já bych tak skeptický nebyl. Přece jen čekám na ty revoluční optimalizace a až po půlroce ladění můžeme soudit, zda se dá o konkurenci GTX1080Ti mluvit;)... Otázkou je zda budou čekat i ti, které peníze na novou grafiku pálí v kapse už teď....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no skvely, par dnu zpatky tu byl clanek ze msi dostala prvni specifikace karty na papire a obr si mysli ze mu nekdo uveri, ze vyrobci uz maj mesice testy vykonu (:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tiez by som chcel verit ze nejako zazracne da rx vega +40-50percent vykonu od FE verzie navyse, aby bola taka dobra ako gtx1080ti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč se pořád mluví buďto o 10-15 %, nebo na druhé straně 40-50 %? Je tolik pěkných čísel mezi ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

10-15% ma byt dosiahnutych nejakymi optimalizaciami a tiled bazed rasterizer (podla teba) . a 40-50% ma byt jedine v pripade, ked chce byt lepsia ako 1080TI :) (a z dovodu aby sa zaplatil vyvoj - najma ten pamatny plagat - poor Volta) :) a medzi tymi cislami je ktore cislo, co sa ti tak paci?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu co furt řešíte, důležitý je výkon/cena. To že to nebude high end víme všichni, ale high end prachy nedělá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze koduri sa vyjadril, ze hoci tento segment(highend) tvori len cca 14percent z kolaca, zisk z neho je 80percent(niesom si isty presne cislami, ale cca by mali sediet)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli rozumím správně, 14 procent prodeje high end ok. Ale těch 80 procent bude marže v highendu, ale ne podíl na zisku prodeje grafik. High end nikdy velký podíl na celkovém zisku nedělal v jakémkoliv odvětví.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, HighEnd generuje zisk. Je rozdíl, když kartu lze prodat za 500, či za 2000 či 4000 USD. Viz Apple,. který dělá jen HighEnd, i když má celkem malý koláč trhu, tak má přes 90 % zisků z celého trhu a je nejbohatší firmou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To číslo jsem tu asi zamotal já, tak jsem nebyl líný to najít:

high end je méně než 15 procent trhu ale víc než 66% marže

http://www.nag.co.za/wp-content/uploads/2017/05/AMD-2017-FAD-Radeon-Risi...

Ke konci t0 preyentace jejich finanční ředitel říkal, že aktuálně měli třeba v CPU nízký share jen v low segment a že Ryzen je dává do high segmentu kde je zisk - nepoužil slovo margin, ale RAVENUE. V příštím roce chtějí mít cca 40% ZISKU z Premiových produktů. V roce 2020 dokonce nějakých 60%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem někde psal, že tile-based rasterizer zvýší výkon o 10-15 %? Je možné, že jsem sklerotický (v tom případě prosím o link), ale nevybavuju si, že bych kdy k podobnému závěru došel a nenapadá mě ani to, jakými úvahami bych k němu mohl dojít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

taky je rumor na internetoch v tychto dnoch
na to reagujem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není to úplně jedno, jak velký je to jádro?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když není karta, tak je alespoň o čem debatovat...

P.S. Hlavně že klikáme, ne?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pre zákazníka je jedno. Pre Lisu Su ani nie, pretože vidí kto má lepších inžinierov a AMD to nie je.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Z velikosti jádra soudit na schopnosti inženýrů ? Co třeba vliv výrobní technologie a její omezení ?
omezení možností investic ? Co to, že Rory Read málem poslal AMD ke dnu ?
Čecháček (pardon Slováček) s rozhledem dělníka se vyjadřuje k výrobě čipů ? Směšné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"A není to úplně jedno, jak velký je to jádro?"

pro AMD to evidetně jedno je a zřejmě ani výrobní cena není problém ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice sa o tom nikde prilis vela nepise, ale je coraz viac pravdepodobne, ze AMD neplanuje pre hernu Vegu ziadnu mainstreamovu cenu. V opacnom pripade myslim, ze by uz bola dnes na trhu s klasickym priebeznym navysovanim vykonu cez ovladace. Ibaze teraz sa zda, ze potrebuju nastavit vhodne frekvencie a vhodit na trh uz optimalizovanejsie ovladace, aby bol produkt uz pri inicialnych recenziach zaradeny vyssie. Samozrejme hlavne preto, aby to obhajilo vyssiu planovanu cenu. Obavam sa, ze cenami konkurencnych Geforce to teda nepohne. Momentalne je to vsak vdaka kryptobaronom len hypoteticka uvaha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mainstreamová má být Vega 11

