Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vektorový editor Vectorpea spuštěn v beta fázi

Slyšel jsem o tom, nikdy jsem to nepoužil. Snažím se těmto webovým aplikacím vyhybat. Obvykle, když jsem něco zkusil, tak to bylo ve stavu, dá se to náhodně použít, když člověk nemá žádnou normální aplikaci a něco zrovna potřebuje.
Nechci, aby to vypadalo jako kritika toho projektu, protože mi to přijde super, že se takovéto věci dají naprogramovat i jako webová aplikace, ale nějaké reálné použití pro víc než jen ozkoušení nebo sem tam něco, když to nepoužívám tak často, abych platil za běžnou aplikaci, v tom nevidím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Webová aplikace má výhodu, že to jde používat třeba na amerických školách, kde jsou studenti vybaveni jen chromebooky, kde vlastně není žádný disk (je tam třeba jen 32 GB eMMC, většina zabraná systémem).

Nicméně nic ti nebrání si ji nainstalovat lokálně, aby fungovala offline. Je na to ikona ve webovém prohlížeči. Jde o takzvanou Progressive Web App (PWA). Tím pokryl všechny desktopové a dokonce i mobilní OS (včetně iOS!) a všechny procesorové architektury (a že jich dnes zas je). Neexistuje takto univerzální jiná technologie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jasně, je to univerzální, ale přiznejme si, je to pomalé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pomalé proti čemu? Kolik aplikací je dnes v C/C++? Navíc používá GPU akceleraci, takže ta Photopea se chlubí, kolik MPx fotky a kolik vrstev zvládne 60 fps.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> "Kolik aplikací je dnes v C/C++?"

Stale to asi bude vacsina ;) Aj ked sa pouzivatelovi, co pouziva Teamsy a Slacky moze zdat, ze do C++ka nikto uz minimalne 10 rokov ani nedobol.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mám teda problém najít nějaké moderní C/C++ aplikace. I ten MS Office se přepisuje. Samozřejmě je spousta legacy aplikací, co už se jen udržují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky přemýšlím, co je v c/c++ a napadl mě třeba Blender. Do jaké míry je "moderní" hodnotit nebudu, ale je nejpoužívanější ve své kategorii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna Blender byl mnohokrát přepsán (vnitřnosti, GUI, rendering, ...), takže zrovna tak by nebyl problém to překopat do jiného jazyka. Já neříkám, že C/C++ nemá své místo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

C/C++ své místo má.
Tam, kde je žádán výkon a není ochota tím výkonem plývat na 20+ mezivrstev.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dnes třeba letí Rust (jako náhrada za C++).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.