Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VIA uvádí první USB 2.0 audio řadič Vinyl Envy VT1730

Tak nevím co to je, ale vypadá to fakt hezky :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JJ, přesně, vůbec netušim k čemu by mě to bylo, ale za hezký detailní obrázek desky děkuji, líbí se mi takové věci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda ze v clanku neni preklad i tohoto, pak by uz meli lide vetsi predstavu na co to pouzit: "to simultaneously support audio streams from a guitar, bass, keyboard and microphone". Celkem zajimava vecicka, treba do zkusebny ;)
http://www.via.com.tw/en/products/audio/controllers/envyusb/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je nadhera, to vypada jako konecne levne skoroprofesionalni reseni do zkusebny s notebookem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm.... dokud to bude USB, tak to má dosti omezené ambice, USB má na to příliš velké latence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je "příliš velké latence" ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je taková latence, kdy se ti už zvuk slyšitelně zpožďuje za obrazem, celkem známý jev např. u USB reproduktorů, které jsou v podstatě takovou "USB zvukovkou" (měl jsem tu čest si to osobně vyzkoušet a nedal bych za to ani pětník).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A možno práve preto sa toho chytila VIA s USB 2.0 audio řadičem Vinyl Envy VT1730 aby pozbierala tie pětníky aj od teba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"To je taková latence, kdy se ti už zvuk slyšitelně zpožďuje za obrazem" - tam sa o žiadnom obraze nepíše. Tak kde to zistíš?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Typický příklad: přehráváš si video z YouTube a obraz je napřed před zvukem. Viděl jsem to na jednom postarším notebooku, kde měl majitel připojené USB reproduktory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rekakční doba. Prostě jak dlouho trvá kartě, než zareaguje na pokyn z CPU (např. jak rychle reaguje na pokyn různejch softwarovejch efektů apod.). Navíc ta komunikace probíhá karta - procesor - karta, takže latence se projeví dvakrát, a při standardní frekvenci USB 125Hz a ani možnost přetaktování na cca 500Hz nemusí být dostatečná - a to neřešim sdílení sběrnice s dalšíma x zařízeníma).
Pro profi karty je tady firewire.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co vím tak takto nízké frekvence jsou hlavně u HID zařízení například myši ale datové přenosy tak velkou latenci nemají ne ? Neznám sice podrobně USB protokol ale není všechno odvislé od velikosti paketů ? Pri nominální frekvenci zběrnice dají menší pakety menší latenci, na USB2.0 pak bude ještě řádově menší.

Neber to jako že se chci hádát, jen přemýšlím.
Těch s těmi 500Hz vycházíš z čeho ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stačilo by přidat buffer na dejme tomu 30ms zvuku a latence by byla konstantní bez odchylek. U pouhého přehrávání hudby by se dalo použít i 200ms.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to znamenalo napr. 200ms zpozdeni u filmu, tak to uz je docela prusvih

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na přehrávání snad ano, ale ne jako profi stage zařízení pro nahrávání či mixování.
Mě se spíš líbí ta komunikace v I2S, což je např. pro audio data z CD mnohem lepší formát než SPDIF.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Strašný bastl , a určitě to nebude jen tím že by měly součástky "výkon" který vyžaduje prostor pro naddimenzované chlazení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímavé, na základe jednej skúsenosti (síce negatívnej), posudzovať druhé zariadenie. To je ako keby som napr. porovnával pameťové klúče bolo bi mi jedno aké pametove chipi a pametove radice pouzivajú, reálna priepustnousť USB2.0 je na niekde na hranici
30MB/s - dosahovaná pri externých hardiskoch. lepsie klúče majú vecsinou 20MB/s ale latencie a IOPS majú lepsie ako hardisky. v praxi niekolkonásobne rýchlejšie čítajú malé súbory. (platí v praxi o tých kvalitných klúčoch) a dalsia vec co ma práve napadla ktovie ci na tom spomenutom notebooku nebolo este USB1.0 = 12Mb/s vs. 480Mb/s pre USB 2.0 ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bylo na mě, reguju takto:
Za prvé neposuzuju pouze dle zkušenosti, ale dělám si vlastní úsudek. Zkušenost má pochopitelně hodně velkou váhu, ale umím si představit, jak to tam asi funguje a co je a co není možné.
Za druhé: ANO, ty reproduktory BYLY USB 1.x. Dovedu si představit, že USB 2.0 zvukovka už tímto problémem trpět nebude, nebo alespoň ne nějak znatelně (ostatně dělají se i USB 2.0 "grafiky" a ty mají na přenos dat podstatně větší nároky). Pořád to ale nebude tak svižné (co do latencí) jako zvukovka na PCI či PCI Express, protože hnát data pro takováto zařízení skrze USB je každopádně znouzectnost daná snahou výrobce zalíbit se spotřebiteli, pro něhož je vždycky pohodlnější něco "píchnout do USB" než instalovat kartu do slotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.