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak G104 je mainstream čip a zatím vega nepředvedla lepší výkon. Tzn. je výkon to má jako mainstram, byť z top části. Bohužel pokud výkon nebude výrazně - rozuměj pár procent pod 1080Ti, tak se obávám že Vega nebude prodejní hit za cenu GTX1080, tzn 500 dolarů a bude muset dolů, jenže větší čip, HBM paměti.. nákladově bude Vega výše než 1070/80. Jak tuším říkali na PCPerspective, FuryX byl marketingový fail a zdá se že Vega na tom bude podobně.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

„G104 je mainstream čip“

Doporučuju vygooglit význam slova mainstream. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ANo 1070/80 považuji za mainstreamové karty a spousta diskutujících, zvlášť fanoušků AMD taky, neb v době kdy vyšla 1080/70 tady všichni tvrdili jak to není high end...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. Vegu RX este nikto neotestoval.
2. Medzi GTX1080 (non OC) a 1080Ti je 40% vykonovy rozdiel, takze Vega RX nemusi byt par % pod 1080Ti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"zatím vega nepředvedla lepší výkon"

Mluvil jsem snad o vega RX? Mluvil jsem o vega a jelikož tu je jen FE, tak je logické o čem byla řeč. RX Vega ale nebude jiná, ten silikon je naprosto stejný.

No spíš mezi 1080/80Ti vidím 35% výkonu. Pokud by vega měla být na 1080Ti, musela by přidat aspoň těch 40% a tohle drivery nepřinesou.

Problém je že když tady bude Vega RX s výkonem GTX1080 + 10 procent a bude za cenu 1080, tak 1080 je jasná volba - provozně výrazně horší a "no name". Víme z historie že třeba RX390/390X byly lepší karty než GTX970, ale na prodejnosti to nebylo vidět, rozhodla známá značka a provozní vlastnosti. Aby byla taková Vega prodejná bude muset s cenou pod 500 dolarů, ale to asi není cenovka za kterou tohle chtějí v AMD prodávat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Vega nebude prodejní hit za cenu GTX1080, tzn 500 dolarů a bude muset dolů"

Tu hovoris o Vega RX. FE stoji 1000$ takze o tej si hovorit nemohol.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

samozřejmě že ty víš nejlépe o čem jsem já mluvil. Pro mě je prostě Vega čip, nemůžu za to že na tom AMD staví víc karet :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je uz oficialne oznameno, kdy se Vega (herni karty) dostanou na trh? Uz jsem cetl o spouste terminu a ztratil jsem prehled..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Herní Radeony RX Vega mají být formálně představené na Siggraph, tedy na přelomu července a srpna:
https://twitter.com/Radeon/status/881233662821486593
Pokud z nějakého důvodu nedojde k odkladu, čekal bych zveřejnění recenzí a zahájení prodeje do týdne poté.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Byl bych v klidu čistě teoreticky Fury X jede na 1050Mhz Vega RX pojede cca 1500Mhz což je o 43% víc. To by se blížilo výkonu GTX 1080 už jen co se frekvence GPU týká bez dalších změn. Jenže navíc je to karta ob generaci polarisu novější. Má HBM2 namísto HBM, no a v neposlední řadě přešla z 28nm na 14nm. Spíš bych to pasoval, že to AMD ladí na úroveň 1080Ti ptz na 1080 už to musí mít teď levou zadní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Vega na 1500 Mhz musí dávát Titana, ale sotva dává 1080 a to je ten obrovský problém. A bohužel stejně srovnatelný výkon je v profesionálních aplikacích.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady bych jen upozornil, že FE reálně běží okolo 1350-1400 MHz, vyšší takty v komplexnější zátěži nenastavuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, což je dost fail, při 300W spotřebě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží, jak na to člověk nahlíží. Pokud bere FE jako hotový produkt pro profi sféru, tak nabízí výkon v profesionálních grafických aplikacích v průměru vyšší než Titan Xp (oproti kterému je o $200 levnější při spotřebě o něco vyšší). To fail není. V profesionálních grafických aplikacích je FE plně srovnatelná s Quadro P5000, která je dvakrát dražší, čímž je spotřeba více než kompenzovaná. Takže tohle fail taky není. Ve výpočtech válcuje všechny jednočipové produkty, které jsou aktuálně na trhu, takže je má i přes 300W TDP lepší poměr výpočetní výkon na watt, což taky není fail. Cíloví skupina si to evidentně dobře uvědomuje, jinak by karta nebyla obratem vyprodaná. Že si určitá skupina uživatelů nenechá FE utéct, nastiňovalo už to, že FE bude nejlevnější 16 GB grafika na trhu a ještě vybavená profi ovladačema.

