Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Velká Británie přijala Zákon o digitální ekonomice

Jo, konecne dalsi hezky dukaz o "fungovani" zapadni "demokracie" v praxi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ona to nebude spíš kapříkokracie:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po už tak příšerném HADOPI, které prošlo bez větších problému na 2. pokus, se ted rozhodli rovnou přistoupit k exekuci.S čím přídou příště?Schválí zákon, který umožní použití skutečných gilotin a šibenic?V tom případě doporučuji, aby sme je předběhli.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí budeme mít brzy možnost vyjádřit co si o tom všem myslíme v nastávajících volbách. Česká pirátská strana má můj hlas už teď!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne stve, ze piratska strana neni siroce propagovana, a tak ji zna jen par geeku na internetu.

Rekneme, realne ji zna tak maximalne 30 000, kdyby 20 000 ji dalo hlas u voleb, tak se to ani nepriblizuje potrebnym 5% - pro to by byla treba cca 268 000 hlasu.

Takze je to jen takovy maly psouk v ceske politice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prpagace ji nepomuze, pokud nebudou lide vnimat nebezpeci regulovani inetu, a to nebudou dokud nebude alespon 50 tisic odpojenejch klientu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Běžný občan má poněkud jiné starosti než je "regulování inetu". Hlasovat pro ČPS je totéž jako nejít k volbám vůbec - výsledkem bude v obou případech ztracený hlas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co zmenis tim ze k volbam pujdes? Nebo si snad opravdu myslis ze neco zmenis?

Celkem trefne to napsal D-FENS:
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010041102

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ČPS dostane za hlas příspěvek a příště bude mít o nějakou desetikorunu víc na propagaci.
To stejné se říkalo o SZ a napodruhé se dostala do parlamentu i do vlády. Sedět doma nebo v hospodě a jenom nadávat je nejhorší řešení!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni pravdou ze hlas bude ztracen.
Zjednoduseny priklad: Pokud budu predpokladat ze celkovy pocet volicu (obrazne) bude 4 a s toho jeden da hlas nejake parlamentni strane a ostatni tri nepujdou k volbam tak ona parlamentni strana vyhrala na plne care.
Pokud ale ti tri zvoli nejakou neparlamentni stranu tak tu mame prinejmensim remizu.
Tim chcu jen rict ze nejit k volbam nahrava jen stavajicim parlamentnim stranam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já chtěl jen naznačit, že šance ČPS dosáhnout 5% a dostat se do sněmovny je asi taková, jako že já osobně půjdu k volbám a dám hlas ODS. Tedy zcela nulová. A proto hlasy pro ČPS považuji za ztracené.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Hlasovat pro ČPS je totéž jako nejít k volbám vůbec - výsledkem bude v obou případech ztracený hlas."

Nemáš pravdu. Když nevolíš, je hlas rozpočítaný mezi ty, které zvolili ostatní. Zjednodušeně řečeno, kdo nejde k volbám, dává půl hlasu ODS a půl hlasu ČSSD. Jediný způsob, jak opravdu nevolit, je k volbám přijít a do urny hodit prázdnou obálku. Pak je hlas klasifikovaný jako neplatný. Nicméně když už tam člověk přijde... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ode mne a zbytku rodiny (celkem 3) má ČPS hlasy jisté

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tam jdi, projdes se a das hlas na protest nekomu, s jehoz nazorem souhlasis ... pokud dostanou dosud neparlamentni strany hodne hlasu, ty velke zacnou vnimat nebezpeci a zacnou se vice bat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš pravdu. Pokud strana dostane 1,5 %, hlas pro ni není ztracený, ale znamená pro ni finanční podporu od státu. Právě ty finance jsou důvodem, proč není ČPS vidět - nejsou na to prachy. Když bude 1,5 %, tak už na to třeba příště prachy budou a co si budeme povídat, ČPS je důležitější spíše v Evropském parlamentu, než v tom našem. Ale je potřeba ji volit už nyní, aby měla peníze na propagaci.

Žádný hlas není ztracený. Trefně to napsal František Matějka na blogu idnesu: http://preview.tinyurl.com/y52osf4

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že nemá peníze je asi fakt, ale to jim nebrání v tom jít na náměstí a vyřvávat o tom co to na nás chystají za svinstvo.Nikdo je nenutí platit si přiblblý raklamy na billboardech jako ti dva šašci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já se obávám, že dřív, než budou další volby, bude po všem. Rychlostí, jakou tajtrlíci ve vládách / parlamentech poskakují, jak lobisti audiovizuálního průmyslu pískají, bude vymalováno během dvou - tří let let. Pak svorně vezmeme nůžky a "odpojíme" se všichni a dobrovolně.

