Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Velký rozbor Ubuntu Phone OS: revoluční systém pro smartphony je zde

...Jolla?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak vidím telefon, na něm docela pěkný systém, ale kde jsou funkce telefonu? Nejspíš patřím mezi bratry spátečníky, ale pořád používám telefon z 99% na volání a sms (nepotřebuju dělat na počítači i v šalině a cestou na záchod - stačí mi celý den v práci a nemálo času i po večerech).
Android používám jen proto, že jsem ho dostal na narozky a doteď mě štve, že vyvolání telefonního seznamu, smsek nebo protokolů volání občas trvá déle než spuštění kdejaké aplikace ;(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To čo ti dali za šrot? Na mojom obstarožnom, dva a pol ročnom SGS to ide na jedno ťuknutie, prípadne na dve a zoznam volaní vidím okamžite. Tuším aj na Huawei Sonic to ide v pohode. Asi ho máš riadne zaprataný. Resetni do výrobného nastavenia a budeš vysmiaty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to obyčejný Samsung Galaxy Mini - tuším 600MHz procák, lowend ve všech směrech, ale aspoň slušně zpracovaný. Na tovární reset zatím nepomýšlím, většinou to jede slušně, ale občas si počkám i pár vteřin (pomůže restart) ;( Což mě překvapuje - čekal bych že aplikace pro volání, sms a práci s kontakty budou mít vysokou prioritu a budou pořád v paměti. Evidentně tomu tak není ;(

Trochu se těším a trochu bojím doby, kdy mi ten dotykáč odejde - těším se, že si pořídím zase hloupý telefon poloviční velikosti a dvojnásobné výdrže (byť bez dalších aplikací), ale bojím se, že v té době už žádný slušný v prodeji nebude ;(

Teď jsem na vánoce kupoval přítelkyni Nokii C03-01 Touch and Type, což je snad poslední kovová nokie klasického typu a i ta už má dotykový displej a chybějící některé ovládací klávesy ;(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

C2-01, ten mám a úúúplně mi stačí. Žádný dotykáč. Nabíjím jednou týdně, když se zpoloviny vybije.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Mejla:

Doporucujem si nainstalovat na mobil Cyanogemod.
http://cs.wikipedia.org/wiki/CyanogenMod

Daval som si to teraz na mobil a naprosta spokojenost.
Je to nainstalovane bez balastu a vyvojari chapali ze mobil je mobil a sms a seznam maji prioritu. Ak nepouzivate google aplikaciu tak si ich ani neinstalujte a budete zasnut nad rychlou odezvou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak proč vůbec čteš články o OS pro smartphony? Vem si tisícovku, oběhni nějaký bazary, kup si do šuplíku deset starých Nokií a budeš spokojený a zaopatřený na několik let.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

