Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Velká Navi prý nebude víc než 15 % nad GeForce RTX 2080 Ti

Uz jsou potvrzene dalsi leaky s 80CU a 5120SP u TOP Navi 21.
https://wccftech.com/amds-big-navi-gpu-codenamed-sienna-cichlid-will-all...
Udaje o 72CU mohli byt z jine pomalejsi verze N21.

Takze zpatky ke 40% nad 2080Ti? :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

5120 SP pro čip. Kolik z toho bude aktivních na konkrétní kartě, je druhá věc :-) Viz Vega 20 s 4096 SP, ale Radeon VII s 3840 SP.

Druhá věc je, že ty „nové“ specifikace uvádějí 16 RBE, což by při zachování tradiční konfigurace (4 ROP na RBE) znamenalo 64 ROP. Pokud AMD nechystá nějakou významnou změnu na úrovni RBE/ROP, pak si opravdu nelze představit, že by karta se stejným počtem ROP jako RX 5700 XT / Radeon VII mohla mít 2× takový (nebo vyšší) výkon než tyto jmenované.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne prijde odhadovani vysledneho vykonu jak vesteni z kristalove koule, protoze je silne zavisle na vychozich predpokladech, ktere nikdo porad nezna. Takze jestli to bude +15 nebo +30 nebo +45..at si kazdy vybere co je mu blizsi. Ja se treba osobne klonim ke +30 :))
Co se tyce max. poctu SP. Osobne si mysli, ze neni duvod, aby AMD v TOP konfiguraci nesla pro max pocet SPm (a k tomu i max frekvence) pokud ji to vyrobni proces dovoli. Vzhledem k prohlasenim o tom, ze chteji "disrupt 4k market", ktere zazneli opakovane ze strany AMD, tak by se dalo cekat, ze to osoli, co to pujde. Vega VII podle mne v tom neni idealni priklad, protoze to byla vice mene "marketingovo-preklenovaci" karta, kde si pravdepodobne lepsi kousky nechali stejne do Instinktu. Nic na cem by AMD dlouhodobe chtelo stavet a po pul roce ji stejne defacto odpiskali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, AMD na ní staví už rok a půl, v době vydání Navi 21 to bude rok a tři čtvrtě. A nemají s tím problém. Už s RDNA mohli snadno udělat čip o výkonu RTX 2080 a kdyby chtěli, tak i RTX 2080 Ti. Neudělali ho. Takže si myslím, že nemá smysl odhadovat výkon podle toho, co je možné technologicky. Máme tu nějaké přibližné parametry (které dávají konkrétní možnosti), máme tu strategii, která neždímá maximum, ale jde na jistotu a ekonomický smysl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"No, AMD na ní staví už rok a půl, v době vydání Navi 21 to bude rok a tři čtvrtě. A nemají s tím problém. "
.. na Vega VII?
asi jsem tvuj kometar ne zcela pochopil, ale Vega VII je principielne "dead". Ziva byla hlavne marketingove a pak pro uzsi okruh zajemcu, co vyuzil jeji 16GB VRAM.

"s RDNA mohli snadno udělat čip o výkonu RTX 2080 a kdyby chtěli, tak i RTX 2080 Ti. Neudělali ho. "
.. pokud koukas na MoresLawisDead pravidelneji, tak tvrdi, ze "velka" Navi10 existovala, ale nebyla pripustena z duvodu pruseru ve spotrebe. Neco podobneho tvrdil nekdy v zime/na podzim (pred vydanim Vega VII) i adoredTV, ktery informoval o tom, ze Vega VII je vlastne nahrazka, za Navi kartu(y), co se nepovedla. Takze AMD nejspis neco ve smtylu '2080/2080Ti' uz chtelo s Navi, ale nepovedla se.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že 90 % toho, co AdoredTV vypouští do světa, se nepotvrzuje ani přibližně, bych jejich „informace“ nebral vážně. Co se týče MLD, ti ještě s leaky nefungují tak dlouho, aby bylo možné posoudit, jestli jde nebo nejde o relevantní zdroj. Připadá mi ale, že se všechny tyhle YouTube kanály snaží chytit každého drbu a zvlášť takových, které zůstanou neověřitelné.

Vzhledem k tomu, že všechna Navi 1x GPU, o kterých se od začátku spekulovalo (Navi 10, 11 i 12) byla vydaná - na rozdíl od např. některých GPU Vega - jsou tyto teorie extrémně nepravděpodobné. Jakmile se objevily první zvěsti o Navi 10, 11 a 12, doprovázely je informace, že nepůjde o top high-end. GPU jsou číslovaná už ve fázi vývoje (pořadí je podle započetí vývoje, respektive úmyslu vývoje), takže nenarušená číselná řada vůbec nepřipouští, že by nějaký plánovaný a realizovaný model vypadl. Zvlášť v tak pozdní fázi vývoje, když by už existovaly vzorky vypovídající o spotřebě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vis, kdyz se bavime o neoveritecnych vecech, tak mi prijde zbytecne se o tom bavit prilis vazne. Muj osobni nazor na AdoredTv je jiny. Stejne jako se seknou, tak stejne se jim obcas neco povede. Pokud sledujes jejich webcasty, tak budes vedet, ze jsou to normalni kluci, kde sami o tech informacich co leakuji diskutuji, ktere vypustit, ktere ne, atd.. To ze pak zpetne dostavaji "glorifikacni" a nebo naopak "zatracujici" komentare jde spis na vrub, toho, kdo to o nich pise. Jsou to vsechno "hypotezy" a tak je k tomu potreba pristupovat.
Navi 10,11,12 ok. Ale co kdyz to bylo cislovani v momente, kdy meli jasno o tom, ze vyssi chip zkratka nevydaji? Preci nikde neni psano, ze nemuzou ty chipy pojmenovat v momente, kdy se dostanou do "finalniho" kola. Stejne tak nemuzes vedet, jestli to byli vsechny mozne tape outy, ktere udelali a ktere pak vyhodnotili jako ok a ktere ne. Jinymi slovy, to co pises ma svoji logiku, ale jako v principu vsechno co se toci okolo dohadu, to nevylucuje i jinou verzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Jsou to vsechno "hypotezy" a tak je k tomu potreba pristupovat.“

Doporučuju se vrátit před vydání Zen 2, to to prezentovali poněkud jinak (a neseděly ani počty jader, ani takty, ani ceny…). Že občas něco vyjde - to i když si budu házet kostkou, tak občas něco vyjde. Pokud ale předkládají jednoznačná tvrzení a údaje prezentují jako exkluzivní fakta a přitom to jsou úplné smyšlenky, tak je prostě nelze považovat za v žádném ohledu směrodatný zdroj.