Sleduješ to, takže víš, že se tento "fenomén" rozjel a těžko ho už někdo zastaví, protože lidi absolutně netuší, co se děje. Navíc tomu nerozumí. Pak nezbyde než to, co navrhoval kolega borowitz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že ČPS nedostane ani těch 1,5% a o to se klidně s kýmkoliv vsadím. Volební právo má cca 8,4 milionu lidí a účast se předpokládá zhruba dvoutřetinová. 1,5% by v takovém případě znamenalo dostat 84 tisíc hlasů a já kromě pár lidí tady z fóra CDR neznám nikoho, kdo by tyto kašpary chtěl volit (a je otázka jestli ti co chtějí jim ten hlas nakonec opravdu dají) :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud budeš uvažovat tímto způsobem, pak jsi ovčan. Ovčan rezignuje na změnu, smíří se s čímkoli, nechá si líbit všecko, nechá si kálet na hlavu, trhat nožičky, ručičky, nevěří, že může nastat nějaká změna a nic, absolutně nic pro to neudělá. Prostě tupá ovce, která žije jen pro vlnu, mlíko a maso pro svého pasáčka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bych si vyprošoval, já totiž náhodu taky volím stranu, která ještě od revoluce u koryta nebyla... Jen prostě nedám na nějaký laciný populismus...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl jsem doplnit že tou stranou je číslo 6 - KSČM.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U mě to má 24ka. Nějaká regulace internetu týkající se promile občanů opravdu není na pořadu dne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se máte čím chlubit. Zrovna tahle strana ještě před pár lety ukázala jak si představuje "vyvážený" přístup do veřejnoprávních médií a kdyby mohla, tak všem remcalům zatne tipec. Inu doba je jiná, ale lidi se nemění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S poslední větou souhlasím, přesvědčujeme se o tom již přes dvacet let...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ta, do EU je chci, co se tyce lokalni politiky, maji jen jeden smer programu ;-((
To by mozna VV mely deklarovat nekorupci i zde a majznout majitele "svateho" obsahu pres pazoury i s jejich miliardami USD ... to je totiz ten problem, ze jsou zde lide, jenz vladnou vetsim kapitalem nez cele rzpocty nekolika zemi ... a tak dat par miliard na uplatek je pro ne pakatel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kolik lidí třeba provozuje nějaké stránky a kolik z nich tam má třeba třeba jen banner ČPS, nebo odkaz na nějaký vysvětlující článek? A to jsou ti, kteří vesměs dobře vědí o co jde.

Lidé si to dělají sami. Pro volební úspěch je důležitá reklama. Pokud ji nějaké straně zaplatí miliardáři nebo firmy vlastněné kdoví kým tak je pravděpodobné, že ta strana většině voličů moc neprospěje. Není jim zavázaná - jejich hlasy dostala kvůli reklamě, kterou si zaplatila. Na altruismus sponzorů snad nevěří nikdo. Voliči se chovají jako objekt. Pokud neřeknou co chtějí, tak to také nedostanou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No my pevně věříme, že nám ČPS nějaký ten banner k vystavení dá. Zatím jsme nedostali nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nešlo by použít přímo něco tady odsud? http://www.ceskapiratskastrana.cz/pages/tiskovy-servis/ke-stazeni.php

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To dobře známe i v našich krajích, že si vládnoucí sebranky šijí zákony na míru a za účelem zisku, serouce přitom na obyčejný lid (jež je pro ně pouhým plebsem). Smutné ale je, že tento lid si nechá kálet na hlavu a tyto hovada si každé čtyři roky znovu zvolí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze nejhorsi je toto:
"...důkazní břemeno je navíc na obviněném."

Jak jako ma uzivatel dokazat, ze ten film nestahnul?
Dokazat opak, tj. ze neco stahnul si dovedu predstavit - uzivatel vlastni dany soubor, ma nejake logy z FTP clienta nebo nejakeho download programu apod.

