Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD potvrdila Vegu s HBM2 pro notebooky

Vega s HMB2 je jako Colombova manželka. Všichni o ni mluví a nikdo ji nikdy neviděl.
Navíc desktopová karta s Vegou, výkonem jako GTX 1080(180W) s očekávabnou spotřebou 275W-300W není žádná výhra, pokud nejste akcionář ČEZu v zimě.

No aspoň děti nebudou pařit hry v létě :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mohu tě ujistit, že Vega při spotřebě 300 wattů opravdu nebude mít výkon GTX 1080 při spotřebě 180 wattů. Nechám na každém, jak si to vyloží.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

btw, mozem ta ubezpecit, ze gtx1080 nema spotrebu 180W :)
180 je take nic nehovoriace cislo priemernej spotreby
http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1080-pascal,4572-...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Píšou toto:
"Bottom Line

The 180W boundary is never crossed without overclocking. In fact, exceeding it would be impossible according to the engineers we asked. We repeatedly double-checked our results using different intervals, and the only measurement that gave us somewhat higher readings was 10ms interval (likely due to the measurement being less accurate)."

Hranice 180Wattů není překročena bez přetakování. bla bla.
Chessmate.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Veku maji na kazdem krame, Vegu nesezenes. :-) Az bude, pak si povime, ale zatim nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V dnešní době si můžete objednat veky i rohlíky třeba přes rohlík a nemusíte do toho krámu ani chodit :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přítelkyně chodí pro rohlíky i s krámama, i když po víkendu nemůže ani chodit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak, ale proč pořizovat GTX 1080 low-end, když tu máme zbrusu nový a lepší 1080 Ti mainstream? 1080 bude brzy rok stará karta, to nemá smysl kupovat, leda tak bazarově třeba do HTPC nebo tak něco.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože GTX 1080 na porno v 1080i stačí.
A 100% Colombians' coke taky není zadarmo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bude vítěz tak jako tak:). Když se nová GCN moc nepovede, tak získám levně kartu s HBM2. Když se povede, tak se aspoň nebudu cítit jako blbec co koupil předraženou nvidii se zastaralou VRAM a jen frekvenčně vyhoněným výkonem jinak zaostalé architektury a vypláznu něco navíc za předražený vyšší mainstream/highend.

Pro mě je volba jasná - pokud kartu nad 7000 Kč, tak jedině s HBM2. Přesvědčila mě už první generace, tudíž i tyhle řeči o božských vlastnostech HBM2 mohou být o marketingových 50% přehnané a názor nezměním.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S NVIDIA jste mohl mít výkon už celkem dlouho, na AMD musíte čekat několik let a nedopadá to úplně dobře.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen dopadl bombasticky a RX 480/470 mají vlastnosti, které uspokojí 95% uživatelů. Ani na toho Ryzena nebylo čekání zas tak nesnesitelné, protože desktopová FX utáhnou mnohé a po notebooku velký výkon nechci, spíš nízkou cenu, protože je to pro mě spotřebák na 2,5 roku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já taky radši podpořím vývoj než marketing.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

První generace tě Mirdo přesvědčila? Vždyť Fiji bylo jedno z nejhorších GPU co AMD vydalo za poslední dekádu (možná to nejhorší). Když bylo nové nedokázalo porazit příméhop konkurenta v podobě GM200 (a to ani ořezanou verzi v 980ti), má jen 4GB Vram (a ne fakt to neni ňáká magická cache, je to normální Vram), a jak jde čas tak se propadá více a více protože je to špatně navrženej čip plnej bottlenecků, dnes ve spoustě her hraje plichu jen s RX480. Tak jestli tě tahle generace potěšila tak to dej bůh...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To není pravda, v době vydání to bylo na poměry AMD celkem povedené GPU.

TDP jen 275W, nižší než 290X/390X ale s vyšším výkonem, spousta vychytávek pod kapotou. Co se týče HBM, bylo to takové funkční demo na GTX 980 Ti founders edition moc neztrácela, AMD zlepšilo i kompresní algoritmus. Hezké je také, že má by default vodníka, karta tak neváží 5 kg a nezabere tři sloty + je to tiché a relativně studené.

980 Ti ale běžela na vyšších taktech, má mnohem větší OC rezervu a většina vydaných karet jsou OC takže výkonnější 980 Ti je + má 6GB VRAM.

980 Ti také byla o fous dražší a Fury X levnější, na speciální úlohy byla i Fury X lepší.

Velmi zajímavé GPU byla také Fury Nano, nicméně tam to AMD zabilo cenou.

Fury X má typicky výkon vyšší oproti RX 480 cca o 30%. ale začíná se to zmenšovat, jelikož AMD primárně ladí drivery pro Polaris generaci.

