Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VIA představuje konkurenci k nVidia Ion: VIA Trinity

Moje bábatko. Konečne :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Zaujímavé, že natruc :o)))
Len keby som o platforme VIA Trinity nepísal aj na Vašom fóre minimálne pol roka od Computexu 2008, kde bol jej prototyp predstavený.
VIA natoľko Nvidiu za tie roky pozná, že nič podobné ju neprekvapí a aj práve preto investuje do svojej dcéry S3 Graphics.
S3 karta na doskách VIA nie je nič nové S3 Chrome20 bol už takto použitý v embedded systémoch len teraz to pôjde aj na platformu mini-ITX 2.0 ako aj do segmentu ultraprenosných mininotbookov ("netbook").

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Arthur: presne tak, ostatne, kedy nVidia kedysi neponukla za jednu graficku firmu viac ako VIA mali by sme dnes VIA GTX280 a nie nVidia...
Takze tito dvaja sa veeelmi dobre poznaju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím.... Podle mně ať bude výkon jakýkoliv, VIA nebude schopná Intelu ani nVidii v tomto segmentu konkurovat cenou...
Já bych asi neváhal a zvolil řešení od nVidie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to S3Chrome ma zajimave zapojeni na display - ze by nejake usporne Hybrid/SLI od VIA?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VIA - to je ta vyrtualna firma, o ktorej je vsade mozne kopec clankov co aky nadpozemnsky HW pripravuje? A stale pripravuje a stale nic nie je relane vidno. A ak aj nejaky HW vyrobi, tak je tak kure.ky drahy, ze ho nikto nema (na nete nie su ziadne recenzie).

Tak tato VIA zase nieco pripravuje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VIA není virtuální, třeba tato deska
http://www.softcom.cz/produkt/via-epia-vb7001ag-1500mhz-miniitx/?flist=1
šlape jako hodinky, a pro web/office naprosto dostačující. Větrák se dá vyměnit za pasiv. Jediné co vadí je vyšší cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>jojo2: správny postreh a dobrá pamäť :o)

>>petrib: VIA s (S3) na tom intenzívne pracuje. O statne technológiu MultiChorme /obdoba SLI resp. CrossFire/ má VIA už od roku 2004 pri produkte teda čipsete VIA K8T900 MultiChrome, kde opäť VIA v tom čase opäť dostala "medicínu" od Nvidie. (len pripomeniem, že v tom čase MultiChrome dokázal pracovať aj s kartami Nvidie pričom v testoch dosahoval lepšie výsledky)

>>julda: kto chce ten nájde :o) /via-epia-vb7002 má aj PCIe x16 slot/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za bordel, to si dělají srandu? Místo aby udělali nový IGP, tak to zmastí tak, že tam zůstane ten starý, pro HD nepoužitelný v chipsetu, a k tomu přilepí separátně další chip? Proč neudělají nový integrovaný chip?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>-pekr-: súhlasím s Vami, že technicky má konkurencia dokonalejšie riešenie keďže mGPU vtesnali do jedného čipu. O tom nie je pochýb ! Lenže zákazníka nemusí čo zaujímať koľko je na matičnej doske čipov a prečo by aj malo pokiaľ TPD dvoch je nižšia ako jedného. Veď rátajte max. TPD VIA VX800 je 5W a S3 Graphics 430 ULP je 7W.
Inak na IGPčku sa intenzívne pracuje.

ďalšia vec: WIFT: "Je zajímavé, že už samotný čipset VIA VX800 obsahuje integrovanou grafiku VIA Chrome9 HC3 se schopností hardwarově akcelerovat přehrávání MPEG-2/4, WMV9, VC1 a DivX, nicméně VIA i přesto sahá k řešení ?své de-facto dceřinky? S3 Graphics (možná kvůli podpoře DirectX 10.1, kterou grafiky S3 Chrome mají narozdíl od VIA Chrome9 HC, která umí nejvýše DirectX 9)"
No a to je práve to VIA Chrome9 HC3 nie je HD čip to odzrkadlujú hardwarové akcelerátori dekódovania, ale HLAVNE Chrome9 v 3D vychádza z S3/VIA UniChromov (UniChrome IGP, UniChrome Pro IGP, UniChrome Pro II IGP) takže nič moc.

Ale ten tretí použitý čip bude S3 Graphics Chrome 400/500 teda úplne iná káva v tomto segmente teda diskrétna grafika on-board z väčším benefitom pri 3D hrách a samozrejmou podporou HD videa vo forme Chromotion? HD 2.0 (H.264, MPEG-4, VC-1, WMV-HD and AVS resp. Microsoft DirectX-VA 2.0 (Media VideoTM 9 HD (WMV9-HD), MPEG-2 HD, VC-1, and H.264 (MPEG-4 AVC)/ a Blu-ray/HD-DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, hezké, ale obdobný miniITX počítač si můžeme postavit už dnes, bez nějakých "nových" platforem. Pěkně malý, ještě s lepšími multimediálními schopnostmi, ukážeme si to:
1. VIA deska např tato http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59916
     - narozdíl od Intelovských má PCIe. Brzy bude dostupná navíc verze s Nano, který je výkonově lepší než atomhttp://www.via.com.tw/en/products/mainboards/motherboards.jsp?motherboar...
2. 2x1GB RAM 667mhz
3. Grafika ATI HD 4550 od saphire http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61253 ještě značně výkonější než 9300, vybral jsem tuto, protože v balení je low profile plech, který bude potřeba pro náš case. Můžete použít jakoukoliv jinou low profile kartu na úrovni alespoň HD 2400 (UVD) nebo obdobnou od Nv
4. Case například tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58534
hezký malý, s ideálním zdrojem 150W (použitím silného zdroje, který nezatížíte na určité procento výkonu zvyšujete zbytečně spotřebu), osaditelný bežným 3.5 Sata diskem a Sata 5.25 mechanikou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>MACHINA: pekné, ale ja už na niečom podobnom cca. mesiac a pól fičím resp. je to VIA VB8001-16 s VIA Nano L2200@1.6GHz a Asus EN9600GT MATRIX teda OdBa v 2D a DVXA filmoch a pri 3D hrách sa automaticky postupne podľa zahrievania zapína ventilátor.
Inak tú VIA VB7002 s VIA C7-D 1.5GHz mám taktiež odskúšanú s GeForce 9400 pasívnym chladením a pohodička.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.