SMS, seznam kontaktů, hovory... To vše jsou také jenom aplikace. Dej si jejich ikony/zástupce na "hlavní obrazovku". Já používám nějaký ADW launcher a hodil jsem si to do dolní lišty, která je vidět na všech plochách (obrazovkách).
Ale je fakt, že z klasického telefonu se mi i tak volalo lépe a pohotověji. Vadí mi i používání kapacitního displeje jako takového - příliš citlivý i na letmý dotyk a nulová hmatová odezva (ano, dají se zapnout vibrace, ale to není totéž, jako mechanický čudlík, nebo pružný rezistivní displej).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mas pravdu aj mne trva dost dlho nez sa nacita zoznam ludi pripadne smsky a som skusal aj alternativne porgramy ak tu ma niekto nejaky paradny soft co by si to drzal nakesovane niekde v ramke tak dajte vediet...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to nepotřebuješ žádný program. Jediné co potřebuješ je root a do souboru /system/build.prop přidat "sys.keep_app_1=com.nejakaaplikace.app" a hotovo. Ale to jsme trošku odbočili od diskuze k článku ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jooo v Londýně umí pařit! Ještě druhého jsou ožralí jak dogy, viď Marku. Protože za střízliva bys to cos natočil snad neřekl. :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Když se před lety objevil procesor Intel Atom říkal jsem si že to je přesně to na co čekám. Telefon ve kterým běží celý systém - a po zapojení do dokovací stanice se z toho stane počítač na kterým pojedou moje oblíbený aplikace. V té době XP atd.... To že k tomu dřív nebo později dojde mi je jasný už 10let ale popravdě jsem nečekal že to bude kombinace ARM+Linux. Tenhle trend je totiž tak jasný že jsem nepředpokládal že si Intel a Microsoft nechají ujet vlak. Apple i kdyby to náhodou se svým systémem taky uměl je pro mne nepoužielný - jsem uživatel IOS v Ipadu a nikdy více. Jejich pojetí práce se soubory - děkuji nechci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To Vrata: Take na to koukam jako krava do hodin. MS vytasil win 8 s tim ze jednou bude jeden system na vse, Apple se o to udajne snazi take a najednou je zde Ubuntu a je to. MS +Intel dukaz toho kdyz je fa uz prilis velky moloch a dokud tecou zisky tak inovace a pokrok musi pockat.Akorat mi v to nesedi kdyz se velky Bill prsil jak za par let bude PC do dlane a my na nem budem delat to co na PC. AMD to take zhnojilo kdyz po koupi ATI prodalo ultramobilni divizi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Apple se o to vubec nesnazi ;) Ano, nektere funkce a zpusob ovladani navzjem priblizuji, ale to ne proto aby z toho byl nakonec jeden system.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ironia/ Ale uz dokelu aj s s tymi OS. Ci Win Andro Aple Ubundu to je fuk. Ja ako bezny uzivatel chcem aby moje oblubene aplikacie a hry slapaly na vsetkom od Mobilu cez tablet po desktop a TV bez ohladu na tom co za OS tam je. Zakladne veci ako mail,FB, pocasie a pod. funguju vuz relativne bez problemov.Niektore dokonca aj s aumatickou synchronizaciou. /koniec ironie. Ale hry len maloktore Napr. Settlers online by malo ist v akomkolvek prehliadaci .Ale prd na tablete 2x1,6 Ghz Mali 400 sa to sice zacne nacitat ale nespusti :( Naproti tomu FB hra Megapolis ide fajn aj na starom tel. SE mini pro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsetci sa veru zblaznili a chcu mat OS na vsetko .... Uvidime, kto to zvladne lepsie ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sa musel vytvoriť Android aby sme sa vrátili späť k normálnemu Linuxu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hmmm, ani Linux už dnes nie je normálny :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ostatně dopadá se vším co se chce zavděčit všem. Nikdy nemůžeš mít všechno bez kompromisů. Pořád jsme v době, kdy na linu není kvalitativně srovnatelná hra jako na Win, ale stejně si ty paka myslí že si na mobilu zahrajou ty největší pecky přičemž je mobil někde na úrovni PS2 s tím rozdílem, že nemá firmy/vývojáře, kteří z toho chtějí mít balík jako sony. Všechna spása pak stojí a padá na Valve (kteří nepředvedli dodneška nic krom keců). Nevím, ale tyhle reklamní lži kdy mě někdo v animačce začne tvrdit, že telefon a počítač jsou equal mě vždycky pobaví nicméně část obecenstva jim to kompletně žere :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

SRÁÁÁÁÁÁÁČKA

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Thanks for very accurate self introduction. Have you been kicked out of idnes.cz recently?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se mi líbí - dokoupím dok s 3xUSB a HDMI pro můj nový SG Note II a mám desktop na dosah ruky a jen na pařbu budu zapínat kamenej stroj. Supr, jen tak dál.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>kamenej stroj< :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

QML nevyvinul Canonical.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

někde v článku něco takového píšu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"myslím, že FullHD quad-core smartphony dají takovému zdroji energie hodně zabrat i s obyčejným Androidem, natož s Ubuntu Phone OS a jeho nativními linuxovými aplikacemi" ..... no tak nativni aplikace bude urcite mnohem mene narocnejsi nez aplikace v nejakem zpizdrenem dalviku .....

