Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ventilátor Noctua NF-F12 PWM „Focused Flow“ míří po 2 letech vývoje na trh

"...jednu Boženu Němcovou" - doparoma, zase som bol nútený hľadať na Wikipedii, koľko CZK to vlastne je (500 Kč).
Oceňujem snahu autora o spestrenie čítania, ale nezabúdajte, že množstvo Vašich stálych čitateľov žije s iným menovým systémom...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry, máš to tam :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou je to moc pěkný nápad co pobaví :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš. Já tu měnu používám denně a stejně nevím co na které bankovce je, takže jsem na tom stejně ;) Jestli to nebude tím, že v poslední době platím hotově snad jen v hospodách a na to stačí většinou drobné, maximálně pár stovek (rozhodně míň než 500) ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost jsem nechápal z té Boženy, a napřed tápal kolik-že to vlastně je :D Rozesmálo mně to na dost dlouho :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

'sem chvilku premejslel, jestli je to nejaka akce "Vetrak za klasiku" a jestli staci salatovy vydani Babicky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K cemu budou uzasne zarezy na ventilatoru kdyz se tady na ostravsku prasi :))) a do dvou tydnu na nich budou chuchvalce prachu... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potřebuješ bednu s filtry a čistit, a čistit a čistit ... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si stejně radši koupím 14cm ventilátor s nižšími otáčkami, který bude mít stejný průtok vzduchu při nižší hlučnosti za 1/3 ceny (např. Airen RedWings 140).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Njn - kus plastu, sem tam nějaké to drobné vylepšení toho či onoho a hned je důvod řádně napálit cenu ... Však dobrý marketing prodá třeba i pocukrovaný bobek, že :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je videt jaky odbornici to komentuji :) Noctua neni ventilator na pul roku ... Tyhle levne kousky vam po pul roce zacnou vidavat hodne neprijemne zvuky.
Kvalita spracovani ani kvalita lozisek se neda zrovnavat.
Je par Nemeckych vyrobcu co se muze Noctue rovnat za o neco lepsi cenu ... Hacek je v tom ze nemaji takovou podporu a kdyz secteme naroky na energi ktere jsou u Noctui polovicni rozdil v cene je vlastne prilis mali aby neco kompenzoval.
Neni to zadny predrazeny kus plastu. Ty ventilatori vyvyji tym vedcu a museji z neceho zit.
Kupovat levne kosuky do PC pro lidi nema vyznam. Uzivatele toho po case lituji.
Mam doma kousek od Noctui co za 6let vubec nezmenil vlastnosti (neni uz samozrejme dokonale zachovali ale nic nespozorujete).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verte at do specifikaci u levnych Ventilatoru vyrobce napise cokoli, po kratkem case se tomu zdaleka nepriblizi. Noctua je jeden z vyrobcu ktery dodavaji porad kvalitu a neod*bavaji lidi. Po skonceni zaruky Vam pujde takovy kousek jeste hodne dlouho. Neridi se dnesnymi trendy ze vse vydrzi tak 2 roky.
Vecina lidi si necha poradit a koupi radsi levnejsi case ale k tomu 2 kusky Noctua nebo BeQuiet! popripade Noiseblocker a jsou prekvapeny ze o pocitaci vubec nevedi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Noctua má kvalitní ložisko, ale co se týká poměru hluk/průtok, tak to žádný zázrak není (NF-P12-1300). Vyměnil jsem ji za Scythe. Stejně tichý a fouká víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je nepravdivy vyrok :) Scythe ktere lze dostat v EU jsou uplne naprd. Jsou hodne nevycentrovane a maji scela klasicky koncept, takze se nemuzou srovnavat ani v tlaku.
Ty co dostat v USA maji Bezkontaktni Magneticka Loziska a to je uz uplne o necem jinem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mozno plati pre 8cm Scythe. Ja mam od nich 2 kysy 12cm vetrakov. Uz starsie kusy a funguju uz roky bez zmeny vlastnosti. Mam aj dake vetraky od Noctua, ale subjektivne bez merania nie som schopny zbadat rozdiel. Samozrejme, ze PC je udrziavane v cistom stave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem asi našel důvod mého zklamání z toho P12 http://goo.gl/gjJhS Pro mé účely jsem měl koupit S12. To jsem nevěděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