Ale dokazat, ze neco nestahnul? To prece nejde! Anebo staci primitivni dukaz typu: Hele, tady mam vypis adresare c:\video - zadny inkriminovany film tam nemam, jen trailery k filmum a home videa. A je to? Bude to stacit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

film nebo trailer, to už je jedno, i trailerů se týkají autorská práva (proto se taky z youtube mažou) a ani trailery nemůžeš legálně sdílet...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dnes ma kazda druha TV samolepku YouTube jako ze umi prehravat videa rovnou z netu TV a HDDrekordery maji pripojeni LAN nebo Wi-Fi a nektere samy umi stahovat videa i pres torrent neni k tomu potreba pocitac... Kupuji si je lide co tomu ani nerozumi vidi jen tu samolepku a moznost prehravani videa z netu! Misto aby se tohoto noveho trendu chytli drzitele prav mohli mit miliardove prijmy z reklam ale oni radsi budou delat hon na carodejnice a stale trvat na zastaralem modelu distribuce z dob kdy kopirovani a sdileni dat v domacich podminkach nebalo mozne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ukazuje jedině na demenci vlastníků autorských práv. Místo toho, aby byli rádi, že mají na Youtube vyvěšenou reklamu, dokonce zadarmo, tak si ji oni sami ničí. Měli by si ji hezky platit. Firma, která si nechává dělat reklamu, hezky platí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde především o to, že v demokratickém právním systému se dokazuje obviněnému vina. Pokud je to naopak, má to s demokratickým právním systémem pramálo společného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak bylo receno jde o kaprikovy pravni system...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prostě to dáš k ústavnímu soudu, že nemůžeš dokázat, že jsi něco neudělal a ten to celé zruší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde o to zištovat jestli si něco stáhl nebo ne.Je potřeba odsoudit pár obětních beránků k drakonickým trestům a tak ostatní zastrašit.Navíc tento a podobné zákony budou zneužity na cokoliv co se těm šmejdům nebude hodit do krámu.Proto to tak snadno prochází, dá se to využít na jakoukoliv opozici, která se vyskytne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, oni se pak odvolaji a treba to vyhrajou, ale kdo se to dozvi ? ... skoro nikdo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

70 možná až 90% lidí poslouchá hudbu nebo sleduje filmy co ma jí "nelegálně" a ta je asi i pravda. Ve svém okolí znám hodně lidí co si kdysi CD a DVD kupovali ale s příchodem ochran a neunosnou cenou přešli na vypalování. A kvalita nových rychlokvašených umělců je taková že už si je nikdo ani nestahuje a né tak aby si je kupoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen mala poznamka pro ty, kteri maji pocit, ze se v GB oklestuje demokracie - v GB totiz uz davno skoro zadna demokracie neni. Doba, kdy vladla pani Thatcher je uz davno pryc, od te doby se to tam zene smerem k socialismu, a posledni leta zvlaste. GB povazuju osobne za jednu z nejhorsich zemi v Evrope, co se svobod tyce (myslim tim staty zapadniho typu). Takze tam me to neprekvapuje, stejne jako me neprekvapuje nic podobneho ve Francii, kde ostatne ten komunismus vymysleli....
Co se tyce toho, koho volit, rikam si, ze mozna idealni je SSO - je to strana pravicova, ktera by se snazila prosadit obecne siroke osobni svobody a obecne snizeni role statu v zivote bezneho obcana. Jde o to, ze Piratska strana, at si o ni myslime cokoliv, je pomerne uzce specializovana, a nebo se tak alespon prezentuje. Nepotrebujeme stranu, ktera zaruci svobodu na internetu - potrebujeme stranu, ktera zaruci svobodu obecne.
Samozrejme idealne bysme potrebovali stranu, ktera nas odhlasi z EU, aby nam nemohli podobne veci vnutit silou, a tam opet myslim je spravna volba SSO :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že volební program ČPU pokrývá poměrně široké spektrum a zdaleka se netýká jen svobody na internetu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

suchanek asi nečet program ČPS o transparentní demokracii

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je to opravdu takové, tak to spěje k revoluci. Lid svrhne zlobované politiky, magnáti zábavního průmyslu budou věšeni na kandelábrech. Velmi hlasitý způsob vyhynutí si připravují dinosauři zábavního průmyslu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

imho lol

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ono staci, ze clovek musi na sebe prasknout heslo k sifre (zakladni listina prav a svobod a moznost nevypovidat ... vytrit si s tim pr***)

Muslim si tam muze rikat co chce, obcan platici dane ale ne, nesmi rict ani pravdu, muslim muze vyhrozovat smrti, obcan nesmi ani rict cernochovi "black coffee " neboli negrorasizmus, muslimorasizmus, buznorasizmus ... a kdo vi co jeste ... kazdy zlocinec tam ma velke prava a slusny obcan na to ma pravo akorat koukat a drzet hubu a krok ... kdyz reknu ze jsem linuxak, tedy mensina, muzu pak mit jako mensina taky tyhle prava ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ať blokují warez ale ať nám sakra umožní legálně a za rozumnou cenu online nakupovat! Hudební album za +- 250 Kč ve wma s DRM nebo film za 50 Kč na jeden den ať si strčí do zadnice. Ale oni asi čekají až se naučí zdarma stahovat úplně každej a potom se budou divit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak jak pisu vise dnes ma kazda druha TV pripojeni k netu a umi prehravat videa z internetu. Na co cekaji ze lidi prestanou sdilet a kopirovat??? Koukal jsem na server iserialy.sk ten ma takovou navstevnost ze jenz ze zobrazovani banneru musi mit prijem nekolik set tisic mesicne, proc neudelaji neco takoveho proste proc neberou internet jako TV a nevydelavaji primo na internetove reklame bez prostrednika co jim to bude "vysilat"? dmnc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlas.
mmj. nechapu kdo tam mohl dat minus, si nejakej osak