Fail by byl, pokud by herní RX běžela na 1350-1400 MHz, přitom nabízela herní výkon FE a to vše při spotřebě 300 wattů. To je ale předčasné hodnotit, protože chování RX neznáme a nelze vyloučit, že nabídne o 20-25 % vyšší výkon, nebo poměr výkon / watt než FE. Pokud by se ani výkon ani poměr spotřeba / výkon neposunul o více než 10 %, pak by se dalo uvažovat o tom, že něco nefunguje, jak bylo plánováno.

Stejně tak je nesmyslné občas se objevující tvrzení, že Vega byla navržená jako konkurent GTX 1080. Pokud by AMD měla podobný cíl, mohla použít přetaktovaný die-shrink Fiji, nebo zdvojnásobit Polaris 10 (4608 SP, 64 ROP, 512bit). Obojí by tento účel splnilo. Cíle AMD byl návrat do high-endu. S ohledem na menší jádro než u Vegy asi ne zabiják GP102, ale zcela jistě to byl produkt, který by v některých ohledech dokázal GP102 konkurovat a zařadil do nabídky AMD produkt pro high-end segment, kde jsou výrazně vyšší marže.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to fail. Srováýnvat s Titanem bez profi ovladačů je mimo. Ano P5000 postavená na mainstreamovém čipu je 2x dražší, ale to jen ukazuje, že se AMD nefunkčností Vegy okrádá o příjem, je to obchodní fail. Navíc FE nemá profesionální certifikace. Kdyby nebylo Ryzenu, tak by to byl konec AMD na burze... A výrobci profi sestav, jako HP, Dell apod, nebudou z 300W spotřeby vůbec nadšeni.
A v profi sféře se na spotřebu hledí. Ono je rozdíl mít doma jednu 300W kartu místo 180W, a mít v práci např. těch karet 20! A v profesionální oblasti jsou ceníkové ceny a reálné nákupní ve větším množství samozřejmě jiné.
Dále, my vůbec nevíme, jak FE reálně počítá. Jedna věc je teoretický výkon, ale druhá opravdový. Když v profesionálních aplikacích 9TFOLPS karta se vyrovná 13TFLOPS, tak je klidně možné, že tomu bude i při výpočtech.

A že nadržení Early Adopters skoupí pár tisíc karet nic neznamená. Vega je "rozbitá", a AMD ji nutně musí co nejrychleji spravit. Anebo co nejrychleji udělat die-shrink Fiji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Napadá Vás proč bude Apple dávat Vegu do svých produktů ? Proč si tu grafickou architekturu licencoval Intel a proč bude i v konzolích ? Podle toho co píšete to vypadá, že ve firmách Apple, AMD, Microsoft a Sony pracují naprostí idioti. Ale rozumím, jste odborník že :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aple preto že je to lacné.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

grafiky od intelu taky bere protoze jsou levny? (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dajú sa odpojiť?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to jste někde zaslechl, nebo Vás to teď napadlo ? Procesory od Intelu bere protože jsou také levné ? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mají dobrý poměr výkon/spotřeba/cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to asi budou stejné vlastnosti vegy :) Ani jsem nečekal, že si tak hloupě naběhnete.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

???? Ano, proto je naděje, že Vega jen nefunguje jak má, jelikož její výkon/spotřeba je tragická. A ne, jak Obr blábolí, že má výkon, jaký měla mát vždy. Pokud bude výkon alespoň na úrovni Titana, tak to bude vyhovující i pro Apple.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo třeba proto, že není třeba proprietární binární blob, aby to fungovalo? (viz "kvalita" OS driveru nvidie) :-)