„Navi 10,11,12 ok. Ale co kdyz to bylo cislovani v momente, kdy meli jasno o tom, ze vyssi chip zkratka nevydaji?“

Jak jsem v předchozím příspěvku uvedl a jak před časem veřejně sdělila i AMD, ta čísla jsou de facto první věc, která na začátku vznikne. Pro dané číslo se pak definují cíle čipu - segment, parametry atd. Pak probíhá vývoj, pak výroba vzorků… není možné, aby se nějaký čip dostal do fáze výroby vzorků a neměl přiřazené číslo. Tohle jsou prostá a velmi jednoduchá fakta. Ti youtubeři se jimi ale v honbě za senzaci nezdržují, takže pak vysílají do éteru věci, na kterých člověk - který se těmito detaily zdržuje - pozná, že jsou smyšlené.

Právě podobná fakta, která jsou daná, pomáhají prosívat zvěsti a drby. Neoddělí „zrno od plev“, ale oddělí alespoň ty nejzjevnější nesmysly, které vymyslel někdo, kdo v dané oblasti nemá přehled, takže neví, že jeho smyšlenka může kolidovat s některými fakty. To je jediný nástroj, který bez znalosti zákulisní informace může říct, který zdroj může být věrohodný a který v žádném případě věrohodný není. Nevím, proč bych měl brát na milost zdroje, které tím, co vypouštějí, opakovaně potvrdily, že patří do druhé skupiny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Jak jsem v předchozím příspěvku uvedl a jak před časem veřejně sdělila i AMD, ta čísla jsou de facto první věc, která na začátku vznikne"
..muzes toto tvrzeni necim dokazat? A kdyz myslim dokazat, tak myslim dokazat. Anonymni zdroj na webu neni dukaz a musi tam byt jasna formulace, ktera nepripousti zadny alternativni vyklad.

"Doporučuju se vrátit před vydání Zen 2, to to prezentovali poněkud jinak (a neseděly ani počty jader, ani takty, ani ceny…).
.. ty to nechces pochopit. Tobe se Adoredtv proste nelibi. To je cely :)) Zopakuji to jeste jednou.. spekulace a leaky jsou spekulace a leaky. Kdo od toho ceka "pravdive do kamene tesane informace" je sam na vine.

" i když si budu házet kostkou, tak občas něco vyjde. "
.. jenomze tak to je, hlavne pokud leakujes dlouho do predu. Ty neberes v potaz vubec druhou stranku veci. Informace ve firmach prochazeji ruznymi levely a meni se v case. Ty technicke chodi skrze marketing, financni atd. Ty technicke se v principu muzou stale i menit v zavislosti na tom, jak je marketing/financni vyhodnoti a naopak. Ja ti dam priklad z vlastni praxe. Kdysi jsem delal interni projekt v ramci firmy, kde jsem byl zamestnany. Ten projekt dopadl technicky uspesne. Pesto ale vedeni nakonec rozhodlo o tom, ze se to nikomu nabizet nebude. Tudiz ten projekt a vysledny produkt nikdy nesel do prodeje. A ted si vezmi, pokud by nekdo leaknul nejake info z toho projektu v dobe, kdy se vyvijel a mohlo byt pravdive. Ty by jsi ted psal, ze to byla snuska nesmyslu, protoze ten projekt nepresel do komercni faze a nikdo o nem nevi. Nicmene by to nebyla pravda, on existoval a dokonce fungoval. Stejne jako mohl nekdo Adored podstrcit nejake info, z nejakych "project goals", ktere na ten projekt existovali a behem doby se zmenili. Jendoduse to nevis a nevi to nikdo, krome par internich zamestnancu tech firem.

A tak se da pokracovat v nekonecne diskusi do nekonecna...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„..muzes toto tvrzeni necim dokazat?“

Nedělám si rešerše a zápisky všech rozhovorů a konferenčních hovorů z každého uvádění nového produktu. Řekl to některý z pracovníků AMD a řekl to tehdy dost jasně. Ale jestli nechceš, nemusíš mi věřit. Je mi to jedno :-)

„.. ty to nechces pochopit.“

Opravdu nemohu a nechci pochopit, proč bych měl akceptovat zdroj, který o smyšlence explicitně tvrdí, že jde o exkluzivně zjištěný fakt a ještě kritizuje, když to někdo rozporuje. Doporučuju se vrátit k situaci před vydáním Zen 2, oni to opravdu neprezentovali jako spekulaci. Prezentovali to jako fakt a ještě špikovali větami ve stylu jako „uvidíte, že jsme měli pravdu“. Takové „zdroje“ jsou ztráta času.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Řekl to některý z pracovníků AMD a řekl to tehdy dost jasně. "
.. my jsme meli taky jasne interni nazvy projektu, ktere se jasne prejmenovali v momente, kdy se z nich stali komercni reseni ;)
Podle mne to nic nedokazuje, pokud nejsi obeznameny s internim fungovanim dane firmy. Ale klidne si tomu ver :)

"Takové „zdroje“ jsou ztráta času."
.. proste se sekli. Kolikrat jsi se sekl ty sam v necem? :)