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, zavedou tvrdou represi a pak zdraží, protože už je pak NIC nebude nutit držet ceny na rozumné hranici (ne, že by dnes byly...). Takový je dnešní svět, vše je jen o penězích a o moci, která jde s penězi ruku v ruce. A obyčejný občan je kriminalizován, ušlapáván, umlčován... :(

/Na druhou stranu, v GB je to už skoro jedno, za pár (desítek) let tam přemnožení muslimové vyhlásí právo Šaría a svobodný internet bude to poslední, co bude angličany trápit./

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, až budou mít páky na to opravdu každého dát za katr za jednu stáhnutou empétrojku (obrazně řečeno), tak pak a) to nikdo nebude kupovat, takže si akorát podřežou větev, leda by nákup povinně uzákonili a b) to už by asi fakt nasraly i ty masy, který tomu vůbec (teď nerozumí), takže by to - doufám -pro ně skončilo dost zle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velká Británie si již může s Čínou podat ruku. To, co zavádí je cenzura internetu a zavádění presumpce viny. Tak britové, šupito k vašemu Ústavnímu soudu, ať zruší tento legislativní zmetek.
A zřejmě jsou přeborníci ve výrobě zákonů mrzáčků, podívejte se na tento článek:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/196654-britska-policie-stiha-duc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" za pár hodin před poloprázdnými lavicemi"
Jak je vůbec možné, že je nějaká sněmovna usnášeníschopná při minimální účasti poslanců?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pretoze sa nejednalo o ustavny zakon a nebola ani velka reklama co sa bude schvalovat. Teda o tom, ze sa bude schvalovat ten a ten zakon vedeli len spravny poslanci (teda nalezite financne upozorneni) :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechcu byt sprostej, ale tomuhle se rika spravnej skorumpovanej bordel a silne me to pripomina film "ulovit miliardare" kterej je uplnym zrcadlem nasi republiky a to uplne ve vsem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

proboha vzpamatujme se, internet všechny politky štve už dávno. Televize, noviny a rádia se do pozoru zpacifikují poměrně snadno, v nejhorším tím, že se odvolá ředitel (to u těch veřejnoprávních), nebo zatlačí na vlastníka. Co ale s internetem? Tak se na to jde oklikou.......

Že u nás spousta politiků s dojetím vzpomíná na tu pro ně šťastnou dobu, kdy byly kopírky uzamčeny a evidoval se každý papír, případně kdy (v Rumunsku) byly zakázány i psací stroje, tomu rozumím, vyrostli v tom.

Smutné ovšem je, že po otevření hranic mezi východem a západem po roce 89 místo aby se demokracie rozšířila na východ se naopak totalita šíří na západ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vystihol si to pekne, ale myslim si, ze demokracia podla mna v USA a VB nikdy nebola a nebude. Je to len cirkus, ktory podsuvaju ako demokraciu a ludske prava. Totiz "slobodna a demokratika" krajina ako USA pripadne VB propaguju tu "slobodu" nasilim (zbrane vojny, ktore sami rozputavaju), terorizmom a sprostymi akcnymi filmami. Ak to takto funguje, tak asi nieco nie je v poriadku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, myslim, ze demokracie v USA byla...za dob Lincolna a spol :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno, když se na to podíváte z odstupu, tak osoby a zájmové skupiny, které by chtěli mít moc a ovlivňovat obsah komunikačních kanálů, tu byli vždycky. akorát technologie komunikace a moci se mění

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono se nadarmo nerika: nedrazdi hada bosou nohou. uzivatele (potazmo zlodeji stahovaci), proste tahaji za kradsi konec. neni otazka jestli, ale kdy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ať mi někdo vysvětlí, jak je možné "narychlo" prosadit nějaký zákon s využitím toho, že je zrovna sněmovna prázdná...takový zákon je podle mě nelegální a Ti kdo ho prosadili by měli být souzeni za podvod proti lidu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.