Neni tajemstvim, ze jsem zatvrzely windowsak a linux u me na desktop nesmi:) No, jed do vmwaru na aircrack:) Na cenove dosazitelne WP8 cekam jak na smilovani. Ale tohle bych zkusil, ale jen zkusil .... pouzivat? To fakt nevim, to bych se bal. Zahy vysvetlim proc.
O androidu plati nekoliv veci:
1) je neuveritelne pomaly, nekde jsem cetl, ze je to spatnym navrhem androidu, ze GUI bezi v jednom stejnem vlakne jako system, takze oproti treba IOS nebo windows phone (ktere uz jsem mel moznost nazivo osahat) je to proste uplne nekde jinde .... totalne jinde (kdo kdy videl iphone, ipad nebo windows phone a vedle android, tak da zapravdu)
2) android ma tu vlastnost jako W95 (ony ji vlastne nemely, zalezelo na uzivateli, ale je to takovy zazity kec:), ze se proste casem zpomaluje a to jakoze hodne rychle. Pokud se nainstaluje (i bez roota na originalni telefon) par "spatnych" aplikaci, tak je proste s telefonem amen a je peklo ho pouzivat .....
3) android nema (((temer))) zadne zalohovani ... v realu ZADNE. Zalohuje se jen neco, nekam, nejde ovlivnit co, nejde zjistit, co je zalohovane, atd .... navic gugl nema zadnou technickou podporu (!!!), takze neni ani mozne zjistit nic vic, nez se clovek docte na oficialnich blabol strankach.
4) root je nutny, aby se daly aplikace zazalohovat (a hlavne jejich nastaveni), jinak proste pri reinstalu telefonu jen cekate, co se kde a hlavne kdy vyroji nekde z gugl cloudu ..... pulka aplikaci se nainstaluje, druha ctvrtka za 14dni, zbytek nikdy, stahnou se nejake kontakty, nejake smsky, proste PEKLO!!! = synchronizace s gugl uctem jsou nepouzitelne a je vhodne je zavcasu (pri instalaci) uplne vypnout, zakazat, smazat ....

Takze jedine s rootem! Co dva mesice reinstall, zkusit par experimentalnich romek, zjistit co nefunguje, vratit se k predchozi(:), titaniem obnovit vsechny aplikacky a jede se dal .....
A to je ono, root, z toho mam panicky strach. Kazda druha (pro me) zajimavejsi aplikacka chce root. Cili ma automaticky pristup ke vsemu ... cimz myslim jmenovite placene sluzby jako volani a SMS.

Gugl narozdil od MS a nejsip i Applu, aplikace v android marketu nekontroluje. To je samo o sobe totalne spatne, protoze kdyz se dneska rozhodnu udelat aplikacku s nazvem angry birds 3 a zazadam si o prava volat na cisla, tak 95% lidi si ji stahne a povoli a ja, nez me gugl odstrihne si vydelam pekne penizky na par chudacich .....
Aplikace s rootem ma tu "vyhodu", ze nemam uz vubec sebemensi sanci zjistit, co muze delat, protoze muze delat uplne vsechno, treba bricknout telefon:)

Takze poustet nativni aplikace v ubuntu OS = rootnuty android. Pro par geeku ok, ale pro masy je to totalne nepouzitelne. Proto taky neverim tomu, ze by to nejaky vyrobce oficialne podporoval, takze to bude jen v ramci custom romek. Nikdo si nelajzne to dat oficialne do obehu a pak celit rozzlobenym uzivatelum, ze se jim telefon bricknul, ze jim telefon vyvcucal ucet a podobne. Stejne jako gugl pred uz celkem dlouhou dobou vehementne tvrdil, ze roota do androidu da zcela legalne, taky HTC chvastal, ze ho od 2.3 povoli a co se stalo? Nic, stale proti rootu bojuji. Tezko rict, jestli jsou lamy nebo proste ty vratka pro geeky nechavaji, ale root je jen pro geeky a ubuntu os bude to same. Nikdy ne pro masy a nikdy ne oficialne. Je to utopie.