Podivej, ja netvrdim, ze Adored stejne jako dalsi, kteri maji kanaly postavene na "leacich", nemuzou tvrdit nesmysly. Ale to je neco, s cim by se tyhle kanaly meli brat v potaz. A porad je rozdil, jestli publikujes info, na ktere naleteli oni sami a nebo si jej kompletne vycucali z prstu.
Ja jsem k nim zaujal jiny postoj v momente, kdy jsem si poslechl nekolik jejich "Overvolted" streamu a zjistis, ze jsou to normalni kluci, stejne jako ty nebo ja. Apropos.. Jim v nich rikal opakovane i to, ze nemel nikdy publikovat ceny Zen2..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"pokud koukas na MoresLawisDead pravidelneji, tak tvrdi, ze "velka" Navi10 existovala, ale nebyla pripustena z duvodu pruseru ve spotrebe"

Ty si sem prinesl a zurive hajis informaci, ktera nedava smysl. Bremeno dukazu je na tobe. Cili ty, nikoli no-X, mas prinest dukaz, ze "este vetsi Navi10" existovala, dostala se do prototypu, ale neprosla akceptaci pote, co uz byla osazena minimalne do testovaci desky. Vetsinou jsou nejake shipping manifesty, papiry o dodavkach cipu na testy, zaznamy z tech testu, atp. Nejaky paper trail musi prece MLD mit, ne? Tak proc to nenalinkujes.

Proc by AMD prejmenovavalo projekty? Vis jaka je to prasarna neco takoveho udelat? Kdyz mas vsude v projektu kodova jmena, nemuzes to jen regexpem nahradit. Pouzij mozek a occamovu britvu. Co by tim AMD ziskala? Je nejak kodove jmeno navazano na vyvoj akcii? Kdyz by prodavali neco co se jmenuje Navi17? Stalo by se neco?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi asi tak nejak spadl z visne ne? :))
Pokud chces dukazy, tak se obrat na jeho youtube kanal ne na mne, co s tim otravujes mne.
Jinak ten ton si nechej od cesty. Pokud znas interni vyvojove procesy od AMD, tak je tady muzes napsat. Od zalozeni projektu, pres jednotlive faze az po jeho komercni naplneni i s tim, jak se dany projekt, jeho dokumentace a scope muze menit. Pokud to nevis, tak vis stejne prd jako kazdy kdo spekuluje nad informacema, ktere nejak unikly. Pokud jsi to nepochopil, tak jsem se snazil ve zkratce dat priklady toho, ze fabulovani nad informacemi, ktere nejsou nikde dolozitelne se nemaji brat prilis vazne.
Koukam, ze vysledek je presne opacny.. a ozvala se potrefena husa s 'shipping manifestama' a spiony, kteri sleduji balicky vychazejici z a do AMD....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jestli mas nejakou zvrhlou radost z toho, ze ze sebe delas idiota, nebo jim skutecne jses...

1) Ty sem prinasis tohle: "MoresLawisDead pravidelneji, tak tvrdi, ze "velka" Navi10 existovala, ale nebyla pripustena z duvodu pruseru ve spotrebe"

2) no-X ti rika, ze je to blbost: "Vzhledem k tomu, že všechna Navi 1x GPU, o kterých se od začátku spekulovalo (Navi 10, 11 i 12) byla vydaná..."

3) Ty to branis, aniz bys dal link na tweet, nebo YT, kde by to slo overit: "Ale co kdyz to bylo cislovani..."

4) no-X ti to vyvraci: "Jak jsem v předchozím příspěvku uvedl a jak před časem veřejně sdělila i AMD, ta čísla jsou de facto první věc, která na začátku vznikne..."

5) Ty napadas no-X a zadas overeni: "..muzes toto tvrzeni necim dokazat?"

6) Na moji zadost, aby ses choval sam podle pravidel, ktere vyzadujes odpovidas: "Pokud chces dukazy, tak se obrat na jeho youtube kanal ne na mne, co s tim otravujes mne."

Tak ses nejak nemocny, nebo jen nemas zadnou soudnost a nedochazi ti to? Zopakuji to jeste jednou.

Nedava smysl, aby AMD preznacovalo grafiky v pozdni fazy vyvoje. Nicim by si tim neprilepsilo, naopak by si udelalo bordel v internich databazich. Nejake projekty i s kodovymi jmeny mam za sebou a uz jsem zazil korporatni rozhodnuti zmenit kodove jmeno (pac to vypadalo jako neco politicky nekorektniho) a udelalo to solidni bordel vsude. V dokumentaci, ve zdrojacich, vsude! AMD nema zadny duvod menit kodova jmena kdyz je to neco tak neskodneho jako Navi1x.

Jestli takove veci sem chces prinaset, nahod link na konkretni MLID video, kde muzeme rychle najit ten paper trail ze ktereho dela MLID svoje zavery a zhodnotit tedy, jestli to ma nejakou cenu.

Pripominam ti, ze cela diskuze se toci kolem verohodnosti AdoredTV a MLID. A tohle je stezejni dukaz. Takze neplkej a nahazuj linky. A nebo mlc a zdrz se diskuze.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Pripominam ti, ze cela diskuze se toci kolem verohodnosti AdoredTV a MLID. A tohle je stezejni dukaz. Takze neplkej a nahazuj linky. A nebo mlc a zdrz se diskuze."
.. ne cela diskuse se momentalne toci kolem jouzy jako jsi ty, ktery se nacpal do diskuse, do ktere mu nic neni a nechape ze ty veci nejsou dokazatelne ani z jedne strany a to co ty nazyvas "dukazy", zadne dukazy nejsou. Dukaz je merenych 100fps ve hre za specifikovancyh podminek. Ne to jestli existovala nejaka zamyslena varianta chipu nebo jestli AdoredTV dostal email s informacemi z pocatecni faze vyvoje projektu. Tvoje averze vuci AdoredTv je mi ukradena, zvlaste pokud nechapes, ze ja neobhajuji AdoredTV, jak to chapes ty. Jenze to by jsi nesmel by Jouza s cerno-bilym videnim.. Na zbytek odpovidat nebudu, protoze je to jen dalsi priblbla diskuse o nicem.
Svoje rady o tom, co bych mel delat nebo nedelat si strc laskave uz po druhe za klobouk i se svymi fabulacemi o tom, co AMD dela a nebo nedela, coz je asi na stejnem levelu, jako tvoje "probublavani informaci v korporatu" o prispevek nize.
ps: pokud bude mit No-X chut, muze se mnou diskutovat sam a nepotrebuje na to advokata jako jsi ty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Znovu...