Někdy je ta technicky nejjednodušší odpověď ta nejsprávnější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Binárny blob pre AMD v OSX si robí Apple sám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O tom právě píšu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ano, důvodů může být mnoho. Na rozdíl od řady specialistů tady jsem se aspon podíval na web téhle karty u AMD. A co jsem zjistil? Volně stažitelné pluginy Radeon PROrender do 3dsmax, Maya, Blender, Solidworks. Jenom těžko testovali v tom jediném publikovaném testu přímo s těmito pluginy. Také si vůbec nikdo nevšiml drobné informace, že karta podporuje hardwarově enkodovaný multistreaming do H265. Apple je etalon pro videoeditaci pro spoustu lidí. Mimochodem Sám mám GTX 1060 a brzy jsem narazil na vyčůranost Nvidie s tím, že omezují HW enkodování videa pro herní karty pouze na 2 streamy. Část diskutujících jenom proto, že si neumí představit využití poloprofi karty píše o jakýchsi failech. Otázkou je zda to není jen fail jejich představivosti a úzkého vidění. Rozhodně pro mne osobně raději tuto kartu od AMD za 30 tis. než Quadro P5000 za 52.000,-. Stejně tak pokud budu mít malé studio např na návrh koupelen, malé architektonické studio s vizualizací, tak si pečlivě zvážím, zda Nvidii platit navíc á 20 tis. za jejich edici Quadra.
Bylo to řečeno mnohokrát. Vážení hráči: tahle karta není pro Vás! Stejně jako žádná edice Nvidia Quadro. Kapišto?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak před 15 minutami o těchto pluginech napsal článek pan Ježek. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jako alternativa proti Quadro pro menší uživatele to je celkem výhodná nabídka, pro větší odběratele už tolik ne. Problém je to ovšem pro AMD, když prodávají kartu, která je výrobně mnohem dražší za 1000 USD, oproti 2000 u konkurence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco mi uniká, nebo proč je neustále řeč o Quadrech? Konkurent Quadra bude tato Vega: Radeon Pro WX 9100. F.E. je specifická Vega pro herní vývojáře, AMD to už tisíckrát napsalo, ale lidi to stejně furt budou jak blázni benchmarkovat ve hrách a porovnávat s Quadrem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A s čím se to jako má porovnávat? Ve hrách ne, v profi aplikacích ne, ve výpočtech ne (od toho je Instinkt)? Tak k čemu? Asi k vaření párků, dle vás.
Radeon Pro nebude nic jiného než FE s certifikovanými ovladači. A pokud se výkon nespraví, tak nechci vidět tu marži AMD, aby prodávala 500mm2 kartu s certifikací za 1000 USD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O pár příspěvků výše haníte F.E. že nemá certifikace. Tak si teda rozmyslete co vlastně chcete. Srovnávat není s čím, že nemá NV kartu stejného zaměření není chyba AMD.
Lidi jsou hloupí, že ztrácí čas zabýváním se kartou pro mizivé promile uživatelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve vaření párků to jistě nebude mít konkurenci mezi aktuálně prodávanými grafikami :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kecas, 1080Ti Strix tie parky uvari urcite rychlejsie ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A všiml jste si, na kdy jsou ohlášeny ty produkty? Nelépe na konec roku, většinou na příští rok. Vy my evidentně nerozumíte. Já neříkám, že Vega je špatný čip, jen píšu, že momentálně nefunguje jak má, že jeden max. Na 70, ale možná i jen 50 % svého potenciálu. Předpokládám, že tito odběratelé počítsjí s tím, že se ten problém za ten čtvrt až půl roku odstraní, nehledě na to, že si Apple dělá ovladače z velké části sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsem to správně pochopil a jsou li to pravdivé údaje tak je možné stabilně taktovat na 1697Mhz /1100 HBM2.