Ale jinak máte pravdu, NVIDIA je určitě lepší volba, typicky má nižší spotřebu, méně topí, má vyšší výkon, frekvence, velmi sympatického CEO, PhysX, zelenou barvu, CUDA, Gameworks, Shadowplay, Tegra, Founders Edition, Axel a mnoho a mnoho dalšího na co AMD nemá absolutně žádnou odpověď.

Odesláno z Nintendo Switch powered by NVIDIA.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Svého času to byla nejvýkonější grafika na světě nejen na chroupání Litecoins(Bitcoins?), DX12, Vulkan, OpenCL 2.x než přešli na ASIC mašiny.

AMD Reveals Dual Fiji Board, World's Fastest Graphics Card - Wccftech
wccftech.com/amd-dual-fiji-fury-graphics-card/
Jun 17, 2015 - Making a dual GPU board a 17+ TERAFLOP number crunching supercomputer. AMD ... AMD Radeon R9 Fury X2 Dual Fiji GPU Graphics Card.

I proto, že nVidia je s podporou Open CL 100 let za opicema :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA OpenCL nepotřebuje, nikdo to reálně nepoužívá a industry standard je CUDA. Takže nevidím žádný problém.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Industry standard" nebo "best practice" == "rozhodli jsme se dělat stejné chyby jako naše konkurence". :-p

Nehledě na to, že implementaci SPIR-V se tak jako tak nevyhnou, protože Vulkan. Jestli se chtějí dobrovolně střílet do nohy, jen do toho, pobavíme se!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vega pro notebooky bude... ale radši neřekneme kdy.

Zenová APU mají do mobilní sféry přijít zhruba napřesrok, Vegu bych tam tedy čekal ještě později - s tím, že jak je u AMD v noteboocích zvykem, je otázka, zda ji vůbec někdo v něčem použitelném bude moci koupit. Bohužel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že se objeví v různých 15-17" zhovadilostech od Clevo, Dellu, SNSV a tak podobně. Pravděpodobně bude mít nižší pořizovací cenu než NVIDIA, ale méně kvalitní software jak jsme již zvyklí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zenová APU do notebooků budou letos. Vega desktop v květnu, mobilní nebudou moc odlišné, takže klidně i letos také.
Samozřejmě jsou to jen plány.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naposled co jsem koupil nvidii tak to byla předražená a hlavně ulhaná 4gb gtx 970 a všichni chápete na co narážím :-) ani se nestyděli když pak vylezla o ty kartě pravda na světlo, teď si čekám na Vegu a doufám , že se povede a pokud ne stejně si jí koupím, protože nebudu podporovat nvidii.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano ta karta byla tak špatná, že to bylo nejprodávanější GPU a AMD trvalo ne úplně krátkou dobu na odpověď a začátky nebyly moc přesvědčivé.

Zlá NVIDIA vydala dobrý produkt za který chce peníze! Fůj! :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je sice možné , ale ja si ji kupoval s vědomím 4 gb paměti , ne 3,5 rychlé a 512 mb k hovnu paměti byl to pěknej podraz na zákazníky .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stačilo si připlatit lehce za 980 nebo Titan. Navíc v té době se sotva využilo 2GB VRAM natožpak 3. NVIDIA navíc vydala záplatu ve formě ovladače, který funguje efektivněji s touto kartou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vím , že jste tu považován za místního trolla , ale prostě někdy mi přijde , že se chováte i normálně :D Jen mi řekněte co máte proti AMD. Docela by mě zajímalo jakou máte gk vy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"ale prostě někdy mi přijde , že se chováte i normálně"

I Much Doge má své horší dny. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže na Vegu s dvěma čipy (letos) po 8 GB nevěříš? Kolik má vlastně MI25 paměti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mil Mi-24 je velký dvoumotorový bitevní a víceúčelový vrtulník určený pro přímou podporu pozemních jednotek, ničení tanků a obrněných cílů, přepravě 8 osob nebo 1 500 kg materiálu v nákladovém prostoru. Severoatlantická aliance mu přidělila kódové jméno "Hind" (česky "Laň"). Exportní verze vrtulníku jsou známy pod označením Mi-25 a Mi-35.

Základní hlavňovou výzbrojí vrtulníku je otočný, v přídi umístěný čtyřhlavňový rotační kulomet 9A624 ráže 12,7 mm, pozdější verze mají pevně umístěný nebo dvojkanón GŠ-23 ráže 23 mm na boku trupu.

Další výzbroj a výstroj může být podvěšena na čtyřech závěsnících pod pomocnými křídly. Na koncích křídla jsou pak lišty pro protitankové řízené střely.

Verze D má přídavné nádrže v nákladním prostoru. Vytrvalost vrtulníku se pak zvyšuje na téměř 4 hodiny letu a dolet na více než 800 km. Vrtulník se účastnil mnoha konfliktů po celém světě; asi nejvýznamnějším byla sovětská válka v Afghánistánu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

takže 16 GB )))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.