Nezatahuj do diskuze neco ("jeste vetsi navi nez jsme mysleli"), kdyz to nedokazes nijak dokazat ani alespon hodit spravny link.

Tim si unesl celou diskuzi a misto toho co bylo nazacatku se zacalo resit AdoredTV, MLID a jak jsou verohodni.

Znovu, budto nahod linky, nebo se zdrz takovyhle poznamek ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele jouzo, ty jsi v žádné diskusi predne vubec nebyl. Jako správná Horka hlava tady cupitas na pomoc No-X, jelikoz mas nejaky pokrouceny smysl vnímání, ze tu 'utocim' na ne.
Pro těžko chapajici, jako jsi ty..ja žádný hmat. dukaz o tom, ze Velká Navi existovala nemam, ani mit nemůžu. Můžu se pouze opírat o tvrzení jiných. Stejne tak ty nemas žádný dukaz, ze nemohla existovat a odvolavas se jen a pouze na vydané chipy od AMD. Ani jedna strana neni schopna předložit neco, co se da jako dukaz vzít v potaz. Daji se pouze davat vice, či méně verohodne domněnky. Aby si mohl něco jako dukaz mit, musel by jsi mit přístup k AMD interním materiálům. Coz nikdo nemá. Nebo by jsi musel mit vyjadreni obeznámen e osoby z vývoje, což taky nikdo nemá a mit nebude. Už chápeš co je dukaz?
Pokud to stale nechapes, muzes to vzit jeste jinak. Kolik planovanych chipu nevydal Intel na 10nm, i presto, ze je temer urcite planoval? Kde ty chipy mas? Znamena to, ze je nevydal snad to, ze nikdy nemeli existovat? Dokonce k nim nemuseji existovat ani zadne fyzicke silikony, presto ty chipy mohli by v nejake fazi developmentu a je to dost pravdepodobne, protoze na ne mel vytovrene min. architektury. Presto nikdy realne neprisli na trh. Muzu to dokazat..nemuzu, ale je dost pravdepodobne, ze ta uvaha je korektni. Takze porad mi chces tvrdit, ze nemohlo existovat neco jako velka Navi, kdyz existuje nejspis cela serie CPU od Intelu, ktere na trh nikdy neprisli. Pokud nechapes ani tohle, tak ja uz nevim, jak te zkusit navest, aby se ti trosku rozsirili obzory.
Dobre rady si rozdávej svým kamarádům od cesty, mozna ze na ne jsou zvedavy. Ja ne :D stejne jako mne nezajímá zbytek tvých 'probublavacich' komentářů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste k AdoredTv... myslim ze cca 3 dny pred tim nez vyhodil Intel "Renduchintala’ tak o nem mluvil AdoredTV jako o potencialnim cloveku, ktery se podilel na problemech Intelu. 3 dny na to jej Intel vyhodil. Treba tady si muzes rict, ze to AdoredTV trefil jako Panenka penaltu na Euru 1976 :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak 3 dny... to je vetsinou uz tak, ze hodne lidi je obeznameno s takovou informaci. V korporatu to znamena, ze bylo neco rozhodnuto tak mesic zpatky a ten clovek sam o tom vedel tak tyden zpatky (vetsinou s tim, ze "oficialne oznamime u prilezitosti X") a 3 dny zpatky se to zacalo sirit firmou, leaklo to ven.

Nechapu, jak muzete tak obhajovat neco, v cem nemate jine zastoupeni nez ze jste palivo pro ty youtubery. Vy jim generujete zisk a jeste je branite tim, ze cas od casu se trefili? Kdyz budu plevelit eter s takovou kadenci jako AdoredTV a jini, tak statistika rika, ze se driv ci pozdeji trefim :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by jsi si mel napred ta videa vyslechnout, nez se k nim budes vubec vyjadrovat. Možná by jsi zjistil, ze nemluvili tom, ze nekdo bude propusteny. Takze celá tva úvaha je jen zbytecna 'vlnka' postavena na vodě...
A jinak ty mne chces namluvit, ze nekdo 'bezne' v korporatu o 100k lidech vi o tom, ze se bude odvolavat muz c.2 jejich hierarchie? To si tam asi septaji uklizecky co, kdyz nemaji co delat a pak to '3 dny probublava" dal. Pokud to 'kazdy vedel', tak jak to ze ta zprava nebyla znama 3 dny pred tim v mediich? Jako ze ta zprava, ze vyhodili muze. c2. nebyla znama nikde, dokud ji Intel nezverejnil. To uz ti ale nedocvaklo v te tve jednoduche uvaze, co..
Ty jsi dobry strelec..
Ps: kde a pro koho jsem palivo je s dovolenim moje vec, do ktere tobe vubec nic neni. Ty svuj volny cas muzes treba venovat hrani si s auticky.
A tim bych tuhle idiotskou diskusi s dovolenim ukoncil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě když byl Koduri u AMD tak investorům říkal jak segment grafik do 300 dolarů pokrývá cca 85% /omlouvám se, přesné číslo mi vypadlo) ale v tom zbytku je schovaných násobně víc peněz a že se musí zaměřit na toto portfolio, To sice splnila 5700 a 5700XT, ale je pořád na spodní hranici. 2080Ti se na Mindfactory prodává 10% ks kolik 5700X, ale v tržbách je to cca polovina prodejů 5700X, když se připočte i prodej 2080S, tak prodanými kusy jsou 2080/2080Ti asi 40% prodejů 5700XT ale tržbami téměř stejné.