https://www.youtube.com/watch?v=YflRl9np70k

Tím chci říct že 1500 MHz u RX není nereálný.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U prvni generace HBM se mi osvedcilo vubec je netaktovat. Jednak to nemelo vubec zadny prinos, pac pro fiji, jedouci na krev, pameti HBM na zakladnich 500MHz nepredstavovaly ani zdaleka ono povestne "uzke hrdlo", proste a jednoduse to i v zakladnu byl naprosty overkill. Skoda jen, ze jsem nezmeril pod jakymi takty by to na vykonu konecne zacalo byt znat. A jednak k taktovani HBM se neda pristupovat, jako ke konvencnim gddr. Byly citlive na napeti, dalo se zvedat jen o urcity pocet MHz a hlavne hodne rychle zacaly se zvysujicim se napetim degradovat.
Je to jen odhad, ale HBM2 na tom budou ve vsech bodech podobne, takze bych zustal u taktovani jadra a na pameti se vyprd, alespon do bodu, kdy to nezacne mit nejaky prinos.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak co se týká taktování, tak první HBM to byla docela mizerie , ale že to nemělo žádný přínos? To bych teda netvrdil. Naopak i malé přetaktovnání pamětí přinášelo boost ve výkonu, což mě přivádí k myšlence, že i přes obrovskou papírovou propustnost těch pamětí tam je evidetně nějaký bottleneck.......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A mas to necim podlozene? Protoze ja tu kartu mel a v 3d marku to nemelo zadny prinos. Skore skalovalo pouze s takty jadra. A jak si predatavujes male pretaktovani? Co si vzpominam, tak prvni inkrement byl 45MHz a druhy 55MHz, takze 545 a 600MHz, coz je celkem dost, na to, ze to nemelo zadny pozitivni efekt.

On je prave problem dogooglit se nejake rozumne odpovedi, kdyz kazdej napise skore v zakladu 1000/500 "tolik a tolik" a pak oc skore 1150/600 "tolik a tolik + 15%", coz odpovida navyseni taktu jadra. Rozumnejsi by bylo provezt OC jadra s pemetmi v zakladu a pak pretaktovat i ty. Vsadim se, ze ve hernich benchmarcich bude rozdil ve vykonu v ramci chyby mereni.

Bohuzel, kartu uz jsem prodal, ale u moji Fury melo nejvetsi prinos odemknuti sw locknutych CU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"With both the memory and the GPU core overclocked by 8% we see a performance improvement of roughly 7% on average with a few exceptions showing results below that and above that figure. In a number of games the resulting 41MB/s bandwidth uplift from the memory overclock contributed to the overall performance improvement by a significant margin. Notable games in which this was the case are Batman Arkham Origins, Battlefield 4, Dying Light, Hitman and Splinter Cell."

http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2015/07/AMD-Radeon-R9-Fury-X-...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tak v mem pripade asi spatny vyber sw. Zkusil jsem 3d mark a unigine a nic, tak jsem se na to vybod. Nicmene vidim, ze to neskaluje u vsech titulu. Pak taky vidim, ze nepovolili powerlimit, coz je zasadni chyba, pak jim to muze ukazovat hovadiny, dalsi vec je, ze minimalne u BF4 neni vestaveny benchmark, takze vysledky o par procent muzou letet... atd. Proste wccftech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ty testy nedelal wccftech, ale francouzi. :-) wccftech to jenom copy pastnul do sveho clanku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PCPerspective měli stabilně 1440. GamerNexus dokonce šel k 1600.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak čím by to mohlo být? že by stále ladili ovladače? :-) Ještě na to mají cca měsíc :-)
Jak říkám to chce klid...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Existuje několik hypotéz, z nichž za pravděpodobné považuju dvě. První vychází z toho, že nové prvky architektury nefungovaly stabilně, AMD proto hledá řešení v ovladačích a situaci zatím vyřešila tak, že vydala FE s ovladači, které mají všechny nové funkce Vegy deaktivované (krom výpočetních) a stejně tak mají vynechané i herní profily. U profesionální karty není absence prvků zaměřených ne herní výkon klíčová a naopak je klíčová stabilita. Tady nejde o jeden měsíc času, klidně může jít o problém, který se řeší už několik měsíců, ale odhadovaná doba na řešení prostě mohla být o měsíc delší, než termín, ve kterém AMD slíbila vydání Vegy (červen 2017).

Druhá možnost je, že příslušné problémy byly řešeny novou revizí čipu a ta bude hotová až v půlce léta. Takže stávající revize nemá dané funkce aktivní a šla na trh jako levná profi karta s 16 GB paměti a profi ovladači - a plně funkční revize bude vydaná jako herní karta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poloprofi, ne profi...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

taky existuje hypotéza, že to prostě posrali, stejně jako kdysi s Radeonem R600 i když co si vzpomínám, tak ani ten neměl tak tragický výkon jako Vega10 k současné konkurenci ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

R600 byl moc inovátorský, pak z něj vývojem udělali skvělou HD 4000 řadu.
Vega prostě zatím nefunguje jak má.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč tedy Koduri říkal že nedočkavci si to mohou koupit na hraní ale že VegaRX bude mít lepší poměr cena/výkon?

Navíc prodávat něco "profi" ale rozbité? No to není moc profi :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.