Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Verbatim a Memorex mají 16MB flash disk

To myslí s tim tvarem vážně? Pak je to úplně na nic! Absolutně nepraktické, protože kvůli tomu abych ze sousedních konektorů vše poodpojoval, abych to tam mohl strčit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jeste neni 1.dubna ze ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi dostali zadarmo hromadu starych 512Mbit flashek :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ten tvar je esteticky zajímavý, pravda ne úplně praktický, i když se dá použít prodlužovací kablík, nebo to někomu nemusí vadit, např mně zepředu monitoru vůbec nevadí. Je pravdou, že pár takových USB - nízko opravdu nízko kapacitních by se např na bootování některých utilit hodilo. Typicky paměťové testy,  záchranné diskety, HDD utility výrobců pevných disků apod. Je pravdou že pro to by mi stačily klidně USB flash disky s kapacitou 1,44 MB, rozhodující je však cena, a ta mi připadá opravdu dost vysoká. A pro kompatibilitu by bylo nejlepší, kdyby někdo vyrobil elektronickou disketu (která by se normálně zasunula do klasické FDD mechaniky) a ta obsahovala buďto pevnou pamět flash, případně vně na káblík kde by se mohl připojit třeba USB flash disk, nebo v sobě  obsahují slot na malé paměťové karty. Taková jakoby věčná nezničitelná a spolehlivá disketa, která by přenášela v otvoru elektronicky data na hlavičku floopy mechaniky dle otáčení jejím středem (kdo by ji nebral) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by mne fakt nenapadlo...... to mnusek vymyslet extrapablb superkreativec........sakra

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem myslel, ze je to april, ale po precteni tohohle http://www.verbatim.com/news/news_detail.cfm?news_id=1EFABDB3-1143-3415-... mam obavy, ze se ve Verbatimu vsichni zblaznili...
Nektere vyhody:
a) 10x vyssi kapacita nez FDD. OK, ale ze objem "beznych" dat stoupl od dob FDD min. 100x (jojo, nase stare lechtive jpg 320x240 vzal davno cas ;-), hry na 6-9ti disketach uz taky nejsou)
b) tradicni, "media-like" tvar. OK skladnost kulatych disku vs. ctvercova apod. media necham na posouzeni ctenari
c) cost-effective vymena dat. Tak jedine pro vyrobce tohohle silenstvi.
Jedinou novinkou je tak HW ochrana proti prepisu, coz bych na dnesnich USB klicenkach nekdy docela uvital...
Je to zkratka ulet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Letadlo:zkus přemýšlet o přenosové rychlosti takového média

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro ViktorN :) chlape neni nad to když jsou sousední otvory volné :) a můžeš to do nich strkat uplně volně :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Letadlo: Kdysi jsem si takovy adapter koupil, byla to ctecka na SmartMedia karty od Olympusu ve tvaru diskety pro pouziti v FDD. Pri koupi mi ale nerekli ze to ma v sobe baterku a ta vydrzi prenos tak 50 MB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo to s tou baterkou je to pěknej podraz, jinak jsem opravdu nikdy tuto redukci neviděl.Chtělo by to externí bateriový blok na kabílku. Kde tyto redukce mají? Jinak pro ten dotaz na přenosovou rychlost - je mi jasné že bude nízká, ale mě šlo spíše o kompatibilitu a tedy přenositelnost na všechny do dnes vyrobené a tedy existující PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> letadlo, zoncna:
Tak s tím "FlashPath" adaptérem (taxe to jmenovalo) jsem si tedy taky užil svý. Má to ale jednu nevýhodu: Potřebovalo to v každým případě driver, protože veškerá data se "vyskytovala" na první stopě a o správné rozlišování dat (co je co) se staral právě ten driver. A rychlost teda v každým případě nic moc. Nápad to ale byl na svou dobu bezesporu zajímavý, to se musí nechat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak už to nechci - to že to mělo fungovat bez driverů byla právě ta podmínka krásy - aby z toho šlo přímo bootovat, aby to uměl starý PC s dosem stejně jako PC s Win 3.1, 95, 98, ME, NT, XP, Linux, prostě vše co má a mělo disketovku - prostě vše. Když mám mít drivery, tak to už opravdu použiju zařízení s větší kapacitou a rychlostí - to je k ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kurnik,
na nektere veci mi 18 let ve skole proste nestaci :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle si měli pánové s Verbatimu a Memorexu opravdu nechat až na apríla...Ten tvar je nepraktický ale chápu že chtěli zachovat tvar CD aby to mohli prodávat ve spindlu ale proboha proč ta vysoká cena?!Kdyby jedna stála tak do 50 kč tak to beru jako ješte dobrej nápad ale takhle?! A to nemluvím o USB 2.0 které je tam úplně zbytečné...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re: letadlo ... má to jednu chybu, FDD se dneska do novejch PC prestavaji (KONECNE) davat, je to totiz uplne zbytecny. Jinak ten flash 16 MB je peknej nesmysl, co dneska clovek nahraje na 16 MB ? nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

16MB flash disk mi úplně stačí pro pracovnici která na něm má mít svůj privátní klíč pro vstup do banky a je pro mne zbytečné kupovat jakýkoliv větší, když doteď používala stále vadnější diskety.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nahrada diskety?
Mozna by spousta lidi provozujicich stare bezdiskove PC (routery a jine bazmeky), ktere pouzivani pro bootovani prave FDD ocenila ctecku pametovych karet s FDD rozhranim. Nestrkala by se do disketovky, ale pripojila by se na FDD kablik misto ni. Napajeni karet by bylo bez problemu stejnym napajecim kablilkem jako disketovka. Prenosova rychlost by mohla byt vyssi, elektronika by byla jednodussi nez nejake generovani magnetismu do hlavicek, ... A i na novych PC by se tak smysluplne vyuzil FDD radic. A hlavne by ty karty sly cist i na OS bez podpory USB, pac by se to tvarilo jako disketa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze to nie je uplny nezmysel. TO JE NOVA DISKETA PRE DOCHODCOV!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by to dobrý kdyby stál jeden tak 50,- Kč a ne 166,-.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Divili byste se, kolik lidi dnes jeste stale pouziva diskety a kolik se jich jenom v nasi prodejne proda. Sam je taky obcas pouzivam a co se tyka spolehlivosti nemam s nimi zasadni problem, ne ze by nikdy zadna neodesla, ale jsou to zanedbatelna procenta (nebo spis promile).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.