Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Velký bratr Google Home sám zavolá policii v případě potřeby

Jak si proboha někdo při smyslech může koupit a dát do obýváku tuhle šmírovací věc. Připomnělo mi to trezorový film Ucho.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně se v USA skoro všichni pomátli, zatím si aktivovali 35.6 millionů šmírovacích zařízení, při počtu domácností 125.82 mil, to je 28% .

http://www.businessinsider.com/amazon-echo-vs-google-home-sales-estimate...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Někdo je paranoidní a zalepuje kameru na notebooku a někdo je paranoidní ai kupuje si takovéto přístroje. Prostě záleží na tom, z čeho máš větší strach. Koneckonců, ty automatické volače záchranky do aut patří do stejné kategorie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zalepování kamery ntb. není paranoia, je to pouze reakce na špatný stav zabezpečení osobních PC. Stejně tak citát z Hlavy 22: "To, že jsi paranoidní neznamená, že po tobě nejdou" je v dnešní době bezvýznamný, protože je všeobecně známo, že šmírovací organizace typu CIA, NSA, GCHQ jdou po všech a sbírají veškeré zajímavé informace, ke kterým se dostanou a jsou pro to ochotní udělat cokoliv, porušit, případně překroutit zákony, napíchnout páteřní linky, vyrobit viry na míru ... Tyto informace jsou několik let staré, dneska jsou určítě ve sběru informací o notný kus dál.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nebo spíš chtějí aby si to lidi mysleli .-) Už vidím jak od stamilionů BFU sbírají hodiny a miliony hodin videí a staví pro to bunkry s úložišti za miliardy USD. Je to pak dobrý výběr se zaměřit na ty co zalepují kamery zabarvují okna, různě se maskují....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kameru nezalepujete kvůli NSA, nýbrž kvůli správcům botnetů. Pokud se jim podaří zapojit váš komp do botnetu a přistihou vás při něčem choulostivém, požádají vás o příspěvek 0,5 BTC, jinak rozešlou video všem, koho máte v kontaktech.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na to sa vyvijaju algoritmy na rozoznavanie reci a sofistikovane A.I, aby vyhodnotili co sa hovori, "pochopili" kontext, a ukladali len to co je nutne. Ci uz je to Google aby tzv. skvalitnoval sluzby a.k.a. lepsie tlacil reklamu, alebo NSA aby odhalili chapadla nepriatelskych sil ochotnych zvrhnut stat a ublizit poctivym poslusnym obcanom..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik zhruba stoji zbytecny vyjezd toho SWAT tymu? A uz se RIAA povedlo prosadit aby SWAT vyjizdel kdyz Google Home detekuje poruseni copyrightu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kupodivu existije Wiki stranka popisujici neco podobneho. rikaj tomu "swatting" - to bylo pred par lety, ze na sebe vzajemne hraci Call of duty volali Swat team.
podle wiki je cena v Californii az 10 tisic dolaru, ovsem Google na dotaz "swatting price" zobrazi clanek o incidentu z Colorada, kde se cena vysplhala na peknych 25 tisic $.
na pomyslnem prnvim iste ale bude asi incident z roku 2014 v Long beach (new York), kde je cena zasuhu odhadovana na $100 000

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.