Po letech se zjistilo, ze zadny operacni system nejde NIKDY zajistit pro BFU, tak placene sluzby jdou vzdy i pres jiny kanal (potvrzeni SMS a podobne). Navic u dospelych pocitacu si lidi zvykli davat pozor, u mobilu BFU zijou v pocitu falesneho bezpeci. Spojit svobodne internet, SMS a volani do jednoho zarizeni proste neni mozne a nejspis nikdy nebude. Bud se bude brat telefon jako pocitac a da se tam linux a bude JEN pro par nadsencu. A nebo bude telefon jako telefon a bude tam orezany, maximalne represivni operacni system, ktery nedovoli delat caviky. Nic mezi tim!
Apple prisel s iphonem, zamyslel se nad tim, patrne taky kontroluje aplikace(to fakt nevim) jako MS, ma vychytany SW.
Pak prisel gugl s rychlokvaskou jako rychlou odpoved na apple a stvoril takove hodne pomale windows mobile (s nostalgii vzpominam jak svizne behaly WM6.5 na starem 200MHz wizardu .... oproti 1.2GHz visionu s androidem) s nejakyma pravama a jakous takous bezpecnosti:)
Pak prisel MS, ktery si to nejspis hodne dobre rozmyslel, ale taky vystrikl predcasne ejakulat s nazvem WP7 bez schranky:) Ale ted ma kontrolu aplikaci a je to nejspis nejbezpecnejsi platforma (mozna stejne jako ios). Dulezite je, ze se na jejich market nedostane jen tak neco, co udela bordel v telefonu. Oni teda kontrolujou ty aplikace, aby nedelaly bordel, protoze bezi vlastne rychle nativne na HW a ne v nejake pomale javje ... nevim jak to ma IOS.

Zkratka snahou vsech je oddelit virtualne aplikace za cenu co nejmensich ztrat na vykonu uz tak smesne vykonnych armu. No a to ubuntu mi prijde, ze jde cestou klasickeho linuxu, kde bude mozne rozjet i androidi aplikace, coz je fajn myslenka pro hornich 10 tisic, ale ne pro stamiliony uzivatelu telefonu....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím v podstatě úplně se vším, co jsi napsal. Evidentně se v IT moc neorientuješ a navíc píšeš naprostý bludy. Měl jsem Android i WM na identickym HW - WM se skoro denně kousaly a byly zoufale pomalý, Android šlapal svižně, pořád a bez restartů.

O zbytku ani nemá cenu se rozepisovat, protože to jsou neskutečný bludy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

LOL :-D Takhle dobře jsem se už dlouho nepobavil :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Á další z řady "jedna pani povídala".Podobný bláboly píšou uživatelé iOS, ale od "zatvrzelého windowsáka" jsem nic podobnýho ještě nečetl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doporucujem si nainstalovat na mobil Cyanogemod.
http://cs.wikipedia.org/wiki/CyanogenMod

Nedavno jsem si to instalova a naprosta spokojenost. Pokud nemate rad google to muzete mit i bez jeho aplikaci tak to bude o neco sviznejsi (jen nevim jak chcete pak delat zalohy).

1 - pomaly. Mno kdyz mate starsi CPU a na plose nekolik widgetu tak se neni cemu divit.

2 - spomalovani casem - kdyz si nainstalujete stovky aplikaci a pak ich nepouzivate tak se neni cemu divit. Normalni clovek zkusi nekolik programku napr. pro prehravani videa a jeden si necha a zbytek vymaze. Nektere aplikace totiz bezi porad v pameti a u nektere mate spustene widgety. Nicmene to je Vase rozhodnuti a ne blbost systemu. To ako vinit win z toho ze se spomalili kdyz se po castrtu spousti 30 dalsich nepouzivanych programu.

3 - zalohovani - SOny, samsung atd dodavaji k mobilu jednak zalohovaci programky ale pokud budete mit kontakty provazane s googlem tak ani ta zaloha neni nutna.
Predpokladam ze jste prisel o kontakty, ktere jste nemel provazane s google uctem.

