Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Veřejná betaverze SP1 pro Windows 7 koncem července

Jelikož kromě dosud vyšlých updatů nepřináší SP1 pro Windows 7 nic nového, tak předpokládám, že se jedná spíš o úlitbu chorým mozkům, které dle svých slov ze zásady budou nasazovat Windows 7 až po jeho vydání. A to, že nepřináší vůbec nic nového, je jim jedno...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No prinasi jim prave ty updaty + nektere dosud nevydane, tudiz bych byl ohledne tech chorych mozku opatrnejsi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže právě na ty updaty přece nepotřebují SP1, stačí mít zapnutou službu Windows Update.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo to kdyby!!! Například chyba s politikami pozadí plochy je známá už od vydání, dokonce je na to i patch, ale nato aby jsi ho získal se musíš u MS zaregistrovat, poté si patch s dočasné stránky stáhnout a počkat na heslo, které ti pošlou přes mail. Takových "feature" je tam více takže ve firmách se stále vyplatí počkat na SP1, protože řešit takové MS voloviny je zbytečně nákladné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak. service packy nejsou nikdy jen obyčejně kumulativní k veřejně vydaným opravám. spousta funkčních chyb je opravována neveřejnými hotfixy které se pak později integrují do sp. tak je to u vývoje všech produktů od ms.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Systemy od MS je dobry zacit pouzivat az po prvni SP ne proto, ze prinasi neco noveho,ale protoze do te doby je pravdepodobne ze se stihla opravit vetsina bugu ktere kazdy system po uvedeni ma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tomuhle argumentu rozumím, nicméně musím říci, že systém Windows 7 je podle mě snad "nejpoužitelnější" operační systém od Microsoftu hned po vydání bez nutnosti čekat na Service Pack. Neznám jiný OS Windows, u něhož by byla použitelnost na až takové úrovni. Windows 95 byly rozumně (relativně) použitelné až od OSR2. Windows 98 až od Second Edition. Windows Millennium Edition to minulo úplně, ty byly takřka nepoužitelné. Windows NT 4 až od SP4. Windows 2000 od SP2, Windows XP až od SP2, O Windows Vista se moc nemá cenu bavit, neb je plně nahrazují Windows 7, které jsou k použití hned od začátku. Tak to vidím já.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no doufam ze opravi sitovej subsystem, protoze je sice super ze zmena ip adresy se ulozi hned, ale dost casto se me stava, ze ta ip adresa neni na tom rozhrani vubec nastavena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o kumulativni update záplat z Win update, tak jaká beta, to snad mohli vydat rovnou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak schvalne kolko je tych updatov na win 7 zatial ? par ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Začal jsem to počítat u sveho x64, ale i když jsem nepocital update definic pro Defender tak mě to u čísla 50 a někde v polovině seznamu přestalo bavit.
Update pro Office a další MS sw samozřejmě také nezahrnuty

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vono jsou updaty přes Windows update a "updaty" na vyžádání - problém je v tom, že je časově a tím i finančně náročný pro správce hledat, který updaty si mají vyžádat a proč, potom si je od milostivého MS vyptat a poté ještě nainstalovat. Proto je lepší počkat až na SP1, i-když je to "pouze složenina updatů"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.