AMDčku chybí produkty s vysokou marží a i marže u té 5700 řady bude nižší, když byla nucena snížit ohlášenou cenu těsně před vydáním.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co si ale taky nelze moc predstavit je, ze by to nikoho v AMD nebilo do oci - mit kartu s novou arch se zcela jasnym bottleneckem ktery vykon zrazi na uroven predchozi generace... vyvazit to dokonale je nemozne, ale snad uplne spatne to nebude.

Bylo by hezke v den vydani udelat mensi souhrn vsech tech "garantovanych" specifikaci z predchozich rekneme 3 mesicu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nové navi bude dařit jako 5700XT tak to bude mít špatné jméno. Nejhorší je PoweColor RedDevil jako do počtu reklamací tak vratek, v reklamacích pokračuje RedDragon. Red Devil je nejvíce reklamovaný značka navazuje XFX, to má 4%, stejně jako třeba Palit u konkurence, který je v tomto směru nejhorší. Navíc výkonnější karty jsou vrácené a reklamované častěji.

Na Mindfactory se prodalo 5700XT 29340ks z toho 4% RMA a 1050 vrácených. 2070S má 30030 prodaných kusů, 1% RMA a 371 vrácených.

Jednak počet reklamací je vyšší a hlavně počet vratek v zákonné lhůtě je proti NV trojnásobný.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vQbqvpHU0z6oK9HaCRbDPhkE...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je hezké si vybrat jeden konkrétní model, ale když dojde na celkový průměr, je rozdíl v reklamovanosti mezi Radeony a GeForce 1 %. To je tedy opravdu zásadní rozdíl…

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou tam všechny grafiky, u AMD chybí staré Polarisy, u NV slabší grafiky než 1660Ti, tzn. druhá nejprodávanější NV karta 1660S.

Ale ano záměrně jsem vybral grafiky které jsou na MindFactory 1., 2. nejprodávanější (2070S následovaná 5700XT) a v případě AMD tvoří 5700+5700XT 70% tržeb. Nemít AMD 5700XT a přicmrdávače 5700, tak by bylo na poli grafik hodně bídně.

Overall reklamace nejsou příliš odlišné, ale konkrétní modely se dost liší a bohužel nejprodávanější GPU a vlastně i model GPU AMD na tom není právě nejlépe proti cenové a výkonové konkurenci.

U NV je na tom nejhůře 2080Ti kde výraznější podíl dělají dvsa Pality a jeden Gainward, a překvapivě i MSI Lighting.

Pro doplnění ještě MindFactory prodejnost za 2Q 2020 https://phonemantra.com/wp-content/uploads/2020/07/Graphics-Card.png?fbc...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale v tvem prispevku o problemovosti si ukazoval na konkretni modely konkretniho vyrobce.

To ze Palit nebo jiny zesloni grafiku, moc ji pri vyrobe namahaji, pouziji nekvalitni matros atp. to neni problem cipu, ne?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je kolik z toho jsou vratky a kolik reklamace.

nicméně jestli někdo sesmolí grafiku nebo umře čip je úplně jedeno, pro zákazníka to znamená nefunkční výrobek. A některým modelům je z té tabulky dobré se vyvarovat

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych dodal, že se hodně vracelo kvůli prvním ovladačům

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Určitě, stejně jako třeba 2080Ti se vrací protože si to lidi půjčují aby si to vyzkoušeli zda to má smysl třeba proti 2080S.

To ale nehraje roli. Všemi tak vychvalovaná, cenově výhodná 5700XT se prodává hůře než 2070S a to ty 2070S jsou v průměru o 165€, tedy o téměř 40% dražší než průměrné 5700XT.

Netuším jaké featury a jaké výkon by musely AMD grafiky nabídnout a jak hluboko by musely klesnout ceny aby to lidi začali kupovat místo NVIDIA karet.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Netuším jaké featury a jaké výkon by musely AMD grafiky nabídnout a jak hluboko by musely klesnout ceny aby to lidi začali kupovat místo NVIDIA karet."
.. treba funkcni ovladace pro 95% kupcu? :))
ps: my vime, ze mas NV a proto je NV nejlepsi, neni potreba to neustale dokazovat :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nemálo koupí NVIDIE je od "gejmrů", kteří tomu prd rozumějí a na RTX se nechají nachytat, aneb čím víc RTX, tím větší gejmr :-p
Stačí se podívat na reklamní masírku tady na DIIT, článek "Užijte si příští generaci her naplno. Zvolte grafickou kartu s ray tracingem" je vyloženě marketingová lahůdka. Totální směšnej fail je jak operují s tím, že raytracing je budoucnost her a že ho budou mít nové konzole ... jenže ty konzole jsou hardware AMD takže NVIDIA tak vlastně na jedné straně připouští, že raytracing frčí i bez speciálních RTX jednotek, ale na druhé straně dělá z oněch RTX jednotek svůj selling point.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jojo ta masírka je teď hutná. Nvidia asi fakt potřebuje vyčistit sklady. "Asi moc vyráběli." :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak chcu este dopredat zasoby pred novou radou. Neviem preco to este niekoho prekvapuje. Mohli aspon znizit ceny, pretoze pomer cena/vykon je aktualne jedina vyhoda AMD voci RTX grafikam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a i přesto se NV prodává lépe než AMD, v midrange kategorii jsou ale lidé ochotní dát za NV kartu výrazně více, tady už není cena vždy tím nejdůležitějším kritériem, kde AMD válcuje je největší low end, kde jedou RX570 a RX580 díky právě extra nízké ceně a je v podstatě jediným rozhodovacím faktorem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ked sa na to pozeram z odstupu, prave pri tom lowende mi pride, ze ide o normalny trh, vsetko drahsie je na odporucanie od obbrovskych (a) oddbornikov a fanusikov, co sa budu bit za svoju znacku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RTX není jen o raytracingu že. A ano RT běží i bez RT jader, stejně jako DLSS 1.9 běželo bez Tensor (měl to jen Control), AMD by mohlo pustit DXR nebo DX12 Ultimate podporu na svých kartách ovladači, ale dopadlo by to tak jako u Pascalu nebo non RTX Turingů, který NV podporu RTX do ovladačů dala, jen by to lidi lákalo na RTX grafiky kvůli mizernému výkonu karet bez HW akcelerace. Mimochodem HW akcelerace některých herních grafických efektů tu bylo už dříve, například HFTS stíny, vyžadovaly HW jednotky aby to dokázalo běžet bez radikálního dopadu na výkon a i tak to byl dost velký výkonový impact proti PCSS.