škoda, že už tiché PC moc neřeším (s potřebou spát u renderujícího počítadla jsem to vyřešil jeho dislokací ve špajzu) jinak bych to určitě testnul. moje oblíbené byly Arctic Fan TC a Arctic Fan 3 se sníženými otáčkami. a ještě se stále točí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne takhle si myslim ze by se melo PC skladovat... nekde uplne mimo aby vubec nerusilo (ja premyslel o technicke mistnosti kde by mohlo vrnet dle potreby...neco jako kumbal v chodbe atp.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomu říkám pokus o kopii Silverstone Air Penetrator....
http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=257&area=usa
škoda že chlapci od našich "ekologicky" smýšlejících jižních sousedů nepřišli s něčím originálním, to bych možná zatleskal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já budu tiše předpokládat následující: ani jeden z těch ventilátorů si neměl v ruce, ale vyvozuješ jasné závěry? takhle se přece nedá rozumně diskutovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hodnotím snad některý z těch větráků? nevšiml jsem si......

Když ale od známého výrobce přijde větrák s podobným konceptem (tedy usměrnění toku vzduchu) jako větrák od jiného výrobce před rokem, tak je snad jasné co si o tom člověk má myslet, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

samozřejmě že hodnotíš. vždyť si zde napsal, že to je pokus o kopii silverstonu a současně že noctua nepřišla s ničím originálním. já netvrdím že to je něco převratného, ale ani jeden z obou ventilátorů jsem neměl v chodu (noctua už v redakci pochopitelně je), takže si nedovolím soudit, jestli se s tím usměrňováním poprala lépe noctua nebo silverstone. ato jak v kontextu výkonu (oba jsou 1500rpm, ale liší se lopatkami), tak hlučnosti a spotřeby. takhle od stolu vynášet soudy jako "je to pokus o kopii" mi přijde nedostatečně podložené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JE to podobný koncept? JE.

Přišel s ním Silverstone jako první? ANO.

JE tam někde napsané "silverstone je lepší, noctua fuj fuj fuj" nebo cokoli z čeho by to šlo pochopit? NENÍ.

Takže si stojím za svým, NIC nehodnotím, pouze se mi nelíbí že noctua prostě vzala cizí nápad a jůůůůů nověj větrák...

To že jsou jinak různé ve všem možném už jsem nikde nebral v potaz, šlo mi jen a pouze o ten koncept usměrňování toku vzduchu.... a to jsem si myslel je to dostatečně jasné. No nic, asi to tu taky nemá cenu dál psát...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak vis, ze to nebylo naopak a Silverstone neokopiroval Noctuu.
Infa o NF-F12 PWM se preci objevily driv nez o Air Penetratoru. Nebo se pletu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já se o tomhle dozvěděl někdy před dvěma týdny, kdežto o Air penetratoru vím už +- ten rok, takže z mého úhlu pohledu s tím přišel první silverstone.... jestli má někdo info co kdo zveřejnil dříve, sem s tím ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dodatek:

gůgl na Air penetrator vyhodil video z května 2010, kdežto na NF-F12 PWM odpověděl článkama s nejstarším datem okolo 6-9 listopadu tohoto roku čili tento měsíc.....

takže pokud nebudeš mít štěstí a nenajdeš něco z dubna 2010, stále budu považovat Noctuu za kopírovače nápadu s usměrněním proudu vzduchu..... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co na tom paneboze vyvijeli dva roky?? :)

Ja mam v bocnici CoolerMa​ster R4​-L2S​-12KB​-GP a uz tri roky bezi v kuse docela v pohode ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozesmál mne nadpis hned prvního odstavečku. Prej inner surface microstructures, hehe. V normálním prostředí jsou po pár dnech provozu nejen inner, ale prakticky úplně všechny surfaces na větráku maskovaný pevnou vrstvou prachu, takže nějaké microstructures rychle zmizí. Po dvou letech vývoje bych čekal větrák, na kterém se tahle vrstva ani po dvou letech provozu neudrží, ale tohle vypadá, že vyvíjeli spíš účinnější lapač prachu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.