4 - root jsem potreboval jen k nainstalovani caynogemodu. U tabletu pak k pretaktovani cpu a zmenu dpi.

Evidentne chyba byla tady medzi zidli a klavesnici :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blbe na CM je, ze pro vetsinu HW uhnil na verzi 7 (android 2.3). Ale ano, mam JB4.1 (CM 10 nebo co). Znacny rozdil oproti 2.2, na ktere uhnila podpora HTC ......
1) o to nejde, at je v telefonu co chce, tak GUI ma a muze bezet VZDY plynule (apple i MS to proste umi) ....
2) aktivni widgety a aktivni tapety davno nepouzivam, ikdyz nechapu, jak muze aktivni tapeta zpomalovat telefon, ale u androidu to proste dela, i kdyz proste neni videt, to mi prijde az smesne .... u inteligentniho systemu muzou byt miliony aplikaci a nic se nemuze zpomalit! Na pozadi nema bezet nic, krome prehravace hudby! A spoustet po startu taky nic. Prece neni duvod, aby instalace stovky video prehravacu jakkoliv zpomalila boot systemu nebo jeho pouzivani ne??? A tohle neni windows (pocitac), to je telefon, proc by se melo neco poustet po startu? leda nejaky malware a to je to, co jsem psal .... blbe navrzeno.
Chapu, ze se muze jednou za cas nejaky widget refreshnout, chapu, ze se muze nekde neco kazdych pet minut synchronizovat, ale vsechno to ma byt v rezii systemu a ne na aplikacich, aby si delaly bordel jak se jim zachce.
3) to je ono, vsichni to resi po svem, pak ze sony na samsung neprijdete, nainstalujete hromadu marastu do PC a co z toho? Zadne systemove reseni. BTW: to me pobavilo, mati jsem pretahoval kontakty z nokie, musel jsem nainstalovat PC Suite nebo nejakou podobnou sracku (pochopitelne do vmwaru s nonpersistent partisnou) .... instalacka asi 90MB, na disku zabrala asi 1.4GB a otevrelo se jedno smesne okno:o) Takze toliko k reseni jednotlivych vyrobcu .....
Neprisel jsem o zadne kontakty, ja nechci kontakty v nejakem renaultovem guglu .... ja je chci ve vcf .... kdyz jsem mel telefon novy, tak jsem to vsechno jako voslik odklikal a nechal syncronizovat, pak jsem preinstaloval a stahlo se pulka kontaktu a pulka SMS .... takze jsem to po case natahl z vcf ... cili jsem to tam mel dvakrat .... pak se v prubehu dvou tudnu na liste sem tam objevilo, ze se nasly na guglu nove kontakty a spojily se s lokalnimi, WTF??? Pak se mi z niceho nic objevily nejake wifiny, co jsem tam kdysi chytl a podobne ..... proste je v tom bordel, neda se zjistit, co se kde synchronizuje a urcite to nefunguje tak jak ma. Kdyz se obnovi aplikace, tak bych cekal, ze i s nastavenim .... ne, ze se mi semtam neco stahne a doinstaluje, shit!
4) root ke zmene DPI? To je uz sila:)

Jinak CM je dost hloupy, je to custom romka, proc tam davaji ten zvuk fotaku? BTW: funguje v CM ostreni kamery? Mi to tam nikdy nejelo .....