U konzolí netušíme jak bude RT implementovaný, zda to bude SW nebo HW záležitost, ani netušíme jak to ovlivní výkon a na co vše v jaké kvalitě bude vývojáři používaný a jak moc. Bez dopadu na výkon to nebude. Hlavně konzole moc vývoj PC neovlivňují ve smyslu enginu a jeho možností, je krásné vidět jak i konzolové hry na PC dostávají vyšší detaily, vyšší rozlišení textur nebo i ten RayTracing, s novými konzolemi to nebude jinaj, jen toho bude nějakou dobu méně než tomu je teď

Nicméně nový Turing je fajn pro streamery je to docela obvyklá volba, je dobrá i pro video encoding mimo streamování, Turingový NVENC podporuje například DaVinci Resolve či Adobe Premiere a umí ho použít a urychlit tak výsledný čas, stejně jako třeba OBS používá NVENC a mohou pomoct i CUDA které pomáhají s kvalitou u rychlých scén. Nebo tu máme RTX Voice a další připravované featury pro streamery (green screen bez green screenu, to už jde nyní SW filtry, ale se spoustou artefaktů) kde se využívá tensor jader pro akceleraci AI která čistí zvuk, filtruje pozadí kamery atp.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA nemusi nic pripustat. Nikdy netvrdili, ze bez RT cores sa neda RT na grafickej karte akcelerovat. To je znamy fakt dlhe roky. NV aj AMD dokazu RT akcelerovat aj cez klasicke stream procesory, ale to je stale iba SW cesta bez priamej HW podpory na GPU. Na rozdiel od RTX. Mne to pride, ze niektori ludia tu prisli na to, ze nejaky RT existuje az s prichodom RTX a kedze to prislo od NV, tak je to pre nich nieco zle. BTW implementacia DXR od NV pouzitim RT cores zrychlila akceleraciu RT niekolkonasobne. Co je inak tiez znamy fakt, ktori tu niektori ludia ignoruju. To, ze si to AMD zimplementuje podla seba a HW obvody akcelerujuce RT pomenuje inak, neznamena, ze RT cores na NV grafikach su zbytocne.

Okrem toho aj ked sa ti to bude zdat divne, RT je buducnost hier a je jedno ako si ho AMD implementuje, kedze sa k nemu bude pristupovat cez standardizovane API. AMD aj NV maju svoje vlastne implementacie vsetkych verzii DirectX, tak fakt nevidim problem ani v aktualnej implementacii DXR u NV.

Co sa tyka toho marketingoveho clanku, tak len vyuzili to, ze ich RTX rada podporuje kompletnu funkcionalitu DirectX Ultimate. Ziadne ine grafiky vratane vsetkych od AMD tuto podporu nemaju. A nie je to iba RT. A vobec sa v nom neriesia RTX jednotky ako selling point. Takze v com je ten marketingovy clanok fail? Stacilo iba pomenovat to, v com maju RTX GPU navrch a vysvetlit o com nove features su. Nebolo tam nic klamliveho ani zavadzajuceho.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Raytracing je zatím něco jako videorozhodčí na fotbale. Kdyby chtěli, mohli by rozhodovat mnohem přesněji než rozhodčí na trávníku (nebo kdyby mohli, chtěli by?). Nicméně zatím mají ti na trávníku navrch a navíc o kvalitě hry rozhodují hlavně hráči.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RT samozrejme nerozhoduje o kvalite hry. Je to pokrok v grafike. Netvarme sa ale, ze by na tom nezalezalo. Dnes uz by sme asi nehrali hry v grafike z 8bitovych pocitacov. Ked je RT v tvojom porovnani iba viderozhodca, kam by si zaradil rasterizaciu, ktorej jednotlive casti budu postupne technikami vyuzivajucimi RT nahradzane?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na tom niečo bude, moja PowerColor RX 5700 Red Devil, odišla do kremíkového neba :) našťastie mi vrátili peniaze :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže současná top herní karta AMD potřebuje 30% aby dohnala 2080Ti, nyní bychom měli mít kartu o 40% nad 2080Ti, tzn 130% výkonu 5700XT * 1.4.

Bavíme se tedy o grafice co by měla mít cca 80% více výkonu než současné top karty AMD. Neříkám že je to nemožné, ale dost nepravděpodobné, zvláště při zachování rozumné cenové dostupnosti - pod 1000 dolarů

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Neříkám že je to nemožné..."
Jiříku, ty raději neříkej nic, to bude lepší a rozumné

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Možná je to 40% nad 2080Ti při zapnutém RayTrace bez DLSS. Což klidně být může. Měli víc času na jednotky pro RT, můžou být efektivnější.
Osobně bych to zas tak nedramatizoval. Uvidíme až to vyjde. Těhlech spekulací jsem si za život už zažil. Jinak RT jako takový je dle mě budoucnost, ale stále ho beru jako side feature. Na zábavnosti hry to nepřidá a současná prezentace RT(po takové době a není to snad ani 10 her) mě taktéž ani vizuálně nijak neoslovila. Je to hezký, ale to je asi tak vše.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aktuálně je 13 RT titulů.

