Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přichází čipset VIA VX11 s integrovanou DirectX11 grafikou

Jenze i kdyz to Tralalak bude mozna vehementne popirat, tak z toho kouka dalsi produkt nepouzitelny pro SOHO pouziti kvuli a) cene, b) dostupnosti, c) a i b.

BTW - na co RAID 5 s dvema SATA porty?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ad 1 odst. - vcelku souhlas a je to imho škoda.
ad RAID5 - taky mě to napadlo, ale nemám např. žádné zkušenosti s port multiplikátory (nevím, třeba by to s nimi šlo).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by odveci nejaky vyzkouset - nektere desky uvadi podporu pro port multiplikatory - tam bych ocekaval ze bios ukaze vsechny zarizeni na multiplikatoru (neco na obdobu SAS expanderu).

Je to az tak drahe aby redakce mela multiplikator kdyz testuje desky?

Me by spis zajimalo jake rozliseni utahne integrovany DP (jak tady tak v Intel cipsetech/procesorech)...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím Vás noclaf a WIFT

Určite nechcem byť konfrontačný, ale k tomu prvému odseku len toľko (a v podstate WIFT to v závere článku načrtol, že
Segmenty Embedded vs. SOHO nechám tak sú úplne iné svety a vysvetlené to bolo už veľa krát tak snáď len jeden obrázok 250 $ (€) embedded dosky vs. 90 $ (€) "semi-embedded" resp. SOHO dosky: zdroj: http://cfile25.uf.tistory.com/image/12438F364F4A38EB282838

Ale poďme k SOHO čo zaujíma "smrteľníkov" kde je naozaj situácia taká aká je takže čiastočný súhlas avšak prečo taká je si tu ja na plnu hubu napísať nedovolím - ja nie som OEM alebo ODM výrobca, ale naozaj zamyslite sa nad tým stačí aj medzi riadkami prečo nájdete len tak málo produktov v SOHO segmente s VIA platformou?
Samozrejme platí, že VIA nemôže mať kapacity ako Intel a dokonca ani ako AMD avšak dokázala by zásobiť v SOHO povedzme jeden produkt od každého relevantnejšieho výrobcu čo by bol neskutočný úspech VIA platformu aj v SOHO segmente.

Krásny prílad máme opäť rovno pod nosom v jednom z našich ČR/SR e-schopoch, kde sa distribujú ZOTAC ZBOX nano rozumej tri identické krabičky len s inou platformou s cenou k dnešnému dňu:

• ZOTAC ZBOX nano VD01 (VIA Nano X2 U4025 1.2GHz + VIA VX900H MSP + VIA Chrome9 HD IGP): 4 295,- CZK s DPH
• ZOTAC ZBOX nano ID61 (Intel Celeron 867 1.3 GHz + Intel HM65 Express + Intel HD Graphics): 5 939,- CZK s DPH
• ZOTAC ZBOX nano AD10 (AMD Bobcat Dual-Core E350 1.6GHz + AMD M1 (Hudson) + AMD Radeon HD6310): 6 239,- CZK s DPH

Presne obdobne to platilo v SOHO segmente aj pri troch modeloch v minulosti mininotebooku Lenovo IdeaPad S12.

Dokonca VIA len aby predávala tak aj pristúpila na rolu ASRocku a VIA C7-D premenovala v produktoch ASRock PV530A-ITX a ASRock PV530 na procesor VIA PV530 a tá doska v ČR/SR veľkoskladoch je najlacnejšia a stojí k dnešnému dňu 46,86 € s DPH (1 184 Kč s DPH).

• • • Suma sumárum: Nie je ničím podložené, že VIA je drahá v SOHO segmente !!! a práve naopak takmer vždy je v SOHO segmente cenovo najvýhodnejšia voči roznakej konkurencii.

K SATA len toľko, že pre koho je 2x SATA málo nič mu nebráni siahnuť k inej platforme a šmitec! Ale to nie je argument, že aspriori zgeneralizovať to, že 2x SATA je málo. Napr. EPIA M920 Mini-ITX s rovnomerným chipsetom bude mať PCIe x4 slot a jestuje možnosť rozšírenia cez low-profile PCI-e rozširujúcu kartu s SATA II/III 3,0Gbit/sek alebo 6,0Gbit/sek alebo ako bolo uvedené cez port multiplikatory.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je krasne napsany... pracujes s tim hw nebo specialne jen s VIA ? nekdy chybi trocha profesionalnejsich informaci ohledne diskutujicich a u nekterych by to redakce mohla i tolerovat... co tak zavest profesionalni profily u registrace? at si muzou firmy/lidi delat reklamu :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.