Mimochodem tohle video je celkem pekne https://www.youtube.com/watch?v=J6oWDLk31EQ

Ja proste poradny telefon chapu takhle:
priorita jedna: GSM a kraviny okolo, tohle ma na starosti beztak nejaky specializovany chip, ikdyz u androidu se flashuje i radio, takze fakt nevim, jestli to vsechno nebezi na CPU ...... pocitam ale, ze u jinych telefonu na to bude zvlastni chip (stejne jako to mel dancall:o)
priorita dva: GUI .... proste musi byt rychle, ja se proste nedovedu smirit s tim, ze ctyrjadrove CPU na 1.5GHz nejede plynule a reaguje podobne jak stary alcatel nebo moje stara P910i .... je mi uplne u prdele, jestli se aplikace bude spoustet 3x pomaleji, jestli se stranka bude nacitat o 5 vterin dyl, ale kdyz sakra kliknu na tlacitko home, tak chci, aby okamzite presel na hlavni obrazovku, kdyz otevru aplikaci, tak chci at se stane neco okamzite, klidne presypaci hodiny, cerna obrazovka, cokoliv, ale hned!!! A ne jak u androidu, ze cekam jak pyj, nez se system vzbudi.

Vsem diskutujicim, kteri tvrdi, ze android je plynuly, rychly a nelaguje, tak bych doporucil ho nekdy zkusit a zkusit i neco jineho .... zajdete si do prvniho elektra, co mate po ruce a zkuste si ipad a pak cokoliv s androidem, kdo nepozna naprosto DIAMETRALNI do oci bijici rozdil, tak je asi vadny a mel by se nechat vysetrit:) Nedavno jsem mel v ruce jeden z prvnich WP telefonu, ktery je aktivne leta pouzivan a ano, mozna neni tak responsivni jak nejnovejsi apple, ale hooodne se mu blizi .... nicmene oproti dnesni "vlajkove" S3 je to neuveritelny rozdil .....
Ja proste nechci 4jadrovy telefon, ktery se chova jak moje stara P910i. Treba, chci volat, tak volam, rozmyslim si to za pul vteriny, tak kliknu na to velke cervene a cekam .... nevim, jestli to android pochopil nebo proste ignoroval, protoze uz 2 vteriny nic nedela .... zavesuje nebo vola? mackam znova a znova ..... nic, zadna odezva ... po chvilce znova vola, OMG, do PETIRENAULTU!!! Vedle mam HTC desire HD, to same .... ten muj to delal taky vzdy, bez ohledu na romku, stejne jako stary P910i:) Ja proste v roce 2012 takovy telefon nechci, tecka!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V článku je několik zavádějících až mylných tvrzení. Začnu popořadě:

1) QML slouží pro psaní nativních aplikací. V QML se napíše UI (je možný tam vložit i nějaký funkce v JavaScriptu) a logika aplikace je napsaná v C++. Nokia ještě věřila, že Python bude vhodná alternativa k C++ a založila projekt PySide, který dnes bohužel stagnuje.

2) Výkon letošních ARM chipů by měl být zcela dostatečný i pro desktop. Cortex-A15 se výkonem na 1 GHz blíží Atomu a plno lidí si vystačí i s jednojádrovým 1,6 GHz Atomem. Potom takový 4x2GHz proceor musí lítat. Grafický výkon ve 3D je také na minimálně desetinásobné úrovni v porovnání s GMA500. A zkomprimovat FHD video do H.264 dokáře rychlejš než mnohé dnešní desktopy, protože na to má HW kodek.

3) Výkonný CPU nutně nemusí žrát víc energie. V klidu vypne 3 jádra a jedno podtaktuje a žere míň než současný CPU. Při vysokém výkonu zase provede náročnou operaci mnohem rychlejš a opět v součtu spotřebuje míň elektriky než pomalý konkurent. To, že aplikace poběží nativně, tedy s vyšším výkonem, je opět plus pro Ubuntu v porovnání s WP nebo Androidem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyborne, jen tak dal.
Cim vic bude existovat OS, tim uzasnejsi bude neco vyvijet pro mobily.
Uz dneska, kdyz clovek chce udelat aplikaci, musi to vyvinout v podstate 3x - Android, iOS, Windows mobile.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nechci vypadat jako hnidopich, ale jestli chce na té aplikaci vydělat nějaké peníze, tak ji stačí napsat pro iOS. WP má tak mizivé procento uživatelů že se to nevyplatí a na Android si to skoro každý někde ukradne. Alespoň se tím uživatelé Androidu často chlubí, že se dá zadara sehnat cokoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.