Zanedlouho tu máme další AAA tituly jako Asasíny, Watch dogs, Cyberpunk... některé hry, které ohlásily podporu při uvedení Turingu jsou stále ve vývoji, nicméně aktuálně titulů s ohlášenou podporou RT je ve vývoji minimálně 15

Podstatné je že podobný výkonnostní segment umí NVIDIA prodávat i s 40% vyšší cenou

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

S tym Nvidia je riadne trapna ako dvovod kupi že si vyvyjame vlasnych 15 hier ktore budu fungovať len na Nvidia kartach a to je padny dvovod kupi Nvidia kariet, lebo tie čo vyvyja AMD tie si zahrajene aj na Nvidii ale tie čo vyvyja Nvidia tie si na AMD nezahrajete, parketing jak prase.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD ani NVIDIA nevyvijaju hry. A kazdu hru vratane tych co maju podporu DXR si zahras na vsetkych grafikach. Netvrd, ze nie. Ked bude mat AMD podporu pre DXR na grafikach aj ovladacoch, mal by RT aj v aktualnych hrach fungovat aj na ich grafikach pretoze bol implementovany cez DXR.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA only tituly? Ty hry neběží na AMD? Ony běží na PC vybavené AMD grafikami, běží i na konzolích. Nemohou ale zapnout všechny grafické featury. To už tu bylo před Turingem, HFTS, VXAO si taky člověk na AMD grafice nezapl a nikdo to nevyčítal. A ti co měli vhodnou NV kartu a zapli si to tak pocítili výkonnostní propad, tak jak cítí výkonnostní propad s RT.

10 let zpět, kdy se začala prosazovat rasterizace to byl taky pěkný bullshit jak to nikdo nechce, jak to žere výkon... a dnes je rasterizace svatá a RT je to co nikdo nechce a žere výkon :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Rasterizacia sa nezacala viac presadzovat pred 10 rokmi. Je tu od zaciatku 3D grafiky ako vykonovo lacnejsi sposob renderovania obrazu, pretoze na metody vyuzivajuce RT nebol vykon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za ty dva roky vyšlo na Steamu 4500 nových her, z toho 13 s RT (a to včetně starých srágor typu Minecraft a Quake II). :o)))

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Srágora Minecraft jejíž tvůrce byl koupený Microsofttem za 2,5 miliardy dolarů a hru kterou hraje až 200M hráčů měsíčně. Jo, chtěl bych být autorem takové srágory.

Já si RTX kartu koupil kvůli dvěma hrám a za tu dobu co ji mám jsem pořídil 5 her, z čehož jedna nemá RT. Tento rok pořídím 2 možná 3 hry z čehož jedna RT nemá, 2 ano. Tzn teoreticky koupených 8 her za 1,5 roku a 6 ze 8 s RT.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"On its 11th anniversary in May 2020, the company announced that Minecraft had reached over 200 million copies sold across platforms." A podle demagoga Jiříčka nejspíš hru hrají všichni zároveň. :D Hele na ty tvoje lži, co tu každý druhý den prezentuješ si tu už člověk zvykl, ale tohle by prokoukla i moje čtyřletá dcerka. :o))
Co ty sis pořídil nebo nepořídil je celkem buřt, vzhledem k tvému fanatismu. Já čekal s RTX2080 na RT SotTR, který mi pořád slibovali a pořád odkládali, až jsem ho dohrál bez něj. Pak jsem jen zkusil BFV pro srandu (hra je sračka) a tím pro mě RT dobrodružství skončilo. Další bude až Cyberpunk. Herní RT v této podobě a v tomto rozšíření je pro mě i po dvou letech zatím zcela podružná technologie, nehledě na to co fanatici tvého ražení blábolí... :o))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, zaměnil jsem dvě čísla, správné je 126M - ze stejného zdroje "126 million people are now playing Minecraft every month"

Vidíš SotR byla přesně moje první RT hra, naschvál jsem s nákupem hry počkal až do něj RT vydali a GTX1080 byla tak tragická že došlo na upgrade grafiky.

A netuším jaký fanatismus ještě dávno před RTX si mě tady viděl psát pořád o tom že hraji hry na maximální detaily a je to něco na čem mi záleží, takže logicky RT je pokrok ve vizuální kvalitě, a já fakt nemůžu za to, že s tím nepřišlo AMD dřív než NVIDIA.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

z toho 80% (možná i víc) děcek kolem 6-10 let, který to hrají na mobilu, takže RT je jim k hovnu. A když jim řeknu RayTracing tak na mě čumí, že jim chci ublížit...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A zbylých 20% na ntb s integrovanou.. :o))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Battlefield 5 si taky můžeš odečíst, nevěřim že ho někdo hraje v multiplayeru s ray tracingem.
Ledaže pokud má rád nízské K/D.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proč však to v MP běhá 80-100 FPS v 1440p

Já třeba hraju ve FHD, nejsem fanda MP, ale když na to dojde, hraju konstatních 60FPS, znám nemálo podobných a to nemluvíme o low budget hhráčích, kteří si o 60FPS mohou nechat zdát i na low detaily a přesto hrají, nemluvě o konzolistech kteří nejen kvalitou ale ani výkonem obvykle těch 60FPS nemají a přesto se jim hraje dobře.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Quake 2 se hraje do dnes v multiplayeru a i singl je velmi dobrý ,ale kdo nehrál neví o čem mluvím. Řekl bych že je to nejlepší hra FPS hra co byla stvořena. Todle není nuda ,žádné trapné čekání jak v CS než se všichni postřílí- todle je pořád AKCE kterou člověk musí umět... Hrajou se Deadmatch mody, ale nejraději mám Teamplaye - sám do dnes každý večer hraju a baví mě to víc než začitovaný warzone. Ano grafika je jiná než jsme dnes zvyklí ,ale vše vynrahrazuje skvělá hratelnost a hlavně skoky a o tom ta hra je o rychlosti skocích a dobré mušky.
Video s RTX multiplayer EDGE https://www.youtube.com/watch?v=bagPHenmwg0
tady bez RTX https://www.youtube.com/watch?v=kbWJPq7T2VY
https://quake2download.pl/download/ Tady možnost vyzkoušet. v menu jsou servery kde hrávají lidi na netu.
Prostě možnosti skoků a ta akce jakou ta hra disponuje to nemá žádná jiná.
Tady jsou skoky v EDGE ,tak si to můžete sami zkusit
https://www.youtube.com/watch?v=Gv_VUwjHRRQ
v konzoli přikaz map q2dm1
věřím že ani pro stovku jen tak neskočíte, chce to trening :) a v multiplayeru umřete dřív než se narodíte :) Tadle hra je prostě akce ...:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já sem měl rád UT2004, po lan s kámošem + 8 botů, aby bylo po čem střílet.
Nebo po netu, kámoš byl server měl lepší počítač.
Potom udělal přímo server ze starýho PC na UT2004
https://www.youtube.com/watch?v=nBzKPr8ivlM
-----
Dneska to nejde, taky bych si udělal doma server na Battlefield 4 + sniper limit, nejde to, jedině pronájem serveru, nenažraná EA games.
Máš koupenou hru a nemůžeš nic, vypnou servery a nemáš nic.
Pronájem serveru 64players 60Hz je drahej a někdy jim to škube, protože to mají přetížený.
-
Zlatej UT2004, tam sis mohl dělat co si chtěl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak su to cisla od AMD ze vykon/watt sa zvysi o 50% a pri TDP cca 300W ten vykon bude teda 30% nad 2080Ti. AMD by malo teda svoju predpoved splnit a idealne i prekonat.
AMD minule udavalo +50% i u RDNA1, ale weby ako computerbase namerali dokonca 61% narast. AMD to pocitalo z ich udavaneho TDP a computerbase merali realne cisla.

Zdroj: Vykon na watt 5700XT vs Vega 64 https://www.computerbase.de/2019-07/radeon-rx-5700-xt-test/3/#diagramm-p...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při 50% vyšší efektivitě a navýšením TDP o 1/3 se bavíme de facto o dvojnásobném výkonu RX5700XT, dnes je typický rozdíl 5700XT vs 2080Ti 30-50% ve prospěch 2080Ti, když vememe z těhle čísel nejhorší scénář pro AMD, znamená to že by měla ta karta 25% nad 2080Ti, v nejlepším cca 60%, to odpovídá i zvěstem o nových grafikách od NVIDIA, ale je třeba brát v úvahu i RT výkon, ten je u AMD neznámý, nevíme ani zda AMD přijde s nějakou rekonstrukcí obrazu jako NV, které může přinést extra výkon bez ztráty kvality

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Davas velky rozptyl. Ja beriem cisla z computerbase, kde 2080Ti je 54% nad 5700XT v 4K. https://www.computerbase.de/2019-07/radeon-rx-5700-xt-test/2/#abschnitt_...

Inak z toho webu coretex je najzaujimavejsi patent AMD zo 7. Jula 2020 http://www.freepatentsonline.com/10706609.pdf ktory hovori o raytracingu, ze na jeho implementaciu vynechali divisor, takze pri ray-triangle intersection sa nepouziva delenie a zjednodusili tym HW navrh, ktory tak moze mat menej trazistorov a byt energeticky efektivnejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k šíří výkonu nového Radeonu, které zatím přicházejí z různých zdrojů můžeme zatím usuzovat asi jediné - nikdo nic neví jistě. Jediné údaje, které zatím o RDNA2 máme pochází z přestavení nových konzolí. Ty zatím naznačují opravdu slušnou efektivitu a schopnost dosahovat vysoké takty - GPU v X-boxu při menší spotřebě dosahuje o 20% vyššího výkonu než 5700XT a GPU v Playstationu má max. frekvenci až 2200Mhz. Co se týče IPC, tam zatím těžko soudit, u X-boxu to vychází víceméně stejně jako u 5700XT - o 30% více shaderů na o 10% nižší frekvenci = 20% vyšší výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde najdu nějaký relevantní zdroj toho že na X-Boxu běží grafika o 20% nad 5700XT, tedy někde na/nad 2080S. FLOPS je informace naprosto irelevantní, pak grafika s 13TFLOS od AMD nestíhá grafiku NVIDIA která má 11TFLOPS

Ne 20% navíc, jen 17%: 100 * 1.3 * 0.9 - 100 = 17

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A píšu někde něco o srovnání AMD a nVidia? Nebo něco o reálném grafickém výkonu? Zatím známe jenom teoretický výpočetní výkon. Jaký bude převod do reálného grafického výkonu, to je otázka, ale očekával bych, že nebude horší, než u RDNA 1. Otázkou ale zůstává, co vše je v tom započteno. Zatím nevíme nic o implementaci RT u RDNA 2, můžou tam být speciální jednotky jako u nVidie, jejichž výkon může být započítaný v celkových FLOPS, ale na standardní rasterizační výkon nebudou mít vliv...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O HW implementacii RT u RDNA2 hovori ten patent. http://www.freepatentsonline.com/10706609.pdf Kazdy CU ma specialnu jednotku na plne HW RT pre maximalny vykon, rovnako ako u Nvidie. RT je ale skalovatelny, kazda jeho cast - shader - moze byt modifikovana vyvojarom a moze fungovat i plne na standardnych SP, patent o tom hovori ako o SW RT, alebo mozu niektore shadery fungovat v SW ine v HW mode.

Su tam shadery ako generate rays, intersection, miss shader, hit shader. V kazdom kroku je mozne vytvarat nove luce. Napr. po kolizii s trojuholnikom mozes vygenerovat odrazeny luc. Ale to vsetko je podla specifikacie DirectX Raytracing (DXR) Tier 1.1.

Pred pol rokom sa pisalo ze u noveho Xboxu ma HW implementacia na testovanie ray-triangle intersection vykon 13TFlops. To sa ale neda porovnavat so standartnymi Tflops u SP, lebo emulaciou sa nedaju vsetky SP plne vytazit. HW implementacia ma vlastny scheduler i efektivne cachovanie dat z pamate.

Nvidia spominala ze SW emulaciou dokazu ziskat len 1/6 vykonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.